Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
drug_profi

#93226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Telemach wrote:
drug_profi wrote:Telemaše,
- zašto nemam upozorenje na D3 V2.0 da će aktiviranje "pogledaj propušteno" opcije izazvati dodatne troškove, obzirom da se malim nespretnim rukovanjem daljinskim opcija može pokrenuti u neznanju?
- Drugo, kad se već opcija pokrene, da li negdje mogu vidjeti da je ta opcija aktivirana u tekućem mjesecu, pa da je onda koristim u punom kapacitetu kad ću je već platiti radi nespretnosti?
- Treće, nemojte mi kao odgovor nuditi druge, skuplje pakete.
@drug_profi,
Opcija TV unazad se naplaćuje ukoliko nije dio paketa koji koristite. Pokreće se na daljinskom upravljaču. Korištenje iste, u periodu dužem od 5 minuta ,se fakturiše cijenom od 3,00 KM.
Čuj?

Pa čitate li vi šta vam se napiše ili samo ispaljujete te automatske odgovore, kao da pričam sa robotom bez pameti.
Pa upravo sam je platio, aktiviranu slučajno i nisam ni znao da je aktivirana dok nisam vidio račun.

Pitao sam jasno, i ne znam kkako jasnije da napišem.
Zašto nemam upozorenje da činim radnju koja se naplaćuje dodatno.
Zašto nakon toga nemam informaciju da je u tekućem mjesecu ta usluga aktivirana (pa da je rabim kad je već moram platiti).
I hvala što mi niste nudili EON i slično....
crnivrag

#93227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Kanal "Nova Sport" je dobio dozvolu za emitiranje u Hrvatskoj, ali samo putem online pay platforme "Nova Plus":

https://pmu.e-mediji.hr/Forms/Common/Do ... x?id=32657
https://pmu.e-mediji.hr/Public/PregledD ... 00&pmu=122
duffy_duck

#93228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:Kanal "Nova Sport" je dobio dozvolu za emitiranje u Hrvatskoj, ali samo putem online pay platforme "Nova Plus":

https://pmu.e-mediji.hr/Forms/Common/Do ... x?id=32657
https://pmu.e-mediji.hr/Public/PregledD ... 00&pmu=122
Trebalo bi ubrzo i kod nas krenuti ako nista bar putem Eon aplikacije na mobitelu.
crnivrag

#93229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

United Grupa (vlasnik Telemach BiH kablovskog operatera) kupila bugarskog telekomunikacijskog operatera Vivacom:
BC Partners-Owned United Group Acquires Vivacom

Image

Amsterdam and London, 7 November 2019: United Group, the leading telecoms and media business operating in South Eastern Europe, has agreed to acquire Vivacom, the largest telecoms operator in Bulgaria.

This acquisition marks the second transaction since New York and London headquartered investment firm BC Partners’ March 2019 acquisition of United Group, in what was one of the largest ever transactions for the region. The acquisition will accelerate United Group’s growth, expand its geographic reach and cement its position as the industry leader in the region. United Group already operates in six countries in the region.

Vivacom provides services to over 1.8 million unique customers. The company was the first telecommunications company in Bulgaria and today provides advanced services including fibre broadband, mobile communications and digital TV to private and commercial customers.

The transaction is expected to close in the second quarter of 2020, subject to conditions including receipt of applicable antitrust approvals. The acquisition will be financed through a combination of new debt and cash on hand at United Group.

Victoriya Boklag, CEO of United Group, said, “Vivacom is a well-run company with strong management and I am excited at the opportunities we have to build an even stronger business. Bulgaria is an attractive market and this acquisition will enable us to diversify the Group further. United Group has a great track record in acquiring and successfully integrating businesses, with more than 100 acquisitions since our inception.”

Nikos Stathopoulos, Partner at BC Partners commented, “When we invested in United Group, we identified its business model, technology and regional leadership as key drivers for organic growth, accelerated by acquiring and integrating local companies. With Vivacom, we are pleased to acquire a dynamic telecom operator in a vibrant economy and a growing market that enables us to expand our geographic reach across Europe.”

Spas Roussev, Chairman of the Supervisory Board of Vivacom said, “This transaction is a great success and a great opportunity for Vivacom, its clients, and more generally for Bulgaria. Thanks to great efforts of all, Vivacom has become one of the most successful European telecom companies. It now welcomes as new shareholders one of the most successful global investors with significant presence in Europe and North-America, BC Partners. Vivacom will play a big role in the future development of United Group, their leading regional telecom and media platform.”

Lazard acted as financial advisor to the seller and CMS acted as legal advisor. Citigroup and LionTree acted as financial advisors to United Group and Paul Weiss acted as legal advisor.

About United Group
Headquartered in Amsterdam, United Group is the leading independent telecoms and media provider across South Eastern Europe. Through significant investments in digital infrastructure, content and proprietary technology, it provides market-leading services to its customers across the region. Over the past 18 years the Group has expanded its presence through both organic growth and acquisitions, now employing over 4,400 staff and providing services to over 1.8 million homes.

About BC Partners
BC Partners is a leading international investment firm with over €22 billion of assets under management in private equity, private credit and real estate. Established in 1986, BC Partners has played an active role in developing the European buy-out market for three decades. Today, BC Partners executives operate across markets as an integrated team through the firm's offices in Europe and North America.

Since inception, BC Partners Private Equity has completed 112 private equity investments in companies with a total enterprise value of over €143 billion and is currently investing its tenth private equity fund. For more information, please visit http://www.bcpartners.com.

About Vivacom
Bulgarian Telecommunications Company, operating under the brand name VIVACOM, is the largest integrated telecommunications company in Bulgaria. It offers voice services, high-speed mobile and fixed broadband, interactive and satellite TV to 1.8 million unique customers. For more information, please visit http://www.vivacom.bg.
https://www.bcpartners.com/news/bc-part ... es-vivacom
tap3ah75

#93230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Telemach wrote:
Bobi wrote:TelemaČ, jel se more dobiti novi router sa 5GHz :mrgreen: a da neko ne komplikuje kao "Pa taj vam je ispravan..bla..bla " :mrgreen: ?
@Bobi,
Ukoliko je usluga uredna i ne iziskuje zamjenu modema, ista se ne vrši.
Ja bi hin odmah kicko sa foruma. :lol:
duffy_duck

#93231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Zamolio bi korisnike koji imaju modem CGA 2121 da mi u pp posalju svoje postavke mreze da bi mogao i ja podesiti i da mogu imati barem priblizno 300
Evo trenutno
Imageupload your photo
Radar71

#93232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

duffy_duck wrote:Zamolio bi korisnike koji imaju modem CGA 2121 da mi u pp posalju svoje postavke mreze da bi mogao i ja podesiti i da mogu imati barem priblizno 300
Evo trenutno
Imageupload your photo
Pa vidi se da ti je los telefon
crnivrag

#93233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

United Group preuzima najvećeg bugarskog operatera Vivacom

Image

Amsterdam, London, 7. novembar 2019. godine: United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Europi, vlasnik Telemach-a, N1, Nove BH i SBB-a, postigla je dogovor o kupovini Vivacom-a, najvećeg operatera u Bugarskoj.

Ova akvizicija je druga po redu od marta 2019. godine, kada je investicioni fond BC Partners, sa sjedištem u New Yorku i Londonu, kupio United Grupu u jednoj od najvećih transakcija ikad u ovom regionu.

Akvizicija će ubrzati rast United Grupe, proširiti njenu geografsku prisutnost i potvrditi njen položaj regionalnog lidera u ovoj industriji. United Grupa već posluje u šest zemalja regiona.

Vivacom pruža usluge preko 1.8 miliona korisnika. Prva je telekomunikacijska kompanija u Bugarskoj, koja danas pruža napredne servise kao što su optički internet, mobilna telefonija i digitalna televizija privatnim i poslovnim korisnicima.

Očekuje se da će transakcija biti okončana u drugom kvartalu 2020. godine, nakon dobivanja dozvole od antimonopolske komisije. Sama kupovina biće realizovana kroz kredit i sopstvena sredstva.

Viktorija Boklag, CEO United Grupe, izjavila je kako je Vivacom kompanija koju predvodi jak menadžment i koja odlično posluje.

"Vrlo sam uzbuđena što imamo mogućnost da njihovo poslovanje još više ojačamo. Bugarska je privlačno tržište, a ova akvizicija će nam omogućiti da još više diverzifikujemo svoje poslovanje. United Grupa ima odlične rezultate kod ovakvih akvizicija i integracija, sa više od sto kupovina od svog nastanka", rekla je.

Nikos Statopulos, Partner u BC Partnersu je izjavio: "Kada smo investirali u United Grupu, identifikovali smo njen poslovni model, tehnologiju i regionalno vodstvo kao ključne pokretače organskog rasta, koji dodatno ubrzavaju akvizicije lokalnih kompanija. Zadovoljstvo nam je što ćemo sa Vivacomom dobiti dinamičnog operatora koji posluje na tržištu koje raste, što nam omogućava dalje širenje biznisa u Evropi".

Spas Roussev, predsjednik Nadzornog odbora Vivacoma, smatra da je ova transakcija ogroman uspjeh i odlična prilika za Vivacom, njene korisnike, kao i samu Bugarsku.

"Zahvaljujući velikom trudu svih nas, Vivacom je postao jedan od najuspješnijih europskih operatera. Sada želimo dobrodošlicu novim akcionarima – jednim od najuspješnijih globalnih investitora sa značajnim prisustvom u Europi i Sjevernoj Americi, kompaniji BC Partners. Vivacom će odigrati važnu ulogu u budućem razvoju United Grupe, njihovom vodećem telekomunikacijskom i medijskom operateru u regionu", izjavio je.

Finansijski savjetnik Vivacoma bio je Lazard, a CMS je učestvovao kao pravni savjetnik. Finansijski savjetnici United Grupe bili su Citigroup, JP Morgan i Lion Tree, dok je Paul Weiss bio pravni savjetnik.
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /191108065
Tesla Edison

#93234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

duffy_duck wrote:Zamolio bi korisnike koji imaju modem CGA 2121 da mi u pp posalju svoje postavke mreze da bi mogao i ja podesiti i da mogu imati barem priblizno 300
Evo trenutno
Imageupload your photo
Zašto reklamiraš Eronet na Telemach temi? Jel Adro, zašto?
Pauza

#93235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pauza »

@Telemach Zašto mi neki kanali rade isprekidano? Nestanu na 10ak sex. pa dođu i tako sve u krug?
crnivrag

#93236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Pauza wrote:Zašto mi neki kanali rade isprekidano? Nestanu na 10ak sex. pa dođu i tako sve u krug?
Izgleda da ti je signal prilično loš, pa samim tim dolazi do prekidanja i sjeckanja digitalnih kanala.

Potrebno je provjeriti gdje dolazi do slabljenja signala i to otkloniti.

To naravno rade njihovi tehničari izlaskom na adresu.
Telemach

#93237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Pauza wrote:@Telemach Zašto mi neki kanali rade isprekidano? Nestanu na 10ak sex. pa dođu i tako sve u krug?
@Pauza,
Dostavite nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp.
drug_profi

#93238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

drug_profi wrote:
Telemach wrote:
drug_profi wrote:Telemaše,
- zašto nemam upozorenje na D3 V2.0 da će aktiviranje "pogledaj propušteno" opcije izazvati dodatne troškove, obzirom da se malim nespretnim rukovanjem daljinskim opcija može pokrenuti u neznanju?
- Drugo, kad se već opcija pokrene, da li negdje mogu vidjeti da je ta opcija aktivirana u tekućem mjesecu, pa da je onda koristim u punom kapacitetu kad ću je već platiti radi nespretnosti?
- Treće, nemojte mi kao odgovor nuditi druge, skuplje pakete.
@drug_profi,
Opcija TV unazad se naplaćuje ukoliko nije dio paketa koji koristite. Pokreće se na daljinskom upravljaču. Korištenje iste, u periodu dužem od 5 minuta ,se fakturiše cijenom od 3,00 KM.
Čuj?

Pa čitate li vi šta vam se napiše ili samo ispaljujete te automatske odgovore, kao da pričam sa robotom bez pameti.
Pa upravo sam je platio, aktiviranu slučajno i nisam ni znao da je aktivirana dok nisam vidio račun.

Pitao sam jasno, i ne znam kkako jasnije da napišem.
Zašto nakon toga nemam informaciju da je u tekućem mjesecu ta usluga aktivirana (pa da je rabim kad je već moram platiti).
I hvala što mi niste nudili EON i slično....
@telemah
Da ponovim pitanja jer nisam dobio odgovor:
Zašto nakon toga nemam informaciju da je u tekućem mjesecu ta usluga aktivirana
Pauza

#93239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pauza »

@Telemach

MOgu li preći na EON DUO light sa TRIO GRANDE PAKETA bez potpisivanja ugovora?
goran387

#93240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by goran387 »

Ne znam jel neko već napisao na prošlim stranicama ali vidim na eonu u sklopu totala imaju i HD verzije viasat history , nature i explore.
Znam da nije bilo kad sam provjeravao prije nekoliko dana
crnivrag

#93241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

goran387 wrote:Ne znam jel neko već napisao na prošlim stranicama ali vidim na eonu u sklopu totala imaju i HD verzije viasat history , nature i explore.
Definitivno prije nisu bile dostupne HD verzije Viasat kanala putem EON platforme za korisnike Total TV-a, iako su im ovi kanali u HD rezoluciji postali dio ponude još 20.09.
goran387

#93242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by goran387 »

crnivrag wrote:
goran387 wrote:Ne znam jel neko već napisao na prošlim stranicama ali vidim na eonu u sklopu totala imaju i HD verzije viasat history , nature i explore.
Definitivno prije nisu bile dostupne HD verzije Viasat kanala putem EON platforme za korisnike Total TV-a, iako su im ovi kanali u HD rezoluciji postali dio ponude još 20.09.
A jel idu na telemachu ?
crnivrag

#93243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

goran387 wrote: A jel idu na telemachu ?
Ne, kod nas su dostupne samo SD verzije Viasat kanala, u okviru digitalne D3 ponude (DVB-C mreže) i EON online servisa.
fusion_ba

#93244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

;
crnivrag wrote:
Jeste HD vec otprilike 15-20 dana
Telemach

#93245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

[/quote]

@telemah
[/quote]
@"drug_profi;
U okviru opisa paketa ste upoznati sa onim što isti sadržava. Korištenje usluge TV unazad, za pakete koje ista ne sadrži, se fakturiše cijenom od 3,00 KM. Ukoliko ne želite koristite uslugu TV unazad, možemo je deaktivirati kako ne bi nastajao obračun. Korištenjem opcije duže od 5 minuta, podrazumijeva fakturisanje od 3,00 KM te uslugu možete koristiti do kraja mjeseca neograničeno.
Telemach

#93246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Pauza wrote:@Telemach

@Pauza,
Ugovor se potpisuje na 12/24 mjeseca. Nemate mogućnost koristiti uslugu paketa bez potpisivanja Ugovora.
drug_profi

#93247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Telemach wrote:
drug_profi wrote:
@telemah
@"drug_profi;
U okviru opisa paketa ste upoznati sa onim što isti sadržava. Korištenje usluge TV unazad, za pakete koje ista ne sadrži, se fakturiše cijenom od 3,00 KM. Ukoliko ne želite koristite uslugu TV unazad, možemo je deaktivirati kako ne bi nastajao obračun. Korištenjem opcije duže od 5 minuta, podrazumijeva fakturisanje od 3,00 KM te uslugu možete koristiti do kraja mjeseca neograničeno.
Odlično, onda mi deaktivirajte tu opciju TV unazad potpuno. Moje podatke imate.
A moj savjet za vas je da prilagodite softver koji bi upozoravao na nastanak dodatnog troska, te koji bi ukazivao da je opcija za taj mjesec vec aktivirana.
To bi bilo pravo unapredjenje i cista posla. Ovako je vrlo jak utisak lova u mutnom, to jest dojam da se pokusava zaraditi koja marka vise od pretplatnika mimo njihove volje.
Telemach

#93248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drug_profi wrote:
Telemach wrote:
drug_profi wrote:
@telemah
@"drug_profi;
Odlično, onda mi deaktivirajte tu opciju TV unazad potpuno. Moje podatke imate.
A moj savjet za vas je da prilagodite softver koji bi upozoravao na nastanak dodatnog troska, te koji bi ukazivao da je opcija za taj mjesec vec aktivirana.
To bi bilo pravo unapredjenje i cista posla. Ovako je vrlo jak utisak lova u mutnom, to jest dojam da se pokusava zaraditi koja marka vise od pretplatnika mimo njihove volje.
@drug_profi;
Nažalost, podatke ne pronalazimo. Molimo Vas da dostavite iste u inbox.
drug_profi

#93249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Telemach wrote:
@drug_profi;
Nažalost, podatke ne pronalazimo. Molimo Vas da dostavite iste u inbox.
Broj ugovora je poslan u pp.
tap3ah75

#93250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Telemach wrote:
Pauza wrote:@Telemach

@Pauza,
Ugovor se potpisuje na 12/24 mjeseca. Nemate mogućnost koristiti uslugu paketa bez potpisivanja Ugovora.
Šta se "dobije" kad se potpiše na 12 a šta kad na 24 mjeseca?
Locked