Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#9326 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ratni reporter sirijske opozicije Samir El-Musalemeh iz Šejh Miskina:
https://www.facebook.com/profile.php?id ... 14&fref=nf
تعميم"
كتيبة النيران صديق .. اللواء 82 صديق .. وحدة المياه صديق .. المساكن صديق ..
''Raketni bataljon oslobođen, kao i 82 Brigada, oficirski paviljoni...''
sarajevoxxxx

#9327 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Karta na kojoj se vidi napredovanje Isila i zauzimanje Ajn Isa i 93 brigade

Image
Grean

#9328 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Arteta wrote:
To je to, ko ne podrzava radikalni islamizam je Srbin, bravo. :thumbup:
Ja ne podrzavam radikalni islam pa ta konstatacija bas i ne stoji.
Kikibombona

#9329 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Nocna mora za brade! :D

Ekipa koja je ucestvovala u posljednjoj ofanzivi na Tishrin branu :D

Arteta

#9330 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Grean wrote:
Arteta wrote:
To je to, ko ne podrzava radikalni islamizam je Srbin, bravo. :thumbup:
Ja ne podrzavam radikalni islam pa ta konstatacija bas i ne stoji.
Naravno da podrzavas, kod pobunjenika su od golmana do centarfora radikalni islamisti.
sarajevoxxxx

#9331 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Šejh Miskin je odbranjen, jedan od težih poraza režimskih snaga u zadnje vrijeme. Vijesti o zauzimanju grada su vjerovatno one od jutros kada je režim zaista ostvario određen napredak i zauzeo neke položaje u gradu. Dakle, hvala Bogu, napad je definitivno odbijen. Heroji Horana su očitali lekciju djecoubicama iz Asadovog režima i šiitskim milicijama kojima ni ruski zračni udari nisu pomogli. Režimski zločinac Ammar Al Abdullah koji je bio odgovoran za vojni punkt Al Fekia poginuo je zajedno sa svojih 15 vojnika čija tijela se nalaze u režimskoj bolnici u Sanamejnu.

https://www.facebook.com/syria.horan.18
Maystor

#9332 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

gospodja profiterka wrote:Šteta, neko već prijavio... :evil:
Ne date mi ni da oćejfim.
Na ovoj temi se tolerišu i mnogo gore stvare. Uzalud je prijavljivati.
Grean

#9333 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Arteta wrote:
Naravno da podrzavas, kod pobunjenika su od golmana do centarfora radikalni islamisti.
Pa eto, upravo tu propagandnu pricu u stilu Riste Djoge o borbi protiv mudjahedina i islamskih fanatika ne kupujem jer nema bas nikakve logike da su bas svi koji su ustali protiv jedog od posljednjih diktatora teroristi (diktator, onaj koji je dosao do vlasti nedemokratskim metodama ako treba pojasnjenje, kao npr. vojnim udarom sto je slucaj sa familijom Asad).

Koliko zanam u tom podrucju nema ISIS-a a sad sto bi Asad i njegovi sljedbenici od svakog neistomisljenika da naprave teroriste je druga prica.
Last edited by Grean on 30/12/2015 16:44, edited 1 time in total.
Maystor

#9334 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:Maystore. SAA je poludila, ovo je delirijum... Digla se Sirija na noge. Konačno.
#SAA repel another #IS attack in Al-Sina'a #DeirEzzor
Džaba ih Uncle Sam i Prdogan izvlače iz Iraka u Siriju, džaba.
Veoma sam zadovoljan razvojem događaja :wink:

Sjajne vijesti pristižu jedna drugu. Nisam imao vremena ni da se obradujem za onaj Mehin, kad me pljusnu ovo za Šejh Miskin.
Em2r

#9335 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Last edited by Em2r on 30/12/2015 16:46, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#9336 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ti si sama o sebi rekla ko si i šta si onom izjavom kako treba pobiti hiljade sirijskih žena i djece i kako je to ok. Tvoje razmišljanje je jedno obično fašističko razimšljanje, tvoji stavovi su fašistički, pobogu koga ti možeš prijaviti i zbog čega? Promovišeš fašizam na forumu, zalažeš se za ubijanje hiljada civila u Siriji, jer zaboga tako to treba po tebi. Za tebe su svi teroristi koji pobogu ne smatraju da treba masakrirati male bebe, djecu, žene. tvoji staovi ili obrazac kojim se vodiš je isti kao i kod simpatizera Isila. Između njih i tebe nema nikakve razlike.
Em2r

#9337 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

sarajevoxxxx wrote:
Ti si sama o sebi rekla ko si i šta si onom izjavom kako treba pobiti hiljade sirijskih žena i djece i kako je to ok. Tvoje razmišljanje je jedno obično fašističko razimšljanje, tvoji stavovi su fašistički, pobogu koga ti možeš prijaviti i zbog čega? Promovišeš fašizam na forumu, zalažeš se za ubijanje hiljada civila u Siriji, jer zaboga tako to treba po tebi. Za tebe su svi teroristi koji pobogu ne smatraju da treba masakrirati male bebe, djecu, žene. tvoji staovi ili obrazac kojim se vodiš je isti kao i kod simpatizera Isila. Između njih i tebe nema nikakve razlike.
A ti kao nisi fasista? Evo petu godinu prosipas svoju gorcinu ovdje prizivas unistenje mrskih alevija itd. Pored sto si fasista jos si i genocidas.
Challenger__

#9338 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Veoma sam zadovoljan razvojem događaja :wink:

Sjajne vijesti pristižu jedna drugu. Nisam imao vremena ni da se obradujem za onaj Mehin, kad me pljusnu ovo za Šejh Miskin.
:thumbup:

Odoh. Ništa me ne iritira kao raspojasani papanluk. A njih nit' jebi, niti kući vodi. Čekajući reakciju administracije, ostavljam pozdrav. Čitamo se, aBd.

:wink:
Arteta

#9339 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Grean wrote:
Arteta wrote:
Pa eto, upravo tu propagandnu pricu u stilu Riste Djoge o borbi protiv mudjahedina i islamskih fanatika ne kupujem jer nema bas nikakve logike da su bas svi koji su ustali protiv jedog od posljednjih diktatora teroristi (diktator, onaj koji je dosao do vlasti nedemokratskim metodama ako treba pojasnjenje, kao npr. vojnim udarom sto je slucaj sa familijom Asad).

Koliko zanam u tom podrucju nema ISIS-a a sad sto bi Asad i njegovi sljedbenici od svakog neistomisljenika da naprave teroriste je druga prica.
ISIS nije jedina teroristicka organizacija.
Postoji i teroristicka organizacija Al Nusra (Al Qaeda) centarfor pobunjenika, postoje i oni sto su odbili da ratuju sa ISIL-om.
I brdo onih koji zavode vjerske zakone.

Ja sam ovdje neutralan, najprije zato sto zelim da rat sto prije prestane, ali ako bih morao zivjeti u SIriji, to bi definitvno bilo prije na podrucju pod Asadom kontrolom nego pod kontrolom brada.
Jebes zivot ako nema zenski na ulici, alkohol zabranjen, ne smijes raditi kad nema namaza i slicnih zakona koji postoje kod pobunjenika.
sarajevoxxxx

#9340 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Aleviti, šiit, sunit, su za mene isti. Ljude djelim po djelima a ne po pripadnosti sekti ili pravcu. Nikada nisam pozvao na uništenje Alevita niti sam rekao da su mrski ni oni niti šiiti. Nikada nisam upotrjebio generalizaciju u svom pisanju niti za bilo koga. Vrlo dobro znam šta pišem a to tvoje bolesno insistiranje na ''mrski alveiti'' samo potvrđuje da nikoga nikada nisam generalizovao, za razliku od profiterke koja poziva na ubijanje hiljada civila, jer pobogu tako to treba.

I nisam rekao da je fašista već je to fašistički stav i fašističko razmišljanje ma od koga ono dolazilo.
Ironmen

#9341 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Nemojte dzaba prijavljivati i svadjati se zakljucat ce nam i ovu temu pa sta onda ???

Ako nemozete na lijep nacin razmijenit misljenje na nivou normalnog dijaloga nemojte se ni qvotati.
Grean

#9342 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Arteta wrote:
Postoji i teroristicka organizacija Al Nusra (Al Qaeda) centarfor pobunjenika, postoje i oni sto su odbili da ratuju sa ISIL-om.

Ja sam ovdje neutralan, najprije zato sto zelim da rat sto prije prestane, ali ako bih morao zivjeti u SIriji, to bi definitvno bilo prije na podrucju pod Asadom kontrolom nego pod kontrolom brada.
Jebes zivot ako nema zenski na ulici, alkohol zabranjen, ne smijes raditi kad nema namaza i slicnih zakona koji postoje kod pobunjenika.
Na zalost svi ti su posljedica rata a da je Asad zavrsio kako je trebao, kao i ostali diktatori, pare u kofere i egzil u Rusiju, do rata ne bi ni doslo i ovakvi mracni tipovi ne bi isplivali na povrsinu.

Jedno je jasno, nije dosao ni ISIL ni Al Nusra da digne narod na noge kad su krenule demonstracije protiv Asada nekad prije pet godina u Homsu. Valjda ti je jasno da se nisu digli jer su zadovoljni i da je na duge staze neodrzivo da diktator iz naroda koji broji 16% stanovnistva Sirije ostane na vlasti. Da je to neki demokratski lider pa i nekako ali u pitanju je diktator i uz to i sam sektas sto je dokazao npr. na vanjskopolitickoj sceni gdje gura sektasku miliciju Hezbolah u Libanu cime suniti naravno nisu zadovoljni.

Zato kazem, ISIS i Nusra su posljedica a ne uzrok sukoba.
AleksoMKD

#9343 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

http://www.liveleak.com/view?i=19d_1451465839

Turkish army enters Syrian territory near Quamishli/Rojava

Interesantno.
Arteta

#9344 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Grean wrote:
Arteta wrote:

Na zalost svi ti su posljedica rata a da je Asad zavrsio kako je trebao, kao i ostali diktatori, pare u kofere i egzil u Rusiju, do rata ne bi ni doslo i ovakvi mracni tipovi ne bi isplivali na povrsinu.

Jedno je jasno, nije dosao ni ISIL ni Al Nusra da digne narod na noge kad su krenule demonstracije protiv Asada nekad prije pet godina u Homsu. Valjda ti je jasno da se nisu digli jer su zadovoljni i da je na duge staze neodrzivo da diktator iz naroda koji broji 16% stanovnistva Sirije ostane na vlasti. Da je to neki demokratski lider pa i nekako ali u pitanju je diktator i uz to i sam sektas sto je dokazao npr. na vanjskopolitickoj sceni gdje gura sektasku miliciju Hezbolah u Libanu cime suniti naravno nisu zadovoljni.

Zato kazem, ISIS i Nusra su posljedica a ne uzrok sukoba.
1.ISIL i Nusra su posljedica bolesti naroda. takve spodobe se ne pojavljuju kod normalnih ljudi.
2.Medju Asadovim vojnicima su vecina suniti, a kod pobunjenika osim sunita niko ne postoji, Asad je Alawit, nije religiozan kao pola Sirijaca i druge religije mu ne smetaju, skoro je bilo slika kako je bio u crkvi na proslavi Bozica.
Pobunjenici ne priznaju nikoga osim sunitskog Islama i to guraju kako bi dobili podrsku u narodu, ali hebe ih to sto u Siriji narod nije religijski opterecen.
3.Pod Asadovom kontrolom zivi najvise stanovnistva u Siriji, a s obzirom da su SUniti 70% Sirije jasno dolazimo do zakljucka da je bar pola sunita uz Asada.
Grean

#9345 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Za komentar na @maystorov post moj post je prijavljen sa razlogom. Preletio sam i cini mi se pogresno procijenio. U pitanju je samo rusofil i njegovi motivi nisu oni koje sam naveo, mislim da je tako. Znaci do mene je.
Em2r

#9346 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

sarajevoxxxx wrote:Aleviti, šiit, sunit, su za mene isti. Ljude djelim po djelima a ne po pripadnosti sekti ili pravcu. Nikada nisam pozvao na uništenje Alevita niti sam rekao da su mrski ni oni niti šiiti. Nikada nisam upotrjebio generalizaciju u svom pisanju niti za bilo koga. Vrlo dobro znam šta pišem a to tvoje bolesno insistiranje na ''mrski alveiti'' samo potvrđuje da nikoga nikada nisam generalizovao, za razliku od profiterke koja poziva na ubijanje hiljada civila, jer pobogu tako to treba.

I nisam rekao da je fašista već je to fašistički stav i fašističko razmišljanje ma od koga ono dolazilo.
Lazes kao i obicno. Sreca da te atg51 citirao posto si vjerovatno dosada izbrisao iz posta

Tvoj komentar sa stare teme:.

Code: Select all

Egipat je pozdravio rusku vojnu intervenciju.A Sisi, svi znamo da je došao na vlast ponajviše zahvaljujući milijardama zaljevskih petro-dolara, što nisu ostavili Mursija da vodi džihad protiv [b]mrskih Alevita[/b]?
Grean

#9347 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Arteta wrote:
1.ISIL i Nusra su posljedica bolesti naroda. takve spodobe se ne pojavljuju kod normalnih ljudi.
2.Medju Asadovim vojnicima su vecina suniti, a kod pobunjenika osim sunita niko ne postoji, Asad je Alawit, nije religiozan kao pola Sirijaca i druge religije mu ne smetaju, skoro je bilo slika kako je bio u crkvi na proslavi Bozica.
Pobunjenici ne priznaju nikoga osim sunitskog Islama i to guraju kako bi dobili podrsku u narodu, ali hebe ih to sto u Siriji narod nije religijski opterecen.
3.Pod Asadovom kontrolom zivi najvise stanovnistva u Siriji, a s obzirom da su SUniti 70% Sirije jasno dolazimo do zakljucka da je bar pola sunita uz Asada.
Mogli bi pricati o bolestima naroda, desili su se i cetnici Srbima uz 90% podrsku, nacisti Nijemcima uz slicnu podrsku pa i nama El Mudjahidin kadje bilo gusto.
Iako je sva ta podrska diskutabilna ali i da uzmem da je tacno to i dalje ne mijenja cinjenicu da je diktator i da je njegova familija dosla na vlast pucem.
To sto ti suniti ne protestvuju protiv Asada jer zive pod njegovom vlascu i kontrolom njegove armije ne govori nista. Ja u Homsu ne vidjeh kontrademonstracije koje su ga podrzale.

I opet najvaznije, nije demokratski izabran, dosli su na vlast oruzjem.
walter kurtz

#9348 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

Aparati i to nista :run:
Herr Flick

#9349 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Nek su Saud i Al Tani demokratski izabrani :izet:
Em2r

#9350 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Ni aparati vise nisu na aparatima. Presjeko mrski asad struju.
Locked