Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kokuz_sa

#9326 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

brain bubbles wrote:http://www.vox.com/2016/5/22/11722146/g ... ime-travel

lijepo objasnjeno sve
This isn't the first time the show has suggested Bran has time-travel powers. Two weeks ago, during "Oathbreaker," Bran watched his father Ned's battle at the Tower of Joy. He yelled at Ned, and it seemed like Ned turned his head.

At the time, the Three Eyed Raven suggested that Bran had done nothing, and Ned had turned around for some other reason. "The past is already written," the Raven said. "The ink is already dry."
...
It's possible, however, that the Three Eyed Raven was still technically right. Bran might have the power to affect the past, but only in a way that leads to outcomes we already see in the present. Hodor was only capable of saying "Hodor" before the events of this episode.
...
Sometimes Nan would talk to him as if he were her Brandon, the baby she had nursed all those years ago, and sometimes she confused him with his uncle Brandon, who was killed by the Mad King before Bran was even born. She had lived so long, Mother had told him once, that all the Brandon Starks had become one person in her head.
Dakle, svaki Bran bi mogao biti "naš" Bran...zanimljivo

jos ce ispasti da je sam sebi otac..
Pandakonda

#9327 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Nek nam još samo kažu da je onaj stari ustvari Bran iz budućnosti pa da gasim seriju.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9328 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Pandakonda wrote:Nek nam još samo kažu da je onaj stari ustvari Bran iz budućnosti pa da gasim seriju.
a sta mislis ko je trooki gavran... :mrgreen: gasi seriju :mrgreen:

starkovi i divljani su jedini cisti potomci prvih ljudi ovi ostali su mjesanci andala i prvih ljudi :mrgreen:
brain bubbles

#9329 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

hajmo malo pricati o novoj crvenoj, mislim da je ovo tek drugi put da je Varys ostao bez rijeci. Prvi put ga je Littlefinger ostavio bez teksta. Zanimljiv dijalog, moram priznati, whispers from the fire

i kad smo vec kod Littlefingera, da li hoce da posalje Sansu u zamku, pa joj govori da ode do Blackfisha. Ovaj Blackfish, cini se kao pravi ratnik, i Davos ga pohvali, a sjecamo ga se iz trece sezone (ili je ono bila cetvrta), kada strijelom zapali čamac na kojem je tijelo od burazera, pa i kad pobjegne sa Red Weddinga, nakon sto je otišao da baci piš. Frey kaze da je starac u divljni bez vojske, ali evo ako je ovo istina, covjek okupi vojsku i vrati Riverrun :izet:
Pandakonda

#9330 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Na kraju će ispast da je Bran zajebao čitavu seriju.
brain bubbles

#9332 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Pandakonda wrote:Na kraju će ispast da je Bran zajebao čitavu seriju.
Prvo smo mislili krivi Lannisteri, pa onda krivi Targerijani, pa kriv Littlefinger...mozda ima i teorija poslije Brana :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9333 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Na maloprstica se je sansa posrala otvoreno mu rekla za remzija ako nije znao kakav je monstrum onda je Idiot ako je znao onda joj je neprijatelj, Briana je samo cekala da sansa namigne i presjece napola ljigavo gofno, onda se je zapeljala i kao sta bi uradio kad bi mu rekla da umre, ona tipicna misevska faca s kneglom u grlu pa kao umro bi i na kraju se on njoj izasra stvoreci sumnju na Jona samo jednom rijecu Polubrat... On je dosao da ustolici Sansu postavi je za namjesnika sjevera i uda je za sebe... Qurcina mu od Turcina :evil:
Azrail

#9334 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

esmasaric wrote:
brain bubbles wrote:povratak otpisanih :bih: :bih: :bih:

samo je pitanje, sto se nije vratio na Zid, i ima li jos s njim sljedbenika. Pretpostavljam da ni on sam ne moze da sredi sve one zombije

@Azrail kome je pomogao, ne sjecam se tog dijela, ili je to iz knjiga?
Ne mislim da će biti u svom ljudskom obliku. Guglaj "Cold hands" i sve će ti biti jasno.
Tako će ih i spasiti.
Evo sad čitam da je debeli odbio teoriju da je Benjen ustvari Coldhands. Mada pošto imamo raskol između knjiga i serije ne mora značiti da neće biti. Opet, moguće je i da Benjen bude jednostavno Benjen.

I izgleda da sam stvorio sebi prejaku mentalnu sliku Coldhandsa na jelenu i mislio da se pojavio u seriji i pomogao Samu. Nije se još pojavio u seriji.

Negdje sam čitao da WW ne mogu proći zid jer je zaštićen magijom, a može biti srušen uz pomoć krvi Starka. Možda je i to jedan od razloga zašto NK ganja Brana?
Idemedosumom

#9335 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Jel sad ovo nagovještaj da će Blackfish i u Winds of Winter vratiti Riverrun? Doduše ja se ne sjećam da je u seriji Riverrun pao, a možda Littlefinger samo laže... Moram obnovit gradivo :D
Juliuscezar

#9336 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Idemedosumom wrote:Jel sad ovo nagovještaj da će Blackfish i u Winds of Winter vratiti Riverrun? Doduše ja se ne sjećam da je u seriji Riverrun pao, a možda Littlefinger samo laže... Moram obnovit gradivo :D
Valjda ce ga osvojit pa ce ga jamie onda opet vratit, ako sam ja dobro skontao sta se pisalo ovdje na temi.
Idemedosumom

#9337 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

To bi značilo da će Riverrun 2x pasti od strane Lannistera u seriji, što i nema baš mnogo logike, s obzirom na trenutno stanje kod Lannistera.
Juliuscezar

#9338 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Idemedosumom wrote:To bi značilo da će Riverrun 2x pasti od strane Lannistera u seriji, što i nema baš mnogo logike, s obzirom na trenutno stanje kod Lannistera.
Ma ja sam vjerovatno pogrešno povezao
pink floydd

#9339 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

“From S6E3, Bran realizes that others can hear him during the visions from the past, but doesn’t understand that they cannot fully understand him,” the Redditor writes. “He attempts to reason with King Aerys when shown a vision of him. The King only hears whispers, and is driven mad by it. Bran tries to fix this, however makes it worse. Mad King Aerys burns Bran’s grandfather alive while Bran frantically tries to stop him. All he hears is whispers. Bran sets the events of the show in motion.”
Azrail

#9341 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

pink floydd wrote:
“From S6E3, Bran realizes that others can hear him during the visions from the past, but doesn’t understand that they cannot fully understand him,” the Redditor writes. “He attempts to reason with King Aerys when shown a vision of him. The King only hears whispers, and is driven mad by it. Bran tries to fix this, however makes it worse. Mad King Aerys burns Bran’s grandfather alive while Bran frantically tries to stop him. All he hears is whispers. Bran sets the events of the show in motion.”
O ovome sam i ja razmišljao :)
devito

#9342 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by devito »

Samo me zanima kako ce se spasiti Bran, ipak vuce ga curica jos kralj ww-a zna gdje se nalazi(oznacen je).

Jedina moguca opcija je Coldhands da i to vidim
Pandakonda

#9343 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Majke mi više mi žao Hodora nego bilo kojeg lika u GoT, možda jedino Stannis da ide ispred njeg.
1Dante1

#9344 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

devito wrote:Samo me zanima kako ce se spasiti Bran, ipak vuce ga curica jos kralj ww-a zna gdje se nalazi(oznacen je).

Jedina moguca opcija je Coldhands da i to vidim
Benjen Stark, kao Benjen ili kao Coldhands, al 99% ce ih on spasit.
Capajebo

#9345 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ako Benjen i bude Coldhands u seriji (u knjigama sigurno nije), imam osjecaj da ce ga usrati zestoko :roll: :mrgreen:
Bude li Coldhands-Benjen, a ne bude jelena... ja se bum' izderal' na D&D.
Pandakonda

#9346 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

(ಥ﹏ಥ)

Image
Capajebo

#9347 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

esmasaric wrote:Tražim nekoga ko će me gledati kao Tormund Brienne dok jede pile. :lol:
Neke zene danas ono zovu "silovanje" :mrgreen: :lol:
Capajebo

#9348 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Pandakonda wrote:Majke mi više mi žao Hodora nego bilo kojeg lika u GoT, možda jedino Stannis da ide ispred njeg.
Meni mozda jedino Hounda, ali Hodor definitivno najveci sjeb :sad:
Pandakonda

#9349 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Capajebo wrote:
Pandakonda wrote:Majke mi više mi žao Hodora nego bilo kojeg lika u GoT, možda jedino Stannis da ide ispred njeg.
Meni mozda jedino Hounda, ali Hodor definitivno najveci sjeb :sad:
Ma Hound je živ, sad će se on marisat sa bratom (onaj mutant od Lannistera) :D
alibegoa

#9350 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibegoa »

Niko se ne pita sta je glas iz vatre rekao Varysu?
Post Reply