Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
DON_eARL

#93251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

zdruzdjo wrote:
DON_eARL wrote: Hoćeš da gledaš sve odjednom, kupi. Nećeš da gledaš, nemoj kupiti. Neko uloži lovu u produkciju, plati glumce, stavi sve to na tržište i hoće da naplati ekskluzivu, šta je nisko? :-)

Ovo isto da kao korisnik BMW vozila kažeš da je nisko jer su izbacili model koji košta 100k EUR.

Usporedba sa bmw ti je losa. Jer ja i svi mi ovdje VEC placamo telemahu finu cifru na mjesecnom nivou. Znaci ne hvatamo antenom signal. Nego smo u njihov mrezi koju placamo. I onda neko odluci da jedan dio besplatne usluge(kojom se dici) pocne naplacivati.
Telemah se dici sa svojim video klubom koji je besplatan. Xyxy filmova bla bla. Ok imamo premium pakete koji kostaju kolko kostaju i dodatno se placa. Postujem.
Medjutim kanal u kojem je ova serija je sastavni dio paketa. Imamo pristup svemu sa tog kanala. E sad odjednom se pojavi na tom paketu nesto za sta cemo traziti dodatne pare. Ne sjecam se nigdje nekog "pay per view" ili sl. u mom ugovoru. Mozda, ne tvrdim. Ispravite me ako grijesim.
Produkcija serije je normalno da naplati. Medjutim sta je tu telemach. Kupio prava na emitovanje pa sad (pre)prodaje dodatno? Meni to lici na sverc. I to mi je nisko.
Ugovor ti se oslanja na cjenovnik usluga i uslove poslovanja, da si pogledao cjenovnik, bilo bi ti jasnije.

Imaš ti i NG kanale u paketu, pa opet ne dobijaš u svim paketima NG+ kao katalog. PPV je dostupan kroz D3 ponudu odavno, gdje čitav dio kataloga iznajmljuju filmove po cijenama do čini mi se 4KM. Na EON-u nije bilo pojedinačnih sadržaja do ovog pomenutog. Opet ti ponavljam, ne tjera te niko da kupiš katalog(e), možeš ti čekati da na kanalu svako 7 dana izađe nova epizoda.

Ovo je inače praksa i na HBO bila, gdje si mogao čekati da na kanalu izađu pojedine serije kada imaš preplatu na HBO od 8KM, a ako se preplatiš na HBO Premium, imaš HBOGO i gledaš sve epizode odmah.

Image

Stranica 19 najnovijeg cjenovnika, gdje su naveli koliko košta koji katalog.

https://telemach.ba/Binary/20723/TMBA_- ... _-2019.pdf
Telemach

#93252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote:
Telemach wrote:
Pauza wrote:@Telemach

MOgu li preći na EON DUO light sa TRIO GRANDE PAKETA bez potpisivanja ugovora?
@Pauza,
Ugovor se potpisuje na 12/24 mjeseca. Nemate mogućnost koristiti uslugu paketa bez potpisivanja Ugovora.
Šta se "dobije" kad se potpiše na 12 a šta kad na 24 mjeseca?
@tap3ah75,
Potpisivanjem Ugovora na 12 mjeseci se ne osvaruju benefiti. Potpisivanjem Ugovora na 24 mjeseca dobijate Pink paket i Arena Sport SD na isti period.
fusion_ba

#93253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Mislim da su se malo zeznuli sa ovim katalogom za Senke nad Balkanom. Nije ovo Amerika i Zapadna Evropa, jer ovdje je piraterija i dalje sasvim normalna pojava, cak se i podrazumijeva. Mislim da ni 5% ljudi ne koristi placene servise.
Evo i ova serija se vec pojavila na torrentu i drugim sajtovima, a bas me zanima koliko ce ljudi ovo platiti.
crnivrag

#93254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Putem EON online platforme u okviru ponude kompanija SBB, Telemach SI i Telemach CG sada isključivo idu HD verzije kanala "O2 TV" i "Prva TV SR", jedino kompanija Telemach BiH i dalje koristi SD streamove ovih kanala putem EON online platforme, a i u okviru digitalne ponude idu isključivo SD verzije ovih kanala.

Neko mišljenje na ovu temu?

Također sada su putem EON platforme za Total TV korisnike dostupne HD verzije Viasat kanala, pa me zanima šta vas tačno spriječava da i nama pustite HD verzije putem EON platforme, kad već nemate prostora putem DVB-C mreže?

Ovo također važi za sve ostale kanale koji se emituju u HD rezoluciji i koji imaju svoje HD verzije dostupne za korisnike ostalih kompanija United Grupe, dakle sve što je potrebno je da linkujete određeni kanal na Telemach BiH EON listu i to je sve, a streamovi već postoje i nećete dodatno zauzimati serverske kapacitete, i ovo bi vam bila win-win situacija.
Last edited by crnivrag on 08/11/2019 19:59, edited 1 time in total.
Mehemed
Vozim: automobil

#93255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

fusion_ba wrote:...a bas me zanima koliko ce ljudi ovo platiti.
Odgovor je jednostavan, neće niko
melb26sa

#93256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by melb26sa »

Telemach wrote:
melb26sa wrote:Opet ja I nick jr kanal (145). Od prije par dana na “glavnom” eon boxu u dnevnoj samo vrti na hrvatskom. Sve postavke su kako su I prije bile na engleskom. Sinoc zovem podrsku te mi kazu da je to sada tako “cak I kod njih” sto nema apsolutno nikakve logike jer na mom eonu u sobi nick jr I dalje ide na engleskom.

Jedno pet puta sam dosad isla na reset, iskljuci/ukljuci, istekaj iz struje.

Je li do boxa pa treba mijenjati ili kako?
@melb26sa,
Dostavite nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp.
Pp poslan.
k4mi

#93257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by k4mi »

https://telemach.ba/Binary/20724/TMBA_% ... etima_.pdf

@Telemach Fiber grande paketi nece dobiti povecanje brzine?
crnivrag

#93258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

k4mi wrote: Fiber grande paketi nece dobiti povecanje brzine?
Nažalost nisu povećane brzine na Fiber Grande paketima:

Izvor: Trenutni cjenovnik - novembar 2019

https://telemach.ba/Binary/20723/TMBA_- ... _-2019.pdf (stranice 59-61).
MTV

#93259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Od 12.11.2019. u 12 sati RTL krece sa emitovanjem svih svojih kanala u HD rezoluciji.

https://mediadaily.biz/2019/11/08/citaj ... itiranjem/

I cijela vijest bez placanja :mrgreen:

" Kako smo upravo saznali RTL Hrvatska završava svoje pripreme za emitiranje svog programa u visokoj rezoluciji. Do sada su na HD emitiranje u potpunosti prešla sva 4 programa HRT-a, Nova TV i Doma TV te Jabuka TV, Mreža Zagreb, CMC i Z1 televizija.
Tehnička ekipa RTL-a upravo finalizira montiranje tehničke opreme za HD emitiranje za sve kanale u ponudi RTL-a ( zemaljske RTL.RTL2 i Kockica te kablovske RTL Living, RTL Crime i RTL Passion) koji će u visokoj razlučivosti krenuti s emitiranjem u utorak 12.studenog u 12 sati, kada će OIV službeno pustiti HD signal sa svih ostalih zemaljskih odašiljača u M2 MUX-u. "
crnivrag

#93260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote:Od 12.11.2019. u 12 sati RTL krece sa emitovanjem svih svojih kanala u HD rezoluciji.

https://mediadaily.biz/2019/11/08/citaj ... itiranjem/

I cijela vijest bez placanja :mrgreen:

" Kako smo upravo saznali RTL Hrvatska završava svoje pripreme za emitiranje svog programa u visokoj rezoluciji. Do sada su na HD emitiranje u potpunosti prešla sva 4 programa HRT-a, Nova TV i Doma TV te Jabuka TV, Mreža Zagreb, CMC i Z1 televizija.
Tehnička ekipa RTL-a upravo finalizira montiranje tehničke opreme za HD emitiranje za sve kanale u ponudi RTL-a ( zemaljske RTL.RTL2 i Kockica te kablovske RTL Living, RTL Crime i RTL Passion) koji će u visokoj razlučivosti krenuti s emitiranjem u utorak 12.studenog u 12 sati, kada će OIV službeno pustiti HD signal sa svih ostalih zemaljskih odašiljača u M2 MUX-u. "
Da se džaba ne napaljujem, znam da će ih Telemach odmah srozati u SD rezoluciju :-)
MTV

#93261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote: Da se džaba ne napaljujem, znam da će ih Telemach odmah srozati u SD rezoluciju :-)
Al ces ih moci staviti na listu kanala koje emituju u HD a na TM su u SD. I na LOLi je taj spisak podugacak cca 40tak kanala. Tako da nemoj tugovat.
Ali jednog dana ce vjerovatno i kod nas u BiH biti dostupni HRT i RTL HD kanali.
EdoSarajevo2019

#93262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EdoSarajevo2019 »

EdoSarajevo2019 wrote:Pozdrav

Jedno pitanje prikljucen sam na EON LIGHT paket pa me interesuje brzina interneta kod vas i da li se vama to desava

Brzina preko Laptopa preko Lan kabla je oko 93 Mbs
Brzina preko Laptopa preko WiFi je oko 45 Mbs
Brzina preko Mobitela preko WiFi je oko 45 Mbs

Zar je moguce da je preko WiFi-a sporije za duplo ili je
problem do mreze...
Ima li ko odgovor na ovo :(
crnivrag

#93263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

EdoSarajevo2019 wrote: Ima li ko odgovor na ovo :(
Konkretan odgovor nećeš dobiti, jer je Telemach po ugovoru dužan isporučuvati internet brzine putem kabla, pa ako ti je mjerenjem putem kabla sve ok, oni neće reagovati za žalbu na WiFi brzinu, jer se WiFi pristup smatra bonus uslugom koja je podležna smetnjama iz okoline (preklapanje kanala, zagušenje kanala, prepreke u stanu/kući), inkompatibilnosti uređaja (starije mrežne kartice, nepodržavanje novijih WiFi standarda, ograničenost propusnosti brzine na uređaju) i udaljenost uređaja od samog routera.
diablobih

#93264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

EdoSarajevo2019 wrote:
EdoSarajevo2019 wrote:Pozdrav

Jedno pitanje prikljucen sam na EON LIGHT paket pa me interesuje brzina interneta kod vas i da li se vama to desava

Brzina preko Laptopa preko Lan kabla je oko 93 Mbs
Brzina preko Laptopa preko WiFi je oko 45 Mbs
Brzina preko Mobitela preko WiFi je oko 45 Mbs

Zar je moguce da je preko WiFi-a sporije za duplo ili je
problem do mreze...
Ima li ko odgovor na ovo :(
Pa dobio si odgovore, promijeni kanale u postavkama, procackaj. Stavi 5Ghz i imat ces punu brzinu ako su ti uredjaji imalo normalni.
channel10

#93265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

SK5 kvalitet signala 56%, sn ratio 32, jacina signala -6db
ber sve nule.

sve bolje utakmice su prebacili na sk4+ kanale gdje je slika sve samo ne SD. SKHD kanali postali siromasnim ponudom i sve to najvjerovatnije zbog prodaje prava BHT. :run:
vkmiro

#93266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Zašto na portalu Moj Telemach ne mogu obrisati uređaje za Eon i Unifi ? Kliknem za brisanje i samo se malo zatamni ekran i to je to.Riječ je o kučnom računaru.
duffy_duck

#93267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Niko da mi posalje postavke 5Ghz konekcije da podesim? Trenutno od 300 imam 250 ili 260 najvise.
duffy_duck

#93268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Ima li Neko da mi posalje postavke 5Ghz konekcije da podesim? Trenutno od 300 imam 250 ili 260 najvise.
Telemach

#93269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

melb26sa wrote:
Telemach wrote:
melb26sa wrote:Opet ja I nick jr kanal (145). Od prije par dana na “glavnom” eon boxu u dnevnoj samo vrti na hrvatskom. Sve postavke su kako su I prije bile na engleskom. Sinoc zovem podrsku te mi kazu da je to sada tako “cak I kod njih” sto nema apsolutno nikakve logike jer na mom eonu u sobi nick jr I dalje ide na engleskom.

Jedno pet puta sam dosad isla na reset, iskljuci/ukljuci, istekaj iz struje.

Je li do boxa pa treba mijenjati ili kako?
@melb26sa,
Dostavite nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp.
Pp poslan.
@melb26sa,
:thumbup:
Telemach

#93270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

vkmiro wrote:Zašto na portalu Moj Telemach ne mogu obrisati uređaje za Eon i Unifi ? Kliknem za brisanje i samo se malo zatamni ekran i to je to.Riječ je o kučnom računaru.
@vkmiro
Dostavite nam u pp broj Ugovora i nazive uređaja koje želite izbrisati.
Telemach

#93271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

k4mi wrote:https://telemach.ba/Binary/20724/TMBA_% ... etima_.pdf

@Telemach Fiber grande paketi nece dobiti povecanje brzine?
@k4mi,
Ukoliko nastanu izmjene, korisnici će biti obaviješteni. Uvijek radimo na unapređenju usluge u ponude :)
Telemach

#93272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Putem EON online platforme u okviru ponude kompanija SBB, Telemach SI i Telemach CG sada isključivo idu HD verzije kanala "O2 TV" i "Prva TV SR", jedino kompanija Telemach BiH i dalje koristi SD streamove ovih kanala putem EON online platforme, a i u okviru digitalne ponude idu isključivo SD verzije ovih kanala.

Neko mišljenje na ovu temu?

Također sada su putem EON platforme za Total TV korisnike dostupne HD verzije Viasat kanala, pa me zanima šta vas tačno spriječava da i nama pustite HD verzije putem EON platforme, kad već nemate prostora putem DVB-C mreže?

Ovo također važi za sve ostale kanale koji se emituju u HD rezoluciji i koji imaju svoje HD verzije dostupne za korisnike ostalih kompanija United Grupe, dakle sve što je potrebno je da linkujete određeni kanal na Telemach BiH EON listu i to je sve, a streamovi već postoje i nećete dodatno zauzimati serverske kapacitete, i ovo bi vam bila win-win situacija.
@crnivrag,
Zahvaljujemo se na sugestijama. Iste su proslijeđene kolegama.
Telemach

#93273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

duffy_duck wrote:Niko da mi posalje postavke 5Ghz konekcije da podesim? Trenutno od 300 imam 250 ili 260 najvise.
@duffy-duck,
Ovisno od uređaja, na našoj stranici imate uputstva:
https://telemach.ba/podrska/servisi/internet
alipasijaner

#93274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

Ima li neko "kucno kino".. tek sada sam primjetio da sam ovim novim updateom izgubio zvuk u straznjim zvucnicima kada ide preko hdmi-a, kada box spojim optikom na kucno kino zvuk dobijem i na straznjim zvucnicima.. hmmm
typeOnegative

#93275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Imam zvuk na straznjim zvucnicima, ali nije pravi 5.1 nego virtualni fejkani Dolby pro logic ( tako mi AVR prijavljuje) , a vidim I sam da nije to to.optiku nisam spajao jer sam procitso negdje da box nije mogao propustit 5.1 DD, a trebao bi jer ima Dolby Digital 5.1"markicu " na paljenju a i na kutiji . Bas cu provjerit jel popravljeno to
Locked