Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#93376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obavijest:
Nakon jučerašnjeg kukanja oko kanala "Fine Living", od danas je puštena HD verzija ovog kanala putem EON online platforme:
TV uživo i TV unazad: EON web, EON mobile, EON desktop i EON Smart.
TV unazad: EON box.
U okviru digitalne ponude (putem D3 resivera, CAM modula i EON box uređaja - sadržaj uživo) i dalje ide SD verzija kanala "Fine Living".
Trenutno stanje:
Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 260 TV kanala + 10 duplih HD kanala (270 TV kanala) - (192 u SD rezoluciji, 65 (69 putem EON online platforme) u HD rezoluciji i 1 kanal u UHD/4K rezoluciji, te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
Nakon jučerašnjeg kukanja oko kanala "Fine Living", od danas je puštena HD verzija ovog kanala putem EON online platforme:
TV uživo i TV unazad: EON web, EON mobile, EON desktop i EON Smart.
TV unazad: EON box.
U okviru digitalne ponude (putem D3 resivera, CAM modula i EON box uređaja - sadržaj uživo) i dalje ide SD verzija kanala "Fine Living".
Trenutno stanje:
Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 260 TV kanala + 10 duplih HD kanala (270 TV kanala) - (192 u SD rezoluciji, 65 (69 putem EON online platforme) u HD rezoluciji i 1 kanal u UHD/4K rezoluciji, te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
- crnivrag
#93377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Usput, kanal Disney XD Middle East (verzija koja je bila dostupna u Telemach digitalnoj programskog ponudi) je i dalje aktivan i sasvim normalno radi, što znači da ste ga svojevoljno izbacili iz ponude, iako je bio jedan od najgledanijih dječijih kanala u Telemach ponudi.Telemach wrote:

A žive su i ostale europske verzije, pa evo npr. live stream-a kanala Disney XD u Francuskoj u FHD rezoluciji:

-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#93378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako nesto moze biti besplatno ako platim
?

- Telemach
#93379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivrag
Od 1. novembra kanal Disney XD se mijenja sa novim dječijim kanalom Disney Junior koji je namijenjen djeci predškolskog uzrasta. Pozicija kanala ostaje neizmijenjena, 136 unutar Start paketa na EON i D3 platformi, dok na MMDS platformi kanal možete gledati na poziciji 52.
Total TV korisnicima kanal je dostupan preko EON aplikacije u Total TV Start paketu na poziciji 209.
Od 1. novembra kanal Disney XD se mijenja sa novim dječijim kanalom Disney Junior koji je namijenjen djeci predškolskog uzrasta. Pozicija kanala ostaje neizmijenjena, 136 unutar Start paketa na EON i D3 platformi, dok na MMDS platformi kanal možete gledati na poziciji 52.
Total TV korisnicima kanal je dostupan preko EON aplikacije u Total TV Start paketu na poziciji 209.
- crnivrag
#93380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo su dodatni paketi telefonskih minuta, koji nisu uključeni u bilo koji paket.Bobi wrote:Kako nesto moze biti besplatno ako platim?
A kiksnuli su baš ovom naznakom "besplatnih 50 minuta"
Last edited by crnivrag on 13/11/2019 14:06, edited 1 time in total.
- crnivrag
#93381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne mijenja se (to nije odluka kompanije Disney), već je United Grupa naredila da se ovaj kanal ukloni iz Telemach BiH i Telemach SI ponude, i da se progura kanal Disney Junior.Telemach wrote:@crnivrag
A prije dvije godine je kanal Disney XD uklonjen iz ponude kompanija SBB i Telemach CG.
Dakle da rezimiramo: Da bi se nešto mijenjalo, to bi morala biti odluka emitera da ode sa određenog tržišta, ili da umjesto nekog postojećeg kanala ponudi zamjenski kanal.
Telemach BiH je mogao ostaviti kanal Disney XD u ponudi (pa makar samo putem EON platforme), jer se kanal nije ugasio za naše tržište, tako da ste mogli profitirati i ponuditi korisnicima oba kanala, i Disney XD i Disney Junior, jer se ipak radi o različitim kanalima koji nude različite sadržaje za određene dobne skupine.
Disney XD kanal je orijentisan prema muškim tinejdžerima, a kanal Disney Junior prema djeci do 7 godina.
-
DON_eARL
#93382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da je ovdje "caka" u cijeni minute prema npr. zemljama iz regiona. 0,29KM po minuti, pa kada to pomnožite sa 50 minuta, dobijete veći iznos od onog koliko platite navedeni dodatni paket. Paket košta toliko i za tu cijenu dobijete toliko besplatnih minuta.crnivrag wrote:Ovo su dodatni paketi telefonskih minuta, koji nisu uključeni u bilo koji paket.Bobi wrote:Kako nesto moze biti besplatno ako platim?
-
k4mi
#93383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
onda isto tako platis 0,29KM da bi pricao besplatno jednu minutuDON_eARL wrote:Mislim da je ovdje "caka" u cijeni minute prema npr. zemljama iz regiona. 0,29KM po minuti, pa kada to pomnožite sa 50 minuta, dobijete veći iznos od onog koliko platite navedeni dodatni paket. Paket košta toliko i za tu cijenu dobijete toliko besplatnih minuta.crnivrag wrote:Ovo su dodatni paketi telefonskih minuta, koji nisu uključeni u bilo koji paket.Bobi wrote:Kako nesto moze biti besplatno ako platim?
- aditon
#93384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hoćemo i GINX kanal da nam vratite u ponudu, SK esports nikad neće biti zamjena za GINX!
- diablobih
#93385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Potpis, ono je smece od kanala. Hocu da gledam emisije o igrama k'o covjek, a ne tamo neke kloceve sto igraju lola, csa i slicno.aditon wrote:hoćemo i GINX kanal da nam vratite u ponudu, SK esports nikad neće biti zamjena za GINX!
- crnivrag
#93386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To bi bilo fino da Telekom Srbije nije ugrabio prava na GINX, i sad se možemo je*ati, jer znamo sa Telekom Srbije neće dati prava na reemitiranje United Grupi.aditon wrote:hoćemo i GINX kanal da nam vratite u ponudu, SK esports nikad neće biti zamjena za GINX!
Edit: Sad sam provjerio i kanal "GINX" više nije dio ponude operatera Telekom Srbija grupacije.
Last edited by crnivrag on 13/11/2019 15:15, edited 1 time in total.
- aditon
#93387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
lično mislim da je izbacivanje GINX-a odluka Telemacha tj UG kako bi progurali SK esports koji je u vlasništvu istih. Ako su mogle Arene doći u ponudu UG onda može i jedan GINX (i to hoćemo ovaj kanal u HD-u) 
-
Bobi
- Forum administrator
#93388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
STOP LAŽIMA NA INTERNETUk4mi wrote:onda isto tako platis 0,29KM da bi pricao besplatno jednu minutuDON_eARL wrote:Mislim da je ovdje "caka" u cijeni minute prema npr. zemljama iz regiona. 0,29KM po minuti, pa kada to pomnožite sa 50 minuta, dobijete veći iznos od onog koliko platite navedeni dodatni paket. Paket košta toliko i za tu cijenu dobijete toliko besplatnih minuta.crnivrag wrote:
- crnivrag
#93389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uz dodatak uz prethodni post ide i dokaz da sva tri kanala Disney grupacije (među njima i kanal Disney XD) idu u ponudi "Supernova" operatera koji je u vlasništvu Telekoma Srbije:Telemach wrote:@crnivrag

https://mojasupernova.rs/channelsListAl ... ew/en-US/1
- Benq
#93390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima, forum posteno zajebava u zadnje vrijemeBobi wrote:jel ima išta pošteno?
- crnivrag
#93391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Editovao sam prethodni post, a evo i dalje na stranici kanala "GINX" stoji da je u BiH moguće kanal pratiti u okviru Telemach BiH ponude, u Srbiji putem SBB-a (EON-a).aditon wrote:lično mislim da je izbacivanje GINX-a odluka Telemacha tj UG kako bi progurali SK esports koji je u vlasništvu istih. Ako su mogle Arene doći u ponudu UG onda može i jedan GINX (i to hoćemo ovaj kanal u HD-u)
Izgleda da im ugovor s ovim kanalom još i dalje važi, ali su odlučili da ga svojevoljno maknu iz ponude, i proguraju njihov kanal "Sport Klub eSports":
https://www.ginx.tv/en/how-to-watch
- MTV
#93392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije ni bio dio Telekoma Srbije vec samo u ponudi Supernove.crnivrag wrote:
Edit: Sad sam provjerio i kanal "GINX" više nije dio ponude operatera Telekom Srbija grupacije.
- aditon
#93393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
preočigledno je da izbacivanjem GINX-a Telemach želi na silu progurati SK esports kanal. Jednostavnije je bilo da su ostavili oba kanala pa neka svako gleda kanal koji želi.
- crnivrag
#93394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slažem se, isto to sad evo rade i sa kanalom "Disney XD", i ignorišu svaku činjenicu iznesenu na tu temu.aditon wrote:preočigledno je da izbacivanjem GINX-a Telemach želi na silu progurati SK esports kanal. Jednostavnije je bilo da su ostavili oba kanala pa neka svako gleda kanal koji želi.
- diablobih
#93395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Shvatio bih da su napravili normalan kanal i da ga zamijeni kako treba, ali ovo je jednostavno smece i bas me zanima da li iko gleda taj SK esports.
Hocu nazad GINX! A k'o hoce da gleda streamere, gleda ih preko drugih servisa, a ne preko TVa.
Hocu nazad GINX! A k'o hoce da gleda streamere, gleda ih preko drugih servisa, a ne preko TVa.
- chakany
#93396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovaj forum posljednjih dana toliko pada, da više postaje iritantno
Drugo, hoće li se ikada vratiti avatari na forum?
Drugo, hoće li se ikada vratiti avatari na forum?
-
duffy_duck
#93397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sada kada je Fine Living u HD. Mislim da bi trebalo i sve kanale koji imaju HD signal da se uvrste kod nas.
- Radar71
#93398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jesi to sam smislio ili ti je neko pomogao?duffy_duck wrote:Sada kada je Fine Living u HD. Mislim da bi trebalo i sve kanale koji imaju HD signal da se uvrste kod nas.
@Telemach jeste li razmišljali o nekom drugom forumu jer ovaj je pri kraju?
-
Bobi
- Forum administrator
#93399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakav kraj...? Prije cemo mi riknut nego ovaj forum 
- MTV
#93400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Radar71 wrote: jesi to sam smislio ili ti je neko pomogao?
Inace opet ga je ufatilo sad malo fantazira na hardwarebase forumu.