nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#9326 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

direstraits0078 wrote:
tempuser wrote:
zdruzdjo wrote:Ne daj boze nikome. Ali dajte ba. Djevojcurak od 12 godina pustiti da hoda samo magistralnim putem i prelazi isti je fakat malo neodgovorno.
Da se razumijememo: djete ne krivim uopste. Roditelje prvo pa onda vozaca.

Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Poenta je da je smisao ogranicenja u naseljenom mjestu upravo mogucnost da naletis na djevojcicu od 12 god koja prelazi magistrali van pjesackog prelaza.
Ako me pamcenje sluzi, ti si se nedavno pohvalio kako si popusio kaznu za isti prekrsaj, voznju iznad ogranicenja u naseljenom mjestu!
Jesam, i?
Jesam li negdje napisao da je ogranicenje glupo i da sam zapravo upravu i zrtva sistema pa da tvoja glupa opaska ima smisla?
Tomahawk11
Globalni moderator

#9327 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Joj glupe price....inace je ovo, inace je ono....pa jebo ga, ne zive svi na Bascarsiji, a cak i oni koji tamo zive, ne prelaze na pjesacki nego mimo istog....a pogotovo negdje kraj Maglaja....nema pjesackog, ljudi prelaze i sta sad...i nesto sumnjam da je doticni vozio i po ogranicenju, a ne 30-40 na sat...
Idu djeca u skolu, cuj sta ce na putu djevojcurak od 12 godina....pa nece je pratiti u skolu do 18-te godine....malo realnosti nije na odmet, nismo nikakava Svicarska, koliko hoces naselja koja nemaju uslove za pjesake, nego krenes, pa sta bude....i onda se desi ovako i pametovanje na klixu....dajte ba, fakat nemate pojma o cemu pricate....jebo vas i auto i tehnika i znanje....nije tu nikakvo izlijetanje i nije voznja ni 60 km/h....Passat....znam kako vozaci doticnih voze na magistalnim putevima...
Elem, ne treba nista srati....dovoljna je tragicna nesreca :(
vješalica

#9328 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

seoBIH wrote:
530i wrote:Prelazila je magistralni put M-17 na neobilježenom prijelazu kada ju je udarilo vozilo Passat.

Inače je OK za dijete od 12 godina kretati se magistralnim putem i prelaziti ga na neobilježenom mjestu.
Znas li kakvo je naselje tu i zbog cega je prelazila?

Image

Image

Image
tempuser

#9329 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

kloniran wrote:
kabal1337 wrote:
kloniran wrote:http://www.olx.ba/artikal/24375942/poli ... i-pratnja/
zar prodaja ovoga ne bi trebala biti zabranjena :shock: :?
A zasto bi bila? Mozes ti to kupiti u svrhu ne koristenja na svome vozilu, ili kao rekvizite u filmovima... bezbroj izgovora ima.
uredu za potrebe lupam snimanja, ali ovo bi trebalo biti zestoko kaznjavano na cesti, po meni cak i trajnim oduzimanjem auta na kojem su ugrađeni
To nije zabranjeno pordavati niti kupovati. Zabranjeno je neovlasteno montirati i koristiti na vozilu.
vješalica

#9330 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

Tomahawk11 wrote:Joj glupe price....inace je ovo, inace je ono....pa jebo ga, ne zive svi na Bascarsiji, a cak i oni koji tamo zive, ne prelaze na pjesacki nego mimo istog....a pogotovo negdje kraj Maglaja....nema pjesackog, ljudi prelaze i sta sad...i nesto sumnjam da je doticni vozio i po ogranicenju, a ne 30-40 na sat...
Idu djeca u skolu, cuj sta ce na putu djevojcurak od 12 godina....pa nece je pratiti u skolu do 18-te godine....malo realnosti nije na odmet, nismo nikakava Svicarska, koliko hoces naselja koja nemaju uslove za pjesake, nego krenes, pa sta bude....i onda se desi ovako i pametovanje na klixu....dajte ba, fakat nemate pojma o cemu pricate....jebo vas i auto i tehnika i znanje....nije tu nikakvo izlijetanje i nije voznja ni 60 km/h....Passat....znam kako vozaci doticnih voze na magistalnim putevima...
Elem, ne treba nista srati....dovoljna je tragicna nesreca :(

osim toga, realno u ovoj državi
i na obilježenom pješačkom u 80% slučajeva ne staju pješacima
ne staju i tamo gdje moraju radi semafora
ko da bi nešto obilježeni pješački riješio
stoka bi isto vozila i bolio bi ih q jel ima neko da pređe ili ne
pogotovo na tim otvorenim cestama
a s druge strane pojedinci bi rekli jebo te pješački gdje si ga stavio na magistrali neke selendura sa 2 štale i dva čovjeka samo policija krade....
neće ljudi sebi da priznaju da su govna i gotovo
530i

#9331 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Neće ljudi da priznaju da pješak nema šta da traži mimo pješačkog prelaza, posebno na magistralnoj cesti. Osim toga, čovjek sa natovarenim Passatom gledao koju marku da zaradi, a ovdje pojedinci u isti koš svrstavaju takve sa budžetskim uhljebima, ministrima i direktorima koji se kurče sa službenim autima...
vješalica

#9332 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

530i wrote:Neće ljudi da priznaju da pješak nema šta da traži mimo pješačkog prelaza, posebno na magistralnoj cesti. Osim toga, čovjek sa natovarenim Passatom gledao koju marku da zaradi, a ovdje pojedinci u isti koš svrstavaju takve sa budžetskim uhljebima, ministrima i direktorima koji se kurče sa službenim autima...
dobro dakle
trebale bi kazne biti različite za vozača službenog kurtona i nekakvog jadnika sa građevine*
i nije isto kad neki jadnik sa građevine sa natovarenim pasatom piči 70 i ubije nekoga
kao što nije isto da piči onaj 70 glavonja i ukoka nekoga.... :-)
tempuser

#9333 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Pjesaci su podjednaka stoka kao i vozaci, zapravo u prosjeku smi smo mi isti samo je pitanje sa "vozimo". medjutim djeca su djeca, postoje saobr. znakovi koji upozoravaju na djecu tako da za one koji curicu od 12 god po pitanju odgovornosti izjednacavaju sa vozacem ili odraslim pjesakom nemam neki narocit komentar.
Ranije napisah neki dan u 15 min vidjeh dvoje penzionera kako namjerno prelaze na crveno, jedna baba koja ke krenula na crvenu, vratila se nazad zbog auta, kad je auto prosao ona opet krenula da predje i druga koja je hladno krenula da prelazi cestu iako se crveno upalilo prije nego sto je dosla do pjesackog (racunala da ce preci dok traje na onaj "vakuum" izmedju zelenog za pjesake i zelenog za aute).
Last edited by tempuser on 11/02/2017 21:57, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9334 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Jelde, pa sta treba, do Sarajeva da pjesaci da bi presao na drugu stranu?!

Pa kakva su to razmisljanja....stvarno, ima li dodira sa realnoscu?!

Ne mora biti budzetski uhljeb, Passat je Passat :wink:
Jah, natovario ga da koju marku zaradi i 40 na sat....jasta...
Tomahawk11
Globalni moderator

#9335 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

tempuser wrote:Pjesaci su podjednaka stoka kao i vozaci, zapravo u prosjeku smi smo mi isti samo je pitanje sa "vozimo". medjutim djeca su djeca, postoje saobr. znakovi koji upozoravaju na djecu tako da za one koji curicu od 12 god po pitanju odgovornosti izjednacavaju sa vozacem nemam neki narocit komentar.
Ranije napisah neki dan u 15 min vidjeh dvoje penzionera kako namjerno prelaze na crveno, jedna baba koja ke krenula na crvenu, vratila se nazad zbog auta, kad je auto prosao ona opet krenula da predje i druga koja je hladno krenula da prelazi cestu iako se crveno upalilo prije nego sto je dosla do pjesackog (racunala da ce preci dok traje na onaj "vakuum" izmedju zelenog za pjesake i zelenog za aute).
:thumbup:
Ali vidi, ovdje imas svako 500 metara, eventualno kilometar semafor, znaci koliko hoces pjesackih prelaza, semafora, i OPET prelazi mimo istog, pogotovo ti stari metuzalemi....eto kao ono staro i nece ga zgaziti....a tamo negdje u nekoj Lijesnici nema obiljezenog pjesackog prelaza, magistralni put i onda snalazi se, poput cuke strahaj i na svoju odgovornost prelazi...to je tako, ljudi tu tako zive i ne mozes ih kriviti sto nisu ovo, sto nisu ono...
530i

#9336 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Krivo je stanovništvo što pristaje da nema nikakav regulisan pristup svom naselju za pješake (kojeg vjerovatno imaju, ali je daleko i nije praktično - lakše pod točkove da te neko nosi na duši čitav život). Oni pristaju da nemaju prelaza, trotoara, rasvjetu i sve ostale normalne stvari. Druga je stvar odgoja i razmišljanja da pustiš dijete od 12 godina preko najprometnije magistralne ceste u državi i to mimo prelaza. Vama ako je normalno da pješak koristi magistralnu cestu mimo prelaza, aferim, svaka čast...dajte se izborite da mogu i po autoputevima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9337 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Tako ti je u cijeloj drzavi, gdje god su manja mjesta, ne jebe ih niko nizasta.
Djeca znaju pjesaciti magistralnim putem u skolu (dakle, nema pjesacke staze, nego onako, uz liniju, krajem)....ne moze drugacije.
Pogotovo danas, ko te pita sta....pa evo zavrcu nam vodu kad hoce i kako hoce, i sta? Nista. Suti i vici kanaFa.
Dzabe, nismo normalna drzava i dosta toga nije normalno.
tempuser

#9338 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Cuj ljudi pristaju???? :-)
Sta da kazu vlastima, ako nam ne date pjesacki i rasvjetu odselicemo se odavde...?
Sta sve covjek ovdje nece procitati...
Tomahawk11
Globalni moderator

#9339 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

tempuser wrote:Cuj ljudi pristaju???? :-)
Sta da kazu vlastima, ako nam ne date pjesacki i rasvjetu odselicemo se odavde...?
Pa to...odselili bi....al kud, gdje ce??
Eto neko ne bi zivio u normalnijoj zemlji, normalnijim uslovima....ali tako je kako je i tesko da ce se promijeniti.
tempuser

#9340 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Tomahawk11 wrote:
Eto neko ne bi zivio u normalnijoj zemlji, normalnijim uslovima....ali tako je kako je i tesko da ce se promijeniti.
Pa zato i pitam cime da ucjene vlast ako ne pristaju!
kloniran

#9341 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

tempuser wrote:
kloniran wrote:
uredu za potrebe lupam snimanja, ali ovo bi trebalo biti zestoko kaznjavano na cesti, po meni cak i trajnim oduzimanjem auta na kojem su ugrađeni
To nije zabranjeno pordavati niti kupovati. Zabranjeno je neovlasteno montirati i koristiti na vozilu.

Sad covjek treba gatati kad naleti neka pasat ili auti, da li je ministar ili neki divljak na cesti
Doduse ne micem se ni jednim ni drugima :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#9342 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

tempuser wrote:
Tomahawk11 wrote:
Pa zato i pitam cime da ucjene vlast ako ne pristaju!
Kakvo ucjenjivanje....naprave im kilometar puta ili pokrpe stari pred i izbore i Bog te veselio.
tempuser

#9343 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Tomahawk11 wrote:
Kakvo ucjenjivanje....naprave im kilometar puta ili pokrpe stari pred i izbore i Bog te veselio.
Pa to je poenta, tj odgovor na glupi komentar "kako su gradjani pristali da nemaju pjesacki". Bas ih neko pita.
tempuser

#9344 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

kloniran wrote:
Sad covjek treba gatati kad naleti neka pasat ili auti, da li je ministar ili neki divljak na cesti
Doduse ne micem se ni jednim ni drugima :D
Nazalost kako nema drzave tako ispada, ali ti ne mozes znati niti razlikovati divljaka od pravog tako da sa tom filozofijom mozes ostat negdje uplakan.
Bakir1

#9345 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Moze....
Razlikovati itekako
Better Man

#9346 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

Danas vozim za Sarajevo i u Vogošći ispred mene penzioner pravi. Mislim da je stariji lik sa ženom. Pegla čovjek pravo. Usporio da nije normalno i blicam mu da ubrza ništa lik ne reaugujje i dolazimo do zadnjeg semafora na kojem je crveno svjetlo i ja se zaustavljam kad taj lik ispred mene prođe kroz crveno bez pardona, bez da se zaustavio. Ja gledam i kontam kakva je to budala. Svašta čovjek vidi na putu.
tempuser

#9347 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Bakir1 wrote:Moze....
Razlikovati itekako
Ajd prosvjetli me...
U drzavi sa 4 drzavne policije, dvije entitetske, jednom distriktnom, 10 kantolanlih, od kojih svaka ima razlicita civilna vozila ti ne mozes razlikovati civilno vozilo policije sa blikerima koje ima pravo prvenstva od preCjednika opstine koji je sebi na divljaka nasarafio blinkere.
Last edited by tempuser on 11/02/2017 22:53, edited 1 time in total.
insomnia78

#9348 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Bakir1 wrote:Nesto je malo kuckalo u trapu sasvim malo nezamjetno :mrgreen:
[emoji1] [emoji1] [emoji1]
direstraits0078

#9349 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

tempuser wrote:
direstraits0078 wrote:
tempuser wrote:
Poenta je da je smisao ogranicenja u naseljenom mjestu upravo mogucnost da naletis na djevojcicu od 12 god koja prelazi magistrali van pjesackog prelaza.
Ako me pamcenje sluzi, ti si se nedavno pohvalio kako si popusio kaznu za isti prekrsaj, voznju iznad ogranicenja u naseljenom mjestu!
Jesam, i?
Jesam li negdje napisao da je ogranicenje glupo i da sam zapravo upravu i zrtva sistema pa da tvoja glupa opaska ima smisla?
Naravno da nista o ovome sto si gore nasvrljao nisi napisao! Nisi napisao da je ogranicenje glupo, nisi napisao da si glupa zrtva glupog sistema! Niti je moja opaska glupa! Niti si ti u pravu!

Jedino sto je u ovom sto sam napisao glupo, je vozac koji je kaznjen za krsenje saobracajnih propisa! A taj vozac si sasvim slucajno bio ti! :D To sto si ispao glup, i sto si mogao zavrsiti ovdje umjesto vozaca pasata koji je ubio djevojcicu, to ti ne ide u prilog! Naprotiv, to samo pokazuje da ne uvidjas svoju glupost! Za razliku od mnogih drugih na forumu koji citaju tvoje sarade svaki put kad napravis ovakav salto mortale i skocis sebi u stomak!

Eto da i ja malo opalim po koji uzvicnik, da ne kazem usklicnik!!!!!!!!!!!!!!!!! :kiss:
Last edited by direstraits0078 on 11/02/2017 22:54, edited 1 time in total.
Bakir1

#9350 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

tempuser wrote:
Bakir1 wrote:Moze....
Razlikovati itekako
Ajd prosvjetli me...
Vise puta do sada
Pravilnik o dimenzijama i masama...
Post Reply