da dodam na ovo , djeluje mi ok sveamar1994 wrote:![]()
Ps. kupio sam OBD citac , gresaka naravno nema , e sad je li 795rpm normalno u leru, pitam zbog ocitanja , 20 stepeni je pokazao rashladnu tekucinu

napokon vidim temp rashladne
Moderators: _BataZiv_0809, anex
da dodam na ovo , djeluje mi ok sveamar1994 wrote:![]()
Ps. kupio sam OBD citac , gresaka naravno nema , e sad je li 795rpm normalno u leru, pitam zbog ocitanja , 20 stepeni je pokazao rashladnu tekucinu

toooThrottle wrote:Kaze se boMbina![]()
Ja bi u startu bjezao od togaLorusLeo wrote:Danas ga je majstor gledao i vidjeli smo mu ispod da ide ulje. Kaze majstor stručno da "balavi" ulje. Nista puno skroz malo. Na moje pitanje sta bi moglo biti kaze moze biti kvar od 30 do 300Leon16v wrote:Dobri su ti 1.4 16v od 98 KS, cuo sam da su u proslim generacijama imali nekih felera oni od 75 KS, al sve je to rekla-kazala.
Dobro ide, potrošnja zavisi kakva ti je noga, ali grada racunaj 7-8l, tako mi rece kolega koji vozi isti iz 2004 god.
Od problema koje je imao Bobina (ako se tako kaže) i lambda senzor.
Ne štedi ga ni malo, a mali tegli ko konjte da bi ustanovi mora oprati motor pa da vidi odakle ide ulje. Sta vi mislite sta bi moglo to biti? Da li je moguce da se iz tog curenja ulja izrodi neki tezi kvar od cega bi mogao crknuti motor
ne lupaj vratima kad unilaziš u autoConnaisseur Karlin wrote:Pitanje veano za pucanje stakla, sofersajba: zasto su ponekad pukotine/linije stakla hrapave u unutarnjem dijelu auta, a ne na povrsini van auta? primjer kod mog prijeatlja je donji desni ugao, izgeleda kao da je udareno bajzbol palicom ali od strane suvodjaca , no to nije uzrok pucanja stakla, dolsovno, ne zna ni on kako se desilokako i zasto tako puca staklo na automobilima?
hvala muhice, to mi nije nikad palo na pametmuha_sa wrote:ne lupaj vratima kad unilaziš u autoConnaisseur Karlin wrote:Pitanje veano za pucanje stakla, sofersajba: zasto su ponekad pukotine/linije stakla hrapave u unutarnjem dijelu auta, a ne na povrsini van auta? primjer kod mog prijeatlja je donji desni ugao, izgeleda kao da je udareno bajzbol palicom ali od strane suvodjaca , no to nije uzrok pucanja stakla, dolsovno, ne zna ni on kako se desilokako i zasto tako puca staklo na automobilima?
Nije sve OK, stoji ti boost na nulaamar1994 wrote: da dodam na ovo , djeluje mi ok sve![]()
esso_sa wrote:Nije sve OK, stoji ti boost na nulaamar1994 wrote: da dodam na ovo , djeluje mi ok sve![]()
Ma ja kad sam uzimao auto, naletio na jednog benzinca, kaze vlasnik sve bajno, krasno, neke sitnice treba uložiti. Ja kod majstorabitanga_sa_otesa wrote:sto bi bjezao?mozda je glupost neka: dihtung poklopca ventila,semering neki...
pa sto ne uze petobu hahahaLeon16v wrote:kaže on meni eto ja cu ti dat 50 KM da popraviš
Leon16v wrote:@amar1994
Zbog toga boosta moraš da ćipuješ auto, vjeruj mi
Kratka skala na ovomThrottle wrote:I ovo na štok
To tako treba........Connaisseur Karlin wrote:Pitanje veano za pucanje stakla, sofersajba: zasto su ponekad pukotine/linije stakla hrapave u unutarnjem dijelu auta, a ne na povrsini van auta? primjer kod mog prijeatlja je donji desni ugao, izgeleda kao da je udareno bajzbol palicom ali od strane suvodjaca , no to nije uzrok pucanja stakla, dolsovno, ne zna ni on kako se desilokako i zasto tako puca staklo na automobilima?
LorusLeo wrote:Danas ga je majstor gledao i vidjeli smo mu ispod da ide ulje. Kaze majstor stručno da "balavi" ulje. Nista puno skroz malo. Na moje pitanje sta bi moglo biti kaze moze biti kvar od 30 do 300Leon16v wrote:Dobri su ti 1.4 16v od 98 KS, cuo sam da su u proslim generacijama imali nekih felera oni od 75 KS, al sve je to rekla-kazala.
Dobro ide, potrošnja zavisi kakva ti je noga, ali grada racunaj 7-8l, tako mi rece kolega koji vozi isti iz 2004 god.
Ne štedi ga ni malo, a mali tegli ko konjte da bi ustanovi mora oprati motor pa da vidi odakle ide ulje. Sta vi mislite sta bi moglo to biti? Da li je moguce da se iz tog curenja ulja izrodi neki tezi kvar od cega bi mogao crknuti motor
Ne kontam sta si htio recimad_max_ba wrote:LorusLeo wrote:Danas ga je majstor gledao i vidjeli smo mu ispod da ide ulje. Kaze majstor stručno da "balavi" ulje. Nista puno skroz malo. Na moje pitanje sta bi moglo biti kaze moze biti kvar od 30 do 300Leon16v wrote:Dobri su ti 1.4 16v od 98 KS, cuo sam da su u proslim generacijama imali nekih felera oni od 75 KS, al sve je to rekla-kazala.
Izvini prijatelju
11 godina star auto
Mozda je novo za tebe ???
Edit:
Ne curi nidze garant
E tacno sam se pogubio. Zamjenim ja sijalice.... opet desna zmirka. Aj kontam, do adaptera...a kako ono kablo dirnem , prestane zmirkati . Haj vratim ja sijalice... Rekoh sad cu zamjeniti kablo i onaj adapter sto se stavlja na sijalicu . Ovaj desno stavim lijevo i obratno ... I dobijem to da zmirkaju obje sada.Throttle wrote:Nismo se razumjeli...
Mislio sam da zamijenis strane balastima... lijevi i desni... ako ostane problem na istom faru onda je do sijalice ili nekog konektora, ako se prebaci na drugi far skupa s balastom onda je do balasta
P.S. To sto trepere moze bit do jeftinih setova, DC, znaju nekad treperit, al nije toliko primjetno...ako su kineski xenoni
smetljaridgL_ wrote:
I jos cu ti reci samo se zaviri po parkinzima po gradu... Na svakom imas fleku sto od ulja motornog, sto od serva ili antifriza... Raja tako vozi... Nekome ne smeta.....
maloThrottle wrote:I ovo na štok
Provjeri instalaciju, vjerovatno te to zeza, il su konektori neki losi, oksidirali, zabice se razmaknule pa ne prave dobar spoj... provjeri konektor od fara, gdje su xenoni tj. balast ustekani, tu su zabice koje mogu zezat... tesko da je do sijalice ili balasta ako se stanje promijenilo kad si dirnuo kablove... a mozda i jest, kinez je toskafiskafsnjak wrote: E tacno sam se pogubio. Zamjenim ja sijalice.... opet desna zmirka. Aj kontam, do adaptera...a kako ono kablo dirnem , prestane zmirkati . Haj vratim ja sijalice... Rekoh sad cu zamjeniti kablo i onaj adapter sto se stavlja na sijalicu . Ovaj desno stavim lijevo i obratno ... I dobijem to da zmirkaju obje sada.
bas ne kontamJel moguce da obje zmirkaju zbog jednog adaptera ili balasta...
Izas'o bi sav na auspuhamar1994 wrote: malo, sa 3 bara bi otisao na 600-700ks
, vjerovatno bi se i istopio sav
![]()
Desno svjetlo do instalacije...kad dodirnem krene treperiti.... al lijevo mi se s vremena na vrijeme pojaca... ono radi, ali nakon nekog vremena se pojaca...Throttle wrote: Provjeri instalaciju, vjerovatno te to zeza, il su konektori neki losi, oksidirali, zabice se razmaknule pa ne prave dobar spoj... provjeri konektor od fara, gdje su xenoni tj. balast ustekani, tu su zabice koje mogu zezat... tesko da je do sijalice ili balasta ako se stanje promijenilo kad si dirnuo kablove... a mozda i jest, kinez je to
:
Takvima ne bih dao da prodju tehnicki.amar1994 wrote:smetljaridgL_ wrote:
I jos cu ti reci samo se zaviri po parkinzima po gradu... Na svakom imas fleku sto od ulja motornog, sto od serva ili antifriza... Raja tako vozi... Nekome ne smeta.....