Premijer Liga BiH 2012/13
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#9351 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Ja samo znam da oni love imaju i ako opstina stane iza kluba mogu imati vazniju ulogu u buducnosti u ligi .. Ne kazem da ce se boriti za titulu ili europu ali mogli bi postati stalna ekipa i drzati neku sredinu u tabeli
- omega369
#9352 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
da, mogu sirokom i zrinjskom sluziti za potkosurivanje
sve je to vec vidjeno
sve je to vec vidjeno
-
Djubre_
#9353 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Celik je mali klub.. sto vas je onda dolazilo po 2.000 u zenicu? Sto u travnik, zepce, tuzlu, itd iole hajde blize gostovanje, nije toliko dolazilo? Zato sto su stari rivali poslije vaseg derbija. Sto vam je celik derao jedini guzove par godina za redom, dok to nije ni jedan drugi klub. Koji tacno koliko ima titula, necu u to ulaziti. Sem ta dva vasa kluba. Ali je celik imao svoje vrijeme. Da, davno jeste bilo. Ali to je i dan danas u vitrinama. Plus stadion, navijaci.. eto zasto. A ne trebinje bijeljina orasje posusje mostar itd.. mali je sto godinama nema trofeja. Ali je bio veliki, i bit ce!
Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
- Albert Heijn
#9354 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Pa i mi smo mali klub, pogledaj šta sam još pored toga napisaoandr0id wrote:Celik je mali klub.. sto vas je onda dolazilo po 2.000 u zenicu? Sto u travnik, zepce, tuzlu, itd iole hajde blize gostovanje, nije toliko dolazilo? Zato sto su stari rivali poslije vaseg derbija. Sto vam je celik derao jedini guzove par godina za redom, dok to nije ni jedan drugi klub. Koji tacno koliko ima titula, necu u to ulaziti. Sem ta dva vasa kluba. Ali je celik imao svoje vrijeme. Da, davno jeste bilo. Ali to je i dan danas u vitrinama. Plus stadion, navijaci.. eto zasto. A ne trebinje bijeljina orasje posusje mostar itd.. mali je sto godinama nema trofeja. Ali je bio veliki, i bit ce!
Ne mjeri se veličina jednog kluba po uspjesima nakon 1992. godine, nego se gleda cijela istorija, ali oni koji to pamte većinom nisu na forumu
-
megaman4
#9355 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
u subotu se igra derbi kola VELEŽ - BORAC, nama treba za potvrdu opstanka, njima za potvrdu 3. mjesta, tekma će biti na bht-u u subotu u 17,30h...
drugi derbi olimpic-željo...ovo kolo će definitivno otkriti ko će u evropu, borac ili olimpic...
drugi derbi olimpic-željo...ovo kolo će definitivno otkriti ko će u evropu, borac ili olimpic...
-
north
#9356 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Napokon će Olimpic zapet protiv košpa, do sada su redovno spuštali gaće protiv njih i ne bi me začudilo da uzmu poslije 100 godina....s druge strane ne vjerujem da će i Željo olako to shvatiti, neki mahalaju da će to olako pustiti, sumnjam nešto, bez obzira na veliku prednost, jer nisam siguran da im je svejedno hoće li pred derbi ući sa +9 ili sa +6, gdje onda ni nije baš toliko nemoguće da nakon istog bude "samo" +3...a imaju Velež u gostima koji još nije osigurao opstanak, a pogotovo ako ovi zijane od Borca....naravno ovim ne želim reći da Sarajevo ima neke šanse, nažalost nikakve, samo vjerujem da će ta tekma napokon biti kako treba i da će obje ekipe gristi, pogotovo Olimpic...
-
todd_smith
#9357 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Olimpic je meni enigma od ekipe, ima solidne igrace kakve takve da se od njih napravi dobra ekipa, cak iz sezone u sezonu znaju napraviti dobre rezultate, prosle sezone su Zelju zaustavili kada je Zeljo imao 12-13 pobjeda u nizu, prije toga su Siroki 3/4-1 u Listici uzeli, i jos par rezultata, ali jebe ih ta Uprava i Nijaz
Mislim da ce ipak na kraju biti Borac umjesto njih
-
Djubre_
#9358 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Ne pricam o navijacima niti volim ulaziti u to na forumu. Jedno je jasno da celik zeljo i sarajevo imaju najvecu armiju navijaca i najbolje klubove u historiji pl. Celik je zakazao par godina. Dobrih par god. Ali i ako leotar, siroki i ko je jos imao titulu sem zelje i saraj.. nije veci klub od celika. Pa eto prva 3 kluba jesu. Sve ostalo je tuga jad i cemer kao sto je i celik godinama. Uvijek se smjenjuju top 10. Ali opet nije velika razlika u svih top 10. To vidis po igri. A rezultat dodje na razne nacine, nama vec poznate.
I da kada sam pisao o upravi, tj projenama.. mislio sam samo na direktora aliju i trenera vladu. Ne na ostale.
I da kada sam pisao o upravi, tj projenama.. mislio sam samo na direktora aliju i trenera vladu. Ne na ostale.
- JThomas
#9359 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
o puštanju nema govora. olimpic ima dobru ekipu i moguće je da nam uzme bod ili tri ali puštanje nema nikakvog rezona pred derbi. to bi bilo kockanje, i više od toga...north wrote:Napokon će Olimpic zapet protiv košpa, do sada su redovno spuštali gaće protiv njih i ne bi me začudilo da uzmu poslije 100 godina....s druge strane ne vjerujem da će i Željo olako to shvatiti, neki mahalaju da će to olako pustiti, sumnjam nešto, bez obzira na veliku prednost, jer nisam siguran da im je svejedno hoće li pred derbi ući sa +9 ili sa +6, gdje onda ni nije baš toliko nemoguće da nakon istog bude "samo" +3...a imaju Velež u gostima koji još nije osigurao opstanak, a pogotovo ako ovi zijane od Borca....naravno ovim ne želim reći da Sarajevo ima neke šanse, nažalost nikakve, samo vjerujem da će ta tekma napokon biti kako treba i da će obje ekipe gristi, pogotovo Olimpic...
- Šibicar
#9360 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Ma nema Olimpik šanse protiv nas,najviše mogu otkinuti bod,ali i to nekim čudom.
Nadam se da će Nijaz nastaviti tradiciju nabijanja cijene ulaznica kad igra sa gradskim "rivalima".
- anonimnaosoba
#9361 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
ispravka krivog navodatodd_smith wrote:Olimpic je meni enigma od ekipe, ima solidne igrace kakve takve da se od njih napravi dobra ekipa, cak iz sezone u sezonu znaju napraviti dobre rezultate, prosle sezone su Zelju zaustavili kada je Zeljo imao 12-13 pobjeda u nizu, prije toga su Siroki 3/4-1 u Listici uzeli, i jos par rezultata, ali jebe ih ta Uprava i Nijaz
- Charuga
- Globalni moderator
#9362 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Mrsko mi je sad brisati, nemam kuveta pa bih vas samo zamolio da vise ne pisete o Prvoj ligi FBiH a ni o proslim sezonama PLBiH. Ne uklapaju se u temu, receno je bezbroj puta do sada ... 
-
LSD
#9363 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Olimpic ce fasovati, kao što je svaki put fasovao od nas....nikad nas u životu nisu pobjedili, nece ni sad...oko toga nema price....Željo da izvede juniore opet bi ih pobjedio, jer im je nabio komplekse za narednih 100 godina.
-
todd_smith
#9364 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Koliko se sjecam bilo je 0-0 na Grbavici, kada su Zeljini navijaci zvali na Grbavicu sa busevima nesto ili kako je vec bilo, elem spominjao sam proslu sezonu zbog konteksta (da naglasim adminu) ali dosta o tome ociglednoanonimnaosoba wrote:ispravka krivog navodatodd_smith wrote:Olimpic je meni enigma od ekipe, ima solidne igrace kakve takve da se od njih napravi dobra ekipa, cak iz sezone u sezonu znaju napraviti dobre rezultate, prosle sezone su Zelju zaustavili kada je Zeljo imao 12-13 pobjeda u nizu, prije toga su Siroki 3/4-1 u Listici uzeli, i jos par rezultata, ali jebe ih ta Uprava i Nijaz
Mislim da ce ipak na kraju biti Borac umjesto njihZrinjski je prekinuo taj niz
Mislim da ce biti 1-0 za Zelju (eventualno 2-0), a Borac ce igrati 0-0. Ne vidim Velez kao ekipu koja moze Borcu zabiti, koliko imaju golova? 8 u zadnjih 9 utakmica ili sta vec? Ali isto tako imaju organizovanu odbranu (koliko toliko)
- Baltazar_khan
#9365 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
sad kad krenu da se prcaju na twitteru ko englezi
"Morao sam demantovati kompleksaša Adilovića, jer kad god sam u Banjoj Luci, oko mene se diže hajka, pričaju se neistine. Imao sam problema i kad sam bio kapiten reprezentacije, imali su želju da mi skinu kapitensku traku. Svi su ljubomorni na nečiji uspjeh, a ja da sam govorio što Adilović tvrdi ne bih se borio za mladu reprezentaciju četiri godine i radovao se svakom svom golu i golovima mojih drugova. Kako to da nemam problema sa Kvesićem, Čolićem, Stanićem, Zolotićem?! Ne znam zašto se to sada povlači, ja bih trebao onda svaku utakmicu davati izjave medijima. Ne spuštam se na taj nivo. Neka Eldin gleda svoja posla, ima pozdrav iz prelijepe Banje Luke", izjavio je Bilbija.
- Maharadza
#9366 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Baltazar_khan wrote:sad kad krenu da se prcaju na twitteru ko englezi![]()
![]()
"Morao sam demantovati kompleksaša Adilovića, jer kad god sam u Banjoj Luci, oko mene se diže hajka, pričaju se neistine. Imao sam problema i kad sam bio kapiten reprezentacije, imali su želju da mi skinu kapitensku traku. Svi su ljubomorni na nečiji uspjeh, a ja da sam govorio što Adilović tvrdi ne bih se borio za mladu reprezentaciju četiri godine i radovao se svakom svom golu i golovima mojih drugova. Kako to da nemam problema sa Kvesićem, Čolićem, Stanićem, Zolotićem?! Ne znam zašto se to sada povlači, ja bih trebao onda svaku utakmicu davati izjave medijima. Ne spuštam se na taj nivo. Neka Eldin gleda svoja posla, ima pozdrav iz prelijepe Banje Luke", izjavio je Bilbija.
Ma mali je prototip zadojenog i 'indoktriniranog' četnika. Kao da bi on sec. igrao za repku BiH da je mogao u srbiji izganjati mjesto.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
LSD
#9367 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Mmz22OZsow
3:10
E ne znam zašto bi Adilović lagao, potvarao na covjeka pred kamerama ili bio ljubomoran na Bilbiju
(kako Nemanja veli).
Nema razloga, nicim ga ovaj ne ugrožava....dakle, kako Adil kaže Više puta se to dešavalo u BL i prolazilo nekažnjeno.
I sinoc je psovao i prijetio sudiji koji mu je dao crveni karton.
Sad kad je prozvan javno za svoj nacionalizam, poceo druge nazivati kompleksašima i ljubomornim.
Mučko đubre
3:10
E ne znam zašto bi Adilović lagao, potvarao na covjeka pred kamerama ili bio ljubomoran na Bilbiju
Nema razloga, nicim ga ovaj ne ugrožava....dakle, kako Adil kaže Više puta se to dešavalo u BL i prolazilo nekažnjeno.
I sinoc je psovao i prijetio sudiji koji mu je dao crveni karton.
Sad kad je prozvan javno za svoj nacionalizam, poceo druge nazivati kompleksašima i ljubomornim.
Mučko đubre
-
north
#9368 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Adilović bi morao biti ograničen ko balkon i nenormalno bezobrazan i drzak da ovako javno laže.....ma nema govora, nema razloga za tako nešto, isitna 100%, a što je najgore poput Nemanje veliki je broj sličnih u Borcu, Leotaru, Slaviji, Rudaru, koji misle isto tako...valja živjeti i igrati sa takvom bagrom i nama i budućim našim generacijama....
- Muhamed Đakmić
#9369 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Jebiga, ne znam da li Adilović laže, ali znam da mali nije htio doći kod nas, a da to nije veze imalo sa sportskim razlozima, tako da se u ovom slučaju stavljam na Adilovićevu stranu 
-
todd_smith
#9370 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Koji k ima lagati? Da su Zeljo i Borac u utrci za titulom i da ih dijeli bod dva, ili da igraju odlucujucu utakmicu uskoro pa hajde ima razloga. Ovako nema smisla da samo odjednom laze.
A i nije prvi put da se nesto ovako suska. Treba svakog igraca/sudiju ovako prozvati javno. Sve dok se to ne uradi, svi ce da sute i trpe.
A i nije prvi put da se nesto ovako suska. Treba svakog igraca/sudiju ovako prozvati javno. Sve dok se to ne uradi, svi ce da sute i trpe.
- Šibicar
#9371 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
north wrote:Adilović bi morao biti ograničen ko balkon i nenormalno bezobrazan i drzak da ovako javno laže.....ma nema govora, nema razloga za tako nešto, isitna 100%, a što je najgore poput Nemanje veliki je broj sličnih u Borcu, Leotaru, Slaviji, Rudaru, koji misle isto tako...valja živjeti i igrati sa takvom bagrom i nama i budućim našim generacijama....
Sve rečeno....
-
LSD
#9372 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Ovo sa Bilbijom nije nimalo bezazlena stvar i ne bi trebalo ostati samo na reportaži nekakvog hayatovog blam-blama.
U pitanju je kapiten selekcije
i stvari trebaju da se istjeraju na cistac, a ne da oportunisticki šuti...ako je tacno, onda ga treba otjerati iz selekcije zauvijek (Jagodo , ne tebe je red)....ne može nacionalist biti nikako u selekciji, a pogotovu njen kapiten.
Sad je pitanje kome vjerovati - Adiloviću koji o tome javno govori pred kamerama ili ovim demantima Bilbije koje Baltazar izbacuje.
U pitanju je kapiten selekcije
Sad je pitanje kome vjerovati - Adiloviću koji o tome javno govori pred kamerama ili ovim demantima Bilbije koje Baltazar izbacuje.
- ledeni_caj
#9373 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Bravo za Adilovica sto je rekao stvari kakve jesu, a ne se lud pravio.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9374 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Olimpic ti dodje nesto ko Atletico M. protiv RealaŠibicar wrote:Ma nema Olimpik šanse protiv nas,najviše mogu otkinuti bod,ali i to nekim čudom.Nadam se da će Nijaz nastaviti tradiciju nabijanja cijene ulaznica kad igra sa gradskim "rivalima".
- JoeyTribbiani
#9375 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Zato što nije fazon o tome pričat' kod nas. Stipu to, haj šta falileškarenje wrote:Vidjeces sad kad troprstasi pocnu prozivati i to,ali je i ovaj cekao pola godine pa da to kaze.Zasto nije odmah poslije tekme ovo isto izjavio i zasto nisu i ostali igraci ako su culi ove psovke potvrdili njegovu pricu vec kad se voz i vratio,a ne kad je prosao.todd_smith wrote:Koji k ima lagati? Da su Zeljo i Borac u utrci za titulom i da ih dijeli bod dva, ili da igraju odlucujucu utakmicu uskoro pa hajde ima razloga. Ovako nema smisla da samo odjednom laze.
PS: emisija je goli kurac i ne znam šta ijedan ozbiljan čovjek ima za njih davat izjave. Ovo što je Adilović rek'o je stvar koja se treba istjerat na čistac, ali kad se već spominje glam blam da se nadovežem.