Ugovor ti se oslanja na cjenovnik usluga i uslove poslovanja, da si pogledao cjenovnik, bilo bi ti jasnije.zdruzdjo wrote:DON_eARL wrote: Hoćeš da gledaš sve odjednom, kupi. Nećeš da gledaš, nemoj kupiti. Neko uloži lovu u produkciju, plati glumce, stavi sve to na tržište i hoće da naplati ekskluzivu, šta je nisko?
Ovo isto da kao korisnik BMW vozila kažeš da je nisko jer su izbacili model koji košta 100k EUR.
Usporedba sa bmw ti je losa. Jer ja i svi mi ovdje VEC placamo telemahu finu cifru na mjesecnom nivou. Znaci ne hvatamo antenom signal. Nego smo u njihov mrezi koju placamo. I onda neko odluci da jedan dio besplatne usluge(kojom se dici) pocne naplacivati.
Telemah se dici sa svojim video klubom koji je besplatan. Xyxy filmova bla bla. Ok imamo premium pakete koji kostaju kolko kostaju i dodatno se placa. Postujem.
Medjutim kanal u kojem je ova serija je sastavni dio paketa. Imamo pristup svemu sa tog kanala. E sad odjednom se pojavi na tom paketu nesto za sta cemo traziti dodatne pare. Ne sjecam se nigdje nekog "pay per view" ili sl. u mom ugovoru. Mozda, ne tvrdim. Ispravite me ako grijesim.
Produkcija serije je normalno da naplati. Medjutim sta je tu telemach. Kupio prava na emitovanje pa sad (pre)prodaje dodatno? Meni to lici na sverc. I to mi je nisko.
Imaš ti i NG kanale u paketu, pa opet ne dobijaš u svim paketima NG+ kao katalog. PPV je dostupan kroz D3 ponudu odavno, gdje čitav dio kataloga iznajmljuju filmove po cijenama do čini mi se 4KM. Na EON-u nije bilo pojedinačnih sadržaja do ovog pomenutog. Opet ti ponavljam, ne tjera te niko da kupiš katalog(e), možeš ti čekati da na kanalu svako 7 dana izađe nova epizoda.
Ovo je inače praksa i na HBO bila, gdje si mogao čekati da na kanalu izađu pojedine serije kada imaš preplatu na HBO od 8KM, a ako se preplatiš na HBO Premium, imaš HBOGO i gledaš sve epizode odmah.

Stranica 19 najnovijeg cjenovnika, gdje su naveli koliko košta koji katalog.
https://telemach.ba/Binary/20723/TMBA_- ... _-2019.pdf