Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
almir1977

#9326 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

Naletih na Facebooku:
Područja pogođena poplavama se razlikuju.Nekima treba hrana,nekima lijekovi,nekima odjeća.Bosnjacima koji žive u RS-u trebaju usjevi i gnojivo jer od toga žive na tim područjima.Zbog toga molim sve one koji su u mogucnosti da pomognu na ovaj nacin da se jave meni lično ili ljudima s kojim radim.
Albin Beganovic +387 62546059
omar little

#9327 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

123456789 wrote:
omar little wrote:vidim sire se ovi zahtjevi za sjemenke,.zar se ISTA smije sijati u zemlji koja je bila poplavljena? bez da se testira I osigura da je okej?
Pa nije doslo do nekog radioaktivnog zagdjenja pobogu ljudi! Pa iz iste te rijeke se NAVODNJAVA ljeti. Da, vjerovatno je X puta zagadjenija bila rijeka, no uz pravilno tretiranje tla mogu se bez problema saditi pojedine kulture.

ne navodnjava se kanalizacijom i otpadnim vodama koje su preplavile janju i semberiju. to sam i pitala, da li ce se tretirati i ispitati tlo prije no se sadi hrana. nadam se da hoce.
skafiskafsnjak

#9328 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by skafiskafsnjak »

Naravno da hoce.

I zemlja i povrce koje je tu bilo.
Prof sa poljoprivrednog fakulteta govovrio na tv

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
seoBIH

#9329 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by seoBIH »

Evo necu ici dalje od Maglaja. Svi usjevi uz Bosnu se zalijevaju iz istoimene rijeke pa nikom nista nije bilo. Kontas da nije toliko lose koliko se misli?
snaga_znanja

#9330 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by snaga_znanja »

Polako se pocinjem jeziti na ove prikupljam pomoc statuse... :-)
omar little

#9331 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

dobila sam odgovor gore. rekla struka da ce se ispitivati, sad sam mirnija. sam sam to pitala jer se stice utisak da ce ti ljudi to sutra saditi.
m-m

#9332 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by m-m »

-
Last edited by m-m on 06/12/2014 00:46, edited 1 time in total.
kandelabar

#9333 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kandelabar »

svjezi_ustipak wrote:
ladyblue18 wrote:I jos jednom svaka cast pinku, hayat nek se stidi.

sta ocekivati od televizije koja pjeva na ZMBT dok se pola drzave utapa. govna papanska.
imali su humanitarni broj u ćošku ekrana :)
biscanka2

#9334 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by biscanka2 »

Da malo i sa pozitivnijim vijestima nastavimo.

Studentska akcija pomoći Prijedoru

10388392_10201352640653056_825785063_n
Objavljeno 22. Maj, 2014
Piše: BISCANI.NET

Studenti Ekonomskog fakulteta UNBI, zajedno sa Udruženjem „Ekonomist“, realizovali su jučer akciju čišćenja i pomoći ugroženim dijelovima Prijedora.

Udruženje “Ekonomist” je finansiralo prevoz, hranu, vodu, zaštitnu opremu i dezinfekcijska sredstva. Na ovu akciju su se odazvala 53 studenta sa Ekonomskog, Biotehničkog, Tehničkog i Pravnog fakulteta te još nekoliko bivših studenata i mladih ljudi. U Prijedoru, studente su dočekali organizatori koji su ih usmjerili u naselja gdje je bila najpotrebnija pomoć: Stari grad, Bišćani, Tukovi i Raškovac.

Naši studenti su uspješno očistili i dezinficirali veliki broj kuća i dvorišta, uz pomoć mještana Prijedora.

“Voda se povukla iz kuća u kojima je dijelom bila duboka skoro 1,5 metar. Ostao je mulj, blato, nesnosan miris, a volonteri su pomogli u izbacivanju namještaja i stvari iz kuća. Dizali smo drvene podove, čistili mulj, namještaj i opremu, i što je najbitnije, dezinficirali smo veliki broj kuća. Također, pomogli smo u istovaru i dijeljenu sredstava iz humanitarne pomoći.” – kazala je jedna od volonterki iz Bihaća.

Bišćani i studenti su ovom organizacijom i akcijom, još jednom pokazali svoju humanost.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 2bba504be4

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 1cec7e59c9

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 81301194ce

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 99896e5b85

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 260521ccee
Max Bunker

#9335 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Max Bunker »

snaga_znanja wrote:Polako se pocinjem jeziti na ove prikupljam pomoc statuse... :-)
Ja na fb ne ulazim vec par dana jer cu povratiti. Vise patetike ima nego u spanskim sapunicama i vise laznog morala nego u politici.
Boskero

#9336 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:31, edited 1 time in total.
biscanka2

#9337 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by biscanka2 »

Učenici i profesori JU Mašinsko-saobraćajne mješovite srednje škole iz Bihaća organizovali humanitarnu akciju

hummmm
Objavljeno 22. Maj, 2014
Učenici i profesori JU Mašinsko-saobraćajne mješovite srednje škole iz Bihaća priključili su se brojnim humanitarnim akcijama koje su ovih dana organizirane za pomoć stanovništvu koje je ugroženo poplavama i dali su svoju podršku u vidu akcije prikupljanja prijeko potrebnih namirnica.

Zahvaljujući dobrom odazivu i učenika i profesora, prikupljen je značajan broj prijeko potrebnih artikala, koji su spakovani u humanitarne pakete, a koji će zahvaljujući našim humanitarcima biti dostavljeni ugroženom stanovništvu općine Doboj.

Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli uspješnosti ove humane akcije i nadamo se da smo bar djelomično olakšali patnje velikog broja bosanskohercegovačkog stanovništvu koje je zbog nemilih događaja ostalo bez svega i kojem je u ovim teškim trenucima potrebna pomoć bilo koje vrste. Međutim, ne smijemo izgubiti iz vida kataklizmičke razmjere poplava koje su pogodile dragu nam domovinu i moramo i dalje biti otvoreni za suradnju i pružanje pomoći koliko je to u našoj moći!
radostan dan

#9338 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by radostan dan »

Image

1968., doboj...

1965., sfrj
dobojlija81

#9339 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dobojlija81 »

o zec hebala ti deponija sve ... sta sad da covjek kaže,pored kuce ce mi prolazit ti kamioni
It_is_a_Leclerc

#9340 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Zar stvarno neko mora da sluša tog pijanog zločinca ?!
Njegova funkcija ne postoji ni u zakonu, ni u pravilima... Njegove "naredbe" nisu ni za babino brašno. Nevjerovatno da ga neko doživljava ozbiljno i još ga sluša.
kandelabar

#9341 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kandelabar »

It_is_a_Leclerc wrote:
ladyblue18 wrote:Za pink :thumbup:
Ubi se narod zovući... A i ja gledam čekajući ko će prvi poslati u tri lijepe materine ovu voditeljicu što prekida goste.
al ne zna ni da sabere došlo 60 000 dolara iz USA i bilo 20.000KM poziva kaze ukupno 27.000KM :lol: ohladila mi je totalno hajd malo se zeza ono nedjeljom uveče al brate dragi kultura 0
biscanka2

#9342 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by biscanka2 »

Centralizirirati prikupljanje humanitarne pomoći za polavljena područja

Sastanak Crveni kriz i mjesne zajednice (7)
Objavljeno 22. Maj, 2014
S ciljem bolje koordinacije pri prikupljanju humanitarne pomoći za poplavljena područja u Bosni i Hercegovini Crveni križ Bihaća zajedno sa Općinom Bihać organizirao je danas sastanak sa predsjednicima mjesnih zajednica i direktorima osnovnih i srednjih škola. Istaknuto je zadovoljstvo velikim odazivom građana Bihaća za prikupljanje pomoći u preoteklih sedam dana gdje je pream riječima Selama Midžića, sekretara CK Bihać u prostorijama CK Bihać prikupljeno 24 tone hrane, 2,5 tone higijenskih potrebština, 10 tona odjeće i 6.000 litara mlijeka i mliječnih proizvoda.

„ Predstoji nam još dosta akcija humanitarnog tipa i ono što sada najviše treba jeste higijenski materijal i namještaj za poplavljena područja i ovim sastankom željeli smo da upoznamo građane da centraliziramo prikupljanje hrane i ostale pomoću prema jednom mjestu, odnosno prema Crvenom križu Bihać „- kazao je Midžić.

Zahvalu građanima Bihaća na velikom odazivu prikupljanja hrane za poplavljena područja izrazio je i mr.sci.Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća, dodavši da su Bišćani još jednom pokazali veliko srce i humanost i pomogli zajedno sa Općinom Bihać građane u poplavljenim gradovima Maglaju,Doboju,Šamcu,Brčkom i Bijeljini.

„ Našu zemlju zadesila je velika prirodna katastrofa i zbog toga se svi moramo uključiti u pomoć poplavljenim područjima i to na način da svi budežtski korisnici izdvoje 10 posto jedne mjesečne plate, načelnici,ministri,direktori i premijeri i 50 posto mjesečnog primanja. Očekivati da vam neko pomogne a da sami ne pomognete i solidarišete se sa nastradalima je besmisleno i zato moramo prvi krenuti sa pomoći našim građanima „-kazao je načelnik Galijašević.

/BISCANI.NET

:thumbup:
SirokiB

#9343 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by SirokiB »

Putem humanitarnog telefona HT Eroneta za stradale u poplavama do sada prikupljeno 100.000 KM

Putem humanitarnog telefona za ugrožene u poplavama 092 890 830, koji je otvorio Crveni križ Federacije BiH u suradnji s HT Eronetom, do sada je prikupljeno čak 100.000 KM.

„Ovo je stvarno jako dobra informacija. Naši korisnici na ovaj način, pozivom i doniranjem 2 KM sudjeluju u pomoći nastradalima u ovoj katastrofalnoj elementarnoj nepogodi. Broj je aktivan tjedan dana i ovo je rekordno brzo prikupljanje sredstava. Mi smo svim našim korisnicima mobilnih usluga poslali SMS poruke kojima smo ih zamolili da se odazovu akciji, a obavijestili smo i naše korisnike HOME.TV usluge. I ovo dodatno animiranje, uz medijsku kampanju, urodilo je plodom. Sigurni smo kako će prikupljeni iznos uskoro biti još veći“, kazala je Ana Milić iz Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta.

HT Eronet uz ove aktivnosti sudjeluje u pružanju pomoći na terenu jer su se i djelatnici pridružili pomaganju nastradalima.
:thumbup: :thumbup:
dobojlija81

#9344 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dobojlija81 »

It_is_a_Leclerc wrote:Zar stvarno neko mora da sluša tog pijanog zločinca ?!
Njegova funkcija ne postoji ni u zakonu, ni u pravilima... Njegove "naredbe" nisu ni za babino brašno. Nevjerovatno da ga neko doživljava ozbiljno i još ga sluša.
nema druge nego poprecit sutra auta pa nek ide sve u p.m.,od toliko polja ispod Doboja,rgionalne deponije on našao gore,valjda nezna drugo mjesto,odatle je pucao na nas,putnikovo brdo,strah i trepet u ratu
It_is_a_Leclerc

#9345 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

ladyblue18 wrote:I jos jednom svaka cast pinku, hayat nek se stidi.
Baš fino se nakupilo.
S tim da je malo haotično (tipično pinkovski, rkelo bi se) ispalo na kraju, jer su rekli 240.000 hiljada maraka umejsto poziva, al' nema veze. Vidjeli smo u dnu ekrana... :thumbup:

Uopšte ovo nije skup projekat za realizaciju. BH Telecom uveo 20 telefonskih jedinica, i opleti. A puno para se skupi.

Sad ne znam konkretnu namjenu ovih para. Da li će ići za nabavku potrepština ili za obnovu objekata, ili će se uplatiti na račun Vladi, Crvenom krstu.. :?
vivax

#9346 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by vivax »

Ne znam jel' neko vec postavljao ovo.

https://soundcloud.com/udri-muski/jutar ... a-u-doboju

EDIT: Tek vidjeh da je bilo vec..:D
dobojlija81

#9347 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dobojlija81 »

ostavila je podatke,treba je tužit,ima li kakav clan KZ za sirenje panike i slicno
Amaya

#9348 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Amaya »

dobojlija81 wrote:ostavila je podatke,treba je tužit,ima li kakav clan KZ za sirenje panike i slicno
Ja sam na nekoliko portala u naslovu pročitala voda u Doboju 15 metara. Ionako uplašena kad me infarkt nije drmnuo.
splinter

#9349 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by splinter »

Šta ovo svi spavaju a koja su doba.
Hajmo narode lopate u ruke nema nam druge.
Odoh polako nova akcija za danas pa se tipkamo večeras. :thumbup:
SirokiB

#9350 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by SirokiB »

ovo oko leševa u doboju mi je malo bezvezno..
valjda i neke obitelji, netko, javljao se i trazio te ljude..da ih pokopa, da zna gdje su itd..jer se govori o cifri od 100-200 ljudi..

ne znam..
Post Reply