Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moze li preporuka za neki cestit servis mobitela??
Displej se odvojio, ..prilikom pada, znaci nije napukao, vec se kompletan "odlijepio" od ostatka telefona, i naravno sad nikako ne radi..
Realme 5i u pitanju.
konektovan wrote: ↑02/06/2024 22:02
Displej se odvojio, ..prilikom pada, znaci nije napukao, vec se kompletan "odlijepio" od ostatka telefona, i naravno sad nikako ne radi..
Realme 5i u pitanju.
Dok sam zivio u SA(do2016) bio je dobar setvis u Lukavici kod caffe art. To je kod tebe neki lijevi pa mozda imaju dijelova i bio je jedan jos preko puta autobuske u Lukavici gdje je knjizara.
konektovan wrote: ↑02/06/2024 22:02
Realme 5i u pitanju.
Dok sam zivio u SA(do2016) bio je dobar setvis u Lukavici kod caffe art. To je kod tebe neki lijevi pa mozda imaju dijelova i bio je jedan jos preko puta autobuske u Lukavici gdje je knjizara.
Zahvaljujem, a ovo za uvredu,.lijevi, to ti necu halaliti.
Za malca, sta kupiti? Polovan Samsung A34 6/128, u odlicnom stanju 350 KM, garancija 3 mjeseca, nov samsung A25 6/128 375 KM ili nov redmi note 13 5G 6/128 350 KM, 12 mjeseci garancije??
sime_cipol wrote: ↑06/06/2024 13:06
Djetetu svoj polovan, a sebi jos bolji nov
I to sam kontao,...ali, meni ovaj A52s i vise nego dobar za moje potrebe, a neki uograde da napravis, moras se bas izvaliti s lovom.
Zena je sebi nedavno kupila (inace mi ne dajemo puno za tel para) Redmi 13C u Telekomu sa 2 godine garancije. 6/128. 18 KM na 12 mjeseci.
Bila akcija, dobila i bezicne slusalice
sredzovic wrote: ↑30/05/2024 08:47
Pozdrav,može li savjet ili prijedlog?Nikako da nađem mobitel sa kojim mogu na suncu normalno gledati u displej da vidim poruke i sve ostalo.Trenutno sam na Xiaomi 13 lite i mnogo loše na suncu,prije su bili i Samsung i Motorola i Iphone ali isto.Može li pomoć,hvala.
Samsung A55 jako dobar displej na suncu, ja sam se baš iznenadila.
sime_cipol wrote: ↑06/06/2024 13:06
Djetetu svoj polovan, a sebi jos bolji nov
I to sam kontao,...ali, meni ovaj A52s i vise nego dobar za moje potrebe, a neki uograde da napravis, moras se bas izvaliti s lovom.
Zena je sebi nedavno kupila (inace mi ne dajemo puno za tel para) Redmi 13C u Telekomu sa 2 godine garancije. 6/128. 18 KM na 12 mjeseci.
Bila akcija, dobila i bezicne slusalice
Evo upravo pazario A34,..stvarno k'o nov. Na njemu folije na lajsnama jos uvijek. Dobio originalnu masku, zastitu za staklo i punjac.
A i ja sam gledao te xiaomije,..ali nisu bas za malo jace igrice.
Pozdrav forumasi. Koji je po vašem mišljenju bolji telefon. Samsung galaxy A35 ili Redmi Note 13 pro 5G. Ovaj prvi 8/128 bih mogao nabaviti nov za 505 KM a drugi 8/256 za 560 KM. Ne uzimam ja nego prijatelj. Xiaomi po specifikacijama nudi više ali me zanima ima li bugova? Ako je neko imao iskustva.
Ja iskreno ne znam koja je zvanicna politika Xiaomi-a vezano za software support telefona, koliko ide versions updates, a koliko dugo security updates? Imaju li neku unificiranu politiku?
Mali savjet, jer sam uvijem imao nedoumica oko ovog pitanja: Uzeo sam Smsung A04, i baterija je fabrički punjena do 50%, hoću li je po prvi put pustit da se skroz isprazni pa je napunutiti na 80%, ili da je ispraznim do 40% i napunim je do 80%. Koja je metoda najefikasnija da bi se održao duži "radni" vijek baterije?
SmokingMan wrote: ↑13/06/2024 06:51
Mali savjet, jer sam uvijem imao nedoumica oko ovog pitanja: Uzeo sam Smsung A04, i baterija je fabrički punjena do 50%, hoću li je po prvi put pustit da se skroz isprazni pa je napunutiti na 80%, ili da je ispraznim do 40% i napunim je do 80%. Koja je metoda najefikasnija da bi se održao duži "radni" vijek baterije?
Nikakve kalibracije nisu potrebne, a generalno je bolje puniti telefon u opsegu 20%-80% zbog dužeg vijeka trajanja.
Nikakve kalibracije nisu potrebne, a generalno je bolje puniti telefon u opsegu 20%-80% zbog dužeg vijeka trajanja.
Previse se ljudi zamaraju time stvarno. Ne bi trebao danas imati problema sa baterijom ni sa jednim novijim telefonom nakon 2-3 godine koristenja. Taman posla jos navijati alarm da ga iskljucis s punjaca na 80%.
Ja koristio Xiaomi 11 Ultra koji ima brzi punjac 67W, a najvise ga punio na brzi bezicni punjac 50W (koji solidno vise grije bateriju). Gotovo uvijek punio do 100%. Nakon godinu i po spao kapacitet sa 98 na nekih 93%. Smijesna cifra kad uzmes u obzir prednost da ti se telefon napuni za 30-40 min i imas punu bateriju. Kad uzmes u obzir neki tako slabiji telefon koji svakako nema brzo punjenje niti se baterija mnogo zagrijava, onda je smijesno voditi racuna punis li na 80 ili 100%.
Previse se ljudi zamaraju time stvarno. Ne bi trebao danas imati problema sa baterijom ni sa jednim novijim telefonom nakon 2-3 godine koristenja. Taman posla jos navijati alarm da ga iskljucis s punjaca na 80%.
Ja koristio Xiaomi 11 Ultra koji ima brzi punjac 67W, a najvise ga punio na brzi bezicni punjac 50W (koji solidno vise grije bateriju). Gotovo uvijek punio do 100%. Nakon godinu i po spao kapacitet sa 98 na nekih 93%. Smijesna cifra kad uzmes u obzir prednost da ti se telefon napuni za 30-40 min i imas punu bateriju. Kad uzmes u obzir neki tako slabiji telefon koji svakako nema brzo punjenje niti se baterija mnogo zagrijava, onda je smijesno voditi racuna punis li na 80 ili 100%.
Ma to su sve nijanse, al opet postoje postavke gdje se namjesti max postotak baterije na oko 80%, i ne sekiraš se.
Svakako su baterije većeg kapaciteta nego prije par godina i punjenje je brže.
Qler wrote: ↑11/06/2024 07:39
Ja iskreno ne znam koja je zvanicna politika Xiaomi-a vezano za software support telefona, koliko ide versions updates, a koliko dugo security updates? Imaju li neku unificiranu politiku?
Koliko znam imaš 2 ažuriranja androida i 4 MIUI-a, tako je barem prije bilo.
Opterećujete se bezveze ažuriranjima i baterijom. Ja 4 godine punio telefon svim i svačim bez ikakvog reda. Od originalnih punjača, tuđih, auto punjača, preko kineskog transmitera.... i baterija potrajala 4 godine uz 20% gubitka kapaciteta. Vala ako nije dovoljno, onda ga jebaji.
Qler wrote: ↑11/06/2024 07:39
Xiaomi 11 ultra imao 3 velika update-a. Ovi noviji modeli sigurno nisu gori.
Poco m6 pro. Ovaj novi, sem kamere identičan modelu Redmi Note 13 Pro 4G. Fluidan, sve dobro obavlja, kamera tu i tamo ali nema bolje za taj novac. Cijena oko 420. Dobiješ i masku i brzi punjač. Ja kupio za 425, fiskalni račun, 2 godine garancije
KAkav je fazon sa ovim nekim sto nov telefon iz Bh Telecoma prodaju haman duplo jeftinije?
Kontam da uzmu na rate pa hoće keš i nikad ne vrate pare bhtelecomu i boli ih briga sto ce ih ovi tuziti?
Jel tu onda bude i dalje validna garancija i ima li nešto oko čega bih trebao pripaziti?