orange wrote:Vidim ima nas jos koje iscekujemo CR u vojnoj, ja evo danima dumam sta bih ponijela i sta se moze sta ne, kad god odem na ctg kontrolu, hocu da pitam one sestre ponesto, ali se svaki put potrefi uzasna guzva, budu nekakve nervozne pa se svaki put predomislim, posebno kad me teta Sabaheta zapadne, ona je malo nenagodna za kojekakva pitanja, ionako vazda nekoga za nesto ruzi

Suzo, haj nam pricaj kako je tebi bilo, ako si vec spominjala sori, samo reci da jesi pa cu ja malo ceprkati po temi. Jesi li morala nositi pelene za bebu, sta si za sebe nosila, koliko cega, moj ce porod biti u utorak tako da se ne nadam da ce me prije ponedjeljka naredne sedmice pustiti, petak je prerano pretpostavljam a za vikend nema otpusta.. Pa sve kontam sta da ponesem da ne prepadnem ljude sa torbetinom a opet da ne zaboravim nesto bitno...

Pisalo se dosta na temi o tome, vjerovatno ces naci jos korisnih info ako proceprkas, ali evo:
Ja ponijela mali kofer i niko nije pregledao sadrzaj tako da mozete sve sto u njega stane i unijeti+mogu vam s vana uvijek donijeti sta zafali, sestra uzme na vratima i donese u sobu. Poneses puno ulozaka (sa krilcima + vir), gaca i viska (volj klix, volj mrezaste, meni ipak nejudobnije bile neke ko bokserice pamucne do pupka

), steznik, 2-3 spavacice, ogrtac, sve za higijenu, carape, papuce, maramice, vlazne maramice, mobitel, punjac, nesto za piti, novine-knjiga, neki analgetik ako ti ga ne daju u infuziji..
Po prijemu skidas svoju odjecu, ona se vraca kuci a ti odmah oblaci spavacicu. Spremis kuci kesu sa stvarima koju ce ti donijeti kad dodju po tebe... stvari koje ces ti obuci i beba. Pelene ne trebaju, na otpustu dobijes i nekih reklamnih pelena i kremica.
Otpust je moguc vikendom. Ja sam primljena u ponedeljak, operisana utorak a pustena u subotu.
Imas wifi u bolnici

ponesi SLUSALICE (spasavaju zivce, ja ih zaboravila).
Na dan operacije i dan poslije nema jela i pica, samo infuzije. Osiguraj si dovoljno tecnosti za ostale dane, ja sam bila zedna ko pas, nisu mi mogli nadonositi