SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
atko

#9326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

Znaci ipak smiju da mlave ... al kad hoce ...

tog sto su namlatili :thumbup:

al sto tako ne mlate i druge ... sto rece cappy_tempo ... da neko od obicnih smrtinka prijavi kradju rekli bi ... de ba sto si smjesan hebo te biciklo od 100KM imamo mi vaznijeg posal ... haj preko telefona nam brzo izdiktiraj da napravimo zapisnik
Qler

#9327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Qler »

Da je kakva drzavam trebalo bi ih za ukradenu zvaku gaziti, a ne za nesto ozbiljnije. I da nam sud radi kako treba, odmah hapsana, pa i tamo ih gaziti... Ovako, oni ga nalemaju, sljive prodju za 7 dana, i on opet u pohode...
zonbirile

#9328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Uprkos saopštenjima i izvještajima,policija je kita,u odnosima građanin-službeno lice.meni ništa ne znači što se fataju tone narkotika,stotine ubica,kada ja ne mogu vidjeti pozornika,nazvati 122,kao 911,dobiti zaštitu na terenu odmah,ne popušiti prijavu za remećenje reda i mira,iako te neko mlavi i sl.
Qler

#9329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Qler »

atko wrote:Znaci ipak smiju da mlave ... al kad hoce ...

tog sto su namlatili :thumbup:

al sto tako ne mlate i druge ... sto rece cappy_tempo ... da neko od obicnih smrtinka prijavi kradju rekli bi ... de ba sto si smjesan hebo te biciklo od 100KM imamo mi vaznijeg posal ... haj preko telefona nam brzo izdiktiraj da napravimo zapisnik

Neki dan stojim sa jaranom, policajcem, i javljaju na stanici kod zeljeznicke neko oteo malcu neke pare. I on sa kolegom ode, i da sad skratim pricu, nadju ko je oteo pare, ovi se nesto kurchili, i mali je popio samar, da mu je bukvalno sat vremena pola glave bilo crveno kao semafor, a mali je dobio pare nazad.
zonbirile

#9330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Qler wrote:Da je kakva drzavam trebalo bi ih za ukradenu zvaku gaziti, a ne za nesto ozbiljnije. I da nam sud radi kako treba, odmah hapsana, pa i tamo ih gaziti... Ovako, oni ga nalemaju, sljive prodju za 7 dana, i on opet u pohode...
----------------------------
grešiš drug,tu je i pukla karika.Kakav sud,prije su pjevali da se samo dočepati živ sudije.Smiješno je gledati one kornjače sa kapama na glavi,Jažo sam išao Čaršijom da ga svi vide i svim drincerima u oči j..o mater.
Comrad

#9331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

Ma naravno da mlave, narocito ove sitne ribe.

Al slazem se da to treba raditi diskretno. Nikad necu skontat policajca, ali to je drot, koji snima kako nekoga tuce. :roll: Pa to bi trebalo staviti u one Marfijeve zakone, da kad kod neko snimi drota kako nekoga tuce snimak ce izaci 100% u javnost. Trebali su fino tog lika u gjepek pa u stanicu izmedju cetiri zida ga malo "ispitati", a ne ispred 10 stambenih zgrada. I sad ce neka baba izac na prozor i vidjeti "jadno dijete" kako ga tuku zvijeri policijske...smijesno.

I ako neko misli da su batine razlog sigurnosti u bivsoj drzavi, u velikoj je zabludi.
zonbirile

#9332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Comrad wrote:Ma naravno da mlave, narocito ove sitne ribe.

Al slazem se da to treba raditi diskretno. Nikad necu skontat policajca, ali to je drot, koji snima kako nekoga tuce. :roll: Pa to bi trebalo staviti u one Marfijeve zakone, da kad kod neko snimi drota kako nekoga tuce snimak ce izaci 100% u javnost. Trebali su fino tog lika u gjepek pa u stanicu izmedju cetiri zida ga malo "ispitati", a ne ispred 10 stambenih zgrada. I sad ce neka baba izac na prozor i vidjeti "jadno dijete" kako ga tuku zvijeri policijske...smijesno.

I ako neko misli da su batine razlog sigurnosti u bivsoj drzavi, u velikoj je zabludi.
---------------------------
ne misli niko,one su bile 5. elemenat,rekao bih biber po pilavu.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#9333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by arman1 »

cappy_tempo wrote:armane zato uvijek nadjes neku caku pomocu koje ces skontati bajk. doduse meni da ukradu ne bih se brino jer xxl je,a koliko sam vidio malo nas ima naopakih u gradu :mrgreen:

ovo za kontanje sam mislio na dio posta kad je creasy rekao da stavim rotaciju na auto pa mogu parkirati gdje hocu i raditi sta hocu pa ja kontam ako stavim rotaciju mozda ga nece ukrasti ili ako ga ukradu mozda ga kolege odma nadju :mrgreen:
http://www.pik.ba/artikal/1585228/biciklo-a/
Evo kako izgleda jedno biciklo koje je prerađeno, nije ukradeno(bar se nadam).
http://www.pik.ba/artikal/1569918/bicik ... -dolomite/
a ovako izgleda biciklo koje nije prerađivano.
Što se rotacije tiće nedavno je u Bihaću tip ispred stanice ukrao policijsko vozilo.
Comrad

#9334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

zonbirile wrote:

---------------------------
ne misli niko,one su bile 5. elemenat,rekao bih biber po pilavu.
To svakako.
Creasy

#9335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Trebali su ga u gepek kazes, pa zamisli da tek to vidi ta baba s prozora. :D A u stanicu kad dodje, onda je tek zasticen, sto od sefova, sto od video-nadzora...
zonbirile

#9336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

ima marica.
Urban B.

#9337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

Creasy wrote:

Trebali su ga u gepek kazes, pa zamisli da tek to vidi ta baba s prozora. :D A u stanicu kad dodje, onda je tek zasticen, sto od sefova, sto od video-nadzora...

a u marici nista? ne kazem da ne trebaju udarati al udaraju sitne ribe i navijace najvise jer se tad osile!
Creasy

#9338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Urban B. wrote:
Creasy wrote:

a u marici nista? ne kazem da ne trebaju udarati al udaraju sitne ribe i navijace najvise jer se tad osile!
Da li je Amar Sljivo sitna riba? Ko god krene na policiju, zna se sta mu sleduje, samo sto ce rijetko koja "velika riba" ukrati policijsko biciklo, napasti policajca, gadjati ga bakljom...
Urban B.

#9339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

nece ga gadjati bakljom al ce mu u lice sasut od do a ovaj ne smije nista,znam ja opet da tu nije puno do samog policajca al opet kad je rijec o navijacima onda su svi fol jaki i nabrijani :D
zonbirile

#9340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Creasy wrote:

]

Da li je Amar Sljivo sitna riba? Ko god krene na policiju, zna se sta mu sleduje, samo sto ce rijetko koja "velika riba" ukrati policijsko biciklo, napasti policajca, gadjati ga bakljom...
[/quote][/quote]
----------------------------------------------
nije,bivši kolega.Ne znam samo sa Dahićevog spiska koga ste to izudarali slomili.Pa Nisko vas destkovao.Pa Zike pobi po sarajeva,eno ispade Laki roknuo i Delalića,gdje ste bili ? Lično znam da ste se klanjali na Dobrinji kada dođe na motoru u kafić svoga kuma.
Creasy

#9341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Urban B. wrote:nece ga gadjati bakljom al ce mu u lice sasut od do a ovaj ne smije nista,znam ja opet da tu nije puno do samog policajca al opet kad je rijec o navijacima onda su svi fol jaki i nabrijani :D

Ti prvo razluci sta je fizicki, a sta verbalni napad... procitaj malo o tome... a sto se navijaca tice, ponovicu po 1000. put - nikad nisu dobili batine, a da ih prethodno nisu zasluzili.
Creasy

#9342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

zonbirile wrote:
Creasy wrote:

]

[/quote]
nije,bivši kolega.Ne znam samo sa Dahićevog spiska koga ste to izudarali slomili.Pa Nisko vas destkovao.Pa Zike pobi po sarajeva,eno ispade Laki roknuo i Delalića,gdje ste bili ? Lično znam da ste se klanjali na Dobrinji kada dođe na motoru u kafić svoga kuma.[/quote]

O cemu ti? :-)
cappy_tempo

#9343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

Creasy wrote:
Urban B. wrote:nece ga gadjati bakljom al ce mu u lice sasut od do a ovaj ne smije nista,znam ja opet da tu nije puno do samog policajca al opet kad je rijec o navijacima onda su svi fol jaki i nabrijani :D

Ti prvo razluci sta je fizicki, a sta verbalni napad... procitaj malo o tome... a sto se navijaca tice, ponovicu po 1000. put - nikad nisu dobili batine, a da ih prethodno nisu zasluzili.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mozete nastaviti...
no_crnjak

#9344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by no_crnjak »

Creasy wrote:

pasha moj,nisi ti bio na tekmi izvan KS-a
zonbirile

#9345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Creasy wrote:
zonbirile wrote:
Creasy wrote:

]

nije,bivši kolega.Ne znam samo sa Dahićevog spiska koga ste to izudarali slomili.Pa Nisko vas destkovao.Pa Zike pobi po sarajeva,eno ispade Laki roknuo i Delalića,gdje ste bili ? Lično znam da ste se klanjali na Dobrinji kada dođe na motoru u kafić svoga kuma.[/quote]

O cemu ti? :-)[/quote]
-------------------------------
ti jal si prašinar,jal u onoj kućari čuvaš stražu.Čuj ne znaš o ovome ništa.
junkers

#9346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by junkers »

Creasy wrote:

a kad ste to navijače prebili :lol:
hotazmaj

#9347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

Zna li neko nesto o NECOVJEKU sto je motorom udario pjesaka na Alipasinom? Zbog tog hajvana sam ja imao scenu veceras sa policijom. Naime lik je udario pjesaka i pobjegao, a da stvar bude gora vozimo motor iste boje a registarski broj nam se razlikuje samo u jednom broju. Pjesak je naravno zapamtio reg broj tablice.
Moram priznati da je djevojci i meni bilo jako neugodno jer je doslo cetvoro patrolnih kola, slikali su motor i uzeli nam podatke. Zaista sam se osjecao neugodno ali u isto vrijeme mi je drago sto rade svoj posao. Nadam se da ce uhvatiti tu gnjidu :x Ako je neko nesto vidio sto bi molio pomoci, molio bi da obavjesti policiju, mada mislim da su registarske oznake sasvim dovoljne.
Zamolio bi samo da se ovo ne pretvori u neki rat protiv motorista, jer mi je jasno da ih ima svakakvih, sto se vidi u vec gore napisanom.
olensoner

#9348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by olensoner »

hotazmaj wrote:Zna li neko nesto o NECOVJEKU sto je motorom udario pjesaka na Alipasinom? Zbog tog hajvana sam ja imao scenu veceras sa policijom. Naime lik je udario pjesaka i pobjegao, a da stvar bude gora vozimo motor iste boje a registarski broj nam se razlikuje samo u jednom broju. Pjesak je naravno zapamtio reg broj tablice.
Moram priznati da je djevojci i meni bilo jako neugodno jer je doslo cetvoro patrolnih kola, slikali su motor i uzeli nam podatke. Zaista sam se osjecao neugodno ali u isto vrijeme mi je drago sto rade svoj posao. Nadam se da ce uhvatiti tu gnjidu :x Ako je neko nesto vidio sto bi molio pomoci, molio bi da obavjesti policiju, mada mislim da su registarske oznake sasvim dovoljne.
Zamolio bi samo da se ovo ne pretvori u neki rat protiv motorista, jer mi je jasno da ih ima svakakvih, sto se vidi u vec gore napisanom.
Kakav je motor, koja boja, tablice itd.? Da mogu ljudi javiti ako su ga vidjeli i gdje?
hotazmaj

#9349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

olensoner wrote:
hotazmaj wrote:Zna li neko nesto o NECOVJEKU sto je motorom udario pjesaka na Alipasinom? Zbog tog hajvana sam ja imao scenu veceras sa policijom. Naime lik je udario pjesaka i pobjegao, a da stvar bude gora vozimo motor iste boje a registarski broj nam se razlikuje samo u jednom broju. Pjesak je naravno zapamtio reg broj tablice.
Kakav je motor, koja boja, tablice itd.? Da mogu ljudi javiti ako su ga vidjeli i gdje?
Poslao sam ti PM
bratan

#9350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bratan »

maloprije ***************** pucaju na vojničkom.. evo slike s ledja ove dvojice koji su pucali (i pobjegli) i dvojice koji su ih gonili..

http://imageshack.us/photo/my-images/80 ... 11844.jpg/
Locked