Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#93076 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

sunceKOtepsija wrote:

To mogu tvrditi samo vehabitski "ucenjaci", koje je Al-Azhar svakako izopcio. Da li si znao da je Poslanik a.s. zabranjivao burke, nikabe, ili bilo sta sto pokriva lice prilikom obavljanja hadza?! Vjerovatno nisi.

Ali me cudi da ne znas ko je Mahmut ef. Karalic, ratni emir 7. muslimanske brigade ARBiH, prvi covjek iz Evrope koji je zavrsio Fakultet hadisa u Medini, 1980 godine....Uostalom, procitaj intervju:

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/inte ... k-po-bosni
Nikab je po većini učenjaka hanefijskog mezheba vadžib tj obaveza. A imaš snimak Karalića kada pred rat drži predavanje i govori i dovodi u pitanje islam onih koji kritikuju propis nikaba/feredže.
mirsek

#93077 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

sarajevoxxxx wrote:
mirsek wrote: To to, daj jos ISIL-ov simaptizeru i manipulatore, jesam li najveci fasista i ubica na svijetu veci i od hitlera ?
Pokazi nam svoj nacin djelovanja. :bih:
Pišem o zločinima svih strana, pisao sam o zločinima koje je počinio Isil i nisam njihov simpatizer. A ti si nebitan lik koji je na forumu izletio da bi druge forumaše koji ne misle kao ti postrojavao i ubijao u stilu ratnog zločinca.
Napises ti o ISIL-ovim zlocinima tu i tamo, urijetko i sturo, svake prestupne godine.
Ja sam jel tako fasista, notorni zlocinac kojem je Asad uzor u zivotu i zelim kad porastem da postanem kao on.
Ti si s druge strane predivan, njezan, barsunaste tanane duse koji place citav dan za nevinim zrtvama diljem umeta kojima zelis puno mira, pravde i prosperiteta, to je tvoja jedina misija na forumu.
insomnia78

#93078 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Mali predah kod pizdarije
Image
zrakomlat

#93079 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
sunceKOtepsija wrote:

To mogu tvrditi samo vehabitski "ucenjaci", koje je Al-Azhar svakako izopcio. Da li si znao da je Poslanik a.s. zabranjivao burke, nikabe, ili bilo sta sto pokriva lice prilikom obavljanja hadza?! Vjerovatno nisi.

Ali me cudi da ne znas ko je Mahmut ef. Karalic, ratni emir 7. muslimanske brigade ARBiH, prvi covjek iz Evrope koji je zavrsio Fakultet hadisa u Medini, 1980 godine....Uostalom, procitaj intervju:

Nikab je po većini učenjaka hanefijskog mezheba vadžib tj obaveza. A imaš snimak Karalića kada pred rat drži predavanje i govori i dovodi u pitanje islam onih koji kritikuju propis nikaba/feredže.
Pa šta imaju misliti i izučavati tu. Jel propisano ili nije? Da ili ne?

A baš, nevezano za ovaj post da li se izraz učenjak upotrebljava igdje osim u verziji islamski učenjak.
sarajevoxxxx

#93080 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

mirsek wrote:
sarajevoxxxx wrote:
mirsek wrote: To to, daj jos ISIL-ov simaptizeru i manipulatore, jesam li najveci fasista i ubica na svijetu veci i od hitlera ?
Pokazi nam svoj nacin djelovanja. :bih:
Pišem o zločinima svih strana, pisao sam o zločinima koje je počinio Isil i nisam njihov simpatizer. A ti si nebitan lik koji je na forumu izletio da bi druge forumaše koji ne misle kao ti postrojavao i ubijao u stilu ratnog zločinca.
Napises ti o ISIL-ovim zlocinima tu i tamo, urijetko i sturo, svake prestupne godine.
Ja sam jel tako fasista, notorni zlocinac kojem je Asad uzor u zivotu i zelim kad porastem da postanem kao on.
Ti si s druge strane predivan, njezan, barsunaste tanane duse koji place citav dan za nevinim zrtvama diljem umeta kojima zelis puno mira, pravde i prosperiteta, to je tvoja jedina misija na forumu.
Šta kažeš, ne bi ti nikoga ubijao da ti se pruži prilika? Samo si et' "malo" opisivao.
sarajevoxxxx

#93081 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Dio patnji i strahota kroz koje ovih dana prolaze građani Albu Kemala:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6192287298
Nadzornik

#93082 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

zrakomlat wrote: Pa šta imaju misliti i izučavati tu. Jel propisano ili nije? Da ili ne?

A baš, nevezano za ovaj post da li se izraz učenjak upotrebljava igdje osim u verziji islamski učenjak.
Dobro pitanje... :thumbup:

To ucenjak bi bilo kao naucnik ali se upotrebljava samo kod drustvenih nauka kao sto su teologija ili filozofija.
mirsek

#93083 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

sarajevoxxxx wrote:
Šta kažeš, ne bi ti nikoga ubijao da ti se pruži prilika? Samo si et' "malo" opisivao.
Provedi u BiH ovo sto promovises i simpatises po Siriji i Iraku pa saznaj. :bih:
sarajevoxxxx

#93084 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:
sunceKOtepsija wrote:

Pa šta imaju misliti i izučavati tu. Jel propisano ili nije? Da ili ne?

Nikab spada u vjerska pitanja ili mes'ele tzv "mesail ihtilafije" tj pitanja oko kojih su se islamski pravnici razišli. Neke stvari ili propisi su jasni i svi su pravnici oko njih saglasni poput zabrane alkohola, jedenja svinjskog mesa, obavljanja namaza, posta, hadža, dok oko mnogih pitanja postoje različiti stavovi jedno od njih je nikab/zar/feredža. Većina pravnika smatra da je ili vadžib ili sunet, mali ili zaista mali broj islamskih pravnika to smatra novotarijom ili pak osporava sunet ili vadžib tog propisa.
sarajevoxxxx

#93085 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

mirsek wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Provedi u BiH ovo sto promovises i simpatises po Siriji i Iraku pa saznaj. :bih:
Šta ja to simpatišem u Siriji i Iraku? Navedi moj jedan post u prilog tvojoj tvrdnji. Sa druge strane ti jesi izrazio želju da stavljaš pred zid one koji ne misle kao ti. Ti si jedan običan nasilnik, koji se trenutno zadržava na primitivnim uvredama, a koji bi sutra da možeš nema sumnje u to, ubijao forumaše i to si sam napisao nemam šta saznavati.
zrakomlat

#93086 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
mirsek wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Šta ja to simpatišem u Siriji i Iraku? Navedi moj jedan post u prilog tvojoj tvrdnji. Sa druge strane ti jesi izrazio želju da stavljaš pred zid one koji ne misle kao ti. Ti si jedan običan nasilnik, koji se trenutno zadržava na primitivnim uvredama, a koji bi sutra da možeš nema sumnje u to, ubijao forumaše i to si sam napisao nemam šta saznavati.
Ne pretjeruj bola. Evo ja sam siguran da me mirsek nebi rokno. A forumaš sam, kakav-takav.
Last edited by zrakomlat on 12/11/2017 01:27, edited 1 time in total.
swanfilter

#93087 Re: Sirija vol. 2

Post by swanfilter »

Zadnjih mjeseci nes ne pratim, ne citam ... Nego, kada bi mogao kraj ovog rata? I sta ce sa Asadom da se desi? Hvala ...
insomnia78

#93088 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Cuj sta ce biti. Sahranice nas sve kako je kreno
DaysleepeR

#93089 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

opa prijetnje počele lagano, ne valja prijetiti dok se ne zna kome se prijeti, inače se može na kućnom pragu završiti išamaran pred ženom, djecom i ostatkom familije i komšiluka
mirsek

#93090 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

zrakomlat wrote: Ne pretjeruj bola. Evo ja sam siguran da me mirsek nebi rokno. A forumaš sam, kakav-takav.
Al divi mu nacina pravljenja propagandnog posta.
Samo ga prati i analiziraj kako pise.
Gledaj mu tok misli, koja propagandna makina, koja spontanost sunce ti ljubim, vrhunski isterniran, koliko god da ga placaju malo je. :D
mirsek

#93091 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:Cuj sta ce biti. Sahranice nas sve kako je kreno
Mrsko mi lopatati, jedino da sami sebi iskopate rake a i da se po mogucnosti poslije zakopate. :skoljka:
astala_vistala

#93092 Re: Sirija vol. 2

Post by astala_vistala »

Kada se besposličari skupe i seru ko je pametniji -topik Sirija vol. 2
zrakomlat

#93093 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

mirsek wrote:
Mrsko mi lopatati, jedino da sami sebi iskopate rake a i da se po mogucnosti poslije zakopate. :skoljka:
Na Bešara je mislio, nije na tebe :D
mirsek

#93094 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

DaysleepeR wrote:opa prijetnje počele lagano, ne valja prijetiti dok se ne zna kome se prijeti, inače se može na kućnom pragu završiti išamaran pred ženom, djecom i ostatkom familije i komšiluka
Naravno. :thumbup:
Mada ne znam na koga se konkretno ovo tvoje odnosi.
DaysleepeR

#93095 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

mirsek wrote:
DaysleepeR wrote:opa prijetnje počele lagano, ne valja prijetiti dok se ne zna kome se prijeti, inače se može na kućnom pragu završiti išamaran pred ženom, djecom i ostatkom familije i komšiluka
Naravno. :thumbup:
Mada ne znam na koga se konkretno ovo tvoje odnosi.
na tebe ne.
zrakomlat

#93096 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

mirsek wrote:
zrakomlat wrote: Ne pretjeruj bola. Evo ja sam siguran da me mirsek nebi rokno. A forumaš sam, kakav-takav.
Al divi mu nacina pravljenja propagandnog posta.
Samo ga prati i analiziraj kako pise.
Gledaj mu tok misli, koja propagandna makina, koja spontanost sunce ti ljubim, vrhunski isterniran, koliko god da ga placaju malo je. :D
A pratim. Na istu foru je pisao Saliku za onu kuharicu iz Iraka. Iz posta u post, sta god napišeš on te quota s istom rečenicom, uz minimalne korekcije. Sad će heftu ovako guslati. Al i dalje ne kontam što. Koji rezultat očekuje od toga.
Last edited by zrakomlat on 12/11/2017 01:42, edited 1 time in total.
mirsek

#93097 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

zrakomlat wrote:
mirsek wrote:
Na Bešara je mislio, nije na tebe :D
Kaze Savoo, ja sam jedan nasilnik koji bi sutra da mi se ukaze prilika ubijao forumase.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zrakomlat

#93098 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Brko zvani Koljač i Mirsek zvani Nasilnik
mirsek

#93099 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

zrakomlat wrote:Brko zvani Koljač i Mirsek zvani Nasilnik
I Salik zvani Rafidijski Utjerivac Motke.
Challenger__

#93100 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

zrakomlat wrote:Brko zvani Koljač i Mirsek zvani Nasilnik
a sa druge strane "aktivisti grupe" ISIL i "borci" Nusra-fronta.

:lol:

______

Gdje je Herr Flick, nisam ga vidio odavno?
Locked