Ma kakve 4 godine. Od 1996.ponavljaju da rat samo sto nije. Pred svake izbore dodik prijeti ratom a sda upozorava da je situacija ozbiljna. Pa nedavno se vrtio snimak iz 2012.te sa dnevnika kako dodik prijeti ratom i kako je situacija strasno ozbiljna i prijetnje nikad ozbiljnijetramvajtrojka wrote: ↑11/04/2023 09:39pa pogledaj samo u zadnje četiri godine koliko je bilo na ovom forumu tema u vezi najave rata , jes brat bratu jedno 15 najava bilo i sve isti narativ od strane istih likova , i nikad nista im se nije ostvariloizvrsni direktor wrote: ↑11/04/2023 09:33
Narod ima psihicke posljedice od rata, najstresniji period zivota i sjecanja i osjecaj straha ne blijedi, kod mnogih ptsp itd.zato svako reaguje na spominjanhe rata i nasjeda.
S druge strane, supci bez obraza iz sda nemaju problem da koriste tu slabost naroda, obraz-djon kao i uvijek.
Uz to dodaj da je narod masovno nepismen, ne reaguje na price o poboljsanju obrazovanja, ulaganju u kulturu, nauku, istrazivanja..i ovi im nude price koje takvi vole da puse, entiteti treci razlaz rat itd sistemsko unistavanje i obezvredjivanhe obrazovanja je u interesu stranaka koje prodaju tu pricu
Al highlight tih ratnih poklika je bio kad je onaj milion puta klonirani turkofil iz Holandije davao savjete da sa tenkovima idemo preko trebevica da oslobadjamo istocno Sarajevo![]()
![]()
![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#93401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- dr_Evil
#93402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tramvajtrojka wrote: ↑11/04/2023 09:39pa pogledaj samo u zadnje četiri godine koliko je bilo na ovom forumu tema u vezi najave rata , jes brat bratu jedno 15 najava bilo i sve isti narativ od strane istih likova , i nikad nista im se nije ostvariloizvrsni direktor wrote: ↑11/04/2023 09:33
Narod ima psihicke posljedice od rata, najstresniji period zivota i sjecanja i osjecaj straha ne blijedi, kod mnogih ptsp itd.zato svako reaguje na spominjanhe rata i nasjeda.
S druge strane, supci bez obraza iz sda nemaju problem da koriste tu slabost naroda, obraz-djon kao i uvijek.
Uz to dodaj da je narod masovno nepismen, ne reaguje na price o poboljsanju obrazovanja, ulaganju u kulturu, nauku, istrazivanja..i ovi im nude price koje takvi vole da puse, entiteti treci razlaz rat itd sistemsko unistavanje i obezvredjivanhe obrazovanja je u interesu stranaka koje prodaju tu pricu
Al highlight tih ratnih poklika je bio kad je onaj milion puta klonirani turkofil iz Holandije davao savjete da sa tenkovima idemo preko trebevica da oslobadjamo istocno Sarajevo![]()
![]()
![]()
Kad je Dodo prosle godine u Junu krenuo u pricu oko drzavne imovine, tad sam i ja prvi put pomislio bit ce opet rata. Drzalo me koji mjesec, i onda sam skuzio da zapravo on moze sta god hoce, niko nece ici da puca zbog zemlje u RS-u, jednostavno jer ljudi cija su to ognjista vise nisu tu, a Sarajlije ili Mostarca zaboli lijepi za Zvornikom.
Tako, mirno spavajmo, rata nece biti, nece Mulahusic iz ljepote Luxemburga da bi pusku nosio. Nazalost, vise nisam optimista da ce Bosne u ovom obliku biti, jer tesko nama sa ovakvom omladinom.
Bradice, tasnice oko pasa, bijesan BMW, utoka uvijeku u autu, a kad prebise starce povratnike niko nije ni malim prstom maknuo. Ono da mi brani drzavu.
P.S. Nadam se da grijesim, i aBd pogrijesit cu.
- DaysleepeR
#93403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prva SDA nema muda da organizuje proteste u svoje ime i za svoju stvar u Sarajevu, već klikaju nekakve proxy-e a ljudi očekuju da brane državu.
Ako bi se šta branilo, to bi bile firme uspješnih bošnjaka.
Ako bi se šta branilo, to bi bile firme uspješnih bošnjaka.
- tramvajtrojka
#93404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Istocna Bosna je izgubljena zauvijek jednostavno to su toliki predjeli bez ziva roba da je to nevjerojatno, svako ljeto sam tamo po mjesec dva na quadovima to je uzas zivi posvjedočiti uzivo. Razumijem ljude koji nece tamo da se vrate kad si tamo gradjanin drugog reda , znam svake godine kakve peripetije prolazimo za zemlju kako se odnose prema tebi kao gradjaninu drugog reda, i da moj deda prije umrijeti a nece pronaci kosti svojih roditelja koje su zaklali i bacili u neku jamu. To je nas najveci problem sto se nije forsirao odrzljivi povratak tamo gdje bi ljudi imali sve beneficije u federaciji a zivjeli tamo, ovako niko ne zeli da ovisi tamo o njima i hoce li te gledati kao covjeka il psa. Moja porodica i jos četiri iz dijaspore smo se natezali pet godina od njihove rs elektroprivrede da pruze 150 metara kabla do kuca da se ima el.energija na kraju smo mi postavili stubove i kad smo izvadili petocifreni iznos sve može, a trazili od nasih tu istu pomoc od ministarstva za raseljena lica dobili ono hoce bice bicedr_Evil wrote: ↑11/04/2023 09:53tramvajtrojka wrote: ↑11/04/2023 09:39
pa pogledaj samo u zadnje četiri godine koliko je bilo na ovom forumu tema u vezi najave rata , jes brat bratu jedno 15 najava bilo i sve isti narativ od strane istih likova , i nikad nista im se nije ostvarilo
![]()
![]()
Kad je Dodo prosle godine u Junu krenuo u pricu oko drzavne imovine, tad sam i ja prvi put pomislio bit ce opet rata. Drzalo me koji mjesec, i onda sam skuzio da zapravo on moze sta god hoce, niko nece ici da puca zbog zemlje u RS-u, jednostavno jer ljudi cija su to ognjista vise nisu tu, a Sarajlije ili Mostarca zaboli lijepi za Zvornikom.
Tako, mirno spavajmo, rata nece biti, nece Mulahusic iz ljepote Luxemburga da bi pusku nosio. Nazalost, vise nisam optimista da ce Bosne u ovom obliku biti, jer tesko nama sa ovakvom omladinom.
Bradice, tasnice oko pasa, bijesan BMW, utoka uvijeku u autu, a kad prebise starce povratnike niko nije ni malim prstom maknuo. Ono da mi brani drzavu.
P.S. Nadam se da grijesim, i aBd pogrijesit cu.
Sami smo krivi za svoju propast i niko vise
-
laik1981
#93405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima smisla
"Ako Europa ne zna kako da to uradi, neka dođe ovdje u Grozni, ovdje u Čečeniju, da vidi i nauči kako to Vladimir Putin radi u kooperaciji sa Ramzanom Kadirovim.".
„Pećanin sugerira Bošnjacima da stave svoju nacionalno-manjinsku glavu na panj Đukanoviću kako bi se spriječilo (da li, Bože) da Rusi, odnosno Srbi, ovladaju Crnom Gorom, pa kad oluja prođe Bošnjacima će biti lakše da žive bez svoje vlastite glave nego da imaju glavu kad se Rusi i Srbi vrate svojoj tradicionalnoj pravoslavnoj braći u Crnoj Gori“, odgovorio mu je Mustafa Cerić.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#93406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja nisam Bošnjak i vise zelim dobra tom narodu od tebe koji bi se kacio sa zapadnim silama a uvlacio u gujcu kinezima, rusima, turcima, irancima i ostalim slobodarskim zemljama koje svoje gradjane zatvaraju, tjeraju i nestaju samo sto kihneš.dek wrote: ↑11/04/2023 08:53Ovo je malo tipični bošnjin autošovinizam, nema naroda koji se više naguzio zapadnim hoštaplerima pa svejedno skoro ništa od toga. Jednostavno, oni gledaju svoj interes, nismo mi toliko značajni da svojim postupcima kreiramo njihovu politiku.
Sve da sutra prekinemo diplomatske veze sa Iranom i Turskom, to bi imalo ravno nula posto efekta u odnosu Zapada prema BiH. Možda bi zapravo naše dionice i opale.
-
statixx
#93407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A gdje nas Turska vidi, u Otvorenom balkanu ili EU.
- Hajvan
#93408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
DaysleepeR wrote: ↑11/04/2023 08:57 Sutra prepustite vlast SDA na svim nivoima, preko noći će nestati priča o palestinizaciji bošnjaka, ugroženosti BiH, novom ratu, itd.
Zaista mi nije jasno kako ljudi kod nas, uvijek, ali uvijek puše istu priču, a inače materi rođenoj ne vjeruju
- tramvajtrojka
#93409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U otvorenom Balkanu i da pljujemo antizapadnu retoriku, one sve ps slike kako fadil ubija americku azdahu su nastale u simburg mediji, vecina likova koja pravi ovo su turci zaposleni i imaju znanje iz turske po pitanju pljuvanja amerike tacno im vidis da im je narativ isti samo preveden na nas jezik

-
dek
#93410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znam, nisi Bošnjak, ti se boriš protiv tri nacionalizma, tri nacionalne stranke i tako to.pici wrote: ↑11/04/2023 10:27Ja nisam Bošnjak i vise zelim dobra tom narodu od tebe koji bi se kacio sa zapadnim silama a uvlacio u gujcu kinezima, rusima, turcima, irancima i ostalim slobodarskim zemljama koje svoje gradjane zatvaraju, tjeraju i nestaju samo sto kihneš.dek wrote: ↑11/04/2023 08:53
Ovo je malo tipični bošnjin autošovinizam, nema naroda koji se više naguzio zapadnim hoštaplerima pa svejedno skoro ništa od toga. Jednostavno, oni gledaju svoj interes, nismo mi toliko značajni da svojim postupcima kreiramo njihovu politiku.
Sve da sutra prekinemo diplomatske veze sa Iranom i Turskom, to bi imalo ravno nula posto efekta u odnosu Zapada prema BiH. Možda bi zapravo naše dionice i opale.
Fino su nas pustili niz vodu još 1992. godine, jesu li i tad Iran i Turska krivi.
I ja zaista ne znam o kakvom vi ''kačenju'' sa Zapadom pričate, kakvo poltronstvo, nevjerovatno. MZ otvoreno gura antibosanske zakone pa ako kažeš da to nije u redu, ti se ''kačiš sa Zapadom''.
I to uglavnom govorite vi iz tzv. multetničkih stranaka koji ste se ušutarili kad su bili pregovori o IZ i pustili Bakira da bije vaše bitke iako, recimo novi IZ najviše šteti tzv. multietničkim strankama (također poznati i kao ''muslimanska reprezentacija'').
- pici
#93411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To mozemo zahvaliti prikrivenoj sdO poliKITI koja iza termina multientnicko se krila od 91 godine.Otvoreno su pristali da dogovor "tri strane".Sastajanje po kafanama i hotelima mimo institucija je Izdaja drzave.To se radi u banana drzavama i totalitarnim sistemima u demokratskim drzavama ono sto je dogovor mimo institucije je protuzakonito i ravno izdaji.dek wrote: ↑11/04/2023 10:50Znam, nisi Bošnjak, ti se boriš protiv tri nacionalizma, tri nacionalne stranke i tako to.
Fino su nas pustili niz vodu još 1992. godine, jesu li i tad Iran i Turska krivi.
I ja zaista ne znam o kakvom vi ''kačenju'' sa Zapadom pričate, kakvo poltronstvo, nevjerovatno. MZ otvoreno gura antibosanske zakone pa ako kažeš da to nije u redu, ti se ''kačiš sa Zapadom''.
I to uglavnom govorite vi iz tzv. multetničkih stranaka koji ste se ušutarili kad su bili pregovori o IZ i pustili Bakira da bije vaše bitke iako, recimo novi IZ najviše šteti tzv. multietničkim strankama (također poznati i kao ''muslimanska reprezentacija'').
Moram li da podsjecam da je karadzic za svaki dogovor trazio saglasnost skupstine na palama, gdje je nasHa skupstina, alija raspustio u uveo predsjednicki sistem tj drzava to sam ja.Danas se sdO sa bOkirom indenticno ponasa.Evo ne odgovara im nova pederalna vlada, lendo podrumasu ne potpisuj a zbog cega, nema vlasti nema novca.
I s kime zapad da pregovara sa dinastijom i njihovim trabantima.Dobro je pa nas nisu razjebali ko palestince a na dobrom su putu da to urade.Ako se ponasas ko palestinac, bitnu ces palestina.
- dr_Evil
#93412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
dek wrote: ↑11/04/2023 10:50
Znam, nisi Bošnjak, ti se boriš protiv tri nacionalizma, tri nacionalne stranke i tako to.
1. Bakir je dobio uvid u Schmitove odluke prije nego su iste donesene, nije imao komentara. Ne bi on ni danas imao komentara samo da mu se da koji ministar u federalnoj da moze nastavit gazit po preduzecima.
IZ najvise steti bosanskohercegovackim strankama koje nisu nacionalnog karaktera. Nije istina da sute, izrazili su svoja neslaganja. Pregovori o IZ nisu vodjeni kko treba i gdje treba, dogovaralo se po vinskim podrumima, kafanama, hotelima, samo ne u parlamentu. Onom parlamentu gdje je SDP predlagao izmjene, a SDA zajedno sa HDZom to stalno ignorisala.
Ukratko nicija tu nije cista, ali SDA najvise dismri.
2. ZApad nas pustio niz vodu jos 1992-e, to je tacno. Ali odgovoran vodja nikad ne bi doveo svoj narod u polozaj u kakvom smo mi bili, naravno da je radio za svoj narod.
Turska je bila vojno i financijski sposobna u svakom trenutku da dopremi oruzje ili posalje koji kontigent vojske. Naravno da to nije uradila nego je plakala Tudjmanu i obecavali mu flote aviona, naravno kad je bilo prekasno. Zanimljivo bi mi bilo da cujem koja bi je sila u onom trenutku nepstojana efikasne Rusije sprijecila u takvom necemu. Iran je dobro dao ruke, ne smije se zaboravit.
- pici
#93413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo sta sdO radi i zasta se zalaze.I ovo godinama je ovako, mladi bjeze jer kad vide ovakve poduhvate zvanicnika tj ljudi koji bi morali biti moralne vertikale.Ma hajte molim vas, dobro dosli u sarajevsku gazu i bihacku zapadnu obalu.Bravo dinastijo.
Ne da ste mi odvratni nego gadite mi se.MRŠ.
Premijer FBiH Fadil Novalić zatražio je, kao ovlašteno lice, ocjenu ustavnosti Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo po kojem su poništena akademska zvanja Sebije Izetbegović.
Dopis koji je jučer stigao u Skupštinu KS iz Ustavnog suda FBiH, a u kojem se traži očitovanje ovog zakonodavnog tijela, ne otkriva na šta se tačno Novalić žali odnosno da li je u pitanju samo određeni član Zakona ili Zakon u kompletu.
No, cilj je jasan: Sebija Izetbegović pokušava preko Novalića srušiti Zakon po kojem joj je oduzeto zvanje magistra nauka te tako poništiti sve odluke koje je donosio Senat Univerziteta u Sarajevu.
Ne da ste mi odvratni nego gadite mi se.MRŠ.
-
Škobo Habu
#93414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakve veze ima slučaj u Sjekovcu sa Bjeljinom?Rejhana wrote: ↑10/04/2023 21:18
Ako već želiš da budeš objekitvan mogao si spomenuti i zločin u Sijekovcu koji se dogodio u istom vremenskom periodu, ili možda par dana prije Bijeljine.
Miloševićeva krivica je poznata i dokazana, ali ko je normalan i priseban mogao vjerovati da SDA i HDZ kao to što jesu prave neku multietničku Bosnu. Kada je zapadna Hercegovina u proljeće te 1992. vrvila od crnokošuljaša, Ludviga Pavlovića, Kraljevića, Šarlija. A što se tiče Alije, citirat ću samo rahmetli Hakiju Meholjića: "Imaju samo dobri i loši ljudi, u svakom narodu. Alija je loš čovjek." Da je pravde i pameti bilo tom monstrumu za sve ono što je uradio bošnjačkom narodu ne bi sudio Hag, nego narod kojeg je navukao do balčaka, i visio bi na vješalima kraj Vječne vatre kao opomena za izdaju.
A ti nastavi bauljati sokacima i ulicama Mustafe Busuladžića i Huseina Đoze i dijeliti moralne lekcije o antifašizmu i patriotizmu.
Poslije Sjekovca se dešavaju Kolibe, naravno to prešućuješ. Bjeljinu "arkanovci" napadaju 4. aprila, na Bajram, dok se Sjekovac desio 27. marta.
Ja bih baš volio da mi objasniš na koji način si povezala Bjeljinu sa Bosanski Brodom?
Vi, bratski jugo-unitaristi, sigurno će te i srebrenički genocid povezati sa Kravicom? Naravno, to što su "beli orlovi" i slične srbijanske para-formacije u ljeto '92. godine ubili preko 50 bošnjački civila u samoj Srebrenici, po logici vas jugo-unitarista, bio je motiv za Kravicu!? Je l'?
- manuchao91
#93415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Površno pratim politiku ali kako to da sada kad je SDA popusila odjednom pošinje priča kako se biH raspada kako ce nas Srbi poklat,kako nas se uvodu u srpski svijet ( mada ne znam ni sta je to) kako kreće palestinizacija ,kako ce Bosne nestati-.-.
A kada je SDA vladala ruže su kao cvjetale ,oni su nas branili od podivljali Srba,drzava prosperirala i sve je bilo tako sjajno,korupcije nije postojalo a BiH je bila predjednik G7
A kada je SDA vladala ruže su kao cvjetale ,oni su nas branili od podivljali Srba,drzava prosperirala i sve je bilo tako sjajno,korupcije nije postojalo a BiH je bila predjednik G7
- pici
#93416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imaju pametne glave i unaske koje decenijama pokazuju prst na problem.Niko ih ne zarezuje 2% jer bitnija je fotelja, tender, svalerkin stan, djeca u Dubaiju, Cirihu, Milanu, Kelnu itd a ti se nOrode jebi.Gdje je milon radnih mjesta, kod švabe na bauštelu i pranju gujica.Nit su turki sekunde pomogli nit su se iranci pretrgli.Da nije bilo momaka u patikama i trenerkama sa papovkama otetim i kalasima, nebi mi ovdje kuckali.dr_Evil wrote: ↑11/04/2023 11:13dek wrote: ↑11/04/2023 10:50
Znam, nisi Bošnjak, ti se boriš protiv tri nacionalizma, tri nacionalne stranke i tako to.
1. Bakir je dobio uvid u Schmitove odluke prije nego su iste donesene, nije imao komentara. Ne bi on ni danas imao komentara samo da mu se da koji ministar u federalnoj da moze nastavit gazit po preduzecima.
IZ najvise steti bosanskohercegovackim strankama koje nisu nacionalnog karaktera. Nije istina da sute, izrazili su svoja neslaganja. Pregovori o IZ nisu vodjeni kko treba i gdje treba, dogovaralo se po vinskim podrumima, kafanama, hotelima, samo ne u parlamentu. Onom parlamentu gdje je SDP predlagao izmjene, a SDA zajedno sa HDZom to stalno ignorisala.
Ukratko nicija tu nije cista, ali SDA najvise dismri.
2. ZApad nas pustio niz vodu jos 1992-e, to je tacno. Ali odgovoran vodja nikad ne bi doveo svoj narod u polozaj u kakvom smo mi bili, naravno da je radio za svoj narod.
Turska je bila vojno i financijski sposobna u svakom trenutku da dopremi oruzje ili posalje koji kontigent vojske. Naravno da to nije uradila nego je plakala Tudjmanu i obecavali mu flote aviona, naravno kad je bilo prekasno. Zanimljivo bi mi bilo da cujem koja bi je sila u onom trenutku nepstojana efikasne Rusije sprijecila u takvom necemu. Iran je dobro dao ruke, ne smije se zaboravit.
Najveci doprinos zapada je ucinila amerika, lobi koji je tad bio u americi i koji su na jedvite jade i to zahvaljujuci prvenstveno sadasnjem predsjeniku a ondasnjem senatoru Amidzi Bajdenu, intervenisali i to poslije klaonice u Srebrenici.Mecali smo ovdje njegove govore i intervjue i apele da se pomogne BiH.Ovaj momentum sdO bagra nije iskoristila vec je presutila i imamo ovo sto imamo.
Niko nije Svenu Alkalaju evo cetri godine uputio makar neku inicijativu da se djeluje i da se trazi povoljno rjesenje NIKO!
- pici
#93417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Izetbegović fotografiran s članovima “Muslimanskog bratstva” u Predsjedništvu BiH.
I mislite poslije ovoga da ce zapad lobirat za ovog mufljuza i kretena, pa arabi su nam okrenuli ledja radi ovog kretena.
- dr_Evil
#93418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ne zaboraviti Henryja Siegmana te njegov americki jevrejski kongres. Kakvu su gigantsku borbu jevreji u kongresu za BiH imali.pici wrote: ↑11/04/2023 11:31
Imaju pametne glave i unaske koje decenijama pokazuju prst na problem.Niko ih ne zarezuje 2% jer bitnija je fotelja, tender, svalerkin stan, djeca u Dubaiju, Cirihu, Milanu, Kelnu itd a ti se nOrode jebi.Gdje je milon radnih mjesta, kod švabe na bauštelu i pranju gujica.Nit su turki sekunde pomogli nit su se iranci pretrgli.Da nije bilo momaka u patikama i trenerkama sa papovkama otetim i kalasima, nebi mi ovdje kuckali.
Najveci doprinos zapada je ucinila amerika, lobi koji je tad bio u americi i koji su na jedvite jade i to zahvaljujuci prvenstveno sadasnjem predsjeniku a ondasnjem senatoru Amidzi Bajdenu, intervenisali i to poslije klaonice u Srebrenici.Mecali smo ovdje njegove govore i intervjue i apele da se pomogne BiH.Ovaj momentum sdO bagra nije iskoristila vec je presutila i imamo ovo sto imamo.
Niko nije Svenu Alkalaju evo cetri godine uputio makar neku inicijativu da se djeluje i da se trazi povoljno rjesenje NIKO!
- Ludzak
#93419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Oni koji su okrenuti s vjerske strane prema Turskoj i Iranu, i nemaju mozga. Oni i dalje gaje nadu da će nekakav Allah odbraniti Bosnu od dušmana. I da li stvarno misliš da ovakvi imaju mozak?izvrsni direktor wrote: ↑11/04/2023 09:11Ne trazi niko da prekines sve kontakte niti treba prekinuti. Ali ne moras organizovati erdoganu predizbornu kampanju u vrijeme kada je u zavadi sa zapadom, a niti irance dovesti u sarajevo da prijete zapadu tacno u vrijeme kada je iran pod najvecom kritikom zapada i u vrijeme kada u iranu se organizuju protesti zbog narusavanja ljudskih prava i ubistva zena. Poslije ovih dogadjaja mozes se samo zapitati jesu li sda-ovci glupi da ne vide da ce to nanijeti stetu bih, ili ih boli briga za ugled bih. Ja bi rekao da je ovo drugo u pitanju.
S druge strane, kakvu nam je konkretno korist donijela to lizanje supka erdoganu, uporedimo npr odnos turske prema bosni i prema srbiji. Koliko je investicija doslo u srbiju zadnjih godina a koliko u bih?
Treba samo malo mozga i iskrenog interesa za dobrobit bih
- dr_Evil
#93420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@Ludzak pregonis druze, vrijedjas vjerska osjecanja ljudi i to za Ramazan. Spustite loptu.
- hatemondays
#93421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobra Kina kad pravi mostove, dobri Rusi kad kupuju propale hotele na Jadranu i Agrokor. Dobri Turci I Rusi kad otvaraju svoje banke sirom Balkana. Dobri Arapi kad komsijama prave gradove na vodi. Dobri Kinezi kad prave puteve po Crnoj Gori. Svima dobri samo nama ne valjaju ti mrski mrzitelji ljudskih prava. Kina drzi pola Afrike, pola Juzne Amerike, imaju 2 trilliona americkih obveznica ahh ti mrski neprijatelji Zapada. Nemoj Bosnjo sa takvima samo tebi je zabranjeno a komsjie ne izlaze iz ruskog pakasa. I mojne se Pici sikirati za Palestinu ti kao Nebosnjak neces tu zavrsiti. Imas ti matice primice te oni u zagrljaj ako zapne ali ces uvijek biti za njih Bosanac. I cemu vise opsesija kao brinete se Bosnjake, nemojte nas braniti, nemoj te se nervirati mi cemo papati svoju juhu sto bi nase komsije rekle.pici wrote: ↑11/04/2023 10:27Ja nisam Bošnjak i vise zelim dobra tom narodu od tebe koji bi se kacio sa zapadnim silama a uvlacio u gujcu kinezima, rusima, turcima, irancima i ostalim slobodarskim zemljama koje svoje gradjane zatvaraju, tjeraju i nestaju samo sto kihneš.dek wrote: ↑11/04/2023 08:53
Ovo je malo tipični bošnjin autošovinizam, nema naroda koji se više naguzio zapadnim hoštaplerima pa svejedno skoro ništa od toga. Jednostavno, oni gledaju svoj interes, nismo mi toliko značajni da svojim postupcima kreiramo njihovu politiku.
Vec sam bio u raspravi sa profom oko istog sranja, uz duzno postovanje nemojte se brinuti a vjeruj mi od nas Bosnjaka ( neke politicare necu racunati) vas nece glava zaboliti niti su svi Bosnjaci lopovi. I na kraju izmedju lopova i fasista ipak bi lopova, nadam se da se barem tu slazemo.
- dr_Evil
#93422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izmedju fasista i lopova, izaberemo i fasista i lopova. Dobro nama to idehatemondays wrote: ↑11/04/2023 12:14 I na kraju izmedju lopova i fasista ipak bi lopova, nadam se da se barem tu slazemo.
Ili kao sto to Skaka rece svojevremeno
-
pemanapemani
#93423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jebo mater, je li ostao iko da se brine ili je barem malo zabrinut za državu Bosnu i Hercegovinu?
Evo, sad i Inzko zabrinut za Bošnjake.
Pa šta je radio sa Božjim ovlastima 10 i kusur godina u tri pičke materine.
Evo, sad i Inzko zabrinut za Bošnjake.
Last edited by pemanapemani on 11/04/2023 12:19, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#93424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako je!Senad Pećanin: Stranke kojima je stalo do BiH moraju jasno poručiti da neće prihvatiti vlast s privremenim rješenjem
- DaysleepeR
#93425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa upravo je to najveći problem. BiH je puštena niz vodu.pemanapemani wrote: ↑11/04/2023 12:18 Jebo mater, je li ostao iko da se brine ili je barem malo zabrinut za državu Bosnu i Hercegovinu?
Evo, sad i Inzko zabrinut za Bošnjake.![]()
Čak je i "probosanskim" snagama bitnije šta će biti sa "uglednim bošnjacima" nego sa Bosnom.
A bošnjak se može biti bilo gdje, to su davno osigurali.
Možeš se rodit u Njemačkoj pa biti bošnjak, Bosna za to nije potrebna.