We have a MASSIVE trade deficit with Germany, plus they pay FAR LESS than they should on NATO & military. Very bad for U.S. This will change
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Challenger__
#9351 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
BTW, evo njegovog twitt komentara vezano za Švabe:
LINK
- wewa
#9352 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
danke!Challenger__ wrote:Ne trebati nalog. Bukmarkuj i pratiwewa wrote:tacno mi dodje da napravim twitter account, samo da ga upratimLINK
- Challenger__
- Point.
#9354 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Donald:
De vi ameri sta znaci ovo covfefe? Neki slang ili nova rijec nakon litra brlje?Despite the constant negative press covfefe
- cLo
#9355 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Point. wrote:Donald:De vi ameri sta znaci ovo covfefe? Neki slang ili nova rijec nakon litra brlje?Despite the constant negative press covfefe

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9356 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Donald Trump svjetskim liderima podijelio svoj broj mobilnog telefona

- raoul duke
#9357 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Idiot apsolutni.. Ali predsjednik 
- tranquil
#9358 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
wewa wrote:covfefe, anyone?
Ludilo
Jedna od najboljih stvari je i njegova opuštena reakcija kada je nekoliko sati kasnije skontao grešku (slika dole). Neće promijeniti moj generalni stav o njemu, ali sa ovom "covfefe" reakcijom je ispao duhovit (na vlastiti račun) i čak simpatičan.

- wewa
#9359 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
bice da je covfefe ispisano u trenucima kad su mu otimali onaj novi Iphone u toku Tweeterventiona 
- jeza u ledja
#9360 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Evo ko da gledam sad kad otvorim glupi CNN bice prvi naslov o tom typo.
Zaglupljivanje naroda trivijalnostima.
Jeste, pokazuje da je sloppy i sta sad.
- Sara03
- tranquil
#9362 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa u pravu si, zabavno jeste i mislim da opravdava pažnju na društvenim mrežama, ali za udarne vijesti ozbiljnih news kanala je bez veze, možda za kraj dnevnika i "zanimljivosti".jeza u ledja wrote:Evo ko da gledam sad kad otvorim glupi CNN bice prvi naslov o tom typo.![]()
CNN je odron, ne gledam ih, prestali su emitovati vijesti još kada je MTV prestao emitovati muziku i History channel prestao puštati emisije o historiji.
- jeza u ledja
#9363 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma CNN je dobar jedino kad je neki dogadjaj tipa cunami ili tako nesto, ali je sto se tice kvaliteta na nivou Foxa. Senzacionalizam i to. Ja ne gledam teve ali imam app koji u zadnje vrijeme otvaram ujutro cisto da vidim jel dze sta puklo i slicno, a odgovara mi njihov interfejs. Ono pet minuta vijesti dok se spremam za posao. Jebiga da imam teve vjerovatno bi pustio lokalnu stanicu da vergla dok se spremam.
Ako gledam neku politicku emisiju, streamam sa MSNBC ili PBS.
- tranquil
#9364 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma prije koju godinu sam okrenuo da vidim šta ima i skonto da samo emituju neka suđenja te ovom te onom... nigdje vijesti... Ne gledam više ni ja TVjeza u ledja wrote:Ma CNN je dobar jedino kad je neki dogadjaj tipa cunami ili tako nesto, ali je sto se tice kvaliteta na nivou Foxa. Senzacionalizam i to. Ja ne gledam teve ali imam app koji u zadnje vrijeme otvaram ujutro cisto da vidim jel dze sta puklo i slicno, a odgovara mi njihov interfejs. Ono pet minuta vijesti dok se spremam za posao. Jebiga da imam teve vjerovatno bi pustio lokalnu stanicu da vergla dok se spremam.
- dale cooper
#9365 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Relevantnije (i zabavnije) je gledati Colberta, Olivera i Noaha za dnevnu porciju vijesti iz Amerike. 
-
almir90
#9366 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
http://www.worldatlas.com/articles/expo ... tries.html
Po ovome bi se dalo zaključiti da Trump voli da izmišlja priče o tome kako im mnogi štete. Drugi su po redu po globalnom izvozu. Kada uključimo u to da oni tuđu vrijednost kupuju sa papirom koji nema nikakvu zaleđinu, osim što je silom nametnut svima. Onda možemo zaključiti da su u najboljoj poziciji.
Mene ne zanima toliko stanje u Americi, mene brine globalno šta ovaj čovjek na čelu države broj 1 u svijetu može da učini, iako nema apsolutnu moć, ipak nije ni beznačajan. Mene brine neka nova globalna kriza, jebote život, kad ti prođe razbijajući glavu šta i kako da ostvariš u životu. Sjećam se kako je bilo kad je prošla globalna kriza nastala. Što je najgore, lešinari poput njega će u svemu tome profitirati, a nama u "dolini" valja najveću pušu primiti.
Po ovome bi se dalo zaključiti da Trump voli da izmišlja priče o tome kako im mnogi štete. Drugi su po redu po globalnom izvozu. Kada uključimo u to da oni tuđu vrijednost kupuju sa papirom koji nema nikakvu zaleđinu, osim što je silom nametnut svima. Onda možemo zaključiti da su u najboljoj poziciji.
Mene ne zanima toliko stanje u Americi, mene brine globalno šta ovaj čovjek na čelu države broj 1 u svijetu može da učini, iako nema apsolutnu moć, ipak nije ni beznačajan. Mene brine neka nova globalna kriza, jebote život, kad ti prođe razbijajući glavu šta i kako da ostvariš u životu. Sjećam se kako je bilo kad je prošla globalna kriza nastala. Što je najgore, lešinari poput njega će u svemu tome profitirati, a nama u "dolini" valja najveću pušu primiti.
- jeza u ledja
#9367 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma to zena pusti cesto navecedale cooper wrote:Relevantnije (i zabavnije) je gledati Colberta, Olivera i Noaha za dnevnu porciju vijesti iz Amerike.
Ja bas njoj jednom kazem dok se vi lohotni liberali zajebavate i smijete na Colberta, ovi nas uzimaju lopatom. Nije da ni ja ne volim pogledat (meni omiljeni Trevor Noah), ali malo se ozbiljnije stvari desavaju ovih dana. Doslo iz guzice u glavu. Imam isto tako raje tek se sad sjetili da postoji socijalizam recimo, ili antifa pokret ili tako nesto, civil unrest i slicno, do juce nisu znali sta to uopste znaci.
Politika postala teve sou entertejnment jebiga, ali za konkretne stvari treba puno vise truda i rada i dosadnih detalja. Zato i imamo Trumpa kao predsjednika koji ne zna gdje je supalj, ali je zato tivi selebriti.
- dale cooper
#9368 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je sve do ljudi, što vas uzimaju lopatom. Ali činjenica je da ova trojica nabrojanih komičara zakucavanjemjeza u ledja wrote:Ma to zena pusti cesto navecedale cooper wrote:Relevantnije (i zabavnije) je gledati Colberta, Olivera i Noaha za dnevnu porciju vijesti iz Amerike., njoj su ove prave politicke emisije dosadne.
![]()
Ja bas njoj jednom kazem dok se vi lohotni liberali zajebavate i smijete na Colberta, ovi nas uzimaju lopatom. Nije da ni ja ne volim pogledat (meni omiljeni Trevor Noah), ali malo se ozbiljnije stvari desavaju ovih dana. Doslo iz guzice u glavu. Imam isto tako raje tek se sad sjetili da postoji socijalizam recimo, ili antifa pokret ili tako nesto, civil unrest i slicno, do juce nisu znali sta to uopste znaci.
Politika postala teve sou entertejnment jebiga, ali za konkretne stvari treba puno vise truda i rada i dosadnih detalja. Zato i imamo Trumpa kao predsjednika koji ne zna gdje je supalj, ali je zato tivi selebriti.
dovedu do poente u rekordnom roku.
gorčine i apsolutne užasnutosti na ono što se trenutno dešava u Americi.
- raoul duke
#9369 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa zar ne uzivas u svemu tome?jeza u ledja wrote:Zato i imamo Trumpa kao predsjednika koji ne zna gdje je supalj, ali je zato tivi selebriti.
Colbert, SNL..
Evo Trump se upravo popisao na pariski sporazum o klimatskim promjenama, ajde da se smijemo
GROHOTOM
- jeza u ledja
#9370 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Smijesno ti sto imbecil odlucuje o buducnosti planete? Razumijem, ti nemas sta da brines, tebe ce spasiti katastrofe alieni iz Arrivalsa. A sto se tice potencijalnih potomaka, i tu si svakako miran. Majka Priroda will get the last laugh.raoul duke wrote:Pa zar ne uzivas u svemu tome?jeza u ledja wrote:Zato i imamo Trumpa kao predsjednika koji ne zna gdje je supalj, ali je zato tivi selebriti.
Colbert, SNL..
Evo Trump se upravo popisao na pariski sporazum o klimatskim promjenama, ajde da se smijemo![]()
GROHOTOM
Za nas pak koji zivimo na ovoj planeti malo su drukcije brige u pitanju.
PS: Jos nista nije objavljeno u vezi pariskog sporazuma.
- vivaldi
#9371 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
narandzasti je najveci cirkuzant, ali najveci imbecil i opasnost za planetu sasvim sigurno nije.jeza u ledja wrote:Smijesno ti sto imbecil odlucuje o buducnosti planete?
narandzasti nije na vlast dosao nikakvom revolucijom vec izborima u noramlnoj i bogatoj zemlji u kojoj vlada visestoljetni mir. sama mogucnost da on postane relativno ozbiljan kandidat, a kamoli predsjednik zapravo govori o postupcima njegovih prethodnika, a ne o njemu.
sjeverna koreja, terorizam, sirija, irka, afhanistan, rusija, kina, brexit, ukrajina, migranstka kriza...nista od toga (a to su trenutno najveci globalni izazovi) se ne moze na dusu staviti narandzastom imbecilu. narandzasti od prvog dana na vlasti hoda po trulom drvenom mostu, a sto daske pocinju pucati pod njgeovim nogama je kao sto rekoh rezultat poteza prethodnika, a ne njegovog imbecilizma mada je cinjenica da ni on, kako sada stvari stoje, dosadasnju tendenciju nece okrenut u suprotnom smjeru nego izgleda nastaviti u istom.
- jeza u ledja
#9372 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sve sto se desava danas u svijetu od postanka covjecanstva pa do danas, pa evo i ovo sto ti i ja pisemo se desava slijedom historije i nasih prethodnika. To je suvisla konstatacija.
Naravno da se u kratkom roku imbecil ne moze optuziti za cijeli tok moderne historije svijeta. Lik je na poziciji tek 4 mjeseca! Trenutno je u poziciji da se popisa na dogovor o klimatskim promjenama za koji je hiljade ljudi radilo godinama i kojeg su potpisale haman sve zemlje svijeta. Njega je u ime Amerike potpisao Obama. Sada se Trump moze popisati na to. I sad, zakljucak valjda treba biti - da je glavni krivac za to njegov prethodnik Obama?
Mislim, mozemo mi generalizirati i relativizirati do u beskonacnost, pa u tome sigurno naci i krivicu bivseg predsjednika (i njegovih prethodnika), no krivicu za takve eventualne odluke je apsolutno apsurdno svaljivati na iste one koji su ih promovirali i dogovarali samo nekoliko godina ranije.
Politicka desavanja su multinodalna, pluralna, sve teze i ciljevi imaju svoje zagovornike. Ono sto dobijamo je rezultat natezanja izmedju njih. Djelovanje i "misli" Trumpa imaju svoj izvor utjecaja.
I naravno da jeste najveci imbecil koji je krocio u Bijelu Kucu. To je valjda pametnom covjeku jasno.
Naravno da se u kratkom roku imbecil ne moze optuziti za cijeli tok moderne historije svijeta. Lik je na poziciji tek 4 mjeseca! Trenutno je u poziciji da se popisa na dogovor o klimatskim promjenama za koji je hiljade ljudi radilo godinama i kojeg su potpisale haman sve zemlje svijeta. Njega je u ime Amerike potpisao Obama. Sada se Trump moze popisati na to. I sad, zakljucak valjda treba biti - da je glavni krivac za to njegov prethodnik Obama?
Politicka desavanja su multinodalna, pluralna, sve teze i ciljevi imaju svoje zagovornike. Ono sto dobijamo je rezultat natezanja izmedju njih. Djelovanje i "misli" Trumpa imaju svoj izvor utjecaja.
I naravno da jeste najveci imbecil koji je krocio u Bijelu Kucu. To je valjda pametnom covjeku jasno.
- vivaldi
#9373 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
nisam bas mislio na amebe, vec na noviju istoriju, takorec aorist. isil, brexit, rusija, ukrajina, sirija, faganistan, irak, migranstka kriza, snowden, wikileaks...sve je to frisko...jeza u ledja wrote:Sve sto se desava danas u svijetu od postanka covjecanstva pa do danas
a sto se tice ove klime...to jos uvijek nije cak ni zvanicno a ti deres narandzastog od prvog dana
- jeza u ledja
#9374 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja sam spomenuo amebe da bi objasnio poentu - naravno da je djelovanje svih danas rezultat djelovanja prethodnika. Isto vazi i za one prije njih. To je valjda fakat koji ne zahtjeva dodatno objasnjenje. Konstatacija je stoga suvisla.vivaldi wrote:nisam bas mislio na amebe, vec na noviju istoriju, takorec aorist. isil, brexit, rusija, ukrajina, sirija, faganistan, irak, migranstka kriza, snowden, wikileaks...sve je to frisko...jeza u ledja wrote:Sve sto se desava danas u svijetu od postanka covjecanstva pa do danas
a sto se tice ove klime...to jos uvijek nije cak ni zvanicno a ti deres narandzastog od prvog dana
Nije u pitanju klima, vec sveukupan dojam, klima je samo konkretan primjer. I to je valjda pametnom covjeku jasno? Ili cemo suditi o covjeku nakon sto uradi ono sto sam kaze da namjerava uraditi? To ona prica treba nekog da upuca na Tajms Skveru da bi rekli a-haa, vidi stvarno jes lud.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9375 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
vivaldi wrote: