U cemu je problem pa ne volite hrvatski jezik? Ne znam stvarno sta ljudi vide u tim famoznim stranim jezicima.melb26sa wrote:Opet ja I nick jr kanal (145). Od prije par dana na “glavnom” eon boxu u dnevnoj samo vrti na hrvatskom. Sve postavke su kako su I prije bile na engleskom. Sinoc zovem podrsku te mi kazu da je to sada tako “cak I kod njih” sto nema apsolutno nikakve logike jer na mom eonu u sobi nick jr I dalje ide na engleskom.
Jedno pet puta sam dosad isla na reset, iskljuci/ukljuci, istekaj iz struje.
Je li do boxa pa treba mijenjati ili kako?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
duffy_duck
#93201 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- avaks
#93202 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Učimo strane jezike
A zašti ti je Adra nick ilitiga nadimak na forumu na Engleskom, šta to famozno vidiš u tome?!
A zašti ti je Adra nick ilitiga nadimak na forumu na Engleskom, šta to famozno vidiš u tome?!
-
duffy_duck
#93203 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze se reci isto kao i ti hehe ma salim se ja maloavaks wrote:Učimo strane jezike![]()
-
bocaboca
#93204 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel se moze ručno uraditi "update" eon aplikacije na EON box_u
-
BJB
#93205 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze li se preci sa TRIO Grande paketa na EON light prije isteka ugovora prvog paketa?
Hvala
Hvala
- crnivrag
#93206 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne može, EON aplikacija se sama updatuje u pozadini, nakon što dobije "dopuštenje" od servera.bocaboca wrote:Jel se moze ručno uraditi "update" eon aplikacije na EON box_u
- crnivrag
#93207 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno, samo je potrebno potpisati novi ugovor na određeno vrijeme (12/24 mjeseca).BJB wrote:Moze li se preci sa TRIO Grande paketa na EON light prije isteka ugovora prvog paketa?
Hvala
-
EdoSarajevo2019
#93208 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali sve su novi uredaji a brzina u pola slabijacrnivrag wrote:Naravno, pogotovo ako koristiš uređaje koji samo podržavaju 2.4 frekvenciju WiFi mreže, koja ima slabiju mogućnost isporuke većih WiFi brzina.EdoSarajevo2019 wrote:Pozdrav
Jedno pitanje prikljucen sam na EON LIGHT paket pa me interesuje brzina interneta kod vas i da li se vama to desava
Brzina preko Laptopa preko Lan kabla je oko 93 Mbs
Brzina preko Laptopa preko WiFi je oko 45 Mbs
Brzina preko Mobitela preko WiFi je oko 45 Mbs
Zar je moguce da je preko WiFi-a sporije za duplo ili je
problem do mreze...
- crnivrag
#93209 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Onda mogu pretpostaviti da ti router odašilje samo WiFi mrežu na frekvenciji od 2.4 Ghz, ili imaš mogućnost povezivanja i na 5 Ghz WiFi mrežu, ali ti se mreže isto zovu, i onda se možda uređaji spajaju na 2.4 Ghz verziju, jer je moguće da je ista malo jača po pitanju signala.EdoSarajevo2019 wrote: Ali sve su novi uredaji a brzina u pola slabija
Također problem može biti u lošem odabiru kanala putem kojeg se WiFi mreža odašilje, pa dolazi do zagušenja iz okoline, jer je moguće da postoje i druge WiFi mreže koje koriste isti kanal, pa dolazi do prekalapanja kanala i ometanja signala.
-
tap3ah75
#93210 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo da quotam .... da ostane ... kad izbrišeš ili promjeniš svoj komentar.duffy_duck wrote:U cemu je problem pa ne volite hrvatski jezik? Ne znam stvarno sta ljudi vide u tim famoznim stranim jezicima.melb26sa wrote:Opet ja I nick jr kanal (145). Od prije par dana na “glavnom” eon boxu u dnevnoj samo vrti na hrvatskom. Sve postavke su kako su I prije bile na engleskom. Sinoc zovem podrsku te mi kazu da je to sada tako “cak I kod njih” sto nema apsolutno nikakve logike jer na mom eonu u sobi nick jr I dalje ide na engleskom.
Jedno pet puta sam dosad isla na reset, iskljuci/ukljuci, istekaj iz struje.
Je li do boxa pa treba mijenjati ili kako?
-
megaribi1
#93211 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Već su me ljudi iz Telemacha zvali po slićnom pitanju i rekli da ne može jer je EON Light jeftiniji paket.BJB wrote:Moze li se preci sa TRIO Grande paketa na EON light prije isteka ugovora prvog paketa?
Hvala
Edit: vidio sam da im je cijena zapravo ista, pa u tom slučaju može
- Telemach
#93212 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@BJB,BJB wrote:Moze li se preci sa TRIO Grande paketa na EON light prije isteka ugovora prvog paketa?
Hvala
Naravno. Dostavite nam u pp kontakt telefon, ukoliko želite da Vas kolege pozovu i prezentuju ponudu.
-
EdoSarajevo2019
#93213 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Onda mogu pretpostaviti da ti router odašilje samo WiFi mrežu na frekvenciji od 2.4 Ghz, ili imaš mogućnost povezivanja i na 5 Ghz WiFi mrežu, ali ti se mreže isto zovu, i onda se možda uređaji spajaju na 2.4 Ghz verziju, jer je moguće da je ista malo jača po pitanju signala.EdoSarajevo2019 wrote: Ali sve su novi uredaji a brzina u pola slabija
Također problem može biti u lošem odabiru kanala putem kojeg se WiFi mreža odašilje, pa dolazi do zagušenja iz okoline, jer je moguće da postoje i druge WiFi mreže koje koriste isti kanal, pa dolazi do prekalapanja kanala i ometanja signala.
Sve sam probao ali brzina preko wifi ista oko 40Mbps se krece
Dok mi je preko Lan kabla oko 93Mbps
Dzaba mi velika brzina kad je preko Mobitela i Laptopa ne mogu ostvariti a vecina korisnika koristi Laptope i Mobitele
- drug_profi
#93214 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemaše,
- zašto nemam upozorenje na D3 V2.0 da će aktiviranje "pogledaj propušteno" opcije izazvati dodatne troškove, obzirom da se malim nespretnim rukovanjem daljinskim opcija može pokrenuti u neznanju?
- Drugo, kad se već opcija pokrene, da li negdje mogu vidjeti da je ta opcija aktivirana u tekućem mjesecu, pa da je onda koristim u punom kapacitetu kad ću je već platiti radi nespretnosti?
- Treće, nemojte mi kao odgovor nuditi druge, skuplje pakete.
- zašto nemam upozorenje na D3 V2.0 da će aktiviranje "pogledaj propušteno" opcije izazvati dodatne troškove, obzirom da se malim nespretnim rukovanjem daljinskim opcija može pokrenuti u neznanju?
- Drugo, kad se već opcija pokrene, da li negdje mogu vidjeti da je ta opcija aktivirana u tekućem mjesecu, pa da je onda koristim u punom kapacitetu kad ću je već platiti radi nespretnosti?
- Radar71
#93215 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko kaže da ne može :pEdoSarajevo2019 wrote:crnivrag wrote:Onda mogu pretpostaviti da ti router odašilje samo WiFi mrežu na frekvenciji od 2.4 Ghz, ili imaš mogućnost povezivanja i na 5 Ghz WiFi mrežu, ali ti se mreže isto zovu, i onda se možda uređaji spajaju na 2.4 Ghz verziju, jer je moguće da je ista malo jača po pitanju signala.EdoSarajevo2019 wrote: Ali sve su novi uredaji a brzina u pola slabija
Sve sam probao ali brzina preko wifi ista oko 40Mbps se krece
Dok mi je preko Lan kabla oko 93Mbps
Dzaba mi velika brzina kad je preko Mobitela i Laptopa ne mogu ostvariti a vecina korisnika koristi Laptope i Mobitele

-
NediM17
#93216 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li jos neko ima problema sa prekidima signala na podrucju Visokog?
-
BJB
#93217 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Super.crnivrag wrote:Naravno, samo je potrebno potpisati novi ugovor na određeno vrijeme (12/24 mjeseca).BJB wrote:Moze li se preci sa TRIO Grande paketa na EON light prije isteka ugovora prvog paketa?
Hvala
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#93218 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
TelemaČ, jel se more dobiti novi router sa 5GHz
a da neko ne komplikuje kao "Pa taj vam je ispravan..bla..bla "
?
-
zdruzdjo
#93219 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
DON_eARL wrote: Hoćeš da gledaš sve odjednom, kupi. Nećeš da gledaš, nemoj kupiti. Neko uloži lovu u produkciju, plati glumce, stavi sve to na tržište i hoće da naplati ekskluzivu, šta je nisko?
Ovo isto da kao korisnik BMW vozila kažeš da je nisko jer su izbacili model koji košta 100k EUR.
Usporedba sa bmw ti je losa. Jer ja i svi mi ovdje VEC placamo telemahu finu cifru na mjesecnom nivou. Znaci ne hvatamo antenom signal. Nego smo u njihov mrezi koju placamo. I onda neko odluci da jedan dio besplatne usluge(kojom se dici) pocne naplacivati.
Telemah se dici sa svojim video klubom koji je besplatan. Xyxy filmova bla bla. Ok imamo premium pakete koji kostaju kolko kostaju i dodatno se placa. Postujem.
Medjutim kanal u kojem je ova serija je sastavni dio paketa. Imamo pristup svemu sa tog kanala. E sad odjednom se pojavi na tom paketu nesto za sta cemo traziti dodatne pare. Ne sjecam se nigdje nekog "pay per view" ili sl. u mom ugovoru. Mozda, ne tvrdim. Ispravite me ako grijesim.
Produkcija serije je normalno da naplati. Medjutim sta je tu telemach. Kupio prava na emitovanje pa sad (pre)prodaje dodatno? Meni to lici na sverc. I to mi je nisko.
- Telemach
#93220 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@drug_profi,drug_profi wrote:Telemaše,
Opcija TV unazad se naplaćuje ukoliko nije dio paketa koji koristite. Pokreće se na daljinskom upravljaču. Korištenje iste, u periodu dužem od 5 minuta ,se fakturiše cijenom od 3,00 KM.
- Telemach
#93221 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Bobi,Bobi wrote:TelemaČ, jel se more dobiti novi router sa 5GHza da neko ne komplikuje kao "Pa taj vam je ispravan..bla..bla "
?
Ukoliko je usluga uredna i ne iziskuje zamjenu modema, ista se ne vrši.
- Telemach
#93222 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@NediM17,NediM17 wrote:Da li jos neko ima problema sa prekidima signala na podrucju Visokog?
Vršimo provjere. Zamolit ćemo za malo strpljenja.
-
duffy_duck
#93223 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach@
Danas sam dobio update aplikacije Eon u kojem je novo uvedeno da se iskljuci ili stavi na 3 5 7 i 10 sekundi pozadinsko osvjetljenje daljinskog upravljaca. Ali na mom eon boxu ne mogu nista podesavati samo mi stoji 3 sekunde. Niti ustedu energije mogu ukljuciti sve potvrdim pritiskom na taster ok.
Danas sam dobio update aplikacije Eon u kojem je novo uvedeno da se iskljuci ili stavi na 3 5 7 i 10 sekundi pozadinsko osvjetljenje daljinskog upravljaca. Ali na mom eon boxu ne mogu nista podesavati samo mi stoji 3 sekunde. Niti ustedu energije mogu ukljuciti sve potvrdim pritiskom na taster ok.
- Telemach
#93224 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@duffy_duck,duffy_duck wrote:Telemach@
Dostavite nam kontakt telefon u pp. Također, možete kontaktirati Podršku. Dostupni smo 24/7.
- drug_profi
#93225 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
.
Last edited by drug_profi on 07/11/2019 21:35, edited 1 time in total.