Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
typeOnegative

#93351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

ne trebaju se oni nista "bakćat " , jer ti kanali postoje i u SD i HD varijanti . samo trebaju ukinut njihove SD varijante i to je to .
hipija

#93352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Pa to i jeste najveći problem. Za to "samo trebaju", baš ih briga.
fusion_ba

#93353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Bas ih briga jer ogromna vecina ljudi i ne zna razliku izmedju SD i HD
SmoLe

#93354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SmoLe »

ljudi koja je razlika izmedju ovog half duplex i full duplex, prvi put sam spojio na laptop internet putem kabla i kad sam spojio u opcijama mi je bila brzina interneta 10mb max, i ja sam stavio na 100mb/s full duplex i internet se samo spaja/odspaja svakih 10 sekundi, a kad stavim na half duplex internet normalno radi, samo sto kad mjerim brzinu ide na 75mb/s, a uspio sam izmjeriti i na full duplexu tad je izmjerilo oko 95mb/s
Je li se nekome desavalo da kad je na full duplexu da se samo spaja i odspaja internet kao u mom slucaju, i da je uspio ovo popraviti? na yt sve sto sam nasao i probao ne moze :oops:
btw paket mi je onaj srednji, sa internetom 100/8mb.
crnivrag

#93355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SmoLe wrote:ljudi koja je razlika izmedju ovog half duplex i full duplex, prvi put sam spojio na laptop internet putem kabla i kad sam spojio u opcijama mi je bila brzina interneta 10mb max, i ja sam stavio na 100mb/s full duplex i internet se samo spaja/odspaja svakih 10 sekundi, a kad stavim na half duplex internet normalno radi, samo sto kad mjerim brzinu ide na 75mb/s, a uspio sam izmjeriti i na full duplexu tad je izmjerilo oko 95mb/s
Je li se nekome desavalo da kad je na full duplexu da se samo spaja i odspaja internet kao u mom slucaju, i da je uspio ovo popraviti? na yt sve sto sam nasao i probao ne moze :oops:
Je li u pitanju neka eksterna mrežna kartica, nešto tipa USB WiFi dongle ili USB Ethernet Adapter?

U svakom slučaju se čini da ti je potreban update drivera te mrežne kartice, i to će vjerovatno riješiti taj problem.
dzeko1

#93356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzeko1 »

Ja imam neki cudan problem. D3 mini resiver se pali sam od sebe. Ujutro kad podjem na posao ugasim, vratim se, on radi. Isto tako ako ga ostavim na nekoliko sati ugasenog, sam se upali. Vracao ga na fabricke postavke, opet isto. Koji mu je djavo? :D
SmoLe

#93357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SmoLe »

crnivrag wrote:
SmoLe wrote:ljudi koja je razlika izmedju ovog half duplex i full duplex, prvi put sam spojio na laptop internet putem kabla i kad sam spojio u opcijama mi je bila brzina interneta 10mb max, i ja sam stavio na 100mb/s full duplex i internet se samo spaja/odspaja svakih 10 sekundi, a kad stavim na half duplex internet normalno radi, samo sto kad mjerim brzinu ide na 75mb/s, a uspio sam izmjeriti i na full duplexu tad je izmjerilo oko 95mb/s
Je li u pitanju neka eksterna mrežna kartica, nešto tipa USB WiFi dongle ili USB Ethernet Adapter?

U svakom slučaju se čini da ti je potreban update drivera te mrežne kartice, i to će vjerovatno riješiti taj problem.
u laptopu je integrisana mrezna kartica, fabricka.
bio mi je update mrezne kartice iz 5. mjeseca i update sam na 7. mjesec.
posto je laptop iz 2013 vjerovatno ima neku granicu pa ne da brze od 75mb, kako god nije ni ovo lose. tebi hvala na odgovoru.
edit: je li ima razlike u koje mjesto stavim kabal, ono 1 do 4?
probook

#93358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Tiger 033 wrote:
crnivrag wrote:
aida25 wrote:Pozdrav, kad ono puste sve kanale, od 1.12. ili od 15.12. pa do kad?
Većinom od 15.12. do 15.01. Ili 31.01.

Međutim, nadamo se da se to neće desiti ove godine, jer ste ove godine imali 5 mjeseci otključane sve kanale i Video klub kataloge, što je naravno išlo preko leđa premium korisnika, odnosno mi smo vas finansirali plaćanjem pune pretplate dok ste vi džabe tarlahali pola godine.
Vaša unapređenja (premijum korisnika) svi ostali i danas plaćaju !!!!!!! NE moraju ništa pustiti...ali @crni odjebi više sa tom šupljom !!!!
Jes vala, a cak sam i uoratio da su duo net paketi ti najskuplji sad jeftiniji na eon ili mi je nesto promaklo?

A najjeftiniji paket duo je na eon paketima poskupio i osakatili su ga jer sada nude start paket, a prije na prvom duo paketu su nudili osnovni paket kanala.
crnivrag

#93359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SmoLe wrote: u laptopu je integrisana mrezna kartica, fabricka.
bio mi je update mrezne kartice iz 5. mjeseca i update sam na 7. mjesec.
posto je laptop iz 2013 vjerovatno ima neku granicu pa ne da brze od 75mb, kako god nije ni ovo lose. tebi hvala na odgovoru.
edit: je li ima razlike u koje mjesto stavim kabal, ono 1 do 4?
Laptop nije toliko star da bi pravio ovakve probleme, jedino mi pada na pamet da možda driveri mrežne karcie nisu kompatibilni sa operativnim sistemom koji trenutno koristiš (pretpostavljam da se radi o Windows-u 10).

Pošto spominješ kabal i portove na modemu, onda mogu zaključiti da laptop spajaš na internet direktno putem UTP kabla, i takav način bi ti svakako trebao omogućiti najbolji način pristupa internetu, bez prekida i sa dobrom stabilnošću konekcije.

Dakle, nema veze u koji port je kabal uštekan, jer su sva 4 porta jednaka.

Na kraju meni ovo ipak vuče na probleme sa mrežnom karticom i njenom inkompatibilnosti.
azdralovic

#93360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

dzeko1 wrote:Ja imam neki cudan problem. D3 mini resiver se pali sam od sebe. Ujutro kad podjem na posao ugasim, vratim se, on radi. Isto tako ako ga ostavim na nekoliko sati ugasenog, sam se upali. Vracao ga na fabricke postavke, opet isto. Koji mu je djavo? :D
Kod mene se pali sam kako upalim TV, da nije mozda do toga ?
dzeko1

#93361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzeko1 »

Nije, dok je TV ugasen on se upali, bzze mi to sto se pali, u slucaju nevremena kad nisam kuci, a i nek ne trosi struju bzze :D
Benq
Moderator

#93362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

dzeko1 wrote:Nije, dok je TV ugasen on se upali, bzze mi to sto se pali, u slucaju nevremena kad nisam kuci, a i nek ne trosi struju bzze :D
U tom slucaju je bolje da ugasis resiver iz struje i da iskljucis hdmi kabal iz tv-a. Samim gasenjem stb-a u standby neces nista postici ako je nevrijeme.
Tiger 033

#93363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

dzeko1 wrote:Ja imam neki cudan problem. D3 mini resiver se pali sam od sebe. Ujutro kad podjem na posao ugasim, vratim se, on radi. Isto tako ako ga ostavim na nekoliko sati ugasenog, sam se upali. Vracao ga na fabricke postavke, opet isto. Koji mu je djavo? :D
Nego ti provjeri da ti kakav poštar ne navrati kad si na poslu....to prvo pa onda sve ostalo :lol:
Radar71

#93364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

D3 mini je smeće i zboh toga ti se dešava
ElRe

#93365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

crnivrag wrote:Nakon akvizicije kompanije "Vivacom" iz Bugarske od strane "United Grupe", kompanija "Vivacom" će poslovati pod novim imenom "Telemach", nakon što se dobiju sve potrebne dozvole za preimenovanje ove kompanije:

Image
Od Hrvatske, tj AZTN za Tele2 su dobili nogu iako su se sa švedjanima dogovorili. Vrlo vjerovatno da će isto dobiti i za Vivacom.
Telemach

#93366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag » Yesterday, 9:04 pm

Telemach wrote:
@crnivrag

Nešto smo propustili? :)

Moju konstataciju na kanal "Fine Living" koji ne radi skoro sedmicu dana putem EON platforme, i osvrt na hrpu HD verzija SD kanala koje imate u ponudi, a čije SD verzije ne želite zamijeniti HD verzijama, pa makar putem EON platforme, ako ne možete da ih pustite u okviru D3 ponude, zbog ograničenja kapaciteta mreže.

Većinu tih kanala već imate na serverima, i koriste ih druge kompanije United Grupe, pa je sav vaš trud u linkovanju kanala na EON listu Telemach BiH ponude :D
Hvala na osvrtu :)
Provjerit ćemo za Fine Living.
Telemach

#93367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

.
aditon

#93368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

provjerite i zašto na Baby tv non stop dolazi do prekida emitovanja (crni ekran). Mislim, davno ste to još obećali ali nikad ništa. Napominjem da isti kanal nema takvih problema na BHT Moja Tv.
Telemach

#93369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon » 3 minutes ago

provjerite i zašto na Baby tv non stop dolazi do prekida emitovanja (crni ekran). Mislim, davno ste to još obećali ali nikad ništa. Napominjem da isti kanal nema takvih problema na BHT Moja Tv.
Provjerimo, hvala na dostavljenim informacijama.
stachu

#93370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stachu »

Portal, portal, portal... :o :-x

Ah da, molite nas za jos malo strpljenja (vec 10+ dana) :oops:

Odron... :roll:
Telemach

#93371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dzeko1 » Yesterday, 11:06 pm

Ja imam neki cudan problem. D3 mini resiver se pali sam od sebe. Ujutro kad podjem na posao ugasim, vratim se, on radi. Isto tako ako ga ostavim na nekoliko sati ugasenog, sam se upali. Vracao ga na fabricke postavke, opet isto. Koji mu je djavo? :D
Dostavite nam podatke u pp :)
crnivrag

#93372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ElRe wrote:
crnivrag wrote:Nakon akvizicije kompanije "Vivacom" iz Bugarske od strane "United Grupe", kompanija "Vivacom" će poslovati pod novim imenom "Telemach", nakon što se dobiju sve potrebne dozvole za preimenovanje ove kompanije:

Image
Od Hrvatske, tj AZTN za Tele2 su dobili nogu iako su se sa švedjanima dogovorili. Vrlo vjerovatno da će isto dobiti i za Vivacom.
Vivacom je sređen, jer su objavili na svim stranicama kompanija United Grupe da je akvizicija završena.

U Hrvatskoj operater Iskon postaje Telemach:

Image
Mehemed
Vozim: automobil

#93373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

To je ta taktika, pokupuj sve i onda digni cijene do neba...
ElRe

#93374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Slabi su ti izvori. Iskon je 100% THT, a bilo je price za Optimu (ranije i Terakom) , ali posto nisu dobili odobrenje AZTN za Tele2, nema nista ni od Optime.

I za Tele2 su objavili u svim medijima, cak i UG stranici, to nema nikakve veze.
Regulatorna tijela, (politika, drzavni interes) o tome daju konacnu odluku.
MTV

#93375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

U Sloveniji im isto nije odobrena kupovina Kanala A i POP TV-a. Ima jos presuda gdje moraju prodati SK kanale jer ne mogu biti operater a ujedno i vlasnik kanala. Zato oni u ponudi nemaju SK7-10 i SK 4K.

Zato se Arena Sport siri i bice pokrenuta Arena Sport SI. Tamo TS nema svog operatera.
Locked