Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
GandalfSivi

#93326 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Odavno nismo bolji fudbal igrali a manju posjetu imali.

Realno, nije raji vise navika sto je nekada bila, ono vikendom se ide na utakmice pa sve oko toga isplaniras...

A steta. Ovo je samo nas, a ne generalno svjetski trend...
tataćusak

#93327 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tataćusak »

kakaljin wrote:
al-em wrote:
tataćusak wrote:Cijene karata su glavni razlog slabe posjete
Nisu glavni ali sigurno uticu na slabiju posjetu.
Sa clanskom su jeftinije, a da ne govorim sa godisnjim koliko dodje jeftinije, ali neki se smatraju velikim navijacima a nemaju ni clansku voljenog kluba :!: :!: :!: :!: :!: :!:

To ti je prica koja se forsira 10 godina, a sve je manje ljudi na utakmicama
Max Bunker

#93328 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Max Bunker »

Logovan wrote:
EvoMeneJopet wrote: Mi smo vazda dolazili sa 2-3 auta na tekme, ono skupimo se negdje u kafani, pa lagano, sad nas dvojica dodju, ostali u Njemackoj.
Ovo je nešto što se baš zaboravlja, a mnogo utječe na posjetu. Svi spomenu cijene ulaznica, loše uslove na stadionu, loše igrače, itd, a rijetko se spomenu odlasci iz države. Okupi 500 ljudi i svako će ti reći najmanje 2-3 osobe koje su napustile državu u posljednjih 5-6 godina.
emigrazione wrote:U ovakvom ludilu i svakodnevnici prigovarati nekome sto ne ide na utakmice je bezobrazluk, ide ko ide i ovo je sasvim dovoljno
Ako imaš vremena, ako imaš para, ako nemaš nekog pametnijeg posla, itd, zašto ti ne bih prigovorio?
Odlasci vani su možda i zadnji faktor koji utiče na posjetu. Evo sada gledam sliku na zidu kada smo titulu osvojili 2007.godine. Od nas četrnaest, samo je jedan vani. Ostali idu slabije ili ne idu ja zbog loših rezultata ja zbog porodica koje su osnovali. Na kraju krajeva, živimo u gradu u kojem živi 250.000 ljudi i gdje uvijek imaš novu bazu "regruta".
klosar pravi

#93329 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by klosar pravi »

Ma ne pomaže ni da je karta ravno 2 marke za svaku tribinu opet bi nakon par utakmica bila ista posjeta!

Al' 100 posto što kaze u ovakvom ludilu i svakodnevnici prigovarati nekom što ne želi dati recimo 10 maraka za kartu za istok je suludo bolje bilo šta drugo uraditi osim otici dakle na današnji fudbal i na kraju krajeva na današnju atmosferu..

Kaže 250 hiljada ljudi u Sarajevu da možda grad k'o grad kad dodaš ostale dijelove koje se ne broje kao grad ide ta brojka za 200 hiljada više cini mi se možda i više..I opet svaku utakmicu po 3, 4 hiljade ljudi haha.
Tacno smiješno koliko je to loše.
Dinostula

#93330 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Max Bunker wrote:
Logovan wrote:
EvoMeneJopet wrote: Mi smo vazda dolazili sa 2-3 auta na tekme, ono skupimo se negdje u kafani, pa lagano, sad nas dvojica dodju, ostali u Njemackoj.
Ovo je nešto što se baš zaboravlja, a mnogo utječe na posjetu. Svi spomenu cijene ulaznica, loše uslove na stadionu, loše igrače, itd, a rijetko se spomenu odlasci iz države. Okupi 500 ljudi i svako će ti reći najmanje 2-3 osobe koje su napustile državu u posljednjih 5-6 godina.
emigrazione wrote:U ovakvom ludilu i svakodnevnici prigovarati nekome sto ne ide na utakmice je bezobrazluk, ide ko ide i ovo je sasvim dovoljno
Ako imaš vremena, ako imaš para, ako nemaš nekog pametnijeg posla, itd, zašto ti ne bih prigovorio?
Odlasci vani su možda i zadnji faktor koji utiče na posjetu. Evo sada gledam sliku na zidu kada smo titulu osvojili 2007.godine. Od nas četrnaest, samo je jedan vani. Ostali idu slabije ili ne idu ja zbog loših rezultata ja zbog porodica koje su osnovali. Na kraju krajeva, živimo u gradu u kojem živi 250.000 ljudi i gdje uvijek imaš novu bazu "regruta".
Mislim da sada Sarajevo ima oko 400.000 stanovnika a ne 250.000 mozda je nekad prije rata bilo taj broj.Ne znam kakve veze ima ako je neko osnovao porodicu sa odlaskom na stadion ? Raji jednostavno ovaj kvalitet fudbala nije dovoljan da dodju i to je to.
Dr. Kuca

#93331 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Raja jede govna i to je to. Ja bi protiv zelje stavio 50 KM kartu, i zadnje kolo kad budemo prosljavljali duplu. Neka nas ove 2-3 milje, ostali neka gledaju na strimu.
kakaljin

#93332 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Dr. Kuca wrote:Raja jede govna i to je to. Ja bi protiv zelje stavio 50 KM kartu, i zadnje kolo kad budemo prosljavljali duplu. Neka nas ove 2-3 milje, ostali neka gledaju na strimu.
AKo Bog da bude se titula proslavljala da samo ko ima godisnje moze uci na stadion.
Logovan

#93333 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Max Bunker wrote: Odlasci vani su možda i zadnji faktor koji utiče na posjetu. Evo sada gledam sliku na zidu kada smo titulu osvojili 2007.godine. Od nas četrnaest, samo je jedan vani. Ostali idu slabije ili ne idu ja zbog loših rezultata ja zbog porodica koje su osnovali. Na kraju krajeva, živimo u gradu u kojem živi 250.000 ljudi i gdje uvijek imaš novu bazu "regruta".
Da li su zadnji faktor ili ne, ne znam, to mi je za neke dublje analize :D ali da utječe, utječe.

Mislim da je vrijeme da se posjeta poboljša. Znam da smo prethodnih sezona bili dosta loši, znam da su mnogi razočarani nakon osmice protiv Atalante, ali sad smo prvi sa 5 bodova prednosti. Zadnji poraz je protiv Radnik u prvom kolu, protiv Čelika smo zadnji put ispustili bodove (8. kolo), a nakon toga ide niz pobjeda.
SmokingMan

#93334 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SmokingMan »

tataćusak wrote:Cijene karata su glavni razlog slabe posjete
Za mene to nije problem,jednostavno više neću ni da idem,jer me ne itersuje klub koji ima ograničene ambicije.
afannedim

#93335 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by afannedim »

Dr. Kuca wrote:Raja jede govna i to je to. Ja bi protiv zelje stavio 50 KM kartu, i zadnje kolo kad budemo prosljavljali duplu. Neka nas ove 2-3 milje, ostali neka gledaju na strimu.
:thumbup: , ja svaku tekmu na koševu cenera za kartu tipla.
Logovan

#93336 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

http://scsport.ba/kovacevic-i-danas-kad ... bczCW5vN7s
Možeš li nam ispričati neku anegdotu?

“Biti „akademac“ nije stvar samo fudbala. Tu vas uče svemu – od toga kako da se ponašate, šta je dobro šta nije, pa tek onda na red dolaze treninzi. Moja grupa je, jedno jutro, iz kuće Akademije otišla u Trening centar Butmir gdje smo trebali imati trening. Navukli smo opremu, spremili se za trening da bi nas trener Dženan Uščuplić tako obučene, u kopačkama vratio u kuću Akademije zato što jedan od nas, ne sjećam se sada ko tačno, nije namjestio krevet. Trčati u kopačkama po asfaltu nije baš najjednostavnija stvar, a vjerujem da je to bio dosta smiješan prizor ostalim prolaznicima. Sama činjenica da smo zbog propusta jednog člana svi ispaštali, pomogla nam je izgraditi osjećaj zajedništva. Presudno je uvijek imati na umu činjenicu da je fudbal timski sport”.

:thumbup: :thumbup:
emigrazione

#93337 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Da li je slobodan ulaz sutra u ovaj nas kamp
Dr. Kuca

#93338 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Utakmica zatvorena za javnost.
emigrazione

#93339 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Pa koji je đavo onda uopšte najavljuju, utakmica sa Klisom zatvorena za javnost :lol: ...nabijem ih na kurac
Logovan

#93340 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

emigrazione wrote:Pa koji je đavo onda uopšte najavljuju, utakmica sa Klisom zatvorena za javnost :lol: ...nabijem ih na kurac
Zatvorena ili ne, treba se najaviti.
emigrazione

#93341 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Ali ne treba je zatvoriti, sutra bih mozda iskoristio lijepo vrijeme da sa klincom odem dole, ne bih bio jedini sigurno, oni glume Juventus šatro zatvore za raju protiv nekakvog jebenog Klisa, što da se možda ne boje da ih Mato Neretljak ne skautira :lol:
Logovan

#93342 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Treba li ili ne treba, to je nešto drugo, a da je treba najaviti treba.
Da se pitam ne bi uopšte bilo ovoliko "zatvorenih" utakmica. Nekad bi bilo za navijače, stavio bih naplaćivanje ulaza, nešto sitno marku, dvije ili tri, s tim da pare idu za neku humanitarnu akciju.
emigrazione

#93343 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Ma to je trening utakmica sta ima da mi je najavljuje ako mi ne dozvoljava da prisustvujem, pa nisam glup bavio sam se i ja dugo sportom nisam jednom dosao na trening, a ono umjesto treninga prijateljska sa nekakvim indijancima, trener nesto ugovorio i sta ima da se najavljuje...
EvoMeneJopet

#93344 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by EvoMeneJopet »

emigrazione wrote:Ma to je trening utakmica sta ima da mi je najavljuje ako mi ne dozvoljava da prisustvujem, pa nisam glup bavio sam se i ja dugo sportom nisam jednom dosao na trening, a ono umjesto treninga prijateljska sa nekakvim indijancima, trener nesto ugovorio i sta ima da se najavljuje...
Uh sunce ti jebem, kakvo razmisljanje :skoljka:
Logovan

#93345 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

emigrazione wrote:Ma to je trening utakmica sta ima da mi je najavljuje ako mi ne dozvoljava da prisustvujem, pa nisam glup bavio sam se i ja dugo sportom nisam jednom dosao na trening, a ono umjesto treninga prijateljska sa nekakvim indijancima, trener nesto ugovorio i sta ima da se najavljuje...
Nazovi je kako god hoćeš, ali je utakmica, a ista se treba najaviti. Red je da se najavi, ako ništa zbog navijača. Ima nas koji hoćemo da znamo šta se sve dešava, pa taman bile i trening utakmice kako i sam kažeš.

Utakmica protiv Olimpika koja je odigrana nedavno se nije najavila, nego se odjednom pojavio rezultat i izvještaj sa iste. Vjeruj mi da mi je bezveze bilo što nisam znao da se igrala utakmica.
mirza_15

#93346 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Ja ne kontam šta je problem što je utakmica zatvorena za javnost? Možda se uigravaju neke varijante za naredne utakmice? Možda neke taktičke zamisli za Željezničar i Zrinjski? Što da ne i za gošk? Što otkrivati karte koje mogu možda biti i iznenađenje u narednim utakmicama i donijeti važne bodove? Logično je i da se obavijesti javnost iako je utakmica zatvorena za istu. Sarajevo je veliki klub i treba da se prati svaki korak.
Dr. Kuca

#93347 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Zatvorena je zato sto ti mozes biti skaut goska, zelje, zrinjskog, tuzla citya itd.
Last edited by Dr. Kuca on 22/10/2018 22:26, edited 1 time in total.
Maharadza

#93348 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

AHA, konačno nešto što se može popljuvati... UAAAA ŠTO STE JE NAJAVILI, UAAAAA, DEBILI... :evil:

Koji rahatluk kada ti je (ne)najavljivanje prijateljske najveći problem... :izet:
GandalfSivi

#93349 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

emigrazione wrote:Pa koji je đavo onda uopšte najavljuju, utakmica sa Klisom zatvorena za javnost :lol: ...nabijem ih na kurac
Svaka cast legendo, prekucao si :lol: :lol: :lol:
Logovan

#93350 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

mirza_15 wrote:Ja ne kontam šta je problem što je utakmica zatvorena za javnost? Možda se uigravaju neke varijante za naredne utakmice? Možda neke taktičke zamisli za Željezničar i Zrinjski? Što da ne i za gošk? Što otkrivati karte koje mogu možda biti i iznenađenje u narednim utakmicama i donijeti važne bodove? Logično je i da se obavijesti javnost iako je utakmica zatvorena za istu. Sarajevo je veliki klub i treba da se prati svaki korak.
Meni nije ok što je apsolutno svaka zatvorena za javnost. :D
Ako staviš za javnost, ne moraš uigravati nove varijante, ne moraš pokazivati taktiku, karte i tako to. Zakažeš prijateljsku na kojoj bi prisustvovali navijači, a igračima da služi samo da se ispucaju (ne moraju ni svi glavni igrači biti). Izostaviš 5-6 najboljih, najpotrebnijih, a drugi neka igraju, ubaci još novih juniora i to je to. :D Da se razumijemo, nije mi ovo uopšte veliki problem, niti pljujem po ljudima iz kluba čisto zato što ne misle kao ja, ali eto da se pitam, radio bih drugačije.
Znali smo mi odigrati prijateljsku sa navijačima, nije nam to strano. Nema razloga da opet ovo ne uvedemo. Bila je prijateljska na AFH protiv Splita, pa protiv Slavije, Natrona, na pomoćnom se igralo protiv Travnika, Olimpika, itd.
Locked