Pa ako dođu, utvrdiće da usluga odlično radi i da je problem sa rukovanjem TV prijemnikom. Lakše donijeti opremu i pokušati na galamu ha ya.seoBIH wrote:Izvini, ali zašto nisi tražio da dodju na tvoju adresu? To sto ti neko govori, ako nemaš na papiru, ne uzimaj zdravo za gotovo.bubiba wrote:Zar moj dolazak na noge na stup, donosenje opreme i izdavanje kartice moram da platim 25,00 maraka? Ne trazim dodatnu opremu, plus su mi i govorili da ukoliko imam problema sve se moze rijesiti, ne žalim se bezveze jer su me slagali.seoBIH wrote:Ti imaš tehnički problem uzrokovan zbog tvoje otpreme i negodujes sto ti ne riješe taj problem besplatno? Wtf? Ljudi su bas razmaženi.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Tesla Edison
#93101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
tap3ah75
#93102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pustite čovjeka neka pokuša na bilo koji način izganjati sebi.
- crnivrag
#93103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EON box nije moguće otkupiti i isti postaje trajno vlasništvo kompanije Telemach, a namjerno oštećenje ili nevraćanje istog po raskidu ugovora košta 189 KM.sencobih wrote: 80 ili 150 maraka i to uz vezanje na 24 ili 12 mjeseci? Plus još 5KM mjesečno? Pa šta je to toliko skupo i koliko je to posla postaviti box pa da košta toliko? Ispada da kupiš od njih box odmah kešom i onda plaćaš 5 maraka korištenje toga boxa to uz obavezujuci ugovor
https://telemach.ba/Binary/20723/TMBA_- ... _-2019.pdf
Last edited by crnivrag on 04/11/2019 18:54, edited 1 time in total.
- crnivrag
#93104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dostupan je novi cjenovnik Telemach usluga, koji stupa na snagu od danas, a čija je jedina razlika u odnosu na prethodni cjenovnik dodavanje mogućnosti zakupa "Zadruga" digitalnog paketa kanala po cijeni od 9.90 KM na mjesečnoj osnovi:
- crnivrag
#93105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a53876/podrska/vije ... -zimu.htmlNovine u Video Klubu koje će vas ugrijati pred zimu
Novembar smo rezervisali za nove, atraktivne serije i nove sezone već dobro poznatih serija. U katalogu Nova S Play od 8. novembra stiže dugoočekivana druga sezona popularne serije Senke nad Balkanom koja je nastala u originalnoj produkciji United Media, od autora Dragana Bjelogrlića. Istog dana imate i prvi put mogućnost da pogledate sve nove epizode odjednom, onda kada to vama odgovara bilo gdje u Bosni i Hercegovini. Šest godina nakon zbivanja u prvoj sezoni, popularni junaci Tane i Stanko kreću u avanturu koja će baciti novo, mistično svjetlo na skrivenu historiju Balkana i kontinenta. U uzavreloj atmosferi društvenih i ideoloških previranja, tajna društva i ilegalne organizacije bujaju i kroje nove mape i događaje. Centralni tok priče fokusiran je tragični atentat na kralja Aleksandra Karađorđević u Marseju, a prate ga paralelne priče koje na koncu imaju zajednički rasplet.
Katalog HBO postaje od 4. novembrabogatiji za premijeru nove serije Njegova mračna tkanja. Adaptacija nagrađivane istoimene trilogije Filipa Pulmana, koja se smatra savremenim remek-djelom naučne fantastike, serija prati Lyru (Dafne Keen), naizgled običnu, ali hrabru djevojku iz drugog svijeta. Lyra kreće u potragu za kidnapovanim prijateljem, otkriva zlokobnu zavjeru u vezi sa ukradenom decom i pokušava da shvati misteriozni fenomen zvani Prašina. Dok putuje kroz svjetove, uključujući i onaj nama poznat, Lyra upoznaje odlučnog i odvažnog dječaka Willa. Oni zajedno sreću neobična bića i otkrivaju opasne tajne, a sudbina živih i mrtvih je u njihovim rukama.
Šesta sezona popularne serije Moć dolazi sa katalogom Pickbox. Kriminalistička drama smještena u dva različita svijeta, glamuroznu njujoršku klupsku scenu i brutalni svijet trgovine drogom. James St. Patrick, zvani Duh, ima sve, prelijepu suprugu, predivan penthouse na Manhattan-u i popularan novi njujorški noćni klub. U njegovom klubu „Istina“ okuplja se elita, slavne face grada koji nikad ne spava. Dok njegov uspjeh raste, rastu i James-onovi planovi da stvori carstvo. Ali, „Istina“ zapravo krije ružnu stvarnost, to je paravan za James-ovu unosnu mrežu prodaje droge koja uslužuje samo moćne i bogate.
-
sencobih
#93106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za sta onda naplate 80 ili 150 KM? To po onom sistemu ,imaš robu, prodas robu, ostane ti roba, kao prostitutkacrnivrag wrote:EON box nije moguće otkupiti i isti postaje trajno vlasništvo kompanije Telemach, a namjerno oštećenje ili nevraćanje istog po raskidu ugovora košta 189 KM.sencobih wrote: 80 ili 150 maraka i to uz vezanje na 24 ili 12 mjeseci? Plus još 5KM mjesečno? Pa šta je to toliko skupo i koliko je to posla postaviti box pa da košta toliko? Ispada da kupiš od njih box odmah kešom i onda plaćaš 5 maraka korištenje toga boxa to uz obavezujuci ugovor
- crnivrag
#93107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taj iznos od 80 KM/150 KM se zove priključna taksa, i naplaćuje se korisnicima koji žele EON box, a koji su se opredijelili za druge pakete koji nisu više u komercijalnoj ponudi (Duo/Trio Grande paketi), za korisnike samostalnih digitalnih paketa koji žele koristiti uslugu putem EON box uređaja, ili za korisnike EON paketa (osim EON Duo/Trio Light paketa), koji žele dodatni EON box u okviru EON paketa.sencobih wrote:
Za sta onda naplate 80 ili 150 KM? To po onom sistemu ,imaš robu, prodas robu, ostane ti roba, kao prostitutka
Jedan EON box uređaj je dostupan besplatno korisnicima EON Duo/Trio Full/Premium paketa uz ugovor na 24 mjeseca, i tim korisnicima se ne naplaćuje priključna taksa.
-
sencobih
#93108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala na informacijamacrnivrag wrote:Taj iznos od 80 KM/150 KM se zove priključna taksa, i naplaćuje se korisnicima koji žele EON box, a koji su se opredijelili za druge pakete koji nisu više u komercijalnoj ponudi (Duo/Trio Grande paketi), za korisnike samostalnih digitalnih paketa koji žele koristiti uslugu putem EON box uređaja, ili za korisnike EON paketa (osim EON Duo/Trio Light paketa), koji žele dodatni EON box u okviru EON paketa.sencobih wrote:
Za sta onda naplate 80 ili 150 KM? To po onom sistemu ,imaš robu, prodas robu, ostane ti roba, kao prostitutka
Jedan EON box uređaj je dostupan besplatno korisnicima EON Duo/Trio Full/Premium paketa uz ugovor na 24 mjeseca, i tim korisnicima se ne naplaćuje priključna taksa.
- Telemach
#93109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivrag,crnivrag wrote:Taj iznos od 80 KM/150 KM se zove priključna taksa, i naplaćuje se korisnicima koji žele EON box, a koji su se opredijelili za druge pakete koji nisu više u komercijalnoj ponudi (Duo/Trio Grande paketi), za korisnike samostalnih digitalnih paketa koji žele koristiti uslugu putem EON box uređaja, ili za korisnike EON paketa (osim EON Duo/Trio Light paketa), koji žele dodatni EON box u okviru EON paketa.sencobih wrote:
Hvala na detaljnom objašnjenju.
- typeOnegative
#93110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
koji su uvjeti da bi se dobio ovaj novi technicolor 5GHz router ... nadoplata neka , EON premium ili ??
koji su uvjeti da bi se dobio ovaj novi technicolor 5GHz router ... nadoplata neka , EON premium ili ??
-
tap3ah75
#93111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam problema sa wifijem ... svako malo prekida i nemam mogućnost uopšte koristiti wi fi u stanu.
U pitanju je bijeli TP LINK koji smo od telemaha dobili.
Kad ga resetujem, radi neko vrijeme ok ali nakon nekog vremena opet zeza ... ali i sam nekad dođe sebi - bez reseta pa sve bude ok.
Kad ga resetujem, radi neko vrijeme ok ali nakon nekog vremena opet zeza ... ali i sam nekad dođe sebi - bez reseta pa sve bude ok.
- diablobih
#93112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako si dosao sa HSa, peglat ce te drama, lafo ne mogu proknjiziti za HS korisnike iako si na normalnom paketu. Ja sam se morao peglati malo duze.typeOnegative wrote:@telemach
- crnivrag
#93113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taj router su davali u toku 2011-te i 2012-te godine na besplatno korištenje u okviru trajanja ugovorne obaveze, međutim sam taj router (a radi se o modelu TP-Link TL-WR740N) je jako slab po pitanju WiFi dometa (ima samo jednu eksternu antenu) i po pitanju brzine koju isporučuje putem WiFI mreže (koristi samo 2.4 Ghz frekventni opseg i WiFi specifikaciju 802.11 b/g/n).tap3ah75 wrote: U pitanju je bijeli TP LINK koji smo od telemaha dobili.
Router također posjeduje 100 Mbps WAN port, što znači da u najboljim uslovima bi mogao ostvariti 100 Mbps putem WiFi mreže, što je u realnosti skoro pa i nemoguće, ako živiš negdje gdje ima barem još nekoliko WiFi mreža u okruženju.
Ja sam sa routerima koji posjeduju puno jače 4 eksterne antene uspijevao povući maksimalno do 80 Mbps putem 2.4 Ghz WiFi mreže i to u neposrednoj blizini routera.
A ovo sve ti pričam, jer sam i ja od 2012-te do 2015-te koristio taj njihov TP Link router.
-
tap3ah75
#93114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne treba meni tolika brzina uopšte.
A i domet mu je uvijek bio ok.
Stan je ... nije kuća.
Ali mi treba da radi i da je stabilan a ovaj je već u fazi 50:50.
A i domet mu je uvijek bio ok.
Stan je ... nije kuća.
Ali mi treba da radi i da je stabilan a ovaj je već u fazi 50:50.
- Telemach
#93115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@typeOnegative,typeOnegative wrote:@telemach
Upit je proslijeđen. Zamolit ćemo za malo strpljenja.
- Telemach
#93116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@tap3ah75,tap3ah75 wrote:Imam problema sa wifijem ... svako malo prekida i nemam mogućnost uopšte koristiti wi fi u stanu.
Izvršit ćemo provjere.
-
brazzo19
#93117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Do koliko sati radi Telemach "pult" u SCC.u i moze li se tamo racun platiti ?
- aditon
#93118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
koristim Ubee modem, model koji ste prvi u ponudi imali..u zadnje vrijeme imam određenih problema s njim. Prije svega, ukoliko ga resetujem, dolazi do problema u smislu da neće da povuče IP adresu, i onda se tako patim, po 15 puta ga gasim i palim dok konačno ne proradi. Također, u zadnje vrijeme sam od sebe se ugasi, odnosno zaledi, a da bi proradio mora se resetovati (a onda dolazimo do prvog opisanog problema). Najnoviji problemi koji se javljaju tiču se wifi-a. Naime, 5ghz wifi konekcije praktično i nema, ponekad se pojavi kao flashback i zatim nestane. Što se 2.4 Ghz i onda se gubi, često nestaje u potpunosti s spiska dostpunih wifi mreža. Šta mi je činiti?
koristim Ubee modem, model koji ste prvi u ponudi imali..u zadnje vrijeme imam određenih problema s njim. Prije svega, ukoliko ga resetujem, dolazi do problema u smislu da neće da povuče IP adresu, i onda se tako patim, po 15 puta ga gasim i palim dok konačno ne proradi. Također, u zadnje vrijeme sam od sebe se ugasi, odnosno zaledi, a da bi proradio mora se resetovati (a onda dolazimo do prvog opisanog problema). Najnoviji problemi koji se javljaju tiču se wifi-a. Naime, 5ghz wifi konekcije praktično i nema, ponekad se pojavi kao flashback i zatim nestane. Što se 2.4 Ghz i onda se gubi, često nestaje u potpunosti s spiska dostpunih wifi mreža. Šta mi je činiti?
- Telemach
#93119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@brazzo19,brazzo19 wrote:Do koliko sati radi Telemach "pult" u SCC.u i moze li se tamo racun platiti ?
Račun, u SCC-u, možete platiti u periodu od 10 do 18h.
- Telemach
#93120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@aditon,aditon wrote:@Telemach
Vrlo brzo ćemo izvršiti provjere. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
- TMovac
#93121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imao sam potpuno isti problem. Kada sam presao na EON premium paket, dali su Ubee modem. Radio je citavih 3 sata kako treba. Na srecu odmah sutradan su dosli i zamjenili ruter ( dali mi CISCO ). Sad zasad nemam problema.aditon wrote:@Telemach
-
brazzo19
#93122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala.Telemach wrote:@brazzo19,brazzo19 wrote:Do koliko sati radi Telemach "pult" u SCC.u i moze li se tamo racun platiti ?
Račun, u SCC-u, možete platiti u periodu od 10 do 18h.
-
Er0l
#93123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li ovaj modem kod tebe ?aditon wrote:@Telemach
Ubee EVW327:
https://telemach.ba/a2528/podrska/servi ... teway.html
Meni se u posljednje vrijeme desava da ruter izgubi svoju IP adresu 192.168.0.1 i ne mogu mu pristupiti sve do reseta, a kad ga resetujem onda mu treba neko vrijeme da dobije javnu IP. Muka je svaki put ponovo podesavati modem, jer ako snimim postavke i pokusam ih vratiti to isto ne radi na ovom modemu.
WiFi se isto zna izgubiti, proradi kad se spojim na modem pa promjenim neku wifi postavku i vratim.
Imam utisak da je ovim modemima ogranicen rok trajanja
- aditon
#93124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
a ne znam da li ima veze s tim, i ja sam sad na eon premium paketu ali već neko vrijeme sam primjetio gore opisane probleme ali nisam do sada prijavljivao ništa kako bi bio siguran da ovaj modem ima određenih problema.TMovac wrote:Imao sam potpuno isti problem. Kada sam presao na EON premium paket, dali su Ubee modem. Radio je citavih 3 sata kako treba. Na srecu odmah sutradan su dosli i zamjenili ruter ( dali mi CISCO ). Sad zasad nemam problema.aditon wrote:@Telemach
- aditon
#93125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da jeste, radi se o prvom Ubee modemu koji su imali u svojoj ponudi. Ne znam napamet serijsku oznaku a nisam trenutno u prilici ni da pogledam. Modem je već mislim neke 3 godine kod mene, da li mu je istekao rok ili ne, to ne znam. To što gubi konkeciju ne bi bilo toliko problematično da se on hoće nakon restarta oporaviti ali nakon restarta neće jednostavno da povuće ip adresu što me baš nervira. Također i ovo s wifijem je postalo problem u zadnje vrijeme..Er0l wrote:Je li ovaj modem kod tebe ?aditon wrote:@Telemach
Ubee EVW327:
https://telemach.ba/a2528/podrska/servi ... teway.html
Meni se u posljednje vrijeme desava da ruter izgubi svoju IP adresu 192.168.0.1 i ne mogu mu pristupiti sve do reseta, a kad ga resetujem onda mu treba neko vrijeme da dobije javnu IP. Muka je svaki put ponovo podesavati modem, jer ako snimim postavke i pokusam ih vratiti to isto ne radi na ovom modemu.
WiFi se isto zna izgubiti, proradi kad se spojim na modem pa promjenim neku wifi postavku i vratim.
Imam utisak da je ovim modemima ogranicen rok trajanja
Vdijet ćemo šta će iz Telemacha reći, a nadam se da će izvršiti zamjenu opreme.