Isti modem, isti problemi i kod mene. Posebno sa wifi mrežom.aditon wrote:Mislim da jeste, radi se o prvom Ubee modemu koji su imali u svojoj ponudi. Ne znam napamet serijsku oznaku a nisam trenutno u prilici ni da pogledam. Modem je već mislim neke 3 godine kod mene, da li mu je istekao rok ili ne, to ne znam. To što gubi konkeciju ne bi bilo toliko problematično da se on hoće nakon restarta oporaviti ali nakon restarta neće jednostavno da povuće ip adresu što me baš nervira. Također i ovo s wifijem je postalo problem u zadnje vrijeme..Er0l wrote:Je li ovaj modem kod tebe ?aditon wrote:@Telemach
koristim Ubee modem, model koji ste prvi u ponudi imali..u zadnje vrijeme imam određenih problema s njim. Prije svega, ukoliko ga resetujem, dolazi do problema u smislu da neće da povuče IP adresu, i onda se tako patim, po 15 puta ga gasim i palim dok konačno ne proradi. Također, u zadnje vrijeme sam od sebe se ugasi, odnosno zaledi, a da bi proradio mora se resetovati (a onda dolazimo do prvog opisanog problema). Najnoviji problemi koji se javljaju tiču se wifi-a. Naime, 5ghz wifi konekcije praktično i nema, ponekad se pojavi kao flashback i zatim nestane. Što se 2.4 Ghz i onda se gubi, često nestaje u potpunosti s spiska dostpunih wifi mreža. Šta mi je činiti?
Ubee EVW327:
https://telemach.ba/a2528/podrska/servi ... teway.html
Meni se u posljednje vrijeme desava da ruter izgubi svoju IP adresu 192.168.0.1 i ne mogu mu pristupiti sve do reseta, a kad ga resetujem onda mu treba neko vrijeme da dobije javnu IP. Muka je svaki put ponovo podesavati modem, jer ako snimim postavke i pokusam ih vratiti to isto ne radi na ovom modemu.
WiFi se isto zna izgubiti, proradi kad se spojim na modem pa promjenim neku wifi postavku i vratim.
Imam utisak da je ovim modemima ogranicen rok trajanja
Vdijet ćemo šta će iz Telemacha reći, a nadam se da će izvršiti zamjenu opreme.
Prijavio i zamijenili za CGA2121. Sad radi ko sat