njemacka nije stoji danas kao nikada, dok usa u postu ranije sam naveo da auto krediti pucajuultima_palabra wrote:Ko kaže da od foruma nema koristi? Na ovoj temi smo evo naučili da su Amerika i Njemačka u kurcu. To sigurno nigdje drugo ne bi mogli saznati, jer mainstream media šire fake news.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- mO k3
#9326 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Fudo387
#9327 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Izvini kemura, kakvi to krediti pucaju?mO k3 wrote:njemacka nije stoji danas kao nikada, dok usa u postu ranije sam naveo da auto krediti pucajuultima_palabra wrote:Ko kaže da od foruma nema koristi? Na ovoj temi smo evo naučili da su Amerika i Njemačka u kurcu. To sigurno nigdje drugo ne bi mogli saznati, jer mainstream media šire fake news.
- madner
#9328 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bolje bi bilo Donaldu da nije rekao Njemcima da prave manje BMWova i vise tenkova. 
-
Fudo387
#9329 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja mislim da on sve oko sebe trola.madner wrote:Bolje bi bilo Donaldu da nije rekao Njemcima da prave manje BMWova i vise tenkova.
Probudi se u gluha doba, bubne nesta skroz blesavo na twitteru, i onda se svi satrse od silnih komentara i analiza.
Negdje oko podne kad se konj probudi i vidi sta je uradio, crkaje od smijeha.
Upali avion i ode na Floridu golfa ganjat', a vi, eto vam, raspravljajte.
- madner
#9330 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma ovo sto govori donekle stoji. Njemacka dumpingom standarda svojih radnika iskoristava druge G7 zemlje i zaista je debelo ispod 2% sto se tice izdataka za odbranu.Fudo387 wrote:Ja mislim da on sve oko sebe trola.madner wrote:Bolje bi bilo Donaldu da nije rekao Njemcima da prave manje BMWova i vise tenkova.
Probudi se u gluha doba, bubne nesta skroz blesavo na twitteru, i onda se svi satrse od silnih komentara i analiza.
Ali traziti od iste da uradi vise, tj. da se sama brine o Rusiji (sto objektivno moze) je uvod u svijet gdje ce EU imati razlicite interese od SADa. Sto nije bas dobro za svijet.
-
Fudo387
#9331 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nisam bas najbolje shvatio, je l' on od njih trazi da povecaju izdatke za svoje vojske ili da uplate vise para u zajednicku NATO kasu?madner wrote:Ma ovo sto govori donekle stoji. Njemacka dumpingom standarda svojih radnika iskoristava druge G7 zemlje i zaista je debelo ispod 2% sto se tice izdataka za odbranu.Fudo387 wrote:Ja mislim da on sve oko sebe trola.madner wrote:Bolje bi bilo Donaldu da nije rekao Njemcima da prave manje BMWova i vise tenkova.
Ali traziti od iste da uradi vise, tj. da se sama brine o Rusiji (sto objektivno moze) je uvod u svijet gdje ce EU imati razlicite interese od SADa. Sto nije bas dobro za svijet.
- ljevoruki
#9332 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je cijela poenta Trumpovih veza sa Rusijom, ovo sto on radi je cisto ruski interes a ne americki ili EU.madner wrote:Ali traziti od iste da uradi vise, tj. da se sama brine o Rusiji (sto objektivno moze) je uvod u svijet gdje ce EU imati razlicite interese od SADa. Sto nije bas dobro za svijet.
Ovdje mediji, osim Fox-a, stalno govore o izdaji, treason, sto je stvarno nezamislivo za predsjednika USA.
- mO k3
#9333 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovi oko moje https://www.welt.de/finanzen/article164 ... -Auto.htmlFudo387 wrote:Izvini kemura, kakvi to krediti pucaju?mO k3 wrote:njemacka nije stoji danas kao nikada, dok usa u postu ranije sam naveo da auto krediti pucajuultima_palabra wrote:Ko kaže da od foruma nema koristi? Na ovoj temi smo evo naučili da su Amerika i Njemačka u kurcu. To sigurno nigdje drugo ne bi mogli saznati, jer mainstream media šire fake news.
Koristi translate
-
Fudo387
#9334 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mogao si postaviti link i na japanskom, isti mi djavo.
- Point.
#9335 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Istocne sarajlije diskutuju globalnu politiku.ultima_palabra wrote:Ko kaže da od foruma nema koristi? Na ovoj temi smo evo naučili da su Amerika i Njemačka u kurcu. To sigurno nigdje drugo ne bi mogli saznati, jer mainstream media šire fake news.
-
daddy-kool
#9336 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zaista se nadam da će krenuti u pravom smjeru, tj pravljenje super sile od EU.Gojeni H wrote:
Mislim da je Merkelki bilo glavno da potvrdi da su Francuzi s njom. Sad to ide k'o po loju.
Naravno, mora biti oprezna, ali mislim da Nijemci vise nemaju sta izgubiti.
Amerikanci i Britanci su se odlucili.
Postoje i predstoje brojni i ozbiljni izazovi, ali bi to bio vrijedan i poželjan cilj.
- TAFKAP
#9337 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa to nije cilj ni Amerike ni Rusije.
-
daddy-kool
#9338 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Njemačka nema dovoljno ljudskog, ekonomskog i geopolitičkog potencijala da samostalno bude velika sila, ali to može postići kroz EU. Problem EU je što nije država nego ekonomska unija više država, koje ipak imaju posebne politike i vojske. EU je ekonomski ravnopravna USA ili Kini, ali u vojnopolitičkom smislu je drugorazredni igrač. Švabe treba da se uozbilje prije svega kroz izgradnju evropske vojske koja će početi kao takva biti korištena van EU. (to dijelom i rade kroz inkorporiranje vojski susjednih država u Bundeswehr) Drugu stvar koju moraju završiti je politički dogovor sa ostalim velikim igračima u EU, njihov mehanizam koordinacije, kako bi postali ne samo jaki, nego i efikasni.pirmin wrote:Privreda im nikad jaca a oni da se uozbilje?!
E svakakvih "cinjenica" cu procitati na ovom internetu.
-
daddy-kool
#9339 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da nije.TAFKAP wrote:Pa to nije cilj ni Amerike ni Rusije.
- madner
#9340 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nema zajednicke kase.Fudo387 wrote:Nisam bas najbolje shvatio, je l' on od njih trazi da povecaju izdatke za svoje vojske ili da uplate vise para u zajednicku NATO kasu?madner wrote:Ma ovo sto govori donekle stoji. Njemacka dumpingom standarda svojih radnika iskoristava druge G7 zemlje i zaista je debelo ispod 2% sto se tice izdataka za odbranu.Fudo387 wrote:
Ja mislim da on sve oko sebe trola.
Samo su prije Njemci (i Japanci) placali dosta od USA avantura.
Traze da dupliraju budzet za vojsku. Sto je glupost jer samo Fr+Ger su ozbiljan konkurent USA.
- jeza u ledja
#9341 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Cemu je najveci kocnicar do sada bila Francuska i sto Nijemci upravo najvise ocekuju od Macrona. Ne mozes djelovati zajednicki, a da istovremeno svaka drzava ima toliku autonomiju da odlucuje zasebno.daddy-kool wrote:Drugu stvar koju moraju završiti je politički dogovor sa ostalim velikim igračima u EU, njihov mehanizam koordinacije, kako bi postali ne samo jaki, nego i efikasni.
-
daddy-kool
#9342 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno, naravno.jeza u ledja wrote:Cemu je najveci kocnicar do sada bila Francuska i sto Nijemci upravo najvise ocekuju od Macrona. Ne mozes djelovati zajednicki, a da istovremeno svaka drzava ima toliku autonomiju da odlucuje zasebno.daddy-kool wrote:Drugu stvar koju moraju završiti je politički dogovor sa ostalim velikim igračima u EU, njihov mehanizam koordinacije, kako bi postali ne samo jaki, nego i efikasni.
Tu je bila i GB kao peti točak u svim ovim procesima, cinici bi rekli namjerno po zadatku, tako da se neke perspektive otvaraju i Brexitom.
Teško će to opet ići, nema jasnog puta naprijed osim polaganog i konstantnog ujedinjavanja i približavanja. Možda sa vojskom i fiskalnom unijom naprijed, ?? , sve do Sjedinjenih evropskih država.
- wewa
#9343 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
covfefe, anyone? 
-
sumirprimus
#9344 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ha???NajdraziVodjaa wrote:Kao sto i u tekstu pise odnosi Amerike i Njemacke nisu bili bajni ni prije Trumpa, necemo zaboraviti da je Nobelovac prisluskivao Merkel...ne vjerujem da je tada bila puno vise odusevljena nego danas sa Trumpom, naravno likovi poput jeza i mainstream medija ce sve to pokusati natovariti na Trumpova ledja kako bi on snosio svu odgovornost za narusene odnose izmedju Nato saveznika. A o Merkelinoj sposobnosti dovoljno govori i imigrantska kriza kad je milion imigranata natovarila Njemackoj a i cijeloj EU pa su se sada susreli sa carima seksualnih napada na ulici i teroristickih napada.
pa da se nasmijemo ko ljudi
-
sumirprimus
#9345 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
da nije herzika daj boze...wewa wrote:covfefe, anyone?
il je melanija zaplatila
- wewa
#9346 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
tacno mi dodje da napravim twitter account, samo da ga upratim 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9347 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bijela kuća pohvalila je odnose između američkog predsjednika Donalda Trumpa i njemačke kancelarke Angele Merkel kao "potpuno nevjerovatne", samo nekoliko sati nakon što se Trump oglasio na Twitteru osuđujući njemačku trgovinsku i vojnu politiku.

- Challenger__
#9348 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne trebati nalog. Bukmarkuj i pratiwewa wrote:tacno mi dodje da napravim twitter account, samo da ga upratim
-
sumirprimus
#9349 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ma ne treba ti akaunt
samo ukucas tviter trump
to i ja znam

samo ukucas tviter trump
to i ja znam