SDP
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9326 Re: SDP
nisu jadni politicari, jadni mi, buranija
a uzivaju politicari, njihova bliza i dalja rodbina, ljubavnice. a bgm i oni koji se prislone na raznorazne nacine i profitiraju zbog nemara, bezakonja, rupa u zakonu, zakona napravljenih samo da bi oni ostvarivali korist
a uzivaju politicari, njihova bliza i dalja rodbina, ljubavnice. a bgm i oni koji se prislone na raznorazne nacine i profitiraju zbog nemara, bezakonja, rupa u zakonu, zakona napravljenih samo da bi oni ostvarivali korist
-
dragonz
#9327 Re: SDP
nemam_ideje wrote:Suljagić podnio ostavku, preko 30 stranica je napisano na temi o SDP-u. Kontam da se još nešto nije desilo osim te ostavke, nešto krucijalno. Nope.
Dijelu dežurnih pljuvača Suljagić je iznenada postao moralna vertikala. Oplakuju njegov odlazak. Prema dijelu dežurnih pljuvača Suljagić je trebao davno otići jer je "pokušao" da ukine vjeronauku(što je potpuna nebuloza, naravno, sto puta ponovljena laž postaje istina,stara nazzi poslovica). Vidim također je da jedan forumaš, inače (neuspješan) novinar po profesiji, počeo da pljuje Suljagića i SDP preko Sa-x portala.
Bilo kako bilo, SDP nije odigrao pametno po meni. Pustili su niz vodu čovjeka koji je kao nešto pokušavao. Čisto sumnjam da je Suljagić otišao zbog metka, poprilično sam ubijeđen da je otišao jal zbog činjenice da se SDP uvlači "desno orjentisanim glasačima" jal zbog neslaganja sa vrhom stranke.
Sve mi se čini da država za čovjeka polako postaje država za dupelisca. Nadam se da griješim.
da se nadovežem na tvoj komentar

za ovu provalu nisu krivi novinari nego učitelji KS koji ne znaju da premijer prihvata/odbija ostavku ministra
- Corto Maltese
#9328 Re: SDP
U zemlji lošeg humora, najbolje provale su one koje, u stvari i nisu provale. Emir je, vjerovao ili ne, ostavku uputio predsjedavajućoj skupštine KS.dragonz wrote:
da se nadovežem na tvoj komentar
za ovu provalu nisu krivi novinari nego učitelji KS koji ne znaju da premijer prihvata/odbija ostavku ministra
- jon_jovi
#9329 Re: SDP
Kažu da 17.000 ljudi koji rade u državnoj službi neće primiti plaću. Zbilja? Srce mi se cijepa!
Al zar ih ima 17.000, Bog te mazo i odakle se njima tolikim isplaćuju plaće? Kada bolje razmislim u entitetskim vlastima radi mnogo više ljudi, ubjeđensam da ih u oba entiteta radi oko 300.000 uzevši u obzir sve koji su na buđetu i tu dođemo do onoga što želim reči. Daklem njih 300.000 sa članovima njihovih porodica izađe oko 1.000.000 što opet znači da oni mogu komotno izabrati vlast koja stoji na čelu državnog aparata. Pa to se nama upravo i dešava. državni aparat bira sam sebi vođstvo dok van buđetski elementi niti glasaju, ilitiga ne glasuju. Van buđetski glasaći se i ne kandiduju i ne trče za strankama.
SDP je kao i SDA, SzaBiH, pa čak i tajkunska SBB stranka pripadnika buđetskih potrošaća. SDP i ni jedna stranka nisu stranke bogataša ali nisu ni stranke van buđetskog dijela stanovništva. Van buđetsko stanovništvo je marginalizovano.
Bogataši su se pobrinuli sami za se, buđetlije takođe a van buđetlije su na margini društva. Svijesni svoje pozicije vanbuđetlije se i ne paćaju u plitiku.
Al zar ih ima 17.000, Bog te mazo i odakle se njima tolikim isplaćuju plaće? Kada bolje razmislim u entitetskim vlastima radi mnogo više ljudi, ubjeđensam da ih u oba entiteta radi oko 300.000 uzevši u obzir sve koji su na buđetu i tu dođemo do onoga što želim reči. Daklem njih 300.000 sa članovima njihovih porodica izađe oko 1.000.000 što opet znači da oni mogu komotno izabrati vlast koja stoji na čelu državnog aparata. Pa to se nama upravo i dešava. državni aparat bira sam sebi vođstvo dok van buđetski elementi niti glasaju, ilitiga ne glasuju. Van buđetski glasaći se i ne kandiduju i ne trče za strankama.
SDP je kao i SDA, SzaBiH, pa čak i tajkunska SBB stranka pripadnika buđetskih potrošaća. SDP i ni jedna stranka nisu stranke bogataša ali nisu ni stranke van buđetskog dijela stanovništva. Van buđetsko stanovništvo je marginalizovano.
Bogataši su se pobrinuli sami za se, buđetlije takođe a van buđetlije su na margini društva. Svijesni svoje pozicije vanbuđetlije se i ne paćaju u plitiku.
- quasar
#9330 Re: SDP
Stvarno, kad covjek tako sagleda stvari, u prknu smo totalnom.jon_jovi wrote:Kažu da 17.000 ljudi koji rade u državnoj službi neće primiti plaću. Zbilja? Srce mi se cijepa!
Izlaza nema bez revolucije ili radikalnog reza koji nikad nece doci jer ne sijeces granu na kojoj sjedis.
BTW. Grcka ima paket pomoci od 130 milijardi eura i nije im dovoljno. Ako i mi nastavimo ovako, i nama ce milijarde biti sica.
- Sasvim_Obican
#9332 Re: SDP
Između ostalih ( RAK, SIPA, Vijeće ministara, Parlament, Agencije za ovo i ono ... )madner wrote:Na drzavnom nivou su
OS
UIO
DGS
- Alfons Kauders
#9333 Re: SDP
na drzavnom nivou je vise od 17,000... cini mi se preko 22,000
a to najcesce kao problem pominje dodo... jer su tu i neke institucije koje bi on najradije ukinuo, npr. OSBiH sa nekih 9,000 pripadnika... sud i tuzilastvo, nekoliko stotina... UIO, preko hiljadu... itd itd
sve institucije na cije ukidanje se vec godinama poziva iz rs...
a to najcesce kao problem pominje dodo... jer su tu i neke institucije koje bi on najradije ukinuo, npr. OSBiH sa nekih 9,000 pripadnika... sud i tuzilastvo, nekoliko stotina... UIO, preko hiljadu... itd itd
sve institucije na cije ukidanje se vec godinama poziva iz rs...
- quasar
#9334 Re: SDP
Uh, ja se ne ogradih od drzavnog nivoa. U prethodnom postu sam mislio na budzetlije iz entitetskih kasa. Tu je glasacka baza. Ko ce to ikad rastjerati.
Meni i dalje ne ide kantonalni ministar i premijer u glavu nikako... pa jebemu misa 100 k stanovnika i treba ti vlada. Ma treba ti samo jedan sposoban covjek da sve odradi. I desetak administrativaca da pripremaju papire.
Meni i dalje ne ide kantonalni ministar i premijer u glavu nikako... pa jebemu misa 100 k stanovnika i treba ti vlada. Ma treba ti samo jedan sposoban covjek da sve odradi. I desetak administrativaca da pripremaju papire.
- johnny_blazze
#9335 Re: SDP
dabogda ja umro ako vise ikad sdp dobije glas od mene, toliko obecanja toliko suplje prije izbora nisu ni 1,5% toga ostvarili sto su obecali....
-
popajic
#9336 Re: SDP
Nemoj, neka tejohnny_blazze wrote:dabogda ja umro ako vise ikad sdp dobije glas od mene, toliko obecanja toliko suplje prije izbora nisu ni 1,5% toga ostvarili sto su obecali....
- stochar
#9337 Re: SDP
Sredstva obezbijedjena za obnovu Ledene dvorane preusmjerena na bitnije - usminkavanje platoa, da se od sjaja novih plocica ne vidi bruka! Ali, jbg, bruka nekako sama ispliva...

sad cekam traktate SDP jurisnika koji ce me ubjedjivati da Vlada KS nema nista sa Skenderijom i da je za preusmjerenje kantonalnih sredstava kriv Dodik...

sad cekam traktate SDP jurisnika koji ce me ubjedjivati da Vlada KS nema nista sa Skenderijom i da je za preusmjerenje kantonalnih sredstava kriv Dodik...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9338 Re: SDP
ma kakva Vlada KS, za ovo treba odgovarati neko imenom i prezimenom, dosta skrivanja iza institucija i organa
-
popajic
#9339 Re: SDP
Teska bruka da se ovako nesto dozvolilo , a licno ne vjerujem da ce iko ! Ikad odgovarati.stochar wrote:Sredstva obezbijedjena za obnovu Ledene dvorane preusmjerena na bitnije - usminkavanje platoa, da se od sjaja novih plocica ne vidi bruka! Ali, jbg, bruka nekako sama ispliva...
Za ljubav istine - mogao si napomenuti da su sredstva preusmjerena proslog mjeseca , pa samo "preusmjeravanje" nije odigralo veliku ulogu pri urusavanju.
A i podatak:
Odgovornost svakako treba traziti i to ni po babu ni po stricevima ni po stranackoj pripadnosti !V.d. direktor Centra Skenderija Alija Isović također je upozoravao na stanje Ledene dvorane.
"Veliki problem je i krov koji prokišnjava na nekoliko mjesta. "Skenderija" je javno dobro, a Kanton vlasnik, pa očekujemo od njih da se tako i ponašaju. Kompleks je star 43 godine i do sada ništa značajno nije uloženo u infrastrukturu", upozoravao je još ranije tadašnji v.d. direktor Skenderije Alija Isović.
Iako je sada već kasno govoriti o tome šta je trebalo učiniti, vrijeme je da se govori o tome ko će odgovarati za skupo plaćeni nerad i nebrigu o građanima i materijalnim dobrima u glavnom gradu BiH.
- nosara
#9340 Re: SDP
Ma ovo je, ljudi, bozje davanje... Obavezat sve clanove partijskih odbora da se redovno mole i povecat grant vjerskim institucijama... To bi trebalo rijesit problem...
S bogom, drugovi...!
S bogom, drugovi...!
-
klixober
#9341 Re: SDP
popajic wrote:Teska bruka da se ovako nesto dozvolilo , a licno ne vjerujem da ce iko ! Ikad odgovarati.stochar wrote:Sredstva obezbijedjena za obnovu Ledene dvorane preusmjerena na bitnije - usminkavanje platoa, da se od sjaja novih plocica ne vidi bruka! Ali, jbg, bruka nekako sama ispliva...
Za ljubav istine - mogao si napomenuti da su sredstva preusmjerena proslog mjeseca , pa samo "preusmjeravanje" nije odigralo veliku ulogu pri urusavanju.
A i podatak:Odgovornost svakako treba traziti i to ni po babu ni po stricevima ni po stranackoj pripadnosti !V.d. direktor Centra Skenderija Alija Isović također je upozoravao na stanje Ledene dvorane.
"Veliki problem je i krov koji prokišnjava na nekoliko mjesta. "Skenderija" je javno dobro, a Kanton vlasnik, pa očekujemo od njih da se tako i ponašaju. Kompleks je star 43 godine i do sada ništa značajno nije uloženo u infrastrukturu", upozoravao je još ranije tadašnji v.d. direktor Skenderije Alija Isović.
Iako je sada već kasno govoriti o tome šta je trebalo učiniti, vrijeme je da se govori o tome ko će odgovarati za skupo plaćeni nerad i nebrigu o građanima i materijalnim dobrima u glavnom gradu BiH.
Kada se objekat sruši, traži se odgovornost inžinjera, projektanta.
Ali šta ja ovdje pričam...Neki ljudi će pronaći način da kritikuju SDP i da im uraste nokat jer ih Lagumdžija nije pravovremeno edukovao da održavaju ličnu higijenu.
- webby-x
#9342 Re: SDP
Ovisi na koliko je godina projektirano i kakvokomeba wrote:Kada se objekat sruši, traži se odgovornost inžinjera, projektanta.
održavanje zahtjeva. Ne možeš kriviti inžinjera ako
se sruši kran koji je hrđao 30 godina na otvorenom.
- nosara
#9343 Re: SDP
Vala, u pravu si... Ko je vidio kritikovat vlast, kad je jasno da je snijeg pao s neba... I malo dijete zna da snijeg nije preporucljivo cistit, a od njega se prave i gradska skijalista i snjesko bijelic...komeba wrote:
Ali šta ja ovdje pričam...Neki ljudi će pronaći način da kritikuju SDP i da im uraste nokat jer ih Lagumdžija nije pravovremeno edukovao da održavaju ličnu higijenu.
-
klixober
#9344 Re: SDP
Nisam rekao da se može kriviti inžinjer u svakom slučaju, već da je to instanca na kojoj se ispituje odgovornost.webby-x wrote:Ovisi na koliko je godina projektirano i kakvokomeba wrote:Kada se objekat sruši, traži se odgovornost inžinjera, projektanta.
održavanje zahtjeva. Ne možeš kriviti inžinjera ako
se sruši kran koji je hrđao 30 godina na otvorenom.
Nebitno...ministar vanjskih poslova je kriv.
- GandalfSivi
#9345 Re: SDP
Kako lud lik, svega mi. Znaci, krov se srusio zato sto pare nisu potrosene na obnovu dvorane, nego su preusmjerene na sanaciju platoa prije mjesec dana.
Da vidimo sta je ovdje sve pogresno. Prvo, krov se srusio zato sto je napadalo metar i 30 cenata snijega, a uprava Skenderije nisla nasla za shodno da ga ocisti. Drugo, pare koje su preusmjerene bi vjerovatno bile potrosene za uredjenje dvorane (kao sto i pise), a ne za pojacavanje konstrukcije krova (ne vidim neku logiku tu). Trece, pare se preusmerene prije mjesec dana, tako sve i da jeste istina da su trebale biti utrosene iskljucivo za konstrukciju krova, te da isti se ne bi skrsio, opet sumnjam da bi se pocelo sa izvodjenjem radova u tih mjesec dana.
Bitno je popljuvati, kako god se stigne, iz svih mogucih uglova, bilo realno ili ne. Patologija mrtva, svega mi...
Da vidimo sta je ovdje sve pogresno. Prvo, krov se srusio zato sto je napadalo metar i 30 cenata snijega, a uprava Skenderije nisla nasla za shodno da ga ocisti. Drugo, pare koje su preusmjerene bi vjerovatno bile potrosene za uredjenje dvorane (kao sto i pise), a ne za pojacavanje konstrukcije krova (ne vidim neku logiku tu). Trece, pare se preusmerene prije mjesec dana, tako sve i da jeste istina da su trebale biti utrosene iskljucivo za konstrukciju krova, te da isti se ne bi skrsio, opet sumnjam da bi se pocelo sa izvodjenjem radova u tih mjesec dana.
Bitno je popljuvati, kako god se stigne, iz svih mogucih uglova, bilo realno ili ne. Patologija mrtva, svega mi...
-
klixober
#9346 Re: SDP
Vrati nosari nick.nosara wrote:Vala, u pravu si... Ko je vidio kritikovat vlast, kad je jasno da je snijeg pao s neba... I malo dijete zna da snijeg nije preporucljivo cistit, a od njega se prave i gradska skijalista i snjesko bijelic...komeba wrote:
Treba kritikovati vlast za svašta nešto, samo su pojedine kritike toliko nerazumne da prosto moram reagovati.
- jon_jovi
#9348 Re: SDP
Da, na dobrom si putu. Znači nema sumnje da su stranke predstavnici interesa državnog aparata, ali ima malih devijacija pa tako ima stranaka koje to i nisu ali koje nemaju nikakve snage. To su BOSS ili recimo DNZ. DNZ je regionalna stranka pa nema nikakvog značaja a BOSS očigledno svom potencijalnom glasačkom tijelu - vanbudžetlijama nije dovoljna garancija nizašto pa nije predmet njihove pažnje.quasar wrote:Stvarno, kad covjek tako sagleda stvari, u prknu smo totalnom.jon_jovi wrote:Kažu da 17.000 ljudi koji rade u državnoj službi neće primiti plaću. Zbilja? Srce mi se cijepa!
Izlaza nema bez revolucije ili radikalnog reza koji nikad nece doci jer ne sijeces granu na kojoj sjedis.
BTW. Grcka ima paket pomoci od 130 milijardi eura i nije im dovoljno. Ako i mi nastavimo ovako, i nama ce milijarde biti sica.
Ono što treba znati jeste to da se nama ne dešava ništa što se ne dešava i drugima i što se već dugo vremena ne dešav. Najbolje je objašnjenje dao Marx a parafrazirao ga je Lenjin. Po njima je država samo priznanje da su klasne suprotnosti došle do vrunca i da država jeste organ koji posreduje između bogate i siromašne klase i država sprječava da klasa proguta drugu klasu. Ujedno država postaje entitet neovisan o bilo kojoj klasi.
Država je znači u ovom našem stanju jedan perpetumobile, koji kao svaki drugi perpetumobile održava sam sebe, a kako to sam već objasnio.
Pošto se ovdje govori o SDP-u jednoj nominalno lijevoj stranci ja sam bio slobodan da parafraziram njihoog navodnog ideologa iako nisam ljevičar. Nije ni SDP lijeva stranka, pa to je bar svakom jasno ali se oni vole očešat od tu titulu. Vole se takvi predstviti, kao lijevi ali se vrijeđaju na naziv komunjare. I uistinu taj termin njima ne stoji. Šta SDP ima zajedničko sa Komunistima? Ja jedino što vidim sa im je zajedničko jeste ateizam. Ostalo nemaju ništa zajedničko. Stoga nemojte ih tako nazivati, tim više što ni nominalna pozicija ateizma, a što bi SDP sigurno rado nazvao sekularizmom a što nije tačno jer je to SDP-ovo čisti ateizam. Dakle ateizam kod SDP-a nije vječan, nepromjenjiva karakterisrtika. Ma jok.
Slučaj Suljagić jeste poraz od džematlijskih snaga i baš zato će te vi vidjeti ako Bog da ako preživimo ovaj snijeg kako SDP mijenja i dlaku i čud, pa će se SDP primaknut vjerski nastrojenom dijelu stanovništva, reisu samome i vidjet ćete kako se bori za opstanak na vlasti.
Kao šo rekoh: SDP nije lijevi ni trajno ateistički al voli glasačko tijelo zamlaćivat Marxom, Titom i čime sve ne, a to glasačko tijelo je isključivo iz budžetlija što nije samo karakteristika SDP-a, ali i druge stranke vole manipulirati i mnogo opasnije nego SDP.
SDA se drži na vlasti manipulacijom vjerskim osjećanjima kod Muslimana. Po samom Islamu nema ničega goreg od sticanja ugleda i materijalne dobiti po osnove manipulacije samim Islamom. Ovo isto rade S za BiH, SBB i mi bi po ovome trebali zaključiti da su oni gori od SDP-a jer SDP manipulira manje svetim stvarima ali nisu. Odnosno SDP nije bolji od SDA jer bi i SDP manipulirao rado vjerkim osjećanjima ljudi.
- nosara
#9349 Re: SDP
Ako je ugrozen javni interes (kolaps grada, neciscenje krovova i ulica, neodvozenje smeca, itd.) jedina meta za hrakanje su mvp i njegovi doglavnici, koji se, dok se sve oko njiha rusi, bave efemernim stvarima...komeba wrote:Vrati nosari nick.nosara wrote:Vala, u pravu si... Ko je vidio kritikovat vlast, kad je jasno da je snijeg pao s neba... I malo dijete zna da snijeg nije preporucljivo cistit, a od njega se prave i gradska skijalista i snjesko bijelic...komeba wrote:
Ali šta ja ovdje pričam...Neki ljudi će pronaći način da kritikuju SDP i da im uraste nokat jer ih Lagumdžija nije pravovremeno edukovao da održavaju ličnu higijenu.![]()
Treba kritikovati vlast za svašta nešto, samo su pojedine kritike toliko nerazumne da prosto moram reagovati.
Jebi ga, ipak je proglasena najveca pobjeda poslije '45.... Nejasno je cija, jer su '45. narodni neprijatelji pretezno eutanazirani... U tom dijelu postoje odredjene nejasnoce, ali nije tema...
- Alfons Kauders
#9350 Re: SDP
naravno...HAVANA wrote:Jel to i za ovo sdp kriv?![]()
![]()