SDP

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#9301 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Što se tiče Ferihe Imamović i takvih neće mi ih biti žao. Po moralno političkoj podobnosti došli, po istoj neka i idu.. A ovdje se neće raspisivati natječaji i biti zemlja jednakih prava za sve njene građane, to je problem
Banksy

#9302 Re: SDP

Post by Banksy »

plain vanilla wrote:
Dok Zeljko Komsic nije Hrvat, Elvira Abdic je hrvatska kraljica (da ne trazim linkove)
A Segmedina Srna - Bajramović kraljica Ostalih ... :D
webby-x

#9303 Re: SDP

Post by webby-x »

plain vanilla wrote:to sto vi uzimate i dajete legalitete kako vam je ceif, ne znaci da je SDP nacionalna stranka

Dok Zeljko Komsic nije Hrvat, Elvira Abdic je hrvatska kraljica (da ne trazim linkove)

je li sdp koketirao? jeste
je li ga to odmah stavlja u red nacionalnih stranaka? ne
Kao prvo, SDP jeste nacionalna stranka.
Biračko tijelo mu je takvo, politika mu je takva.

Željko Komšić i Elvira Abdić jesu Hrvati jer se tako predstavljaju,
iako je i to kod Komšića čudno jer se on tako predstavlja samo
kada treba dobiti fotelju.
Problem Komšića nije što jeste ili nije Hrvat, nego što ga nisu
Hrvati birali, kao ni Elviru.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9304 Re: SDP

Post by plain vanilla »

jah :zzzz:
nemam zivaca za HB pricu
nemam_ideje

#9305 Re: SDP

Post by nemam_ideje »

Suljagić podnio ostavku, preko 30 stranica je napisano na temi o SDP-u. Kontam da se još nešto nije desilo osim te ostavke, nešto krucijalno. Nope.

Dijelu dežurnih pljuvača Suljagić je iznenada postao moralna vertikala. Oplakuju njegov odlazak. Prema dijelu dežurnih pljuvača Suljagić je trebao davno otići jer je "pokušao" da ukine vjeronauku(što je potpuna nebuloza, naravno, sto puta ponovljena laž postaje istina,stara nazzi poslovica). Vidim također je da jedan forumaš, inače (neuspješan) novinar po profesiji, počeo da pljuje Suljagića i SDP preko Sa-x portala.

Bilo kako bilo, SDP nije odigrao pametno po meni. Pustili su niz vodu čovjeka koji je kao nešto pokušavao. Čisto sumnjam da je Suljagić otišao zbog metka, poprilično sam ubijeđen da je otišao jal zbog činjenice da se SDP uvlači "desno orjentisanim glasačima" jal zbog neslaganja sa vrhom stranke.

Sve mi se čini da država za čovjeka polako postaje država za dupelisca. Nadam se da griješim.
webby-x

#9306 Re: SDP

Post by webby-x »

nemam_ideje wrote:Bilo kako bilo, SDP nije odigrao pametno po meni. Pustili su niz vodu čovjeka koji je kao nešto pokušavao. Čisto sumnjam da je Suljagić otišao zbog metka, poprilično sam ubijeđen da je otišao jal zbog činjenice da se SDP uvlači "desno orjentisanim glasačima" jal zbog neslaganja sa vrhom stranke.

Sve mi se čini da država za čovjeka polako postaje država za dupelisca. Nadam se da griješim.
SDP se odavno uvlači desnim biračima, nije to ništa novo.
"Država za čovjeka" je još jedna ubleha koja je prodana uspješno
jednom dijelu naivnog puka. Proći će čitav mandat a da nećete
osjetiti nikakve promjene, čak mislim da će Mujezinović ostati
upamćen kao manje loš premijer od "zlatne trenirke" Nikšića.
ultima_palabra

#9307 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

webby-x wrote:
Banksy wrote:Da ne ostanem dužna
Cilj vlasti i jeste uhljebiti svoje članove i stvoriti
glasačku bazu za sljedeće izbore. Anomalija predstavničke
demokracije u kojoj si na vlasti 4 godine ako se ne potrudiš
da boljom ekonomijom ili povećanjem baze dođeš do još 4 godine.

Pošto su kod nas nesposobni da dobiju izbore boljom ekonomijom,
onda im jedino preostaje da povećavaju svoju bazu, a vjernog
glasača najprije dobiješ tako da ga zaposliš u državnoj službi.
Ovo je istina... samo što ne može SDP povećati bazu za 4 godine koliko je SDA uspjela za 20 godina, oni moraju ići na poboljšanje ekonomskog stanja... što je u trenutnim uslovima vraški teško.
plain vanilla

#9308 Re: SDP

Post by plain vanilla »

joj tebe @nemam_ideje, oni znaju da je Suljagic imao nijet ukinuti vjeronauk..culi na sijelu :D

a Siljagic, da nije otisao danas, otisao bi sutra..kao sto je Nijaz demokratski izgubio, pa se povukao, tako je i Suljagic posustao..
webby-x

#9309 Re: SDP

Post by webby-x »

ultima_palabra wrote:Ovo je istina... samo što ne može SDP povećati bazu za 4 godine koliko je SDA uspjela za 20 godina, oni moraju ići na poboljšanje ekonomskog stanja... što je u trenutnim uslovima vraški teško.
Mogu ako krenu agresivno, kao što već i jesu.
Ako uspiju izgurati mandat i dobiti još 4 godine
eto zavidne biračke baze na državnim jaslama.
S druge strane, narodu će biti isto, možda i gore.

Poboljšanje ekonomskog stanje će dobiti kako?
Povećavanjem poreza na dohodak?
Oporezivanjem toplog obroka?
Čisto kokošaranje.
Last edited by webby-x on 12/02/2012 13:29, edited 1 time in total.
Banksy

#9310 Re: SDP

Post by Banksy »

webby-x wrote:
Banksy wrote:Da ne ostanem dužna
Cilj vlasti i jeste uhljebiti svoje članove i stvoriti
glasačku bazu za sljedeće izbore. Anomalija predstavničke
demokracije u kojoj si na vlasti 4 godine ako se ne potrudiš
da boljom ekonomijom ili povećanjem baze dođeš do još 4 godine.

Pošto su kod nas nesposobni da dobiju izbore boljom ekonomijom,
onda im jedino preostaje da povećavaju svoju bazu, a vjernog
glasača najprije dobiješ tako da ga zaposliš u državnoj službi
.
Zbog čega SDA opet ubjedljivo dobija naredne lokalne izbore ...
ultima_palabra

#9311 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

webby-x wrote:
ultima_palabra wrote:Ovo je istina... samo što ne može SDP povećati bazu za 4 godine koliko je SDA uspjela za 20 godina, oni moraju ići na poboljšanje ekonomskog stanja... što je u trenutnim uslovima vraški teško.
Mogu ako krenu agresivno, kao što već i jesu.
Ako uspiju izgurati mandat i dobiti još 4 godine
eto zavidne biračke baze na državnim jaslama.
S druge strane, narodu će biti isto, možda i gore.

Poboljšanje ekonomskog stanje će dobiti kako?
Povećavanjem poreza na dohodak?
Oporezivanjem toplog obroka?
Čisto kokošaranje.
A kako su krenuli? Postavili ljude po agencijama i nadzornim odborima? To nije ni hiljadu ljudi.

Radnici u državnoj službi su dobro zaštićeni kolektivnim ugovorima, a recesija je takva da ne možeš primati još njih. Tako da od te strategije nema ništa.
nemam_ideje

#9312 Re: SDP

Post by nemam_ideje »

udrch wrote:
Moja tvrdnja je mišljenje većine u ovoj zemlji zbog kojeg vaš miniStar i ide sa političke scene..

Ako ti se ne sviđa većina, Albanija nema problema sa azilantima, pa pokušaj..
Moram priznati da je većina u ovoj zemlji poprilično neinteligentna, dokazano. Bira političare koji nas uništavaju i ne rade ništa za narod. Dopušta lopovluke, nepotizam, korupciju. Dopustila je lopovsku privatizaciju. Olako prešla preko nestanka cirka 7 milijardi. Ta ista većina dopušta da je ocjena iz vjeronauka bitnija(tako stvarno ispade na kraju) od neimaštine, gladi, loše ekonomske situacije a vjeronauk se može naučiti u mektebu i u kući.

Ako je to većina, a jeste ako gledamo izbore, rado odlazim u manjinu. Glupost je prelazna.
dada-bis

#9313 Re: SDP

Post by dada-bis »

SDP protiv sebe ima SDA, SzBiH i ostale opozicione stranke, Reisa i IZ, Dodika i RS, HDZ BiH/1990, javno mnijenje (osim FTV). Bilo bi nevjerovatno da uopće opstanu na sljedećim izborima.
nosara

#9314 Re: SDP

Post by nosara »

dada-bis wrote:SDP protiv sebe ima SDA, SzBiH i ostale opozicione stranke, Reisa i IZ, Dodika i RS, HDZ BiH/1990, javno mnijenje (osim FTV). Bilo bi nevjerovatno da uopće opstanu na sljedećim izborima.
sdp ce protiv sebe na slijedecim izborima imat svojih redovnih 100 milja... Ovi pobrojani su, vise - manje sdp-ova "preferencija" i "neizbjezna" saradnicka mreza u teskom, mukotrpnom poslu podjele fotelja, a ujedno i uzrok gubitka onih redovnih 100 milja...
plain vanilla

#9315 Re: SDP

Post by plain vanilla »

nosara, kome ide tvoj glas na sljedecim izborima?
nosara

#9316 Re: SDP

Post by nosara »

plain vanilla wrote:nosara, kome ide tvoj glas na sljedecim izborima?
Ko da vise... :D
plain vanilla

#9317 Re: SDP

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
Ko da vise... :D
znaci za Lijanovice :lol:
vee-jay

#9318 Re: SDP

Post by vee-jay »

kako je krenuo, Dodiku :mrgreen:
dada-bis

#9319 Re: SDP

Post by dada-bis »

nosara wrote:
dada-bis wrote:SDP protiv sebe ima SDA, SzBiH i ostale opozicione stranke, Reisa i IZ, Dodika i RS, HDZ BiH/1990, javno mnijenje (osim FTV). Bilo bi nevjerovatno da uopće opstanu na sljedećim izborima.
sdp ce protiv sebe na slijedecim izborima imat svojih redovnih 100 milja... Ovi pobrojani su, vise - manje sdp-ova "preferencija" i "neizbjezna" saradnicka mreza u teskom, mukotrpnom poslu podjele fotelja, a ujedno i uzrok gubitka onih redovnih 100 milja...
Po tebi, trebali su ostati u opoziciji i kukati i pljuvati kao što su radili sve ove godine?
plain vanilla

#9320 Re: SDP

Post by plain vanilla »

mozemo se mi zezati, ali ja ne vjerujem da ma ko pobijedio mene ceka neka renesansa
niti cu se uvaliti na budzet, niti cu imati dnevnice, placene troskove..znaci samo nijanse

ovo sto Lijanovic placa glasove, to je jedina stvarna dobit glasa(nja)
nosara

#9321 Re: SDP

Post by nosara »

dada-bis wrote:
nosara wrote:
Po tebi, trebali su ostati u opoziciji i kukati i pljuvati kao što su radili sve ove godine?
Svejedno... Oni, ocigledno, nisu nikad ni bili opozicija, samo drugi saf pozicije...
nosara

#9322 Re: SDP

Post by nosara »

plain vanilla wrote:mozemo se mi zezati, ali ja ne vjerujem da ma ko pobijedio mene ceka neka renesansa
niti cu se uvaliti na budzet, niti cu imati dnevnice, placene troskove..znaci samo nijanse

Na zalost, ispostavlja se da je tako... Zali boze odlaska na biracko mjesto...
vee-jay

#9323 Re: SDP

Post by vee-jay »

plain vanilla wrote:mozemo se mi zezati, ali ja ne vjerujem da ma ko pobijedio mene ceka neka renesansa

cestitam @plain, upravo tako. od politike i politicara se previse ocekuje. mozda zato sto smo odrasli u jednopartijskom sistemu u kojem je sve islo onako kako politika kaze.
u demokracijama, politika je samo jedan od stubova drustva.
nosara

#9324 Re: SDP

Post by nosara »

vee-jay wrote:

cestitam @plain, upravo tako. od politike i politicara se previse ocekuje. mozda zato sto smo odrasli u jednopartijskom sistemu u kojem je sve islo onako kako politika kaze.
u demokracijama, politika je samo jedan od stubova drustva.
Jadni politicari... :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#9325 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Odgovorna vlast (kakvu do sada ne imasmo čast vidjeti), daje jednaku priliku svojim građanima. Dakle, da kao građanin znaš da možeš aplicirati na državne jasle (preko ispita, bodova itd) i da je do tebe. A mi imamo već i svijest da je to privilegija njihove rodbine i prijatelja. Ne, to su naši porezi i naš proračun.
I onda svako relativiziranje kao što piše ovaj @dee vee, ili kako mu je nik je puko pravdanje nepotizma i nemorala. .. puno očekujemo, pa šta je tu puno očekivati...
Post Reply