Nemoj ga prosvjetljivati, ziv bio. Vidis da prolazi svjetlost kroz njega.Bakir1 wrote:Vise puta do sadatempuser wrote:Ajd prosvjetli me...Bakir1 wrote:Moze....
Razlikovati itekako
Pravilnik o dimenzijama i masama...
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#9351 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
direstraits0078
#9352 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ocito u svoje ime govoris, i u ime vas koji ste takvi i divljate cestom, nebitno jeste li za volanom ili s mahnitom glavom na ramenima setate Ferhadijom!tempuser wrote:Pjesaci su podjednaka stoka kao i vozaci, zapravo u prosjeku smi smo mi isti samo je pitanje sa "vozimo". medjutim djeca su djeca, postoje saobr. znakovi koji upozoravaju na djecu tako da za one koji curicu od 12 god po pitanju odgovornosti izjednacavaju sa vozacem ili odraslim pjesakom nemam neki narocit komentar.
Ranije napisah neki dan u 15 min vidjeh dvoje penzionera kako namjerno prelaze na crveno, jedna baba koja ke krenula na crvenu, vratila se nazad zbog auta, kad je auto prosao ona opet krenula da predje i druga koja je hladno krenula da prelazi cestu iako se crveno upalilo prije nego sto je dosla do pjesackog (racunala da ce preci dok traje na onaj "vakuum" izmedju zelenog za pjesake i zelenog za aute).
Dosta vas vise, i vas i vama slicnih!
-
tempuser
#9353 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To mozes okaciti macku o rep, odnosno stisni pa njima reci da auto nije obiljezen u skladu sa pravilnikom.Bakir1 wrote:Vise puta do sadatempuser wrote:Ajd prosvjetli me...Bakir1 wrote:Moze....
Razlikovati itekako
Pravilnik o dimenzijama i masama...
greenshot- Bakir1
#9354 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I da gorane prije elaborata raznih i silnih u prilog gore napisanog a tice se blinkerasa, kao potvrda citanja, jedan takav je pao na sudu.
Znaci stisno a ti i dalje vlazi na blinkere
-
direstraits0078
#9355 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To je samo iznimka koja potvrdjuje pravilo!Bakir1 wrote:I da gorane prije elaborata raznih i silnih u prilog gore napisanog a tice se blinkerasa, kao potvrda citanja, jedan takav je pao na sudu.
-
tempuser
#9356 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Naravno da sam mogao biti na mjestu vozaca Passata, gdje sam napisao da nisam i da ne bi zasluzio sve sto bi me sljedovalo. Kad ispadnes glup postajes naporan! Baj - baj!direstraits0078 wrote:
Naravno da nista o ovome sto si gore nasvrljao nisi napisao! Nisi napisao da je ogranicenje glupo, nisi napisao da si glupa zrtva glupog sistema! Niti je moja opaska glupa! Niti si ti u pravu!
Jedino sto je u ovom sto sam napisao glupo, je vozac koji je kaznjen za krsenje saobracajnih propisa! A taj vozac si sasvim slucajno bio ti!To sto si ispao glup, i sto si mogao zavrsiti ovdje umjesto vozaca pasata koji je ubio djevojcicu, to ti ne ide u prilog! Naprotiv, to samo pokazuje da ne uvidjas svoju glupost! Za razliku od mnogih drugih na forumu koji citaju tvoje sarade svaki put kad napravis ovakav salto mortale i skocis sebi u stomak!
Eto da i ja malo opalim po koji uzvicnik, da ne kazem usklicnik!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Bakir1
#9357 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Blinkeri =direstraits0078 wrote:To je samo iznimka koja potvrdjuje pravilo!Bakir1 wrote:I da gorane prije elaborata raznih i silnih u prilog gore napisanog a tice se blinkerasa, kao potvrda citanja, jedan takav je pao na sudu.
U mom slucaju u krevet
-
tempuser
#9358 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Smjesan si Bakire... Imao si slucaj papka iz Zinivica, qurcio se jadnako kao forumski strucnjaci, jos je tako siguran u sebe digao sve na trecu potenciju pa objavio snimak i sta se desilo? Obislo sve medije, obislo komisije, majmun u Passatu sve radio po zakonu, samo drzave nema da onome glupanu napise kaznu za 4 prekrsaja u sticanju.Bakir1 wrote:I da gorane prije elaborata raznih i silnih u prilog gore napisanog a tice se blinkerasa, kao potvrda citanja, jedan takav je pao na sudu.
-
direstraits0078
#9359 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa to ti govorim! Ispao si glup, i to visekratno za kratko vrijeme, taman je forum malo bio dahnuo dusom dok si bio u banovicima, sad opet jases! Sjasi vise, i ti i svi vi koji divljate za volanom i jos se time hvalite po forumima! Bezumni stvorovi!tempuser wrote:Naravno da sam mogao biti na mjestu vozaca Passata, gdje sam napisao da nisam i da ne bi zasluzio sve sto bi me sljedovalo. Kad ispadnes glup postajes naporan! Baj - baj!direstraits0078 wrote:
Naravno da nista o ovome sto si gore nasvrljao nisi napisao! Nisi napisao da je ogranicenje glupo, nisi napisao da si glupa zrtva glupog sistema! Niti je moja opaska glupa! Niti si ti u pravu!
Jedino sto je u ovom sto sam napisao glupo, je vozac koji je kaznjen za krsenje saobracajnih propisa! A taj vozac si sasvim slucajno bio ti!To sto si ispao glup, i sto si mogao zavrsiti ovdje umjesto vozaca pasata koji je ubio djevojcicu, to ti ne ide u prilog! Naprotiv, to samo pokazuje da ne uvidjas svoju glupost! Za razliku od mnogih drugih na forumu koji citaju tvoje sarade svaki put kad napravis ovakav salto mortale i skocis sebi u stomak!
Eto da i ja malo opalim po koji uzvicnik, da ne kazem usklicnik!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Bakir1
#9360 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Legalista pa smijesan stas

Nego jel te ah na blinkere
-
direstraits0078
#9361 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Dzaba krecite ljudi. Stoka je stoka, za volanom ili pjeske, u tramvaju ili na biciklu.vješalica wrote:dobro dakle530i wrote:Neće ljudi da priznaju da pješak nema šta da traži mimo pješačkog prelaza, posebno na magistralnoj cesti. Osim toga, čovjek sa natovarenim Passatom gledao koju marku da zaradi, a ovdje pojedinci u isti koš svrstavaju takve sa budžetskim uhljebima, ministrima i direktorima koji se kurče sa službenim autima...
trebale bi kazne biti različite za vozača službenog kurtona i nekakvog jadnika sa građevine*
i nije isto kad neki jadnik sa građevine sa natovarenim pasatom piči 70 i ubije nekoga
kao što nije isto da piči onaj 70 glavonja i ukoka nekoga....
Apsolutno si u pravu. I kad konjina ubije dijete traze se opravdanja.Tomahawk11 wrote:Tako ti je u cijeloj drzavi, gdje god su manja mjesta, ne jebe ih niko nizasta.
Djeca znaju pjesaciti magistralnim putem u skolu (dakle, nema pjesacke staze, nego onako, uz liniju, krajem)....ne moze drugacije.
Pogotovo danas, ko te pita sta....pa evo zavrcu nam vodu kad hoce i kako hoce, i sta? Nista. Suti i vici kanaFa.
Dzabe, nismo normalna drzava i dosta toga nije normalno.
Sve je to ok, ali to ne opravdava konjine za volanom koji voze preko ogranicenja jer se njima zuri da popune kvotu saobracajki sa smrtnim posljedicama.530i wrote:Krivo je stanovništvo što pristaje da nema nikakav regulisan pristup svom naselju za pješake (kojeg vjerovatno imaju, ali je daleko i nije praktično - lakše pod točkove da te neko nosi na duši čitav život). Oni pristaju da nemaju prelaza, trotoara, rasvjetu i sve ostale normalne stvari. Druga je stvar odgoja i razmišljanja da pustiš dijete od 12 godina preko najprometnije magistralne ceste u državi i to mimo prelaza. Vama ako je normalno da pješak koristi magistralnu cestu mimo prelaza, aferim, svaka čast...dajte se izborite da mogu i po autoputevima.
To je ta samoziva sorta, dok ne naleti na nekoga ko ce ga razlijepiti ko zvaku.Tomahawk11 wrote:Jelde, pa sta treba, do Sarajeva da pjesaci da bi presao na drugu stranu?!
Pa kakva su to razmisljanja....stvarno, ima li dodira sa realnoscu?!
Ne mora biti budzetski uhljeb, Passat je Passat![]()
Jah, natovario ga da koju marku zaradi i 40 na sat....jasta...
-
tempuser
#9362 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Svoj prekrsaj sam pomenuo u drugom kontekstu pri cemu nicim nisam napisao da sam imao neko opravdanje, da sam bio u pravu, da je ogranicenje glupo, da sam zrtva otimaca para, da nisam zasluzio kaznu koju sam dobio. Bio nepazljiv, vozio prebrzo u naseljenom mjestu, imao sam vece sanse da udarim djete nego da sam vozio po ogranicenju, da sam ga ne daj boze udario bio bih isti kao ovaj sa Passatom. Pitanje je koloko si ti pita do sad ispao glup kao ja al zbog svoje folozofije nemas muda da napises. Napisah ti, kad ispadnes glup postajes napadno naporan.direstraits0078 wrote:
Pa to ti govorim! Ispao si glup, i to visekratno za kratko vrijeme, taman je forum malo bio dahnuo dusom dok si bio u banovicima, sad opet jases! Sjasi vise, i ti i svi vi koji divljate za volanom i jos se time hvalite po forumima! Bezumni stvorovi!
-
tempuser
#9363 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Dragi Bakire ja sam to kroz tvoju malahu "gonio" jedno 5 god prije nego sto si ti dobacio do Testova pa sad izvuci zakljucak gdje, kako i zasto.Bakir1 wrote:Legalista pa smijesan stas![]()
-
direstraits0078
#9364 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Magarac u rim, magarac iz rima, samo godinu stariji! Bolan, bolan, kako se tako ofiras godinama, nista pameti nisi skupio, samo bezze kilometrazu nabijas i skidas sebi cijenu. Ccccc... Ljudi viceve o tebi zbijaju, pa koliko nisko moze covjek pasti u vlastitom opravdavanju gluposti??????????!!!!!!tempuser wrote:Dragi Bakire ja sam to kroz tvoju malahu "gonio" jedno 5 god prije nego sto si ti dobacio do Testova pa sad izvuci zakljucak gdje, kako i zasto.Bakir1 wrote:Legalista pa smijesan stas![]()
-
tempuser
#9365 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kad identicnu stvar napisem onda ocito govorim u svoje ime, u cije ime ti govoris????direstraits0078 wrote:
Dzaba krecite ljudi. Stoka je stoka, za volanom ili pjeske, u tramvaju ili na biciklu.
-
tempuser
#9366 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zabadas nos gdje ti nije mjesto, ljudi se druze mimo foruma, naporan si i glup. Citaj iznad najsvjeziji dokaz, ja nema nista vise za dodati! Laku noc...direstraits0078 wrote:Magarac u rim, magarac iz rima, samo godinu stariji! Bolan, bolan, kako se tako ofiras godinama, nista pameti nisi skupio, samo bezze kilometrazu nabijas i skidas sebi cijenu. Ccccc... Ljudi viceve o tebi zbijaju, pa koliko nisko moze covjek pasti u vlastitom opravdavanju gluposti??????????!!!!!!tempuser wrote:Dragi Bakire ja sam to kroz tvoju malahu "gonio" jedno 5 god prije nego sto si ti dobacio do Testova pa sad izvuci zakljucak gdje, kako i zasto.Bakir1 wrote:Legalista pa smijesan stas![]()
-
direstraits0078
#9367 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne u ime stoke koja se hvali kako je dobila kaznu za divljanje po naseljenom mjestu! Dosta je vas koji mislite da ste samo vi bitni! Lijepa titina murija, manji ste od makovog zrna bili, sad ste se uzdigli, sta je druge sramota, vi se time hvalite! Sram da vas bude, praznoglavci jedni!tempuser wrote:Kad identicnu stvar napisem onda ocito govorim u svoje ime, u cije ime ti govoris????direstraits0078 wrote:
Dzaba krecite ljudi. Stoka je stoka, za volanom ili pjeske, u tramvaju ili na biciklu.
- vješalica
#9368 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
najgore je od svega što pojedinci misle da im se neće desiti da ubiju nekoga sve do dana kad to i učine... 
-
direstraits0078
#9369 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Misle? Cime da misle? Promaha u glavi bije i sa zatvorenim ustima, a jasu po zivcima normalnom narodu i po forumu i po cesti! Eto ti gore primjera, na danasnjem vaktu misli da ljudi ne znaju o kakvom se neizivljenom praznoglavcu radi! I jos ga nije sramota to pisati ovdje!vješalica wrote:najgore je od svega što pojedinci misle da im se neće desiti da ubiju nekoga sve do dana kad to i učine...
- drug_profi
#9370 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Demencija. I moj otac je tako vozio par mjeseci dok mu nisam oduzeo auto i prodao ga (svakako je bilo moje). Godinu nakon toga, ni izgovoriti smislenu recenicu vec nije znao. Stari ljudi su oapsnost u saobracaju i kao pjesaci i kao vozaci.Better Man wrote:Danas vozim za Sarajevo i u Vogošći ispred mene penzioner pravi. Mislim da je stariji lik sa ženom. Pegla čovjek pravo. Usporio da nije normalno i blicam mu da ubrza ništa lik ne reaugujje i dolazimo do zadnjeg semafora na kojem je crveno svjetlo i ja se zaustavljam kad taj lik ispred mene prođe kroz crveno bez pardona, bez da se zaustavio. Ja gledam i kontam kakva je to budala. Svašta čovjek vidi na putu.
-
tempuser
#9371 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A ti kao nikad nisi prekoracio brzinu i nisi platio kaznu???? Bez obzira sto sam to pomenuo u drugom kontektstu (da mi je kazna stigla nakon cijelih 6 mj, ja priznajem i sta napravim i kad pogrjesim, jeste divljao sam sa 74 kmh kroz naseljeno mjesto, a ti ne samo da si naporan nego si sad pokazao da si ljigavo dvolican!direstraits0078 wrote:Ne u ime stoke koja se hvali kako je dobila kaznu za divljanje po naseljenom mjestu! Dosta je vas koji mislite da ste samo vi bitni! Lijepa titina murija, manji ste od makovog zrna bili, sad ste se uzdigli, sta je druge sramota, vi se time hvalite! Sram da vas bude, praznoglavci jedni!tempuser wrote:Kad identicnu stvar napisem onda ocito govorim u svoje ime, u cije ime ti govoris????direstraits0078 wrote:
-
tempuser
#9372 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Napisi da nikad nisi prekoracio brzinu u svojoj vozackoj karijeri da se svi slatko nasmijemo na tu glupost!direstraits0078 wrote:Misle? Cime da misle? Promaha u glavi bije i sa zatvorenim ustima, a jasu po zivcima normalnom narodu i po forumu i po cesti! Eto ti gore primjera, na danasnjem vaktu misli da ljudi ne znaju o kakvom se neizivljenom praznoglavcu radi! I jos ga nije sramota to pisati ovdje!vješalica wrote:najgore je od svega što pojedinci misle da im se neće desiti da ubiju nekoga sve do dana kad to i učine...
Bolje biti neizivljeni praznoglavac koji prizna nego neizivljeni praznoglavac koji je pri tome ljigav bez muda i obraza da prizna pa sad glumata moralnu vertikalu!
-
direstraits0078
#9373 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da, nazalost, to je veliki problem, ne samo po BiH, vec i po EU. Gledao sam covjeka kako place kad su mu djeca zabranila da voze. A covjek se izgubio, ne zna gdje je.drugi profil wrote:Demencija. I moj otac je tako vozio par mjeseci dok mu nisam oduzeo auto i prodao ga (svakako je bilo moje). Godinu nakon toga, ni izgovoriti smislenu recenicu vec nije znao. Stari ljudi su oapsnost u saobracaju i kao pjesaci i kao vozaci.Better Man wrote:Danas vozim za Sarajevo i u Vogošći ispred mene penzioner pravi. Mislim da je stariji lik sa ženom. Pegla čovjek pravo. Usporio da nije normalno i blicam mu da ubrza ništa lik ne reaugujje i dolazimo do zadnjeg semafora na kojem je crveno svjetlo i ja se zaustavljam kad taj lik ispred mene prođe kroz crveno bez pardona, bez da se zaustavio. Ja gledam i kontam kakva je to budala. Svašta čovjek vidi na putu.
@goranpolupapakupokusaju: dosta te je, popusti, svi vec znaju sta si i ko si.
-
tempuser
#9374 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Neki dan neki deda ispred mene skrenu u onaj novi krak Fetaha Becirbegovica prema Buca Potoku, ja nastavim pravo prema Dz. Bijedica, nakon min ga vidim kako bez gledanja i kocenja ulazi na kruzni tok kod pijace Kvadrant i liku oduzima prednost, a da bi dosao s te strane morao iz Fetaha Becirbegovica skrenuti lijevo sto je zabranjeno. Kladim se da on uopste nije bio svjestan prekrsaja koje je napravio.drugi profil wrote:Demencija. I moj otac je tako vozio par mjeseci dok mu nisam oduzeo auto i prodao ga (svakako je bilo moje). Godinu nakon toga, ni izgovoriti smislenu recenicu vec nije znao. Stari ljudi su oapsnost u saobracaju i kao pjesaci i kao vozaci.Better Man wrote:Danas vozim za Sarajevo i u Vogošći ispred mene penzioner pravi. Mislim da je stariji lik sa ženom. Pegla čovjek pravo. Usporio da nije normalno i blicam mu da ubrza ništa lik ne reaugujje i dolazimo do zadnjeg semafora na kojem je crveno svjetlo i ja se zaustavljam kad taj lik ispred mene prođe kroz crveno bez pardona, bez da se zaustavio. Ja gledam i kontam kakva je to budala. Svašta čovjek vidi na putu.
-
tempuser
#9375 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jeste, ja sam papak u pokusaju, neizivljeni praznoglavac koji sa 74 kmh divlja po naseljenim mjestima i o kojem svi znaju ko sam.direstraits0078 wrote:Da, nazalost, to je veliki problem, ne samo po BiH, vec i po EU. Gledao sam covjeka kako place kad su mu djeca zabranila da voze. A covjek se izgubio, ne zna gdje je.drugi profil wrote:Demencija. I moj otac je tako vozio par mjeseci dok mu nisam oduzeo auto i prodao ga (svakako je bilo moje). Godinu nakon toga, ni izgovoriti smislenu recenicu vec nije znao. Stari ljudi su oapsnost u saobracaju i kao pjesaci i kao vozaci.Better Man wrote:Danas vozim za Sarajevo i u Vogošći ispred mene penzioner pravi. Mislim da je stariji lik sa ženom. Pegla čovjek pravo. Usporio da nije normalno i blicam mu da ubrza ništa lik ne reaugujje i dolazimo do zadnjeg semafora na kojem je crveno svjetlo i ja se zaustavljam kad taj lik ispred mene prođe kroz crveno bez pardona, bez da se zaustavio. Ja gledam i kontam kakva je to budala. Svašta čovjek vidi na putu.
@goranpolupapakupokusaju: dosta te je, popusti, svi vec znaju sta si i ko si.
Istovremeno ti nemas muda da napises da nikad u zivotu nisi prekoracio brzinu?
Toliko o moralnim vertikalama i neizivljenim praznoglavcima.