Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑13/06/2022 09:23
Zapravo, ako je most na ušću Dnjepra prohodan, i 155mm Excalibur bi mogao dohvatiti Zmijsko ostrvo, ako je vjerovati da mu je domet 70 km.
Odakle ti to
Excalibur max domet 40km a ne 70
Himars domet je 70+ (90) km
I vec drugi put cujem "ako je most prohodan" kakve to veze ima s tim reonom. UA ne mora taj most koristiti da bi presla na drugu stranu?
Ja vjerujem da slobodno prebacuje tehniku i jedinicu upravo kroz Moldaviju to jest tih 2-3 kilometra granice.
Ne vjerujem da Moldavija pristaje biti uvučena u rat na taj način.
A što se tiče dometa Excalibura. Ide do 70 km, ali sa superdugim cijevima L58.
A to nemaju Ukrajinici, tako da...zaboravi sto sam pisao.
In December 2020, the round was successfully tested out to a range of 43.5 mi (70 km) using a supercharged propellant out of a 58-caliber-long ERCA gun tube.
I vec drugi put cujem "ako je most prohodan" kakve to veze ima s tim reonom. UA ne mora taj most koristiti da bi presla na drugu stranu?
Ja vjerujem da slobodno prebacuje tehniku i jedinicu upravo kroz Moldaviju to jest tih 2-3 kilometra granice.
Ne vjerujem da Moldavija pristaje biti uvučena u rat na taj način.
A što se tiče dometa Excalibura. Ide do 70 km, ali sa superdugim cijevima L58.
A to nemaju Ukrajinici, tako da...zaboravi sto sam pisao.
In December 2020, the round was successfully tested out to a range of 43.5 mi (70 km) using a supercharged propellant out of a 58-caliber-long ERCA gun tube.
Auuu babo Bajdene salji ovo sto prije moraju se i prototipi negdje testirati u ratu.
The M1299 is an American prototype 155 mm turreted self-propelled howitzer developed by BAE Systems in 2019
Tom Cooper blago optimistican.
Ali to je ono sto sam maloprije napisao.
UA drzi inicijativu u Kersonu-Karkivu-Zaporozju.
Rusi su zapravo bacili sve sto imaju na Donbas a sad su u problemu jer je UA na 5 od Izum grada, drugim rijecima u dometu ATGM i malih dronova.
Nevjerujem da ce UA da se upusti u urbane borbe u Izumu nego ce mozda probati da presjeku Izum sa sjevera.
I time natjeraju Orce da se povuku iz grada.
Ako ne onda ce kad tad morati cistiti grad a za to ce im trebati bolje uvjezbano ljudstvo.
Ako Izum bude Oslobodjen to ce staviti Ruse u veoma losu poziciju.
Potvrdio je za Metekline i Severodonetsk.
Inace na Firmsu oko Kersona se tacno vidi kako UA stisce Orce na svim stranama i sve blize i blize samom gradu.
Ako ne bude nekih iznenadjenja mene ne bi cudilo da za 15 dans gledamo ulicne borbe u centru Hersona ili jos bolje oslobodjen grad.
UA je usla u artiljerijski domet Nove Kahovke mogli bi uskoro vidjeti otezano snabdjevanje Rusa i mozda cak povlacenje na bolje pozicije.
ajde de vidjecemo oni mjesecima ovde pricaju o istim mjestima naucio ih ko prij lektiru, o davidovog broda, gore kahovke kiselivke, aleksandrivke, cernobajke
sumirprimus wrote: ↑13/06/2022 10:43
ajde de vidjecemo oni mjesecima ovde pricaju o istim mjestima naucio ih ko prij lektiru, o davidovog broda, gore kahovke kiselivke, aleksandrivke, cernobajke
Valja nam jednog dana, kad se sve ovo smiri, otici u Ukrajinu i uzivo vidjeti sva ova mjesta. U zadnja 4 mjeseca naucih vise o geografiji Ukrajine nego u svom skolovanju
Zamisli da je neko iz ukrajine učio o požarnici, banj brdu, pupama....
Uglavnom ono sto su ucesnici teme govorili: more artiljerije, more haubica, MLRS itd.. .
Treba im upravo ono cime Rusi prave napredak. Minimalan doduse, ali napredak. Ravnanje gradova, polozaja, ubijanje zive sile itd. Samo bi Ukrajinci napredovali brze jer bi Rusi brze bjezali i povlacili se, jer ne brane svoje.