Ukrajina

Milenkov buraz

#93401 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Kakvi likovi hahahaha isto nadrealisti
SanskiBiser

#93402 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

sumirprimus wrote: 14/06/2022 10:19
Spoiler
Show
care moj :-) :lol:
ovi kao da su prezivjeli neki carpet bombing. 8-) :lol:
video

#93403 Re: Ukrajina

Post by video »

Sanjarko wrote: 14/06/2022 10:19
Dangubic wrote: 14/06/2022 09:17

Otvore NS2 i Ukrajina nikad više nema gasa, NS2 se i nije otvorio da bi Ukrajina imala gas.
nisi shvatio, oba da zatvore, to cut them off, tako nekako rekao
Nord Stream 2 nema nikakve veze sa UA. Isti se prostire Baltikom
Dangubic

#93404 Re: Ukrajina

Post by Dangubic »

Dangubic wrote: 14/06/2022 09:17

Otvore NS2 i Ukrajina nikad više nema gasa, NS2 se i nije otvorio da bi Ukrajina imala gas.
Pa ne moze Ukrajina zatvoriti NS2 može samo Njemačka
sumirprimus

#93405 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#93406 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Президент Украины Владимир Зеленский раскритиковал Шольца

В интервью немецкому ZDF, Зеленский призвал немецкого канцлера перестать балансировать между Украиной и рф: «Канцлер и его правительство должны выбрать, кто у них в приоритете».
Translated from Russian by
President of Ukraine Volodymyr Zelensky criticized Scholz

In an interview with the German ZDF, Zelensky called on the German chancellor to stop balancing between Ukraine and the Russian Federation: “The chancellor and his government must choose who is their priority.”
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#93407 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Dangubic wrote: 14/06/2022 00:11
japin_mutapi wrote: 14/06/2022 00:05 jel ima neku poentu ova prica oko gasa
ne kontam foru
Nema samo pišu gluposti o stvarima koje su mi posao, radi se o ovisnosti o Ruskom gasu.
zadnja barem tri američka predsjednika govorili Ojropljanima da Rusi koriste energente kao oružje...a posebno Švabama govorili da ne valja biti ovisan o Rusima...i jesu se Ojropljani pravili pametni i sad neka ga glabaju jer im je i bolje da ga malo poglabaju zbog svojih gluposti nego da im ruska chuna završi u pakašu....to je ipak, kad se sve sabere i oduzme, mlogo bolnija varijanta.

Barem će do kraja godine Mordor biti out sa ojropskog tržišta i pitanje je hoće sli se ikada vratiti i pod kojim uvjetima :roll:

suma sumarum, ovo je ipak dugoročno bolan autogol za Mordor
sumirprimus

#93408 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Harry Cole
@MrHarryCole
·
1m
Truss on Ukraine: “Now is not the time to give up or to have fatigue. Now is the time to double down. I mean do more on weapons and sanctions to support the Ukrainian people. And not get into language about compromises.”

dok ovo govore naglas znaci da nesto ima,,, nisu ne tri lasice dzaba najavile zajednicki dolazak zelenom..dok je borisa i dzoa i volje za borbom, orci ce da pate.
Sanjarko

#93409 Re: Ukrajina

Post by Sanjarko »

Dangubic wrote: 14/06/2022 10:35

pa Ukrajina svoje, ostali svoje, 93 milijarde pazarila Rusija od energenata valjda odkako je krenula Ruska agresija na Ukrajinu
EmirBIH

#93410 Re: Ukrajina

Post by EmirBIH »

JoseMujica wrote: 14/06/2022 10:42

Nema samo pišu gluposti o stvarima koje su mi posao, radi se o ovisnosti o Ruskom gasu.
zadnja barem tri američka predsjednika govorili Ojropljanima da Rusi koriste energente kao oružje...a posebno Švabama govorili da ne valja biti ovisan o Rusima...i jesu se Ojropljani pravili pametni i sad neka ga glabaju jer im je i bolje da ga malo poglabaju zbog svojih gluposti nego da im ruska chuna završi u pakašu....to je ipak, kad se sve sabere i oduzme, mlogo bolnija varijanta.

Barem će do kraja godine Mordor biti out sa ojropskog tržišta i pitanje je hoće sli se ikada vratiti i pod kojim uvjetima :roll:

švabo boga moli da Ukrajina izgubi rat
Nije sve u plinu

Međutim, nije sve samo u plinu. Njemačke su tvrtke 2020. godine u Rusiju izvezle dobara u vrijednosti većoj od 25 milijardi eura, a iz Rusije su uvezle dobra u vrijednosti 15.5 milijardi eura, uglavnom energenata i metala.

Sada njemačke milijarde i dalje idu u Rusiju po naftu i plin, a zbog ekonomskih sankcija ništa se ne vraća. A to Nijemce jako tišti. Do objave trgovinskih sankcija Europske unije rusko je tržište bilo drugo najvažnije za njemačku luksuznu robu (prvo je kinesko).

Tvrtki Daimler-Benz rusko je tržište bilo toliko važno da je ondje izgradila tvornicu. S obzirom na to da i kinesko tržište posustaje, dijelom zbog (pre)rigoroznih mjera za suzbijanje covida, a dijelom zbog "pregrijanosti" (naročito tržišta nekretnina), Nijemci bi se itekako rado što prije vratili na rusko tržište.
apsidejzi

#93411 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Hendrix wrote: 14/06/2022 00:55
apsidejzi wrote: 14/06/2022 00:30
Jel ti zamisljas sad kao svi uzmu puske i idu pucat na ruse? To isto da ja sjednem u kokpit da vozim avion. Ne mozes postati vojnik preko noci. Ok logistika, ali poslati nekoga u Sjeverodonjeck sad je potpisati mu smrtnu presudu. Ukrajina ima svoju armiju, obucavaju se novi vojnici ali treba vremena. Vi navikli sve odmah i na ho ruk.
Vidim kako se obucavaju... igrajuci odbojku na pijesku. Ono u principu, meni svejedno daleko sam od toga ali kako je tim vojnicima na frontu kada vide ove slike. Suncanje i plaza dok ti gines u rovu od ruske granate.

Vec vidjeno i kod nas naravno, neki ginu a neki se "sikiraju" daleko od fronta.
Te slike mogu biti izvadjene iz konteksta. To moze biti neki medicinski radnik koji je otisao da se zabavi i malo zaboravi na posao. Ne mogu svi na liniju. I dalje treba policija, i dalje trebaju ucitelji, i dalje trebas radnike u privatnom sektoru. Profesionalni vojnici primaju platu a ona dolazi iz poreza. Ja placam porez i ocekujem da me vojnik brani ako neko izvrsi agresiju na drzavu, kao sto ocekujem od policajca da me zastiti ili kao sto ocekujem od vatrogasca da dodje i ugasi pozar na mojoj kuci ako dodje do toga. Vojnik se placa iz poreza, a ako nema ekonomije onda nema ni poreza. Isti taj vojnik je godinama igrao odbojke na plazi dok sam ja sjedio u firmi od 7 do 4 i radio kako bih uplatio poreze. On tada nije imao posla osim pripremnih vjezbi.

Ne znam zasto se ocekuje da obicni ljudi uzmu puske i brane drzavu? U nas je to moralo jer smo bukvalno napadnuti isti dan kad smo dobili drzavu. Nismo imali vremena da pripremimo i organizujemo vojsku. Ali Ukrajina je u ratu vec 8 godina i znali su za napad od ranije. Spremili su se koliko su mogli. Naravno, uvijek civili mogu doci kao dobrovoljci, ali iz tvoje perspektive izgleda da civili MORAJU ici kao dobrovoljci. To je isto kao da kazes kako civili moraju ici i gasiti pozare sa vatrogascima. Mogu pomoci naravno, ali jebo te vatrogasce ako ovise o civilima. Zato i imas ministra sigurnosti da organizuje vojsku i civilnu zastitu, da procijeni rizike za rat i pripremi vojsku u slucaju da treba.
JoseMujica

#93412 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

NS2 nije nikada ni počeo sa radom...jeste završen, al Švabe nikad nisu dale dozvolu....a čini mi se ni poljaci (za ovo nisam siguran)
jarobot

#93413 Re: Ukrajina

Post by jarobot »

video wrote: 14/06/2022 10:33

A na Baltiku su sve zemlje "Veliki ruski prijatelji" Finska Estonija Litva Latvija Poljska i mislim da je USA blokirala NS2 . Ne zatvaraju ukrainci plin zato što imaju besplatan energent i naplaćuju transpot preko teritorije. I njma trebaju pare !!
madner

#93414 Re: Ukrajina

Post by madner »

Rusi napredovali oko Harkova i kod Bakmuta. UA kod Khersona i juzno od Zaporozja.
Dangubic

#93415 Re: Ukrajina

Post by Dangubic »

To je tačno, previše su vjerovali Rusima, mislim da je Merkel sve usrala i nadam de da ce do Oktobra Ukrajinci protjerati Ruse jer Putin drzi Evropu u saci pogotovo Njemačku. Ovo što se Evropa kofrci je cisti bluf ko kad igraš pokera, moraš dalje a nemaš ništa pa kako bude. Amerika ih gura ne mogu Ukrajinu ostaviti a Putin ih u šaci drzi.
Dangubic

#93416 Re: Ukrajina

Post by Dangubic »

JoseMujica wrote: 14/06/2022 11:07
NS2 nije nikada ni počeo sa radom...jeste završen, al Švabe nikad nisu dale dozvolu....a čini mi se ni poljaci (za ovo nisam siguran)
To je tačno i nisu dali da Putin ne bi Ukrajinu ucijenjivao.
sumirprimus

#93417 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

raste cifra
Dangubic

#93418 Re: Ukrajina

Post by Dangubic »

jarobot wrote: 14/06/2022 11:09
video wrote: 14/06/2022 10:33

A na Baltiku su sve zemlje "Veliki ruski prijatelji" Finska Estonija Litva Latvija Poljska i mislim da je USA blokirala NS2 . Ne zatvaraju ukrainci plin zato što imaju besplatan energent i naplaćuju transpot preko teritorije. I njma trebaju pare !!
USA ne može blokirati NS2, Njemačka nije dala da se otvori NS2 jer bi Rusi zatvorili gas preko Ukrajine i izvršili pritisak na Ukrajinu iako je gas preko Ukrajine skuplji nego preko NS2 zbog cijene transporta kroz druge zemlje.
JoseMujica

#93419 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Dangubic wrote: 14/06/2022 11:16

To je tačno, previše su vjerovali Rusima, mislim da je Merkel sve usrala i nadam de da ce do Oktobra Ukrajinci protjerati Ruse jer Putin drzi Evropu u saci pogotovo Njemačku. Ovo što se Evropa kofrci je cisti bluf ko kad igraš pokera, moraš dalje a nemaš ništa pa kako bude. Amerika ih gura ne mogu Ukrajinu ostaviti a Putin ih u šaci drzi.
nije do Angele ....ona je samo naslijedila model koji je zacrtao i utemeljio Šreder. Sad će mnogi reći da je lik ruski igrač ali je to upitno...lik odradio odlično posao za sebe, a državu dugoročno naguzio. Naravno pošteno je reći da je kratkoročno i Njemačka imala koristi od toga.
zigzag

#93420 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

sumirprimus wrote: 14/06/2022 10:37
ima li kakvih novijih snimaka. Ovo je staro mjesecima.

Izgleda da se generalno otanjilo sa snimcima. Vjerovatno kako se aktivni front smanjio.
nota1969

#93421 Re: Ukrajina

Post by nota1969 »

Reagan je još osamdesetih upozoravao na opasnost ovisnosti od ruskog gasa.
Zumbul2

#93422 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Dangubic wrote: 14/06/2022 11:27
USA ne može blokirati NS2, Njemačka nije dala da se otvori NS2 jer bi Rusi zatvorili gas preko Ukrajine i izvršili pritisak na Ukrajinu iako je gas preko Ukrajine skuplji nego preko NS2 zbog cijene transporta kroz druge zemlje.
Kako nemože bolan nebio? Njemačka je okupirana država od wwII, ko je uložio kapital i razvio Njemačku poslije rata.? Maršalov plan. U Njemačkoj je glavni kapital američki kapital, to da se zna. I da ih puste kauboji da rade šta hoće. Pa što im ne dadoše pristup zlatnim rezervama prije par godina koje se drže u Njujorku nego ih odjebaše....3.300 tona, drugi u svijetu su švabe sa zlatom, ali ga čuvaju kauboji.... :)
Last edited by Zumbul2 on 14/06/2022 11:38, edited 1 time in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#93423 Re: Ukrajina

Post by sime_cipol »

Moze. Ili mislis da su to Nijemci sami od sebe uradili :mrgreen:
Dangubic

#93424 Re: Ukrajina

Post by Dangubic »

sime_cipol wrote: 14/06/2022 11:35

Moze. Ili mislis da su to Nijemci sami od sebe uradili :mrgreen:
Jesu, USA jeste vršila pritisak i tražila da prave terminale za LNG ali su ih Njemci odbili, kao što sam već naveo Putin ih drži u šaci i mogu se kofrciti do oktobra, najdajmo se da će Ukrajina do oktobra razbiti Ruse, ja radim u velikoj fabrici koja može sam kljuc u bravu i sve manje okolo koje žive od te velike ako Rusi zavrnu gas i imaš ih u Holandiji koliko hoćeš a da ne govorim o Njemačkoj ili cijeloj Evropi i to samo u mojoj bransi.
zilog

#93425 Re: Ukrajina

Post by zilog »

japin_mutapi wrote: 14/06/2022 00:05 jel ima neku poentu ova prica oko gasa
ne kontam foru
Samo da te pitam, bez namjere da provociram, sta ti je konkretno posao, pa tvrdis da je LNG visestruko skuplji?
Gdje si sa poslom, u rasponu od razvodjenja plinskih instalacija, do izgradnje gasovoda i LNG terminala?

Pitam, jer sam vise puta izbacivao kalkulacije i cijene, a sada ti, bez i jednog kontraargumenta, tvrdis suprotno.
Post Reply