BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Crvena Tifoza

#9326 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Crvena Tifoza »

Svaka čast Plavi niste se osramotili sekunde. Odigrali ste šest utakmica u Evropi. Nijanse su vas dijelile za prolazak dalje. Sa malo sreće mogli ste daleko dogurati u Evropi ove sezone. Ali eto, ovog ljeta uzet će Željo milion i po ili dva što je jako fina cifra za naše uslove. Vjerovatno će se klub stabilizovati za ovu sezonu u PL.
limeni

#9327 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by limeni »

- Zeljeznicaru i ostalim ekipama premijer lige fali jakih utakmica iskustva a toga nema ako svake hefte igras lopte sa momcadima iz viteza, kaknja i laktasa
- Nisu se osramotili postigli su dovoljno ove sezone, protiv balzana uzeli rutinski, protiv ferencvarosa obje utakmice odlicni a i sad pruzili otpor ali eto nije im se dalo.
- FK Sarajevo je ocekivano ispao mada je igra bila katastrofalna nije bio potop ali ako ne dajes gola u 180 minuta nisi nizasto
- FK Olimpic je nazalost ocekivano ispao od Trnave, nisu se osramotili ali nisu ni pokazali nesto.
- NK Zrinski ostaje najveca mrlja i sramota bh fudbala, to je tako bilo jucer, danas a bice i ubuduce.
- Konacno dobra brojka Manijaka, najveca posjeta od Newcastela cini mi se :thumbup:
insaneinthebrain

#9328 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by insaneinthebrain »

da sve ekipe iz lige prodju jedno dva pretkola, mozda bi se i moglo sta ocekivati ubuduce. ovako nije nam svijetla buducnost da se mozemo nadati da neko dogura do grupnih faza
Fudo387

#9329 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Fudo387 »

I nekontam ovu nasu sportsku filozofiju, u sred vaznih utakmica oni prodaju dvojicu najboljih igraca a dovode kao pojacanje, nikoga?
wtf :-?
leo karan

#9330 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by leo karan »

hrasno38 wrote:Sa 6x skupljom ekipom u obadvije utakmice bara bara.......za razliku od proslih godina kada se Zeljo zaista sramotio, kao i Sarajevo a i ostale ekipe koje su u pojedinim utakmicama bile topovsko meso ovo je odigrano sa obrazom i jebi ga malo je falilo srece a puno je falilo ozbiljnijih igraca. Skoro pa duplo skuplje Sarajevo dobi po usima bez ispaljenog metka protiv samo duplo skuplje ekipe ali zato veceras imaju razloga da slave i kao sto se vidi po pojedinim komentarima to i rade. Zeljo je sto je najvaznije skupio koji milion pa cemo sad vidjeti sta ce biti dalje. Mi pare zaradjujemo na terenu sa svojim juniorima i nemamo utrpane milionere. Ovo je sto se mene tice izvanredan nastup.
Stani ba da se slegne poraz, pa onda prosipaj te mantre i ideologiju. Nisu ti saborci jos ni sa stadiona izasli a ti vec poceo bajke smisljat o podmladku radnicke klase i parama krljvu zaradjenim :lol:
internazionale

#9331 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by internazionale »

Ispuhase masindzije rano
Ovi bez pola odbrane su bili zreli za izbaciti
Od 70 minute masindzije nisu tri pasa sastavili, da je bila kakva ozbiljnija ekipa od ovih belgijanaca (tipa Basel, PSV...) natrpali bi masindzije do vrha
SSP

#9332 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by SSP »

SpecialOffer wrote:Da rezimiramo Zeljin ucinak sto se tice pocetka ove sezone.

U zivotu da bi uspjeli morate STANDARDno biti BORAC i RADNIK. :D
Vidim i vi ste dobili slobodu govora otkad je rezimski klub prekinuo odnose sa SDA, prije ste sutili ko Dobrica pod Titom.
megaman4

#9333 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by megaman4 »

GandalfSivi wrote:Meni fakat nije jasno, hajde nastranu tereni, infrastruktura i slicne stvari, ali mi u kompletnoj ligi nemamo igraca koji bi trkaci se mogao porediti i sa jednim igracem recimo Standarda. Pa ovo je ba sramota kako ispuha ekipa u zadnjih pola sata, i to nije samo Zeljin problem, to bi se desilo svim ekipama iz nase lige...
slaba ishrana, nesportski život i loši treninzi.
forum_selektor

#9334 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by forum_selektor »

GandalfSivi wrote:Meni fakat nije jasno, hajde nastranu tereni, infrastruktura i slicne stvari, ali mi u kompletnoj ligi nemamo igraca koji bi trkaci se mogao porediti i sa jednim igracem recimo Standarda. Pa ovo je ba sramota kako ispuha ekipa u zadnjih pola sata, i to nije samo Zeljin problem, to bi se desilo svim ekipama iz nase lige...
iznova i iznova igraci iz domace lige dokazuju da su fizicki karine. nije mi jasno... jel ih samo pare motivisu, jel samo igraju fudbal zbog plate. gdje je tu motiv da se ta kondicija popravi. nikad mi nece bit' jasno.
Baltazar_khan

#9335 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Baltazar_khan »

neka te nikad nije sram kad te bije van dam- monteniggers :mrgreen:
leo karan

#9336 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by leo karan »

SpecialOffer wrote:Da rezimiramo Zeljin ucinak sto se tice pocetka ove sezone.

U zivotu da bi uspjeli morate STANDARDno biti BORAC i RADNIK. :D
a bogami i VITEZ, sve su prilike
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#9337 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

hehhehehe kako si pojedini Pitarcici jadni da je to ali ono bas za povracat....ali dobro naravno svako ima svoj obraz. Kazete nismo bili bare bare....pa kako nismo kad smo u prvoj utakmici kod njihovih 2:1 imali stativu, 100% priliku i oni u drugom poluvremenu nisu prisli golu. Sta su imali u ovoj utakmici dok nisu dali gol???? Ko je prvi zdrmo stativu a prije toga Djelmic opalio cenat od stative.....jel se to ne moze nazvati bare bare sa ekipom koja kosta 42 milina eura....ko pola nase lige!!!!!
emigrazione

#9338 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by emigrazione »

hrasno38 wrote:hehhehehe kako si pojedini Pitarcici jadni da je to ali ono bas za povracat....ali dobro naravno svako ima svoj obraz. Kazete nismo bili bare bare....pa kako nismo kad smo u prvoj utakmici kod njihovih 2:1 imali stativu, 100% priliku i oni u drugom poluvremenu nisu prisli golu. Sta su imali u ovoj utakmici dok nisu dali gol???? Ko je prvi zdrmo stativu a prije toga Djelmic opalio cenat od stative.....jel se to ne moze nazvati bare bare sa ekipom koja kosta 42 milina eura....ko pola nase lige!!!!!
Tu ste trebali gubiti 6:0 vec na poluvremenu...ipak ja vam cestitatam, najbolji rezultat u evropi jos od Videotona :thumbup:
splinter

#9339 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

Nisam bio na tekmi, interesantno, bio sam na svim evropskim gostovanjima plavih ove god ali sam protiv Ferenca odlučio da ne idem više na AFH pored Grbavice i da ću čekati dok se ne osposobi. Znao sam da nećemo proći dalje već poslije prvih min utakmice u Liegu, ali sam ponosan što smo odigrali hrabro i pametno koliko su naše mogućnosti. Šteta što nismo makar neriješeno izvukli al nejse. Hvala svima koji su vjerovali u nas i pružili nam podršku ma kojeg kluba bili navijači, ostale ne bih komentarisao. Do neke nove Evrope pozz svima . . .
Baltazar_khan

#9340 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Baltazar_khan »

hrasno38 wrote:hehhehehe kako si pojedini Pitarcici jadni da je to ali ono bas za povracat....ali dobro naravno svako ima svoj obraz. Kazete nismo bili bare bare....pa kako nismo kad smo u prvoj utakmici kod njihovih 2:1 imali stativu, 100% priliku i oni u drugom poluvremenu nisu prisli golu. Sta su imali u ovoj utakmici dok nisu dali gol???? Ko je prvi zdrmo stativu a prije toga Djelmic opalio cenat od stative.....jel se to ne moze nazvati bare bare sa ekipom koja kosta 42 milina eura....ko pola nase lige!!!!!
bili ste bare bare u drugom poluvremenu prve utakmice tamo. al večeras su ovi pokazali klasu odigrali su utakimicu na prolaz. jaki su fakat vjerujem da će igrati grupnu fazu evropske lige. sve u svemu treba vam čestitati na tome da ste igrali treće pretkolo evropske lige. mi ostajemo jedini naš klub koji je prošao to pretkolo i to 2 puta do sad. rekao bih da se ponosim na to al kad vidim da su nas albanci prestigli... skenderbeg je osigurao direktan plasman u grupnu fazu euro lige. pusti snovi za sve naše klubove do sad..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#9341 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

emigrazione wrote:
Tu ste trebali gubiti 6:0 vec na poluvremenu...ipak ja vam cestitatam, najbolji rezultat u evropi jos od Videotona :thumbup:
Tako je u prvom poluvremenu smo trebali gubiti 0:6 ali nismo!!!!!!
nema me tamo

#9342 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by nema me tamo »

Kakvi ba ravnopravni Hrasno sta ti je.
Pa u Belgiji ste trebali u prvom primit znaci 4 gola najmanje..
Drugo ste bili bara-bara isto s tim da je usla frljoka.

Veceras ste stvarno bili isto do kobnog gola.
5korpus

#9343 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 5korpus »

Pa zasto nije promasio cijeli gol,zasto bogova stativa..
Uglavnom Standard zasluzeno ide dalje,Zeljeznicar se ispuhao u drugom pol. kao i Standard tamo,cekali svoju priliku i to je to.

Znamo mi da je Standard kurceva ekipa koja je prosle god. igrala grupnu fazu EL, znamo da bi fks natrpalo ove bravare bar 5-6 komada ali de smirite dozivljaj.
Niste prisli golu Lecha kako treba, ali ono pametuje nesto..

:run:
Fudo387

#9344 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Fudo387 »

hrasno38 wrote:az. Kazete nismo bili bare bare....pa kako nismo kad smo u prvoj utakmici kod njihovih 2:1 imali stativu,
Jarane ja bih volio da je zeljo prosao isto ko i ti, al daj malo, budimo realni.
Nakon prvih 45 minuta tamo, pravo je cudo da nije bilo 16-0 za belgijance.
SpecialOffer

#9345 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by SpecialOffer »

Imali su i oni dvije precke u prvoj utakmici i sad 1 na 1 onaj kloc promasi.

Zeljo je imao 20 minuta u prvoj i 20 u drugoj utakmici i to je to. Pa u prvoj utakmici pogledali na gol prvi put u sezdesetoj minuti, Cocot pored gola :D
emigrazione

#9346 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by emigrazione »

Bajic nije ni igrao veceras, kako i zasto to zna samo šsš Odovic...ustvari decko ne igra vec duze vrijeme koliko sam upratio
Mea_parvitas

#9347 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Mea_parvitas »

Bravo Zeljo, tako se bori za sveti dres. Momci su dali sve od sebe, falilo je malo srece, ali sve u svemu najbolji BH klub u Evropi ove sezone.

Idemo sad posutati ovu nejjac u ligi. Dusmani su napokon dosli do trenutka kad mogu izmigoljiti iz rupica u koje su se zavukli. :)

ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI!
Logovan

#9348 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Mea_parvitas wrote:Bravo Zeljo, tako se bori za sveti dres. Momci su dali sve od sebe, falilo je malo srece, ali sve u svemu najbolji BH klub u Evropi ove sezone.

Idemo sad posutati ovu nejjac u ligi. Dusmani su napokon dosli do trenutka kad mogu izmigoljiti iz rupica u koje su se zavukli. :)

ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI!
Samo da se zna, da ne bude kasnije druga priča.
emigrazione

#9349 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by emigrazione »

Cuj falilo malo srece :lol: :lol:
Sarajevski-Seljak

#9350 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Sarajevski-Seljak »

Samo onaj mali Hadzihametovic, bi mogao postati igracina... Svaka cast malom!

Osjetilo se drama kad je izasao...
Post Reply