Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vjeshalica wrote: ↑01/07/2023 12:40
Mogli bi onda zakljuciti da ova signalizacija je nebitna i pri tome mozemo se kretati kako hocemo?
Jbg uslucaju da te udari ovaj i unutrasnje uvijek kazes da si usao na proslom ulazu-izlazu
Opet imaš oduzimanje prednosti. Ne smiješ ući u kružni dok god ima neko u njemu.
Ista stvar kad se uključuješ na glavnu džadu iz neke bočne sporedne ulice, i neko ima u srednjoj traci, a ti ideš u krajnju desnu, a taj iz srednje u isto vrijeme se prestrojava u tu desnu traku, i sudar. Ti si kriv jer si ušao na cestu koja ima pravo prvenstva a nisi propustio sva vozila iz nje.
vjeshalica wrote: ↑01/07/2023 12:40
Mogli bi onda zakljuciti da ova signalizacija je nebitna i pri tome mozemo se kretati kako hocemo?
Kojim članom Zakona se kažnjava nepostupanje po ovim oznakama?
Nepoštovanje saobraćajne signalizacije (ne znam koji član, ne da mi se sad tražiti, ali morao bi biti neki jer onda saobraćajna signalizacija nema smisla).
Jbg uslucaju da te udari ovaj i unutrasnje uvijek kazes da si usao na proslom ulazu-izlazu
Opet imaš oduzimanje prednosti. Ne smiješ ući u kružni dok god ima neko u njemu.
Ista stvar kad se uključuješ na glavnu džadu iz neke bočne sporedne ulice, i neko ima u srednjoj traci, a ti ideš u krajnju desnu, a taj iz srednje u isto vrijeme se prestrojava u tu desnu traku, i sudar. Ti si kriv jer si ušao na cestu koja ima pravo prvenstva a nisi propustio sva vozila iz nje.
Jbg onda nikada ne bi mogao uci u kruzni ako je tako, ti npr ulazis odozdo a vozilo od as pekarne se ukljucuje
nemezis wrote: ↑01/07/2023 16:35
Nepoštovanje saobraćajne signalizacije (ne znam koji član, ne da mi se sad tražiti, ali morao bi biti neki jer onda saobraćajna signalizacija nema smisla).
Jbg onda nikada ne bi mogao uci u kruzni ako je tako, ti npr ulazis odozdo a vozilo od as pekarne se ukljucuje
Možeš, ali sa povećanim oprezom uz praćenje vozila u unutrašnjoj traci. Ako vozilo u unutrašnjoj traci nije blizu ili ako ne daje jasne znake da se namjerava prestrojiti u vanjsku u trenutku kad prilaziš kružnom toku, možeš se slobodno uključiti. Kad si se već uključio cijelom dužinom auta u kružni tok, tad ste već ravnopravni i pri prestrojavanju bi on bio kriv za sudar.
U principu, vozači koji koriste unutrašnju trako pomažu vozačima da se uključe u kružni tok i to bi trebalo poštovati pa i po cijeni da mu staneš da se isključi (znam da zaustavljanje u kružnom toku nije preporučljivo).
nemezis wrote: ↑01/07/2023 16:35
Ja ne znam da je prooisana kazna za nepoštovanje saobraćajne signalizacije.
A ako ćemo tuk na utuk, po ovim horizontalnom znakovima nije dozvoljeno koristiti izlaz prema Željinom stadionu, već je dozvoljeno izaći samo na divlji izlaz kod AS pekare i izlaz prema Bistriku
A ako ćemo tuk na utuk, po ovim horizontalnom znakovima nije dozvoljeno koristiti izlaz prema Željinom stadionu, već je dozvoljeno izaći samo na divlji izlaz kod AS pekare i izlaz prema Bistriku
Dovro je ono nacrtano znaci vanjska vodi za dobrimju i pekaru ass, a unutrasnja vozi za tranzit-bistrik i dolinu cupova samo sto treba biti puna na izlazu prema pekari as da ne mozes kao sto rade iz unutrasnje za pekaru i jos trube sto ih ne pustas a hocu za tranzit-bistrik iz pravca dobrinje
Dovro je ono nacrtano znaci vanjska vodi za dobrimju i pekaru ass, a unutrasnja vozi za tranzit-bistrik i dolinu cupova samo sto treba biti puna na izlazu prema pekari as da ne mozes kao sto rade iz unutrasnje za pekaru i jos trube sto ih ne pustas a hocu za tranzit-bistrik iz pravca dobrinje
Da, nacrtano je dobro, po prvobitnom projektu, dok seljačine nisu počele praviti proteste, tražili izlaz za Važadinsku direktno sa KT i tako uništili kompletan KT.
A tadašnja vlast, umjesto da izvede specijalce i pendrecima im leđa oboje, oni im udovoljili, izmijenili projekat i sada če ovdje uvijek biti problemi i udesi.
Biće da jeste propisana jer sam prije nekih desetak godina kažnjen upravo zbog toga. Doduše, to hje zamjena za veću kaznu jer sam se na Koševskom uključivao tamo gdje ne bih trebao (ona kratka jednosmjerna koju slabo ko poštuje - otad sa Koševskog idem na Ciglane jer je to,koliko znam, jedini ispravan način da se uključiš ka Kobiljoj).
nemezis wrote: ↑02/07/2023 16:48
Biće da jeste propisana jer sam prije nekih desetak godina kažnjen upravo zbog toga. Doduše, to hje zamjena za veću kaznu jer sam se na Koševskom uključivao tamo gdje ne bih trebao (ona kratka jednosmjerna koju slabo ko poštuje - otad sa Koševskog idem na Ciglane jer je to,koliko znam, jedini ispravan način da se uključiš ka Kobiljoj).
Kad kažeš "upravo zbog toga" zbog čega tačno, koji član?
Dzontra_Volta wrote: ↑03/07/2023 12:54
Na stranu ovaj potez seljačine, ali ima li u nekom propisu (ZOOBS ili...) kazna za parkiranje na mjestu rezervisanom za punjenje električnih vozila?
nemezis wrote: ↑03/07/2023 12:44
Šta si ti pročitao?
(4) Učesnici u saobraćaju dužni su da se pridržavaju ograničenja, zabrana i obaveza izraženih saobraćajnom signalizacijom i da postupe u skladu sa njihovim značenjem
(3) Saobraćajnu signalizaciju čine saobraćajni znakovi (znakovi opasnosti, znakovi izričitih naredbi, znakovi obavještenja i dopunske table koje su sastavni dio saobraćajnog znaka i koje bliže određuju značenje saobraćajnog znaka ukoliko su postavljene), svjetlosni saobraćajni znakovi, oznake na kolovozu i trotoaru, te svjetlosne i druge oznake na putu
nemezis wrote: ↑03/07/2023 12:44
Šta si ti pročitao?
(4) Učesnici u saobraćaju dužni su da se pridržavaju ograničenja, zabrana i obaveza izraženih saobraćajnom signalizacijom i da postupe u skladu sa njihovim značenjem