Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#93076 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Vidjeli smo da nema garancije ni sa iskusnim igračima.
Kakav profil igrača mi dovodimo? One koje neće niko, one kojima je karijera u padu, problematične, koji se seljakaju svako pola sezone ili sezonu.
S takvim igračima nema ništa. Nema titule, nema kupa, nema Evrope, nema para.
Onda ide priča, ne ide ovako. Šta će nam krampe iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, ko zna otkud. Potrošeni i poluigrači.
Daj djecu, ali eto, nemoj golmana, ukopaće nas. Daj iskusnog Džafića koji ima CV za pozavidjeti.
Ako ćemo sklanjati Kovačevića, treba skloniti i Pidru, Mujakića, Šabanovića....svi su oni mladi, kiksaće.
Raigor Stonehoof

#93077 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

tomahavce, ti ignorises sto grean i ja govorimo.

greske ostalih igraca se daju ispraviti, greska golmana je gol u mrezi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#93078 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Raigor Stonehoof wrote:tomahavce, ti ignorises sto grean i ja govorimo.

greske ostalih igraca se daju ispraviti, greska golmana je gol u mrezi.
Logično, iza njega nema niko.
Eventualno da neko od odbrambenih izbije loptu iz gola nakon greške.

Znači, vi bi iskusnijeg Džafića umjesto zelenog Kovačevića?
Muhamed Đakmić

#93079 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Vladan može postati bolji golman od Pavlovića i Džafića samom činjenicom da je 1998. godište.

Ali može i ne postati bolji, i ne ulijeva baš veliko povjerenje nekim svojim stvarima.

Ja bih mu dao šansu, ali da onda prihvatimo da titula nije imperativ. Lošiji je on golman od Pavlovića, mislim da ćemo se u to tek uvjeriti.

Pa u derbiju je tri gola primio svojim greškama, velika je sreća da su dva opravdano poništena, ali svejedno su situacije bile relativno bezopasne, a on ih nije rutinski riješio.

Ja bih ga ipak zadržao na golu, ali svejedno mislim da su Grean i Raigor u pravu, u ovom trenutku je zelen i imat će sigurno još dosta grešaka.
Tomahawk11
Globalni moderator

#93080 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote: Ja bih ga ipak zadržao na golu, ali svejedno mislim da su Grean i Raigor u pravu, u ovom trenutku je zelen i imat će sigurno još dosta grešaka.
Naravno da su u pravu, samo ja ne vidim da mi imamo bolju opciju.
Džafić je mačak u vreći, Pavlović ima svoje mane, a vrlo moguće da je bivši....dakle, nije sad da će Husref žrtvovati nekog dobrog golmana da bi akademcu dao šansu da od njega napravi golmana.
Logovan

#93081 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Raigor Stonehoof wrote:Ja se opet ne slazem. Golman je jedina pozicija u ekipi gdje uvijek treba igrat iskusan igrac. Bojim se da ce mu se ubrzo spisak familije 5 koljena unazad vadit. Dosad je imao srece, ali nece ni to trajati zauvijek.
Kakva sreća Raigore.... :-)

Istrpiti momka. Ne nabijati mu na nos greške koje uradi, niti ga kažnjavati radi njih, ne prozivati ga i tako to. Neka se on i Džafić mijenjaju na golu. Prvenstvo, uskoro kup, obojica mogu dobiti dovoljno prilike. Kovačević ima potencijala da izraste u odličnog golmana.

Imamo bruku mladih u prvom timu koji dobijaju priliku. Valjda ne zajebemo šta sa njima. :-)
Muhamed Đakmić

#93082 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Pa Džafić je vjerovatno osjetno bolji :D

Ma vidjet će se sve uskoro, naravno da mladom golmanu treba halaliti greške, ali istovremeno i raditi na njima.

Ako on do januara ne bude jako solidan golman, onda se bojim da ćemo gubiti vrijeme. Mada bih ga ja držao, preživio je derbi i Zrinjski, teško da će imati još kamaru toliko teških utakmica. Imat će naravno 17. i 18. kolo na zimu ponovo te dvije utakmice, neka one bude kvalitetno mjerilo, ako bude tada bolji nego sad, znači da mu vrijedi davati šansu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#93083 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:Pa Džafić je vjerovatno osjetno bolji :D

Ma vidjet će se sve uskoro, naravno da mladom golmanu treba halaliti greške, ali istovremeno i raditi na njima.

Ako on do januara ne bude jako solidan golman, onda se bojim da ćemo gubiti vrijeme. Mada bih ga ja držao, preživio je derbi i Zrinjski, teško da će imati još kamaru toliko teških utakmica. Imat će naravno 17. i 18. kolo na zimu ponovo te dvije utakmice, neka one bude kvalitetno mjerilo, ako bude tada bolji nego sad, znači da mu vrijedi davati šansu.
Ja sam skeptičan što se tiče Džafića zbog njegovog CV-ja. Moguće da griješim.

Vidjećemo šta će Husref uraditi. Stoji to da je preživio dvije velike utakmice, doduše u obje je primio po dva gola, ali smo bili efikasni, pa je to dosta pomoglo.
Muhamed Đakmić

#93084 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

A ja ne kontam šta fali CV-ju. Omjer broja odigranih utakmica i primljenih golova?

Vladan Kovačević u svom CV-ju ima 4 nastupa i pet primljenih golova u dresu Sarajeva. Nije baš najidealnije.

Ali to samo po sebi ne može značiti da je loš golman. I ne znači da je loš golman.
Tomahawk11
Globalni moderator

#93085 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:A ja ne kontam šta fali CV-ju. Omjer broja odigranih utakmica i primljenih golova?

Vladan Kovačević u svom CV-ju ima 4 nastupa i pet primljenih golova u dresu Sarajeva. Nije baš najidealnije.

Ali to samo po sebi ne može značiti da je loš golman. I ne znači da je loš golman.
Često mijenja klubove.
Muhamed Đakmić

#93086 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Kako ba, pa Sarajevo mu tek četvrti klub :D
Raigor Stonehoof

#93087 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Logovan wrote:
Raigor Stonehoof wrote:Ja se opet ne slazem. Golman je jedina pozicija u ekipi gdje uvijek treba igrat iskusan igrac. Bojim se da ce mu se ubrzo spisak familije 5 koljena unazad vadit. Dosad je imao srece, ali nece ni to trajati zauvijek.
Kakva sreća Raigore.... :-)

Istrpiti momka. Ne nabijati mu na nos greške koje uradi, niti ga kažnjavati radi njih, ne prozivati ga i tako to. Neka se on i Džafić mijenjaju na golu. Prvenstvo, uskoro kup, obojica mogu dobiti dovoljno prilike. Kovačević ima potencijala da izraste u odličnog golmana.

Imamo bruku mladih u prvom timu koji dobijaju priliku. Valjda ne zajebemo šta sa njima. :-)
Sreća da smo bili dobri u napadu pa smo negirali golove koje je primio. Inače, slažem se sa Đž ( :D )akmićem. Ne tvrdim da "od njega nema ništa", niti da će biti loš, samo kažem da Sarajevo nije klub u čijem se prvom timu treba obučavati golman, isto kao što nam je dosta bilo trenera koji se na nama uče.
Ne nabijati mu na nos greške koje uradi, niti ga kažnjavati radi njih, ne prozivati ga i tako to.
Ovome se mogu samo nasmijati, ko da nikad na analitičkom istoku nisi bio :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#93088 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Ili Fejsbuk stranici kluba ili bilo kojem masovnijem forumu :mrgreen: A možda i privatnim profilima igrača, mogu mislit poruka :mrgreen:
bleee_sa

#93089 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bleee_sa »

Velkoski wrote:Ili Fejsbuk stranici kluba ili bilo kojem masovnijem forumu :mrgreen: A možda i privatnim profilima igrača, mogu mislit poruka :mrgreen:
Ili sestrama bivših igrača :D
Logovan

#93090 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Raigor Stonehoof wrote:
Ne nabijati mu na nos greške koje uradi, niti ga kažnjavati radi njih, ne prozivati ga i tako to.
Ovome se mogu samo nasmijati, ko da nikad na analitičkom istoku nisi bio :D
Ja samo govorim kako bi trebalo biti. :mrgreen: A i ako ćemo realno, do sad nije bilo neki većih kritika/pljuvanja po Kovačeviću.
Muhamed Đakmić

#93091 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Kako ba nije, samo vidjeti fb profil kluba na derbiju.

Mogu misliti šta su mu tek privatno pisali :D
van Basten

#93092 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by van Basten »

Mali nema golmanskog bezobrazluka... Na stranu golovi kojih se naprimao u zadnje dvije tekme gdje je bar pola njegovih, meni je najupecatljiviji trenutak njegove besperspektivnosti bio kad ga je u skoku na loptu polomio igrac Zrinjskog da je ostao lezati 3 min haman... Nigdje golmanskog koljena, lakta... Nigdje dreke MOJA da drugi ni ne pomisle skociti na nju...
Nije to ta japija koja nama treba na golu
al-em

#93093 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by al-em »

Muhamed Đakmić wrote:A ja ne kontam šta fali CV-ju. Omjer broja odigranih utakmica i primljenih golova?

Treba napomenuti nikad losiju odbranu sarajeva, mujakic lici na igraca, dupovac losiji nego sto je bio u prvom mandatu, beka nemamo, i lijevi bek koji za klub ima 5,6 utakmica.

Ne bi on primio tolike golove da ispred sebe ima tatomirovica, puzigacu, ili nekog solidnog desnog beka tipa arsenijevic ili lede muharemovic.
Tomahawk11
Globalni moderator

#93094 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:Kako ba, pa Sarajevo mu tek četvrti klub :D
Ne znam što sam ja mislio da sam vidio kako je mijenjao klubove svako pola sezone/sezonu :-)
afannedim

#93095 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by afannedim »

Koji je razlog kažnjavanja Musemića od strane disciplinske komisije
gold'n'brown

#93096 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

afannedim wrote:Koji je razlog kažnjavanja Musemića od strane disciplinske komisije
Kako sta, ja sam djecu moro u drugu sobu skloniti kako je bio obucen :D
sencobih

#93097 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Baš su smiješni ovi iz saveza, 5 Stoja kazne ni za šta, sve nam je sjajno samo još garderoba je problem, kako ih nije stid
kakaljin

#93098 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

sencobih wrote:Baš su smiješni ovi iz saveza, 5 Stoja kazne ni za šta, sve nam je sjajno samo još garderoba je problem, kako ih nije stid
Nije obukao odjelo i kravatu :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Nevjerovatno, a bio u hlacama i kosulji
Nadzorna_ploca

#93099 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Apsolutna podrska da se stavi na gol i istrpi mladi Kovacevic. Sve da primi 20 golova u jednoj utakmici istrpiti ga do kraja. Sarajevo svakako nije naviklo na trofeje a ovo je mozda sezona da otpocnemo graditi tim na nasoj djeci.
tovarish

#93100 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Cuj, Sarajevo nije klub koji treba trpjeti mladog golmana.

A sta su to Parma,Real Madrid i Schalke,pa su svojevremeno dali sansu golobradim mladicima sansu na golu i tako dobismo neke od najboljih golmana danasnjice,od cega je Buffon mozda i najbolji ikad.Kao djecak od 16 godina je stao na gol u utakmici protiv svemirski jakog Milana,u ekipi Parme koja je te sezone pucala na sami vrh tada najjace lige na svijetu.

Poslije su dosli Casillas i Neuer,pa Donaruma prije koju godinu u Milanu.

Vladan bio il' ne bio na golu,mi titulu najvjerovatnije necemo osvojiti.Zbog toga ovu sezonu treba istrpiti i ove mlade napucati iskustvom.

S polovnjacima nismo uspjeli,vece su nam sanse sa ovom djecom,kad vec nemamo mogucnost da ekipu napucamo igracima kao sto su Jajalo i Benko.
Locked