Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

mO k3

#9326 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

ultima_palabra wrote:Ko kaže da od foruma nema koristi? Na ovoj temi smo evo naučili da su Amerika i Njemačka u kurcu. To sigurno nigdje drugo ne bi mogli saznati, jer mainstream media šire fake news.
njemacka nije stoji danas kao nikada, dok usa u postu ranije sam naveo da auto krediti pucaju
Fudo387

#9327 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

mO k3 wrote:
ultima_palabra wrote:Ko kaže da od foruma nema koristi? Na ovoj temi smo evo naučili da su Amerika i Njemačka u kurcu. To sigurno nigdje drugo ne bi mogli saznati, jer mainstream media šire fake news.
njemacka nije stoji danas kao nikada, dok usa u postu ranije sam naveo da auto krediti pucaju
Izvini kemura, kakvi to krediti pucaju?
madner

#9328 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Bolje bi bilo Donaldu da nije rekao Njemcima da prave manje BMWova i vise tenkova. :D
Fudo387

#9329 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

madner wrote:Bolje bi bilo Donaldu da nije rekao Njemcima da prave manje BMWova i vise tenkova. :D
Ja mislim da on sve oko sebe trola.
Probudi se u gluha doba, bubne nesta skroz blesavo na twitteru, i onda se svi satrse od silnih komentara i analiza.
Negdje oko podne kad se konj probudi i vidi sta je uradio, crkaje od smijeha.
Upali avion i ode na Floridu golfa ganjat', a vi, eto vam, raspravljajte. :D
madner

#9330 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Fudo387 wrote:
madner wrote:Bolje bi bilo Donaldu da nije rekao Njemcima da prave manje BMWova i vise tenkova. :D
Probudi se u gluha doba, bubne nesta skroz blesavo na twitteru, i onda se svi satrse od silnih komentara i analiza.
Ma ovo sto govori donekle stoji. Njemacka dumpingom standarda svojih radnika iskoristava druge G7 zemlje i zaista je debelo ispod 2% sto se tice izdataka za odbranu.

Ali traziti od iste da uradi vise, tj. da se sama brine o Rusiji (sto objektivno moze) je uvod u svijet gdje ce EU imati razlicite interese od SADa. Sto nije bas dobro za svijet.
Fudo387

#9331 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

madner wrote:
Fudo387 wrote:
Ma ovo sto govori donekle stoji. Njemacka dumpingom standarda svojih radnika iskoristava druge G7 zemlje i zaista je debelo ispod 2% sto se tice izdataka za odbranu.

Ali traziti od iste da uradi vise, tj. da se sama brine o Rusiji (sto objektivno moze) je uvod u svijet gdje ce EU imati razlicite interese od SADa. Sto nije bas dobro za svijet.
Nisam bas najbolje shvatio, je l' on od njih trazi da povecaju izdatke za svoje vojske ili da uplate vise para u zajednicku NATO kasu?
ljevoruki

#9332 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

madner wrote:Ali traziti od iste da uradi vise, tj. da se sama brine o Rusiji (sto objektivno moze) je uvod u svijet gdje ce EU imati razlicite interese od SADa. Sto nije bas dobro za svijet.
To je cijela poenta Trumpovih veza sa Rusijom, ovo sto on radi je cisto ruski interes a ne americki ili EU.
Ovdje mediji, osim Fox-a, stalno govore o izdaji, treason, sto je stvarno nezamislivo za predsjednika USA.
mO k3

#9333 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Fudo387 wrote:
mO k3 wrote:
Izvini kemura, kakvi to krediti pucaju?
Ovi oko moje https://www.welt.de/finanzen/article164 ... -Auto.html
Koristi translate :)
Fudo387

#9334 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Mogao si postaviti link i na japanskom, isti mi djavo.
Point.

#9335 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Istocne sarajlije diskutuju globalnu politiku.
daddy-kool

#9336 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Gojeni H wrote:

Mislim da je Merkelki bilo glavno da potvrdi da su Francuzi s njom. Sad to ide k'o po loju.
Naravno, mora biti oprezna, ali mislim da Nijemci vise nemaju sta izgubiti.
Amerikanci i Britanci su se odlucili.
Zaista se nadam da će krenuti u pravom smjeru, tj pravljenje super sile od EU.
Postoje i predstoje brojni i ozbiljni izazovi, ali bi to bio vrijedan i poželjan cilj.
TAFKAP

#9337 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

Pa to nije cilj ni Amerike ni Rusije.
daddy-kool

#9338 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

pirmin wrote:Privreda im nikad jaca a oni da se uozbilje?!
E svakakvih "cinjenica" cu procitati na ovom internetu. :-)
Njemačka nema dovoljno ljudskog, ekonomskog i geopolitičkog potencijala da samostalno bude velika sila, ali to može postići kroz EU. Problem EU je što nije država nego ekonomska unija više država, koje ipak imaju posebne politike i vojske. EU je ekonomski ravnopravna USA ili Kini, ali u vojnopolitičkom smislu je drugorazredni igrač. Švabe treba da se uozbilje prije svega kroz izgradnju evropske vojske koja će početi kao takva biti korištena van EU. (to dijelom i rade kroz inkorporiranje vojski susjednih država u Bundeswehr) Drugu stvar koju moraju završiti je politički dogovor sa ostalim velikim igračima u EU, njihov mehanizam koordinacije, kako bi postali ne samo jaki, nego i efikasni.
daddy-kool

#9339 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

TAFKAP wrote:Pa to nije cilj ni Amerike ni Rusije.
Naravno da nije. :D
madner

#9340 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Fudo387 wrote:
madner wrote:
Fudo387 wrote:

Nisam bas najbolje shvatio, je l' on od njih trazi da povecaju izdatke za svoje vojske ili da uplate vise para u zajednicku NATO kasu?
Nema zajednicke kase.
Samo su prije Njemci (i Japanci) placali dosta od USA avantura.

Traze da dupliraju budzet za vojsku. Sto je glupost jer samo Fr+Ger su ozbiljan konkurent USA.
jeza u ledja

#9341 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

daddy-kool wrote:Drugu stvar koju moraju završiti je politički dogovor sa ostalim velikim igračima u EU, njihov mehanizam koordinacije, kako bi postali ne samo jaki, nego i efikasni.
Cemu je najveci kocnicar do sada bila Francuska i sto Nijemci upravo najvise ocekuju od Macrona. Ne mozes djelovati zajednicki, a da istovremeno svaka drzava ima toliku autonomiju da odlucuje zasebno.
daddy-kool

#9342 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

jeza u ledja wrote:
daddy-kool wrote:Drugu stvar koju moraju završiti je politički dogovor sa ostalim velikim igračima u EU, njihov mehanizam koordinacije, kako bi postali ne samo jaki, nego i efikasni.
Cemu je najveci kocnicar do sada bila Francuska i sto Nijemci upravo najvise ocekuju od Macrona. Ne mozes djelovati zajednicki, a da istovremeno svaka drzava ima toliku autonomiju da odlucuje zasebno.
Naravno, naravno.

Tu je bila i GB kao peti točak u svim ovim procesima, cinici bi rekli namjerno po zadatku, tako da se neke perspektive otvaraju i Brexitom.
Teško će to opet ići, nema jasnog puta naprijed osim polaganog i konstantnog ujedinjavanja i približavanja. Možda sa vojskom i fiskalnom unijom naprijed, ?? , sve do Sjedinjenih evropskih država.
wewa

#9343 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by wewa »

covfefe, anyone? :D
sumirprimus

#9344 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

NajdraziVodjaa wrote:Kao sto i u tekstu pise odnosi Amerike i Njemacke nisu bili bajni ni prije Trumpa, necemo zaboraviti da je Nobelovac prisluskivao Merkel...ne vjerujem da je tada bila puno vise odusevljena nego danas sa Trumpom, naravno likovi poput jeza i mainstream medija ce sve to pokusati natovariti na Trumpova ledja kako bi on snosio svu odgovornost za narusene odnose izmedju Nato saveznika. A o Merkelinoj sposobnosti dovoljno govori i imigrantska kriza kad je milion imigranata natovarila Njemackoj a i cijeloj EU pa su se sada susreli sa carima seksualnih napada na ulici i teroristickih napada.
ha???

pa da se nasmijemo ko ljudi :pisnuo: :pisnuo: :zdravkocolic: :fazlija: :chmoljava: :pisnuo:
sumirprimus

#9345 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

wewa wrote:covfefe, anyone? :D
da nije herzika daj boze...
il je melanija zaplatila :lol:
wewa

#9346 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by wewa »

tacno mi dodje da napravim twitter account, samo da ga upratim :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9347 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Bijela kuća pohvalila je odnose između američkog predsjednika Donalda Trumpa i njemačke kancelarke Angele Merkel kao "potpuno nevjerovatne", samo nekoliko sati nakon što se Trump oglasio na Twitteru osuđujući njemačku trgovinsku i vojnu politiku.
Image
Challenger__

#9348 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

wewa wrote:tacno mi dodje da napravim twitter account, samo da ga upratim :lol:
Ne trebati nalog. Bukmarkuj i prati :arrow: LINK
sumirprimus

#9349 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

ma ne treba ti akaunt
samo ukucas tviter trump
to i ja znam :lol: :lol: