Nikab je po većini učenjaka hanefijskog mezheba vadžib tj obaveza. A imaš snimak Karalića kada pred rat drži predavanje i govori i dovodi u pitanje islam onih koji kritikuju propis nikaba/feredže.sunceKOtepsija wrote:
To mogu tvrditi samo vehabitski "ucenjaci", koje je Al-Azhar svakako izopcio. Da li si znao da je Poslanik a.s. zabranjivao burke, nikabe, ili bilo sta sto pokriva lice prilikom obavljanja hadza?! Vjerovatno nisi.
Ali me cudi da ne znas ko je Mahmut ef. Karalic, ratni emir 7. muslimanske brigade ARBiH, prvi covjek iz Evrope koji je zavrsio Fakultet hadisa u Medini, 1980 godine....Uostalom, procitaj intervju:
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/inte ... k-po-bosni
Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#93076 Re: Sirija vol. 2
- mirsek
#93077 Re: Sirija vol. 2
Napises ti o ISIL-ovim zlocinima tu i tamo, urijetko i sturo, svake prestupne godine.sarajevoxxxx wrote:Pišem o zločinima svih strana, pisao sam o zločinima koje je počinio Isil i nisam njihov simpatizer. A ti si nebitan lik koji je na forumu izletio da bi druge forumaše koji ne misle kao ti postrojavao i ubijao u stilu ratnog zločinca.mirsek wrote: To to, daj jos ISIL-ov simaptizeru i manipulatore, jesam li najveci fasista i ubica na svijetu veci i od hitlera ?
Pokazi nam svoj nacin djelovanja.
Ja sam jel tako fasista, notorni zlocinac kojem je Asad uzor u zivotu i zelim kad porastem da postanem kao on.
Ti si s druge strane predivan, njezan, barsunaste tanane duse koji place citav dan za nevinim zrtvama diljem umeta kojima zelis puno mira, pravde i prosperiteta, to je tvoja jedina misija na forumu.
- insomnia78
#93078 Re: Sirija vol. 2
Mali predah kod pizdarije

-
zrakomlat
#93079 Re: Sirija vol. 2
Pa šta imaju misliti i izučavati tu. Jel propisano ili nije? Da ili ne?sarajevoxxxx wrote:Nikab je po većini učenjaka hanefijskog mezheba vadžib tj obaveza. A imaš snimak Karalića kada pred rat drži predavanje i govori i dovodi u pitanje islam onih koji kritikuju propis nikaba/feredže.sunceKOtepsija wrote:
To mogu tvrditi samo vehabitski "ucenjaci", koje je Al-Azhar svakako izopcio. Da li si znao da je Poslanik a.s. zabranjivao burke, nikabe, ili bilo sta sto pokriva lice prilikom obavljanja hadza?! Vjerovatno nisi.
Ali me cudi da ne znas ko je Mahmut ef. Karalic, ratni emir 7. muslimanske brigade ARBiH, prvi covjek iz Evrope koji je zavrsio Fakultet hadisa u Medini, 1980 godine....Uostalom, procitaj intervju:
A baš, nevezano za ovaj post da li se izraz učenjak upotrebljava igdje osim u verziji islamski učenjak.
-
sarajevoxxxx
#93080 Re: Sirija vol. 2
Šta kažeš, ne bi ti nikoga ubijao da ti se pruži prilika? Samo si et' "malo" opisivao.mirsek wrote:Napises ti o ISIL-ovim zlocinima tu i tamo, urijetko i sturo, svake prestupne godine.sarajevoxxxx wrote:Pišem o zločinima svih strana, pisao sam o zločinima koje je počinio Isil i nisam njihov simpatizer. A ti si nebitan lik koji je na forumu izletio da bi druge forumaše koji ne misle kao ti postrojavao i ubijao u stilu ratnog zločinca.mirsek wrote: To to, daj jos ISIL-ov simaptizeru i manipulatore, jesam li najveci fasista i ubica na svijetu veci i od hitlera ?
Pokazi nam svoj nacin djelovanja.
Ja sam jel tako fasista, notorni zlocinac kojem je Asad uzor u zivotu i zelim kad porastem da postanem kao on.
Ti si s druge strane predivan, njezan, barsunaste tanane duse koji place citav dan za nevinim zrtvama diljem umeta kojima zelis puno mira, pravde i prosperiteta, to je tvoja jedina misija na forumu.
-
sarajevoxxxx
#93081 Re: Sirija vol. 2
Dio patnji i strahota kroz koje ovih dana prolaze građani Albu Kemala:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6192287298
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6192287298
- Nadzornik
#93082 Re: Sirija vol. 2
Dobro pitanje...zrakomlat wrote: Pa šta imaju misliti i izučavati tu. Jel propisano ili nije? Da ili ne?
A baš, nevezano za ovaj post da li se izraz učenjak upotrebljava igdje osim u verziji islamski učenjak.
To ucenjak bi bilo kao naucnik ali se upotrebljava samo kod drustvenih nauka kao sto su teologija ili filozofija.
- mirsek
#93083 Re: Sirija vol. 2
Provedi u BiH ovo sto promovises i simpatises po Siriji i Iraku pa saznaj.sarajevoxxxx wrote:
Šta kažeš, ne bi ti nikoga ubijao da ti se pruži prilika? Samo si et' "malo" opisivao.
-
sarajevoxxxx
#93084 Re: Sirija vol. 2
Nikab spada u vjerska pitanja ili mes'ele tzv "mesail ihtilafije" tj pitanja oko kojih su se islamski pravnici razišli. Neke stvari ili propisi su jasni i svi su pravnici oko njih saglasni poput zabrane alkohola, jedenja svinjskog mesa, obavljanja namaza, posta, hadža, dok oko mnogih pitanja postoje različiti stavovi jedno od njih je nikab/zar/feredža. Većina pravnika smatra da je ili vadžib ili sunet, mali ili zaista mali broj islamskih pravnika to smatra novotarijom ili pak osporava sunet ili vadžib tog propisa.zrakomlat wrote:Pa šta imaju misliti i izučavati tu. Jel propisano ili nije? Da ili ne?sarajevoxxxx wrote:Nikab je po većini učenjaka hanefijskog mezheba vadžib tj obaveza. A imaš snimak Karalića kada pred rat drži predavanje i govori i dovodi u pitanje islam onih koji kritikuju propis nikaba/feredže.sunceKOtepsija wrote:
-
sarajevoxxxx
#93085 Re: Sirija vol. 2
Šta ja to simpatišem u Siriji i Iraku? Navedi moj jedan post u prilog tvojoj tvrdnji. Sa druge strane ti jesi izrazio želju da stavljaš pred zid one koji ne misle kao ti. Ti si jedan običan nasilnik, koji se trenutno zadržava na primitivnim uvredama, a koji bi sutra da možeš nema sumnje u to, ubijao forumaše i to si sam napisao nemam šta saznavati.mirsek wrote:Provedi u BiH ovo sto promovises i simpatises po Siriji i Iraku pa saznaj.sarajevoxxxx wrote:
Šta kažeš, ne bi ti nikoga ubijao da ti se pruži prilika? Samo si et' "malo" opisivao.
-
zrakomlat
#93086 Re: Sirija vol. 2
Ne pretjeruj bola. Evo ja sam siguran da me mirsek nebi rokno. A forumaš sam, kakav-takav.sarajevoxxxx wrote:Šta ja to simpatišem u Siriji i Iraku? Navedi moj jedan post u prilog tvojoj tvrdnji. Sa druge strane ti jesi izrazio želju da stavljaš pred zid one koji ne misle kao ti. Ti si jedan običan nasilnik, koji se trenutno zadržava na primitivnim uvredama, a koji bi sutra da možeš nema sumnje u to, ubijao forumaše i to si sam napisao nemam šta saznavati.mirsek wrote:Provedi u BiH ovo sto promovises i simpatises po Siriji i Iraku pa saznaj.sarajevoxxxx wrote:
Last edited by zrakomlat on 12/11/2017 01:27, edited 1 time in total.
-
swanfilter
#93087 Re: Sirija vol. 2
Zadnjih mjeseci nes ne pratim, ne citam ... Nego, kada bi mogao kraj ovog rata? I sta ce sa Asadom da se desi? Hvala ...
- insomnia78
#93088 Re: Sirija vol. 2
Cuj sta ce biti. Sahranice nas sve kako je kreno
- DaysleepeR
#93089 Re: Sirija vol. 2
opa prijetnje počele lagano, ne valja prijetiti dok se ne zna kome se prijeti, inače se može na kućnom pragu završiti išamaran pred ženom, djecom i ostatkom familije i komšiluka
- mirsek
#93090 Re: Sirija vol. 2
Al divi mu nacina pravljenja propagandnog posta.zrakomlat wrote: Ne pretjeruj bola. Evo ja sam siguran da me mirsek nebi rokno. A forumaš sam, kakav-takav.
Samo ga prati i analiziraj kako pise.
Gledaj mu tok misli, koja propagandna makina, koja spontanost sunce ti ljubim, vrhunski isterniran, koliko god da ga placaju malo je.
- mirsek
#93091 Re: Sirija vol. 2
Mrsko mi lopatati, jedino da sami sebi iskopate rake a i da se po mogucnosti poslije zakopate.insomnia78 wrote:Cuj sta ce biti. Sahranice nas sve kako je kreno
- astala_vistala
#93092 Re: Sirija vol. 2
Kada se besposličari skupe i seru ko je pametniji -topik Sirija vol. 2
-
zrakomlat
#93093 Re: Sirija vol. 2
Na Bešara je mislio, nije na tebemirsek wrote:Mrsko mi lopatati, jedino da sami sebi iskopate rake a i da se po mogucnosti poslije zakopate.insomnia78 wrote:Cuj sta ce biti. Sahranice nas sve kako je kreno
- mirsek
#93094 Re: Sirija vol. 2
Naravno.DaysleepeR wrote:opa prijetnje počele lagano, ne valja prijetiti dok se ne zna kome se prijeti, inače se može na kućnom pragu završiti išamaran pred ženom, djecom i ostatkom familije i komšiluka
Mada ne znam na koga se konkretno ovo tvoje odnosi.
- DaysleepeR
#93095 Re: Sirija vol. 2
na tebe ne.mirsek wrote:Naravno.DaysleepeR wrote:opa prijetnje počele lagano, ne valja prijetiti dok se ne zna kome se prijeti, inače se može na kućnom pragu završiti išamaran pred ženom, djecom i ostatkom familije i komšiluka
Mada ne znam na koga se konkretno ovo tvoje odnosi.
-
zrakomlat
#93096 Re: Sirija vol. 2
A pratim. Na istu foru je pisao Saliku za onu kuharicu iz Iraka. Iz posta u post, sta god napišeš on te quota s istom rečenicom, uz minimalne korekcije. Sad će heftu ovako guslati. Al i dalje ne kontam što. Koji rezultat očekuje od toga.mirsek wrote:Al divi mu nacina pravljenja propagandnog posta.zrakomlat wrote: Ne pretjeruj bola. Evo ja sam siguran da me mirsek nebi rokno. A forumaš sam, kakav-takav.
Samo ga prati i analiziraj kako pise.
Gledaj mu tok misli, koja propagandna makina, koja spontanost sunce ti ljubim, vrhunski isterniran, koliko god da ga placaju malo je.
Last edited by zrakomlat on 12/11/2017 01:42, edited 1 time in total.
- mirsek
#93097 Re: Sirija vol. 2
Kaze Savoo, ja sam jedan nasilnik koji bi sutra da mi se ukaze prilika ubijao forumase.zrakomlat wrote:Na Bešara je mislio, nije na tebemirsek wrote:Mrsko mi lopatati, jedino da sami sebi iskopate rake a i da se po mogucnosti poslije zakopate.insomnia78 wrote:Cuj sta ce biti. Sahranice nas sve kako je kreno
-
zrakomlat
#93098 Re: Sirija vol. 2
Brko zvani Koljač i Mirsek zvani Nasilnik
- mirsek
#93099 Re: Sirija vol. 2
I Salik zvani Rafidijski Utjerivac Motke.zrakomlat wrote:Brko zvani Koljač i Mirsek zvani Nasilnik
- Challenger__
#93100 Re: Sirija vol. 2
a sa druge strane "aktivisti grupe" ISIL i "borci" Nusra-fronta.zrakomlat wrote:Brko zvani Koljač i Mirsek zvani Nasilnik
______
Gdje je Herr Flick, nisam ga vidio odavno?