Republika Turska

Post Reply
hzsa22

#9326 Re: Republika Turska

Post by hzsa22 »

Hizmet odnosno Gulenovin su na Tursko bosanskom koledzu.Najbolji drugar iz osnovne skole otisao na koledz tamo, dobio stan da dijeli sa cimerima na faxu za dz. U to vrijeme stalno neka druzenja, iscitavanje F.G literature, kakav TV i bakraci. Sa rajom s kojom je odrastao nikad vise kafe nije cestito popio. Prava sekta.
jefferson

#9327 Re: Republika Turska

Post by jefferson »

Ne da vjerujem,to su cinjenice!
Pa de predoci te cinjenice nama koji smo skepticni?
Kat

#9328 Re: Republika Turska

Post by Kat »

hornet wrote:
Ponosan wrote:Erdoan je demokratski izabran lider i kao takav zasluzuje postovanje od svih. To sto ga mnogi vole i cijene, je zbog prije svega njegovih rezultata u ekonomiji, renesansi Turske i normalno je da bi svaka recimo balkanska drzava volila imati takvog lidera. Tursku je bukvalno preporodio, to je danas jedna od najjacih ekonjomija svijeta, gdje skoro nema nezaposlenih, u Evropi je samo mozda Njemacka ispred njih. Turske firme kupuju danas Njemacke brendove, kao sto su Telefunken, Grunding itd, to je do prije 15 godina bilo nezamislivo. Turkis Airlines je jedna od vodecik aviokompanija na svijetu, mozda i vodeca, grade najveci aerodrom na svijetu, razvijaju se munjevitom brzinom, i dusmanima i primitivciam to naravno smeta, ali..... Narod turske je ponosan narod, lako prepoznaju neprijatelje, smutljivce i one sa losom namjerom, cijene preporod koji se desava u Turskoj ekonomiji, ko ide u Tursku i vidi njihove gradove, lako je zakljuciti da ce ta drzava za koju godinu biti jos naprednija i bolja... uostalom sta briga svijeta ko tamo vlada, ako vecina naroda to tako zeli i volio zasto bi to nekima smetalo!? Turskoj vjerovatno i ne treba EU, jer su sa Rusijom, Kinom, Japanom, Azerbejdzanom, Katarom, Iranom, Kuvajtom i Saudijskom Arabijom poklopili vecinu trzista ( a rijec je o bogatim zemljama i trzistima), ostatak svijeta njima nije ni potreban realno.... iz ovoga ce Turska siguran sam izaci jaca, demokratija ce biti snaznija, a podrska Erdoanu odnosno covjeku koji je preporodio Tursku biti jos veca, u to nema dileme....
Ne provaljuj se.
Cemu takav ton.Covjek ima svoje misljenje, u cemu je problem. Forum je pun bisera.
Vamo neki vaze kako je USA pojam demokratije, Rusija predvodnik slobode...
Gojeni H

#9329 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

155_mm wrote: i probrkini i antibrkini se slazu da ih neko treba braniti. a na ideju da se prvo treba sam braniti niko da dodje. i pored titinog nasljedstva odbranbene industrije ciji potencijali pravilno iskoristeni moze garantovati odbranu i od susjeda i od komsije. nigdje na svijetu ne postoji toliki potencijal odbranbene industrije na tako malo stanovnistva. svi znaju sta je bolje za turcina a niko pojma nema sta im se dogadjalo sa odbranbenom industrijom u zadnjih 20tak godina. i sad kad su propustene ogromne sanse da se sam mozes odbraniti barem na regionalnom nivou, sad ide cuveni hit iz devedesetih:
Heeeeeelp Baaaznbijaaaa!!!
:thumbup:

Bravo! Mozda ja i ne docekam taj dan, ali bice i u Bosni vise ljudi sa kicmom.
General War

#9330 Re: Republika Turska

Post by General War »

MikroBelaj wrote:
General War wrote:
insomnia78 wrote:Hapliciranje terapije
Image
Haj'mo sad zajedno:
"Ja te pjesmom zovem zeljna tvoga milovanja
Sliku tvoju ljubim, ljubim, ljubim svakog dana"

S moje sokoćalo
Boze sacuvaj :-)
Korejska demokratija
Ovako bi Bosnjaci da se odmetne srpski dio Oruzanih snaga BiH..to su cinjenice nikakva prijetnja ili teorija ,tako to ide u danasnjem vaktu.. :bih:
Da gledaju u Erdogana sa hanumom ili Bakira sa hanumom? :D I jedan i drugi (posebno mu otac) su im bolji prijatelji nego Dodik tako da se nece bas puno uzrujat :lol:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#9331 Re: Republika Turska

Post by bordo gandalf »

dale cooper wrote:A Amerika, Japan, Kina, Indija, Norveška, Švajcarska...ništa...nula bodova? :|
Od kada su Amerika, Japan, Kina i Indija u europi :?
Gojeni H

#9332 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

jefferson wrote:
hornet wrote:
Ponosan wrote:Erdoan je demokratski izabran lider i kao takav zasluzuje postovanje od svih. To sto ga mnogi vole i cijene, je zbog prije svega njegovih rezultata u ekonomiji, renesansi Turske i normalno je da bi svaka recimo balkanska drzava volila imati takvog lidera. Tursku je bukvalno preporodio, to je danas jedna od najjacih ekonjomija svijeta, gdje skoro nema nezaposlenih, u Evropi je samo mozda Njemacka ispred njih. Turske firme kupuju danas Njemacke brendove, kao sto su Telefunken, Grunding itd, to je do prije 15 godina bilo nezamislivo. Turkis Airlines je jedna od vodecik aviokompanija na svijetu, mozda i vodeca, grade najveci aerodrom na svijetu, razvijaju se munjevitom brzinom, i dusmanima i primitivciam to naravno smeta, ali..... Narod turske je ponosan narod, lako prepoznaju neprijatelje, smutljivce i one sa losom namjerom, cijene preporod koji se desava u Turskoj ekonomiji, ko ide u Tursku i vidi njihove gradove, lako je zakljuciti da ce ta drzava za koju godinu biti jos naprednija i bolja... uostalom sta briga svijeta ko tamo vlada, ako vecina naroda to tako zeli i volio zasto bi to nekima smetalo!? Turskoj vjerovatno i ne treba EU, jer su sa Rusijom, Kinom, Japanom, Azerbejdzanom, Katarom, Iranom, Kuvajtom i Saudijskom Arabijom poklopili vecinu trzista ( a rijec je o bogatim zemljama i trzistima), ostatak svijeta njima nije ni potreban realno.... iz ovoga ce Turska siguran sam izaci jaca, demokratija ce biti snaznija, a podrska Erdoanu odnosno covjeku koji je preporodio Tursku biti jos veca, u to nema dileme....
Ne provaljuj se.
Nije to provaljivanje. Vecina ljudi u BiH fakat vjeruje u to.
Otkud to da vecina ljudi vjeruje u ovakve gluposti?
jefferson

#9333 Re: Republika Turska

Post by jefferson »

Bio sam u BiH do prije koji dan, i takav sam utisak donio. Sve se vrti oko Turske, turska ovo, ono.
General War

#9334 Re: Republika Turska

Post by General War »

Gojeni H wrote: Otkud to da vecina ljudi vjeruje u ovakve gluposti?
Mozda sa foruma i interneta sto nemaju preca posla...vecina jedva da zna sta se i desilo nesto u turskoj
belfy

#9335 Re: Republika Turska

Post by belfy »

arzuhal wrote: ...Volio bih zaista vidjeti, nakon duge uloge natovskog američkog privjeska, kako se Turska pozicionira kao nezavisniji igrač u regionu, i to kroz izgradnju boljih odnosa s Rusijom, Iranom i arapskim svijetom prije svega, uz prelijepe klimoglave i najširiji osmjeh američkim i evropskim prijateljima, uz zaklinjanje na vječno, ahiretsko prijateljstvo...
meni od svega cudno da ti zagovaras Jugoslaviju od Turske...
daddy-kool

#9336 Re: Republika Turska

Post by daddy-kool »

@g. profiterka
Sjećam se onih postova od prošle godine, sada već imaju veću težinu a i dosta je jasnija situacija.
:thumbup:

Mene bi interesovao malo detaljniji pregled sukoba Erdogana sa Hizemtom (Gulanom), ukoliko je neko upućen voljan da to osvijetli. Znam neke ljude da su uključeni u Hizemet i kod nas, kakva je njihova uloga i veza sa ovim ostalim, agenda, itd
Kat

#9337 Re: Republika Turska

Post by Kat »

bordo gandalf wrote:
dale cooper wrote:A Amerika, Japan, Kina, Indija, Norveška, Švajcarska...ništa...nula bodova? :|
Da se ja sa pitarom u necemu slozim. :D
General War

#9338 Re: Republika Turska

Post by General War »

jefferson wrote:
Bio sam u BiH do prije koji dan, i takav sam utisak donio. Sve se vrti oko Turske, turska ovo, ono.
Ja sam svaki dan, u Tuzli vala jedva da neko i progovori nesto o tome...nije bosna samo seher SaraJvo
Rubaija

#9339 Re: Republika Turska

Post by Rubaija »

MikroBelaj wrote:Ne da vjerujem,to su cinjenice!
Po kojim pokazateljima?

http://statisticstimes.com/economy/coun ... ed-gdp.php

http://statisticstimes.com/economy/coun ... growth.php
dale cooper

#9340 Re: Republika Turska

Post by dale cooper »

bordo gandalf wrote:
Pa očigledno je da govorim o globalnim okvirima, nisi mi ti baš trebao da me podsjetiš ko je u Evropi a ko ne,
niti sam citirao forumaša koji je spomenuo Njemačku kao jedinu jaču od Turske u Evropskim okvirima.
It_is_a_Leclerc

#9341 Re: Republika Turska

Post by It_is_a_Leclerc »

Ko je islamisti sa Bosfora dao za pravo da ubraja Bošnjake u tursku - "jednu naciju" ?

Mi nikad nismo bili, niti ćemo biti dio iste nacije sa Turcima.

Ko misli suprotno, treba mu uplatiti jednosmjernu kartu za Malu Aziju.
Danguba

#9342 Re: Republika Turska

Post by Danguba »

sredine se fatajte.

ne zna se ko je gori turkofobi ili turkofili. i jedni i drugi(vecina) idu iz krajnosti u krajnost.(valjda tjeraju bosanski inat) :D
Gojeni H

#9343 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

jefferson wrote: Sada kada sam bio u BiH ostao sam fakat frapiran tom nekom podanickom politikom prema Turskoj. Kada pricas sa obicnim ljudima, isto kao da prizivaju neku diktaturu ili nesto slicno. Ustvari prizivaju da se odgovornost za ono sto se desava skine sa njihovih pleca i dadne nekom drugom, a mi cemo zivotariti od danas do sutra. Neka se odluke o nasoj sudbini donose u Ankari, Becu, Pesti, Berlinu, smo neka nije to breme na nama samima.
Spremni smo ici do najludjih teorija zavjere samo da opravdamo stanje u drzavi.
Sve sve znaju, znaju o MMF-u, WB, masonima, cionistima, i slicno a WC cist nema u gradu, nema javnog prevoza sa SJJ prema gradu, a o GRAS-u ej fakat suvisno pricati. Ali zato Masoni, cionisti, CIA, EU, SAD, itd.
Doprinos takvom mentalnom sklopu u najvecoj mjeri je ipak djelo 45 godina komunizma. A, ja ili fakat zivim medju ljudima koje istinski boli kufer za Turskom, ili me svi lazu.

A vecih teoreticara zavjere na kugli zemaljskoj nema kao u Americi u kojoj zivis.
Od masona, preko Vatikana, zavjere vlade, odluke porodice Rokfeler da vladaju Amerikom, Rotsilda svijetom, zavjere oko bankovnih zaliha srebra i zamjene zlatom, ... i do besvijesti i beskraja imaginacije.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9344 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

Zvizdac81 wrote:
japin_mutapi wrote:ja meraka, čitati analize i pisanja, ovih stučnjaka i pametnjakovića, a iza svake riječi mržnja i bijes, i tuga golema što se ne uspostavi demokratija i vratiše ljudska prava u turskoj
hajde, ne žalostite se toliko, možda bude i drugo poluvrijeme, pa ćete se radovati
Jape ka i uvik sa smislom za 'umor
[img]prasad[/img]
jesi i ti jedan od ovih što priželjkuju i zazivaju drugo poluvrijeme
lijepa u dusi

#9345 Re: Republika Turska

Post by lijepa u dusi »

It_is_a_Leclerc wrote:Ko je islamisti sa Bosfora dao za pravo da ubraja Bošnjake u tursku - "jednu naciju" ?

Fakat, naprosto me strah broja shareova i lajkova na ovoj izjavi. Jebo majku dokle smo dosli, ko da Bosna nema identitet i historiju i prije Osmanlija. :-)
hornet

#9346 Re: Republika Turska

Post by hornet »

bordo gandalf wrote:
Kakva bolan Indija, u Indiji pola ljudi zivi u g**nima, bukvalno. Izvinjavam se na izrazu. Pa mi smo za njih pojam civilizovanosti. To je samo statistika koja ne znaci nista. Kao, oni proizvedu tolko i tolko, al koliki je GDP po glavi stanovnika. Kakav je uopste standard? Prosjek? Turska isto ima odlican privredni rast, al ona je jos uvijek zaostala zemlja u odnosu na europski zapad.
Danguba

#9347 Re: Republika Turska

Post by Danguba »

It_is_a_Leclerc wrote:Ko je islamisti sa Bosfora dao za pravo da ubraja Bošnjake u tursku - "jednu naciju" ?

ima pravo. :D

stotine hiljada bosnjaka zivi tamo. nisu se odrekli identiteta.
Gojeni H

#9348 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

General War wrote:
Gojeni H wrote: Otkud to da vecina ljudi vjeruje u ovakve gluposti?
Mozda sa foruma i interneta sto nemaju preca posla...vecina jedva da zna sta se i desilo nesto u turskoj
I ja fakat kad cujem te price o Bosnjacima i ljubavi prema Turskoj, 'vako oci izvalim :shock:
USAblues

#9349 Re: Republika Turska

Post by USAblues »

:thumbup: :thumbup:
hornet

#9350 Re: Republika Turska

Post by hornet »

Valjda je mislio na Bosnjake u Turskoj, i Armence. Sto bi inace spominjao Armence.
Post Reply