Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
armminn wrote:I ruteri ce dobiti novu ip adresu prateci restart modema ?
Kako da se logujem putem cega?
Iz telemaha su mi rekli da iskljucim bijeli kabl za net
Putem portala sa svojim pristupnim podacima.
Ako nisi registrovan tamo, možeš se lako registrovati korištenje podataka sa računa za Telemach usluge.
Ovim načinom dobijaš promjenu javne IP adrese koja te jedinstveno predstavlja na internetu, a restartom routera će se dodijeliti i nove privatne IP adrese uređajima koji se spajaju na router.
channel10 wrote:
Bolja je slika na MOJATV na istim kanalima. Kako je to moguce?
Vrlo lako.
Telemach smanjuje bitrate na kanalima koje ima u ponudi, jer su ograničeni resursima za reemitovanje digitalnih TV kanala.
Nakon što se analogna TV ukine, biće moguće da se kanali puste u originalnoj kvaliteti, i da se u digitalnu ponudu uvrsti još stotine dodatnih SD, HD i 4K kanala.
Nadam se da ce analognu ukinuti do nove godine i da u novu godinu ulazimo sa novim kapacitetima i boljom slikom na postojecim kanalima.
Onda plačite što vam ne valja digitalna slika, što se kanali ubacuju samo na EON plaformu, i što van Sarajeva ne možete povući brzinu veću od 100 Mbps.
Svi teže za modernizacijom, samo se kod nas slave tehnologije koje je svako odbacio (analogna kablovska, analogna zemaljska, analogni radio, 3G/4G mobilne mreža...).
Onda plačite što vam ne valja digitalna slika, što se kanali ubacuju samo na EON plaformu, i što van Sarajeva ne možete povući brzinu veću od 100 Mbps.
Svi teže za modernizacijom, samo se kod nas slave tehnologije koje je svako odbacio (analogna kablovska, analogna zemaljska, analogni radio, 3G/4G mobilne mreža...).
Neka ne diraju analognu, neka izbace gomilu bezveze kanala iz digitalne i neka oslobode frekvencije ako im trebaju
Neka ne diraju analognu, neka izbace gomilu bezveze kanala iz digitalne i neka oslobode frekvencije ako im trebaju
i ja ne gledam neke kanale i smatram ih bezveze kanalima, ali opet neko ima ko ih gleda, tako da ne mogu traziti da ih se ukine, ali mogu traziti bolji kvalitet slike i vise kanala koje ja zelim, kao i ti da trazis koje ti zelis, kao i ostali korisnici.
Ali analogiju trebaju pod hitno ukinuti i sve prebaciti na digitalu.
To je sada pod moranje da bi se poboljsao kvalitet ponude, jer trenutno jedino mogu stagnirati ili ici silaznom putanjom.
postoji toliko glupih kanala koje niko ne spominje a koji bi se pod hitno trebali izbaciti iz ponude a svima smeta analogna
I kada bi svaki korisnik iznio svoj stav o bezveznim i glupim kanalima u ponudi ne bi imali ni tri kanala.
I meni su idiotski kanali Zadruge i Grandovi, ali me nimalo ne bi iznenadila anketa u kojoj bi se ustanovilo da su to najgledaniji kanali. U stvari vjerovatno je tako.
postoji toliko glupih kanala koje niko ne spominje a koji bi se pod hitno trebali izbaciti iz ponude a svima smeta analogna
Nema duplih. To je jedan kanal na dvije pozicije.
Analognu treba ukinut.
nisam rekao duplih nego GLUPIH jebem mu misa ja ne kazem da analognu ne treba ukinuti nego mi glupo da niko ne spominje pun qurac debilnih kanala koje je TM uvrstio u svoju programsku shemu samo da bi se kurcili kako su oni najbolji
kako nece, usluga sve gora pa @Telemach i @ radu prekovremeno a isti se narafski ne obracunava u saldo primanja i otud raspad foruma koji ionako svako malo pada ko qjac
P.S. merebit da nam forum sad radi samo na jeftinoj struji
semirsar wrote:treba ukinut analognu... ovaj forum... treba ukinut... sjeticu se vec
@semirsar imali ti problema sa moj telemach portalom, kod mene kad se prijavim na portal svi podaci su mi izbrisani od placeni racuna pa do adrese stanovanja jedino sta ima na portalu su e-mail i broj ugovora