Nisam to vidio. Ali da je Komšić političar sa posebnim potrebama, jasno se čuje čim otvori usta.htcxone wrote:Corto Maltese wrote:Znam, zaista su bili fascinirani. Neke od tih fascinacija su procurile i na c.htcxone wrote:... ja cu ti reci da je on licno bio na sastancima na kojima se donosilo jako bitnih odluka i da su ljudi koji su krema svjetske politike fascinirani nacinom njegovog rada...fascinantno otkriće, jesi vidio eno ima da je Obama pričao sa alienima, šupak pravi
Demokratska fronta Željko Komšić
- Corto Maltese
#9351 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- htcxone
#9352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja pod posebnim potrebama smatram:
-Da zenu zaposlim kao direktoricu
-Da dovedem pola svog kraja u Sarajevo
-Da komplet porodicu i djecu prijatelja zaposlim u BHTelecomu
-Da imam vilu na Poljinama
-Da sa ljubavnicom preko vikenda idem na "seminare" koje drzava placa
-Da se smatram ratnim herojem iz kabineta, Njemacke, i sklonista
-Da mi je sin narkoman ili da je odgovoran za 30% prodaje bijelog u Sarajevu, najbolji kupac
-Da je pola stranke pod tuzbama koje su stopirane dok se svi ne podmire
-Da sam borcima obećao zlatne kašike
-Da imam samo jedan stan (ova je bila najjaca)
-Da pjeske pobjegnem iz totalne blokade dok drugi ljudi ne mogu
mogu do jutra da nabrajam sve posebnosti koje imaju nasi politicari, sve junak do junaka i poštenjačine, a najjači su kad je sinu izvaliti 150 000 KM za kakav dobar kabriolet da mogu maloljetnice vozati po okolnim brdima Sarajeva, respect, kakva djeca takvi roditelji
-Da mi je sin narkoman ili da je odgovoran za 30% prodaje bijelog u Sarajevu, najbolji kupac
mogu do jutra da nabrajam sve posebnosti koje imaju nasi politicari, sve junak do junaka i poštenjačine, a najjači su kad je sinu izvaliti 150 000 KM za kakav dobar kabriolet da mogu maloljetnice vozati po okolnim brdima Sarajeva, respect, kakva djeca takvi roditelji
- Havatar
#9353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo boldirano nije nikad izjavljeno nego je izmisljotina NVO ubleha i to su sami i priznali. Izgleda ni DF nije daleko od toga.htcxone wrote:Ja pod posebnim potrebama smatram:
Last edited by Havatar on 20/05/2014 23:03, edited 1 time in total.
- drug_profi
#9354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma dobro je, znamo otkud vjetar duva. Kome je dobro taj ne bi nista mjenjao. Desnica prizeljkuje onog reisa za predsjednika.jastuk1 wrote:
Jeste, piva ne oprašta, a himber prašta. Šalim se...
Fakat, ruku na srce ali žao mi vas koji mislite da DF i njen preCjednik ima nekog kapaciteta da nešta, ma bilo šta, izdejstvuje čak i kad bi došo na vlast.
A Reis, a kad ga već spominješ, bi definitivamente mogao. Sa i bez nularice. HAH. Jer, bez obzira na masu, masu fula, hebiga kičmenjak je, kičmenjak i to teški, teška kategorija.
I u tom sastojku se nalazi sva tajna velikih majstora kuhinje.
Znamo i zasto. Kicma je najmanje bitna. Bitno je da se glava okrece. Okrece za parama.
Neznamo hoce li ZK sta promjeniti, ali znamo da ce razjebati. Talove.
Zato je kuka i motika.
Ali ti to znas i bez mene jastuce. Drz se ti Hafisa, brata po muci... vezite zastave.
A corto je svakako antiprotivan. Da sad svi pocnemo da mu dizemo
- Havatar
#9355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Razjebace talove kao sto je to radio dok je bio u SDP . Sa druge strane reis je jedini vodio politiku koja nije gledala interese drugih drzava ili MZ nego ono sto je u interesu BIH i vise je uradio nego svi politicari zajedno.drugi profil wrote:Ma dobro je, znamo otkud vjetar duva. Kome je dobro taj ne bi nista mjenjao. Desnica prizeljkuje onog reisa za predsjednika.jastuk1 wrote:
Jeste, piva ne oprašta, a himber prašta. Šalim se...
Fakat, ruku na srce ali žao mi vas koji mislite da DF i njen preCjednik ima nekog kapaciteta da nešta, ma bilo šta, izdejstvuje čak i kad bi došo na vlast.
A Reis, a kad ga već spominješ, bi definitivamente mogao. Sa i bez nularice. HAH. Jer, bez obzira na masu, masu fula, hebiga kičmenjak je, kičmenjak i to teški, teška kategorija.
I u tom sastojku se nalazi sva tajna velikih majstora kuhinje.
Znamo i zasto. Kicma je najmanje bitna. Bitno je da se glava okrece. Okrece za parama.
Neznamo hoce li ZK sta promjeniti, ali znamo da ce razjebati. Talove.
Zato je kuka i motika.
Ali ti to znas i bez mene jastuce. Drz se ti Hafisa, brata po muci... vezite zastave.
A corto je svakako antiprotivan. Da sad svi pocnemo da mu dizemosjbo bi se i poceo odmah kontra pricu.
- Corto Maltese
#9356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne postaje Komšić ništa pametniji nabrajanjem tuđih harama.htcxone wrote:Ja pod posebnim potrebama smatram:
On je takav kakav je, nema mu lijeka. Već osamnaest godina, između ostalog, dokazuje i kako je nesposoban da se obračuna sa ovima koje ti gore spominješ.
Svakojake promjene su moguće. Dešavalo se da zao postane dobar. I da lopov okrene u poštenjačinu. I da se siledžija premetne u mirotvorca. Jedino je glupan osuđen da to doživotno ostane.
Utoliko me više čudi što neko u njemu i dalje vidi mesiju.
Last edited by Corto Maltese on 20/05/2014 23:15, edited 1 time in total.
- drug_profi
#9357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svaki normalan musliman je jedva docekao da onaj gurbet od reisa ode konacno, svjestan koliku stetu je nanio Bosnjacima i islamu u Bosni. Od vehabija pa do turske majke.Havatar wrote: Razjebace talove kao sto je to radio dok je bio u SDP . Sa druge strane reis je jedini vodio politiku koja nije gledala interese drugih drzava ili MZ nego ono sto je u interesu BIH i vise je uradio nego svi politicari zajedno.
Ti ces naravno reci da to nije tako, ali vrijeme ce pokazati sve.
- drug_profi
#9358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ZK je samo figura. Nije on betmen. Ono sto zanemarujete (ili se bas toga plasite) je da je pod tu zastavu i ime pristupilo mnogo novih ljudi spremnih da mijenjaju stanje jer su svjesni da nema vise sansi i da je to zadnja koja se ukazuje prije nego potonemo u tri etnicka tora u stanju konstatne blokade i prepadanja.Corto Maltese wrote:Ne postaje Komšić ništa pametniji nabrajanjem tuđih harama.htcxone wrote:Ja pod posebnim potrebama smatram:
On je takav kakav je, nema mu lijeka. Već osamnaest godina, između ostalog, dokazuje i kako je nesposoban da se obračuna sa ovima koje ti gore spominješ.
Standardi su opali.
- Havatar
#9359 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Docekali su oni koji su bili protiv muslimana ali muslimani slabo ko.drugi profil wrote:Svaki normalan musliman je jedva docekao da onaj gurbet od reisa ode konacno, svjestan koliku stetu je nanio Bosnjacima i islamu u Bosni. Od vehabija pa do turske majke.Havatar wrote: Razjebace talove kao sto je to radio dok je bio u SDP . Sa druge strane reis je jedini vodio politiku koja nije gledala interese drugih drzava ili MZ nego ono sto je u interesu BIH i vise je uradio nego svi politicari zajedno.
- Havatar
#9360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako da mijenja, da lazu o zlatnim kasikama i da predlazu protjerivanje onih koji su dosli da zive u Sarajevodrugi profil wrote:ZK je samo figura. Nije on betmen. Ono sto zanemarujete (ili se bas toga plasite) je da je pod tu zastavu i ime pristupilo mnogo novih ljudi spremnih da mijenjaju stanje jer su svjesni da nema vise sansi i da je to zadnja koja se ukazuje prije nego potonemo u tri etnicka tora u stanju konstatne blokade i prepadanja.Corto Maltese wrote:Ne postaje Komšić ništa pametniji nabrajanjem tuđih harama.htcxone wrote:Ja pod posebnim potrebama smatram:
Standardi su opali.
- drug_profi
#9361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Havatar wrote:Docekali su oni koji su bili protiv muslimana ali muslimani slabo ko.drugi profil wrote:Svaki normalan musliman je jedva docekao da onaj gurbet od reisa ode konacno, svjestan koliku stetu je nanio Bosnjacima i islamu u Bosni. Od vehabija pa do turske majke.Havatar wrote: Razjebace talove kao sto je to radio dok je bio u SDP . Sa druge strane reis je jedini vodio politiku koja nije gledala interese drugih drzava ili MZ nego ono sto je u interesu BIH i vise je uradio nego svi politicari zajedno.
Po sebi sudis?
Pa sta bi sa Ulemom? Jesu li to i oni protiv muslimana pa pobjedi Kavazovic umjesto Cericevog kandidata, i kako to da nisu htjeli mijenjati ustav islamske zajednice kako je Ceric upirao, pa da mu se obezbjedi dozivotni mandat?
Opaka je ta zavjera protiv muslimana.
- drug_profi
#9362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
đHavatar wrote:Kako da mijenja, da lazu o zlatnim kasikama i da predlazu protjerivanje onih koji su dosli da zive u Sarajevodrugi profil wrote:
ZK je samo figura. Nije on betmen. Ono sto zanemarujete (ili se bas toga plasite) je da je pod tu zastavu i ime pristupilo mnogo novih ljudi spremnih da mijenjaju stanje jer su svjesni da nema vise sansi i da je to zadnja koja se ukazuje prije nego potonemo u tri etnicka tora u stanju konstatne blokade i prepadanja.
Izvini malo sam se izgubio.
Autorska prava za zlatne kasike pripadaju tvojoj politickoj opciji.
Protjerivanje je svojstveno politickoj opciji tvojih saveznika, a tu i tamo i tvojoj.
- Havatar
#9363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sudim po javnosti posto su se obradovali oni koji su pljuvali po muslimanima i jedino su oni odahnuli. Kavazovic je bio zajednicki kandidat i podrzao ga je i Ceric tako da samo pokazujes koliko si neupucen .drugi profil wrote:![]()
Po sebi sudis?
Pa sta bi sa Ulemom? Jesu li to i oni protiv muslimana pa pobjedi Kavazovic umjesto Cericevog kandidata, i kako to da nisu htjeli mijenjati ustav islamske zajednice kako je Ceric upirao, pa da mu se obezbjedi dozivotni mandat?
- Havatar
#9364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Autorska prava za zlatne kasike pripadaju Brkanu , multikulti ublehi slicnoj Komsicu. Sto se tice protjerivanja ako tvoj partijski kolega kao negativnosti drugih navodi to sto su dosli ljudi u Sarajevo iz krajeva odakle su politicari to je jasno da je doza sovinizma kod novih ljudi prevelika da bi mogli da donesu bilo sta pozitivno, cak upravo suprotno samo mogu da donesu nove podjele i nazadovanje BIH drustvu i drzavi.drugi profil wrote:đHavatar wrote:Kako da mijenja, da lazu o zlatnim kasikama i da predlazu protjerivanje onih koji su dosli da zive u Sarajevodrugi profil wrote:
ZK je samo figura. Nije on betmen. Ono sto zanemarujete (ili se bas toga plasite) je da je pod tu zastavu i ime pristupilo mnogo novih ljudi spremnih da mijenjaju stanje jer su svjesni da nema vise sansi i da je to zadnja koja se ukazuje prije nego potonemo u tri etnicka tora u stanju konstatne blokade i prepadanja.
Protjerivanje je svojstveno politickoj opciji tvojih saveznika, a tu i tamo i tvojoj.
- drug_profi
#9365 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zanima me bas koja je to javnost sto je inace pljuvala po muslimanima?Havatar wrote:Sudim po javnosti posto su se obradovali oni koji su pljuvali po muslimanima i jedino su oni odahnuli. Kavazovic je bio zajednicki kandidat i podrzao ga je i Ceric tako da samo pokazujes koliko si neupucen .drugi profil wrote:![]()
Po sebi sudis?
Podrzao ga ja kad je vidio da je njegov pulen totalni autsajder. Naravno da ce podrzati. Nece valjda ici u sukob.
I ja ovako neupucen vise izgleda znam od tebe.
- Havatar
#9366 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti iznosis medijske konstrukcije i pokusavas da ih prodas kao cinjenice .drugi profil wrote:Zanima me bas koja je to javnost sto je inace pljuvala po muslimanima?Havatar wrote:Sudim po javnosti posto su se obradovali oni koji su pljuvali po muslimanima i jedino su oni odahnuli. Kavazovic je bio zajednicki kandidat i podrzao ga je i Ceric tako da samo pokazujes koliko si neupucen .drugi profil wrote:![]()
Po sebi sudis?
Podrzao ga ja kad je vidio da je njegov pulen totalni autsajder. Naravno da ce podrzati. Nece valjda ici u sukob.
- drug_profi
#9367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja se dobro sjecam SDA propagande prije rata i Zlatnih kasika, ali jbg, nekima je pamcenje vrlo kratko. Rado bi da svi imamo amneziju kao oni.Havatar wrote:Autorska prava za zlatne kasike pripadaju Brkanu , multikulti ublehi slicnoj Komsicu. Sto se tice protjerivanja ako tvoj partijski kolega kao negativnosti drugih navodi to sto su dosli ljudi u Sarajevo iz krajeva odakle su politicari to je jasno da je doza sovinizma kod novih ljudi prevelika da bi mogli da donesu bilo sta pozitivno, cak upravo suprotno samo mogu da donesu nove podjele i nazadovanje BIH drustvu i drzavi.drugi profil wrote:đHavatar wrote: Kako da mijenja, da lazu o zlatnim kasikama i da predlazu protjerivanje onih koji su dosli da zive u Sarajevo
Moj partijski kolega? Nikad ja nisam imao partiju, niti ima partije koja moze imati mene i ne znam u kojem kontekstu pominjes te dosljake i protjerivanje, ali ocigledno ti se guyica oznojila. Ne ulazim u to.
- drug_profi
#9368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Havatar wrote:Ti iznosis medijske konstrukcije i pokusavas da ih prodas kao cinjenice .drugi profil wrote:
Zanima me bas koja je to javnost sto je inace pljuvala po muslimanima?
nije tema reis svakako.
- Havatar
#9369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pogledaj sta htxcone navodi kao prednosti Komsica pa ces tu vidjeti i to o cemu pricamdrugi profil wrote:
Ja se dobro sjecam SDA propagande prije rata i Zlatnih kasika, ali jbg, nekima je pamcenje vrlo kratko. Rado bi da svi imamo amneziju kao oni.
Moj partijski kolega? Nikad ja nisam imao partiju, niti ima partije koja moze imati mene i ne znam u kojem kontekstu pominjes te dosljake i protjerivanje, ali ocigledno ti se guyica oznojila. Ne ulazim u to.
-
jastuk1
#9370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja lično jesam bio jedva dočekao jer mislim da je u ulozi rejsa Cerić ustvari trebao dobrano drugačije da djeluje.Havatar wrote:Docekali su oni koji su bili protiv muslimana ali muslimani slabo ko.drugi profil wrote:Svaki normalan musliman je jedva docekao da onaj gurbet od reisa ode konacno, svjestan koliku stetu je nanio Bosnjacima i islamu u Bosni. Od vehabija pa do turske majke.Havatar wrote: Razjebace talove kao sto je to radio dok je bio u SDP . Sa druge strane reis je jedini vodio politiku koja nije gledala interese drugih drzava ili MZ nego ono sto je u interesu BIH i vise je uradio nego svi politicari zajedno.
Zamjeram mu što je bio previše vanjski orjentisan, a komparativno vrlo malo lokalno. Ko zna, možda je smatrao da treba da popunjava neki vakum u vanjskom djelovanju BiH.
No, u ulozi političara, mislim da bi Cerić bio kohezivna snaga. Posjeduje mnogo elemenata koji su neophodni za uspješnog političara.
A očekivati da neka stranka osvoji puno glasova da bi mogla da stvara pozicju je suludo. Svi će oni u različite koalicije i kombinacije. Osnovanjem stranke Komšić osigurava sebi budućnost. Eventualnim osnivanjem stranke Cerić samo stvara kohezivnu protutežu.
I problem Komšića je što je izgleda slab pragmatik. Odnosno, mnogi ga non stop okivaju u zvijezde glede njegovog patriotizma i svega. Meni je to ipak sve nešto slabo. Mogao je on u svom djelovanju biti kudikamo jači i oštriji.
Mislim da običnom svijetu najviše smeta njegov stav "ravno mi je do mora." Previše balansira u sredini, u tom političkom centru, a pošto je ovo zemlja ekstrema, trebao je biti oštriji. Trebao je na neki način on (Komšić) biti taj koji bi kulturno parirao Dodiku, barem na neki način. Al jok, on se povukao ko miš i šuti. Misli da narod ne prati i ne upija šta ko radi ili neradi.
I uzgred, fakat, ali fakat nevdim nikaku razliku između SDP i DF, sve je to u 5 deka. SDP mi je vazda bio bljak, ali su se odlično bili postavili kod prostesta i očiglednog pokušaja puča.
- Corto Maltese
#9371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rasprava vam je van teme, a usput je zasnovana na višestrukom lažnom sjećanju. "Zlatne kašike" je u politički rječnik uveo rahmetli Omer Behmen, kada je, početkom devedesetih, tokom javne tribine SDA na Vratniku, rekao, otprilike:
"Neki se zavaravaju da ćemo nakon ove pobjede svi jesti zlatnim kašikama!"
Jedina veza Omera Behmena sa ovom temom je ta što je, u vrijeme dok je SDP pravio projekt Zlatnog Ljiljana za opštenarodnu upotrebu, on vodio sličan projekat u okviru svoje stranke.
"Neki se zavaravaju da ćemo nakon ove pobjede svi jesti zlatnim kašikama!"
Jedina veza Omera Behmena sa ovom temom je ta što je, u vrijeme dok je SDP pravio projekt Zlatnog Ljiljana za opštenarodnu upotrebu, on vodio sličan projekat u okviru svoje stranke.
- drug_profi
#9372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne vidim nista sa cime se normalan insan, koji zivi od rada u firmi koja se bori na trzistu, ne bi slozio.Havatar wrote:Pogledaj sta htxcone navodi kao prednosti Komsica pa ces tu vidjeti i to o cemu pricamdrugi profil wrote:
Ja se dobro sjecam SDA propagande prije rata i Zlatnih kasika, ali jbg, nekima je pamcenje vrlo kratko. Rado bi da svi imamo amneziju kao oni.
Dakle ZK nije savrsen, nije zapravo nista posebno, osim sto je simbol nade da se nesto moze promjeniti. I to nece raditi on, nego ljudi koji jos imaju snage i volje da se bore, valjda imaju i znanja.
Promjene su nuzne, promjene su neophodne. Bez promjena i Bosna ce odumrijeti i raspasti se. Promjene su i moguce. Sa kime? Ne znam. Znam zato sa kime NISU.
Obzirom koliko je ZK trn u oku onima koje ja oznacavam kao krivce za raspad svega u ovoj drzavi, jasno mi je da ih(vas) je strah. Vas strah je lijepo vidjeti. Nadamo se i vasim neprospavanim nocima.
- Havatar
#9373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A jedna od tih promjena je da oni koji su iz mjesta iz kojih su politicari na vlasti dosli u Sarajevo ne budu vise tu i da Sarajevo bude zatvoren grad u koji ce moci da dodju samo oni koje izaberu clanovi DF.drugi profil wrote:Ne vidim nista sa cime se normalan insan, koji zivi od rada u firmi koja se bori na trzistu, ne bi slozio.Havatar wrote:Pogledaj sta htxcone navodi kao prednosti Komsica pa ces tu vidjeti i to o cemu pricamdrugi profil wrote:
Dakle ZK nije savrsen, nije zapravo nista posebno, osim sto je simbol nade da se nesto moze promjeniti. I to nece raditi on, nego ljudi koji jos imaju snage i volje da se bore, valjda imaju i znanja.
Promjene su nuzne, promjene su neophodne. Bez promjena i Bosna ce odumrijeti i raspasti se. Promjene su i moguce. Sa kime? Ne znam. Znam zato sa kime NISU.
Obzirom koliko je ZK trn u oku onima koje ja oznacavam kao krivce za raspad svega u ovoj drzavi, jasno mi je da ih(vas) je strah. Vas strah je lijepo vidjeti. Nadamo se i vasim neprospavanim nocima.
htcxone wrote: -Da dovedem pola svog kraja u Sarajevo
-
kox
#9374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA prvaci i njihove familije su već odavno protjerani iz Sarajeva na Poljine.
- drug_profi
#9375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aha. To ti tako tumacis. Nidje veze.Havatar wrote: A jedna od tih promjena je da oni koji su iz mjesta iz kojih su politicari na vlasti dosli u Sarajevo ne budu vise tu i da Sarajevo bude zatvoren grad u koji ce moci da dodju samo oni koje izaberu clanovi DF.htcxone wrote: -Da dovedem pola svog kraja u Sarajevo
U strahu su veeeelike oci. Sad razumijem i sto ti je SDA favorit. Sasvim opravdano je da branis svoju poziciju. Samo je problem sto je interes tvoje pozicije u suprotnosti sa interesima drzave.