Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Tesla Edison

#93126 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

aditon wrote:
Er0l wrote:
aditon wrote:@Telemach
koristim Ubee modem, model koji ste prvi u ponudi imali..u zadnje vrijeme imam određenih problema s njim. Prije svega, ukoliko ga resetujem, dolazi do problema u smislu da neće da povuče IP adresu, i onda se tako patim, po 15 puta ga gasim i palim dok konačno ne proradi. Također, u zadnje vrijeme sam od sebe se ugasi, odnosno zaledi, a da bi proradio mora se resetovati (a onda dolazimo do prvog opisanog problema). Najnoviji problemi koji se javljaju tiču se wifi-a. Naime, 5ghz wifi konekcije praktično i nema, ponekad se pojavi kao flashback i zatim nestane. Što se 2.4 Ghz i onda se gubi, često nestaje u potpunosti s spiska dostpunih wifi mreža. Šta mi je činiti?
Je li ovaj modem kod tebe ?

Ubee EVW327:
https://telemach.ba/a2528/podrska/servi ... teway.html

Meni se u posljednje vrijeme desava da ruter izgubi svoju IP adresu 192.168.0.1 i ne mogu mu pristupiti sve do reseta, a kad ga resetujem onda mu treba neko vrijeme da dobije javnu IP. Muka je svaki put ponovo podesavati modem, jer ako snimim postavke i pokusam ih vratiti to isto ne radi na ovom modemu.

WiFi se isto zna izgubiti, proradi kad se spojim na modem pa promjenim neku wifi postavku i vratim.

Imam utisak da je ovim modemima ogranicen rok trajanja :)
Mislim da jeste, radi se o prvom Ubee modemu koji su imali u svojoj ponudi. Ne znam napamet serijsku oznaku a nisam trenutno u prilici ni da pogledam. Modem je već mislim neke 3 godine kod mene, da li mu je istekao rok ili ne, to ne znam. To što gubi konkeciju ne bi bilo toliko problematično da se on hoće nakon restarta oporaviti ali nakon restarta neće jednostavno da povuće ip adresu što me baš nervira. Također i ovo s wifijem je postalo problem u zadnje vrijeme..
Vdijet ćemo šta će iz Telemacha reći, a nadam se da će izvršiti zamjenu opreme.
Isti modem, isti problemi i kod mene. Posebno sa wifi mrežom.

Prijavio i zamijenili za CGA2121. Sad radi ko sat ;)
ismar2215

#93127 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ismar2215 »

Da li je moguće EON smart box priključiti na monitor preko HDMI ulaza umjesto na TV?
crnivrag

#93128 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ismar2215 wrote:Da li je moguće EON smart box priključiti na monitor preko HDMI ulaza umjesto na TV?
Naravno, nema ograničenja na uređaje na koje box može biti priključen, samo je bitno da ti uređaji imaju HDMI ulaz i izlaznu rezoluciju od najmanje 720i/p, a maksimalna rezolucija koju EON box može prikazati je 2160p (4K).
Radar71

#93129 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

bio neki update na boxu, sad prebacivanje kanala bukvalno leti
crnivrag

#93130 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

valter.ba

#93131 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by valter.ba »

Pratim!
NediM17

#93132 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Da li jos neko ima problema sa kasnjenjem poruka sa Messengera na Androidu kada je spojen na kucni wireless? Mene je taj problem izludjivao na Ciscu EPC3925, dobio Ubee EVW32C, nakon toga vise nikakvih problema, sve do prije par dana kada su poruke opet pocele kasniti. Toliko mi ide na zivce da i kad sam u kuci koristim mobile data, tada poruke uredno dolaze momentalno i nema nikakvih problema.
alipasijaner

#93133 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

E hvala vam na ovom najnovijem updateu eon aplikacije na box-u koja je napokon omogucila da se izmjeni vrijeme trajanja pozadinskog osvjetljenja daljinca ili totalnog gasenja i opcijom ustede energije.
crnivrag

#93134 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

alipasijaner wrote:E hvala vam na ovom najnovijem updateu eon aplikacije na box-u koja je napokon omogucila da se izmjeni vrijeme trajanja pozadinskog osvjetljenja daljinca ili totalnog gasenja i opcijom ustede energije.
Pored toga, novi update EON box aplikacije je donio stabilnosti iste, i aplikacija više ne pada pri pretrazi Video Klub sadržaja, dužem prebacivanju kanala i izlasku u glavni Android početni ekran.

Također je puno bolji odziv pri prebacivanju kanala.
probook

#93135 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

alipasijaner wrote:E hvala vam na ovom najnovijem updateu eon aplikacije na box-u koja je napokon omogucila da se izmjeni vrijeme trajanja pozadinskog osvjetljenja daljinca ili totalnog gasenja i opcijom ustede energije.
Kad je bio update? Kod mene security patch level februar
alipasijaner

#93136 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

probook wrote:
Kad je bio update? Kod mene security patch level februar
Radi se o update-u EON aplikacije na BOX-u, ne o updateu firmwarea BOX-a...
typeOnegative

#93137 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

diablobih wrote:
typeOnegative wrote:@telemach

koji su uvjeti da bi se dobio ovaj novi technicolor 5GHz router ... nadoplata neka , EON premium ili ??
Ako si dosao sa HSa, peglat ce te drama, lafo ne mogu proknjiziti za HS korisnike iako si na normalnom paketu. Ja sam se morao peglati malo duze.
Nisam , dosao sa Artnet kiseljak tj postao korisnik telemacha kad su ih preuzeli 2013. I , kako si prosao , platio nesto ili , moze i na pp ?

@telemach
zahvaljujem
chakany

#93138 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Čitam neki dan odgovor Telemacha na pitanje jednog forumaša oko kvaliteta slike. Ne mogu sad da tražim koji je tačno post bio, ali dobro sam se nasmijao na odgovor.
Uglavnom, odgovor je glasio da Telemach emituje neki kanal kako mu emiter dostavi i u takvoj kvaliteti slike ga emituje. E pa sad, RTV BN HD emituje samo u HD rezoluciji, ali mi kanal imamo u SD rezoluciji. Hayat kanali idu samo u HD rezoluciji, mi ih imamo u SD rezoluciji (osim Hayat HD) itd itd...
Znači ne znam koliko je sad to baš tačno da se svaki TV kanal emituje u onom formatu koji im emiter pošalje.
typeOnegative

#93139 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

to je ugl laz , vidio sam npr SK u HD na IPTV listama i slika je svjetlosnu godinu bolja nego kod nas . da ukinu ono analogno govno moglo bi ,ali ...
diablobih

#93140 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

typeOnegative wrote:
diablobih wrote:
typeOnegative wrote:@telemach

koji su uvjeti da bi se dobio ovaj novi technicolor 5GHz router ... nadoplata neka , EON premium ili ??
Ako si dosao sa HSa, peglat ce te drama, lafo ne mogu proknjiziti za HS korisnike iako si na normalnom paketu. Ja sam se morao peglati malo duze.
Nisam , dosao sa Artnet kiseljak tj postao korisnik telemacha kad su ih preuzeli 2013. I , kako si prosao , platio nesto ili , moze i na pp ?

@telemach
zahvaljujem
Nisam platio nista, to mi je bio jedan od uslova za potpisivanje novog ugovora, inace mi ga nikad ne bi dali ja mislim. Prica im bila kao ne mogu da proknjize za HSovce, samo za originalne telemachovce i onda nakon ubjedjivanja mi ga dadnu. Nekad ni njima nije lahko, ista kompanija, a ne mogu nesto tako jednostavno da srede.
gidra

#93141 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Meni Klix forum ne radi na Telemach internetu ni na jednom uređaju, neki problemi sa DNS-om...
Dok sve regularno radi na Bhtelekom 4g mreži.
Ima li još neko slicnih problema?
diablobih

#93142 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

gidra wrote:Meni Klix forum ne radi na Telemach internetu ni na jednom uređaju, neki problemi sa DNS-om...
Cini ti se, klix ima problema izgleda sa ddos napadima. Malo radi, malo ne radi.
gidra

#93143 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

diablobih wrote:
gidra wrote:Meni Klix forum ne radi na Telemach internetu ni na jednom uređaju, neki problemi sa DNS-om...
Cini ti se, klix ima problema izgleda sa ddos napadima. Malo radi, malo ne radi.
Ma ne čini mi se, evo na tabletu i laptopu ne mogu da dobijem forum, a portal mogu regularno na Telemachu..
Dok evo na mobu pišem preko 4g i otvara mi sve instantno...
diablobih

#93144 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

gidra wrote:
diablobih wrote:
Ma ne čini mi se, evo na tabletu i laptopu ne mogu da dobijem forum, a portal mogu regularno na Telemachu..
Dok evo na mobu pišem preko 4g i otvara mi sve instantno...
forum i jeste u problemu, nije portal.
MTV

#93145 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Forum pada i na Logosoft internet i 4G Eronet.
Domy31

#93146 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

crnivrag wrote:
Pored toga, novi update EON box aplikacije je donio stabilnosti iste, i aplikacija više ne pada pri pretrazi Video Klub sadržaja, dužem prebacivanju kanala i izlasku u glavni Android početni ekran.

Također je puno bolji odziv pri prebacivanju kanala.
Upravo sam provjerio ovo i mogu potvrditi da he tačno.
megaribi1

#93147 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by megaribi1 »

typeOnegative wrote:to je ugl laz , vidio sam npr SK u HD na IPTV listama i slika je svjetlosnu godinu bolja nego kod nas . da ukinu ono analogno govno moglo bi ,ali ...
Ne nužno. U doba HS HKB televizije čak i više kanala je bilo dodijeljeno analognoj televiziji, ali sam ponekad prebacivao na digitalnu, da vidim kako to čudo izgleda. I slika na Arena Sport HD je bila bolja nego danas, a bio je i kanal Luxe HD čija je ljepota slike zaustavljala dah. Ali zaglavljivanje Philipsovog televizora na digitalnim kanalima i potreba da ga isključim iz struje i uključim je bilo toliko iritantno da sam 90% vremena gledao analognu TV. Sada na Vestel/VOX televizoru više gledam digitalnu nego analognu.
90minut

#93148 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 90minut »

Telemach daj majke ti reci kolegama da ubace 5 sezonu Ray Donovan-a evo prekjucer ubacili šestu nedostaje 5 samo a ja neki dan malo po malo pogledao prve 4 i obraduje me novost kad ono 6 :D
dzeko1

#93149 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzeko1 »

Pozz svima. Situacija ja slijedeca: Imam duo net grande paket, ugovor mi je davno istekao, ali se ne zelim obavezivati na novi, pogotovo sto traze cak 24 mjeseca, ne daju kraci period. Htio bih uzeti sebi Arena sport paket, i ako bih ga uzeo da li ga mogu uvijek odjaviti? Lupam, 'dosadi' mi poslije 2 mjeseca, mogu li ga normalno odjaviti preko portala mojtelemach, gdje se moze i prijaviti?

I jos jedno pitanje, da li mogu negdje pogledati koliko sam gigabajti potrosio za prethodni/tekuci mjesec, zivo me zanima koliko trosim :D

@telemach, moze li se zakljuciti novi ugovor na 12 mjeseci, a ne dvije godine, tako vam pise u cjenovniku.

"Minimalno trajanje pretplate na EON DUO pakete je 12 ili 24 mjeseca. "
duffy_duck

#93150 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Meni se update eon.box nije radio ? Ne znam kako meni nema novog update a svima vama je došao
?
Locked