ne znam kako si to odradio, ali kod mene na 3 tv nema tih problemamegaribi1 wrote:Probao sam. Digitalni kanali se nakon T spoja i kablova od po dva metra pretvore u kockice na oba televizora a zvuk u "bbzzzzzbbbprc Prije upo bzzprcprco lijeku prcpbzzcvrk kontraindikaci bzzz prc prc ", a analogni savršeno rade jer su jačeg signala.TESLA_EDISON wrote:
Danas ima peko 60 FTA kanala koji su otključani i dostupni za skoro svaki tv prijemnik. Isto se može T spojevima proširiti na veliki broj prijemnika i slika da bude neporedivo bolja a dodatno ulaganje 0 KM.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- semirsar
#93001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Tesla Edison
#93002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
"Analogni jačeg signala"semirsar wrote:ne znam kako si to odradio, ali kod mene na 3 tv nema tih problemamegaribi1 wrote:Probao sam. Digitalni kanali se nakon T spoja i kablova od po dva metra pretvore u kockice na oba televizora a zvuk u "bbzzzzzbbbprc Prije upo bzzprcprco lijeku prcpbzzcvrk kontraindikaci bzzz prc prc ", a analogni savršeno rade jer su jačeg signala.TESLA_EDISON wrote:
Danas ima peko 60 FTA kanala koji su otključani i dostupni za skoro svaki tv prijemnik. Isto se može T spojevima proširiti na veliki broj prijemnika i slika da bude neporedivo bolja a dodatno ulaganje 0 KM.
Pametnom dosta.
-
megaribi1
#93003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
"Analogni jačeg signala"TESLA_EDISON wrote:
Pametnom dosta.[/quote]
Razvij QAM signal u Furijeov red pa ćeš vidjeti koliko su slabije amplitude subcarriera koji odgovaraju pojedinim kanalima unutar jedne frekvencije dodijeljene za desetak digitalnih kanala u poređenju sa amplitudom dodijeljenom jednom analognom kanalu.
- chakany
#93004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Info: TV1 od 25. novembra postaje O KANAL.
Last edited by chakany on 02/11/2019 12:26, edited 1 time in total.
- REDDEVILS
#93005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ponovo da upitam posto mi @telemach nije odgovorio na postavljeno pitanje
Sta je sa ovom Moj Telemach aplikacijom nema mi nigdje PREGLED MOJIH UPLATA koje sam izvrsio a ni podataka o korisniku Telemach usluge

Jedino sto ima na portalu moj telemach su broj ugovora i E-mail adresa
Sta je sa ovom Moj Telemach aplikacijom nema mi nigdje PREGLED MOJIH UPLATA koje sam izvrsio a ni podataka o korisniku Telemach usluge

Jedino sto ima na portalu moj telemach su broj ugovora i E-mail adresa
- Tesla Edison
#93006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Napisao si da su analogni kanali jačeg signala a u suštini sve ide preko jednog signala različitih frekvencija. Zbunila me ta rečenica pa sam mislio da trollašmegaribi1 wrote:
Razvij QAM signal u Furijeov red pa ćeš vidjeti koliko su slabije amplitude subcarriera koji odgovaraju pojedinim kanalima unutar jedne frekvencije dodijeljene za desetak digitalnih kanala u poređenju sa amplitudom dodijeljenom jednom analognom kanalu.
U pravu si jednim dijelom i to matematičkom ali ima tu i jedan drugi faktor, jako bitan u ovom našem slučaju.
To što je slika "bolja" na analogiji je iz razloga što su analogne veličine "manje osjetljive" na kvalitet samog signala od digitalnih (ovo ću kasnije objasniti). To je u praksi.
U teroiji je nešto sasim drugo pa i samo razvijanje QAM modulacija u Fourijevom redu. Ako ćemo po teroji, najidealniji sistem prijenosa je: y(t)=Ax(t-t0) gdje je A konstanta, a t0 konstantno vremensko kašnjenje. Budući da su analogne veličine dijametralno suprotne od digitalnih u kojima se koriste samo jedinice i nule, kod digitalnih veličina TV signlala gubitak kvaliteta signala se odražava u samoj pikselizacije slike jer u suštini, kada se gleda digilatana tv, gledaju se samo nule i jedinice. Veliki gubitak "jedinica i nula" stvara te "kvadratne kockice" koje si spomenuo. Sa druge strane kod TV signala problem najviše nastaje sa izobličenjem pri prijenosu signala. To izobličene u ovom slučaju najviše nastaje zbog nepoklapanja propusnog opsega sistema za prenos i širine spektra prenošenog signala, neidealnosti amplitudske i fazne karakteristike sistema za prijenos kao i kombinacije ta dva slučaja. - u teoriji (da ne idem preduboko)
U praksi, signal je iste jačine ali budući da ljudske oči vrše percepciju analognih veličina (jer je i sama priroda analogna) onda ta izobličenja i pad kvaliteta slike teže primjetimo na analognoj televiziji nego na digitalnoj. Pad kvalitete digitalnog signala odmah detektujemo jer to nije prirodno našim očima. Kod analogije te "rupe i kockice" koje vidimo na digitali manifestuju se pojačanim šumom i smanjenjem kvalitete same slike ali mnogo je ugodije gledati. Zbog naše prirode.
U suštini jačina signala kao signala je ista.
Suma sumarum., na velikom broju T spojeva, na zadnjem tv prijemniku u nizu (bilo da je to 5. ili 15.) slika je "puno bolja" na analogiji nego na digitali i tu si u pravu. Međutim, može se u takvim situacijama postaviti pojačalo koje će anulirati taj problem. Znam dosta hotela gdje su razvili KKS po sobama i rade na digitali. Fino ljudi pismeno postavili odgovarajuće razdjelike i to ovakve:

i radi ko sat. Naravno, za instalaciju iz "kućne radinosti" gdje se postavljaju ovakvi spojevi

suvišno je trošiti riječi. Kod ovakvih rješenja signal se drastično degradira već kod trećeg spoja.
Također što se tiče same naplate analogne televizije bez obzira koristio ti nju ili ne, također se može postaviti tzv. filter koji bi blokirao frekvencije analogne TV i propuštao samo frekvencije digitalnih veličina (internet i tv).

Ali što bi to radili kada te ovako moraju prisiliti da plaćaš analognu tv koristio je ti ili ne.
- MTV
#93007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gle komentara ispod videachakany wrote:Info: TV1 od 25. novembra postaje O KANAL.
- Tesla Edison
#93008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
MTV wrote:Gle komentara ispod videachakany wrote:Info: TV1 od 25. novembra postaje O KANAL.
![]()
- chakany
#93009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato sam namjerno i postavio ovaj video, jer na njemu ima komentar, dok na drugom nema.TESLA_EDISON wrote:MTV wrote:Gle komentara ispod videachakany wrote:Info: TV1 od 25. novembra postaje O KANAL.
![]()
![]()
![]()
![]()
- dembele
#93010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opra Ivanka sve redom i N1 i pinkove i LogosoftMTV wrote:Gle komentara ispod videachakany wrote:Info: TV1 od 25. novembra postaje O KANAL.
![]()
-
use your illusion
#93011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hoce li mi nestati arena sport kanali kada mi istekne ugovor koji sam produzio upravo zbog tih kanala..imamo duo senior paket ( tv+tel)..vidio sam da bh telecom nudi sve te kanale za manju cijenu trio paketa
-
channel10
#93012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opasno se za.ebavaju sa ovim utakmicama engleske Premier lige, gdje ih mozes gledati samo na ovim SK kanalima 4+ na kojima je slika sve, samo ne SD.
Telemach, kad mislite popraviti kvalitet slike na ovim SK4+ kanalima?
Bolja je slika na MOJATV na istim kanalima. Kako je to moguce?
Telemach, kad mislite popraviti kvalitet slike na ovim SK4+ kanalima?
Bolja je slika na MOJATV na istim kanalima. Kako je to moguce?
- crnivrag
#93013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako si Arena Sport SD paket dobio kao benefit za produženje ugovora, isti će biti ugašen nakon isteka ugovorne obaveze.use your illusion wrote:Hoce li mi nestati arena sport kanali kada mi istekne ugovor koji sam produzio upravo zbog tih kanala..imamo duo senior paket ( tv+tel)..vidio sam da bh telecom nudi sve te kanale za manju cijenu trio paketa
Međutim, moguće je da će ti ponovo ponuditi taj paket ako potpišeš novi ugovor na 2 godine.
- crnivrag
#93014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vrlo lako.channel10 wrote: Bolja je slika na MOJATV na istim kanalima. Kako je to moguce?
Telemach smanjuje bitrate na kanalima koje ima u ponudi, jer su ograničeni resursima za reemitovanje digitalnih TV kanala.
Nakon što se analogna TV ukine, biće moguće da se kanali puste u originalnoj kvaliteti, i da se u digitalnu ponudu uvrsti još stotine dodatnih SD, HD i 4K kanala.
-
kakaljin
#93015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nadam se da ce analognu ukinuti do nove godine i da u novu godinu ulazimo sa novim kapacitetima i boljom slikom na postojecim kanalima.crnivrag wrote:Vrlo lako.channel10 wrote: Bolja je slika na MOJATV na istim kanalima. Kako je to moguce?
Telemach smanjuje bitrate na kanalima koje ima u ponudi, jer su ograničeni resursima za reemitovanje digitalnih TV kanala.
Nakon što se analogna TV ukine, biće moguće da se kanali puste u originalnoj kvaliteti, i da se u digitalnu ponudu uvrsti još stotine dodatnih SD, HD i 4K kanala.
Mogu sve to uraditi za 2 mjeseca
-
use your illusion
#93016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da se dosta ljudi vraca na moja tv..jos svakako planiram uzeti neki telefon koji dodje puno jeftiniji i do 200 KM ako koristis moja tv full paketcrnivrag wrote:Ako si Arena Sport SD paket dobio kao benefit za produženje ugovora, isti će biti ugašen nakon isteka ugovorne obaveze.use your illusion wrote:Hoce li mi nestati arena sport kanali kada mi istekne ugovor koji sam produzio upravo zbog tih kanala..imamo duo senior paket ( tv+tel)..vidio sam da bh telecom nudi sve te kanale za manju cijenu trio paketa
Međutim, moguće je da će ti ponovo ponuditi taj paket ako potpišeš novi ugovor na 2 godine.
- Tesla Edison
#93017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ja, kako da ne. Na internet 10+ Mbps i 190 SD kanala. Svi su naprosto ludi za tim. Mada iskreno prosječnom korisniku SD je i više nego dovoljan (nekada sam i ja u to uvjeravao ljudeuse your illusion wrote:Izgleda da se dosta ljudi vraca na moja tv..jos svakako planiram uzeti neki telefon koji dodje puno jeftiniji i do 200 KM ako koristis moja tv full paketcrnivrag wrote:Ako si Arena Sport SD paket dobio kao benefit za produženje ugovora, isti će biti ugašen nakon isteka ugovorne obaveze.use your illusion wrote:Hoce li mi nestati arena sport kanali kada mi istekne ugovor koji sam produzio upravo zbog tih kanala..imamo duo senior paket ( tv+tel)..vidio sam da bh telecom nudi sve te kanale za manju cijenu trio paketa
-
channel10
#93018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ja razmisljam da predjem jer mi je istekao ugovor i tu bih imao i arene i sk (sad nemam arene jer mi je istekao ugovor). U drugom stanu tek treba da se radi prikljucak i tu isto razmisljam ubaciti MOJA tv jer ovi opasno seru.use your illusion wrote:Izgleda da se dosta ljudi vraca na moja tv..jos svakako planiram uzeti neki telefon koji dodje puno jeftiniji i do 200 KM ako koristis moja tv full paketcrnivrag wrote:Ako si Arena Sport SD paket dobio kao benefit za produženje ugovora, isti će biti ugašen nakon isteka ugovorne obaveze.use your illusion wrote:Hoce li mi nestati arena sport kanali kada mi istekne ugovor koji sam produzio upravo zbog tih kanala..imamo duo senior paket ( tv+tel)..vidio sam da bh telecom nudi sve te kanale za manju cijenu trio paketa
Ne znam sta ovi idioti u BHT rade u vezi uvodjenja HD kanala, ali da uvedu samo desetak "pravih" HD kanala i uz ovu pricu da su otkupili Cinestar kanale, uzeli bi Telemachu barem 20 posto korisnika...
Jos jednom pitam Telemach (mislim da vec drugi ili treci vikend pitam isto), zasto ne proslijedi pitanje u vezi kvaliteta tzv. SD signala na SK4+ kanalima?
Na sve odgovara, samo na ovo ne!
- REDDEVILS
- Averus
#93020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach ima li kakve sanse da vratite Grey's Anatomy (uvod u anatomiju) u video klub? Past ce mi zena u depresiju, a i ja zajedno sa njom 
-
AdrianMole
#93021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pridružujem se.Kompletna serija je valjda bila samo dva mjeseca u video klubu. Stvarno bi je mogli vratiti.Gleda se...Averus wrote:@telemach ima li kakve sanse da vratite Grey's Anatomy (uvod u anatomiju) u video klub? Past ce mi zena u depresiju, a i ja zajedno sa njom
- typeOnegative
#93022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
dodao bi na listu i "the hot zone " iz NG+ kataloga . Taman je poceo gledat , dosao do 3 ep i nestade iz videokluba
@telemach
Na svim mogucim programima u okviru smartTV app mi javlja " program nema prava emitiranja na ovoj mreži " , dok s druge strane na EON boxu sve uredno radi ??? tv je spojen na telemach mrezu , probao sve , nula bodova .... u cemu je problem ??
EDIT Evo proradilo , garant zbog zemljotresa malo poblentavilo
@telemach
Na svim mogucim programima u okviru smartTV app mi javlja " program nema prava emitiranja na ovoj mreži " , dok s druge strane na EON boxu sve uredno radi ??? tv je spojen na telemach mrezu , probao sve , nula bodova .... u cemu je problem ??
EDIT Evo proradilo , garant zbog zemljotresa malo poblentavilo
Last edited by typeOnegative on 02/11/2019 19:09, edited 1 time in total.
-
armminn
#93023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav kako da restartujem modem i rutere da dobijem nove ip adrese?
- crnivrag
#93024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Putem "Moj Telemach" portala u ovoj sekciji: https://mojtelemach.ba/uredjaji/net, potrebno je kliknuti na opciju "Restartuj modem", te potvrditi restart sa OK:armminn wrote:Pozdrav kako da restartujem modem i rutere da dobijem nove ip adrese?

Nakon toga tvoj modem će imati novu javnu IP adresu.
-
armminn
#93025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ruteri ce dobiti novu ip adresu prateci restart modema ?
Kako da se logujem putem cega?
Iz telemaha su mi rekli da iskljucim bijeli kabl za net
Kako da se logujem putem cega?
Iz telemaha su mi rekli da iskljucim bijeli kabl za net