HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
van helsing

#9301 Re: HS kablovska

Post by van helsing »

Benq wrote:
van helsing wrote:Znaci,ovaj paket Standard i analogija dodju oko 30 BAM mjesecno?
Da , 28,50KM
Ali nema ili ja ne vidim na hs-hkb.ba?
Da nije sa FB stranice ovo ?
Benq

#9302 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Sa FB stranice je , inace im je FB stranica azurnija od oficijelne.
van helsing

#9303 Re: HS kablovska

Post by van helsing »

Upravo gledam/citam. Tnx za info.
The Realist

#9304 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

M&H Company/HS/HKBnet vam poklanjaju 2 mjeseca besplatnu pretplatu

Dolaskom proljeća pripremili smo nove pogodnosti za sve koji žele koristiti naše usluge. Bilo da ste već korisnik i želite proširiti paket usluga ili tek postajete naš korisnik, sada je pravi trenutak da se prijavite i iskoristite prednosti nove akcije.

I. Pogodnosti za nove korisnike:

Novi korisnik KATV-a – 2 mjeseca besplatno pretplata na KATV;
Novi korisnik KATV + DTV – 2 mjeseca besplatno pretplata na DTV;
Novi korisnik KATV + Internet – 2 mjeseca besplatno pretplata na obje usluge uz obavezu kupovine modema;
Novi korisnik KID paketa – 2 mjeseca besplatno pretplata za DTV;

Modem na korištenje za nove korisnike KID paketa.

II. Pogodnosti za postojeće korisnike :

Priključenje dodatne usluge internet/ili DTV – 2 mjeseca besplatno pretplata na novu priključenu uslugu;
Postojeći korisnik KATVa koji prelazi na KID paket – 2 mjeseca besplatno pretplata za DTV;

Modem na korištenje za sve postojeće korisnike koji priključe uslugu Interneta.

Akcija traje od 10.04. do 31.05.2014.
TheWatcher

#9305 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

kakaljin wrote:
TheWatcher wrote:Obavještavamo Vas da smo dužni zatamniti program RTS SAT za vrijeme prikazivanja serije "Montevideo, vidimo se" u nedjeljnom terminu od 20,00 do 21,00 sat, počev od 06.04.2014.godine, zbog toga što RTS nema dozvolu za prikazivanje serije na teritoriji Bosne i Hercegovine.

pu STOKO SELJACKA :oops:
Ako ga moraju zatamniti onda ga neka nasa tv kuca emituje, a posto vidim da niko ne emituje u BiH, nevidim razlog za zatamljivanje necega ko jos nije otkupio prava za BiH. :? :?

neka zamrace ona turska i indijska govna mater im lopovsku :evil: mozda netko otkupi prava 2036 :oops:
rizibizi

#9306 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Ovo sa zatamnjivanjem mi nikako nije jasno, samo kod nas ima da uzmes pare za kanale i onda ne das korisnicima da gledaju program tih kanala. Pa nisam vam ja platio da gledam HRT2 svakim danom osim vikenda i ne placam vam da gledam RTS kad god osim kad ide serija. HS uzimate pare za programe koji su u programskoj semi a ne samo povremeno u programskoj semi. Zamislite situaciju kupim ja digitalnu satelitsku i kupim recimo karticu za HRT paket i u pola frke u subotu ne mogu da gledam recimo rukomet jer u mojoj zemlji to neko drugi prenosi. Halo ba ja sam to platio isto ko sto placam vama a vi bi trebalo da placate njima, jebe se meni i za prava prikazivanja i za sve ostalo ja sam platio da gledam kanale koji su u programskoj semi onoliko para koliko ste trazili i hocu da gledam te kanale u svakom trenutku osim i jedino u situaciji kada su tehnicke smetnje pa nema signala. Sta sad ako se na recimo RTL-u prikazuje njemacka skupstina, sabor kako se vec kod njih zove to treba zatamniti jer mi imamo svoju skupstinu, jebo onog kineza sto trazi da svi muski imaju iste frizure kakvi ste vi diktatori (ili RAK svejedno svi vi u istu tikvu pusete) ako treba dodatno platiti pa stvarno gledati kanale koje placamo recite fino ko nece da mu se zatamnjuju sadrzaji nek doplati ovoliko pa da bar onda znamo sta je i kako je a ne nema autorskih prava.

Drugo: Opet vi akciju ko padobranci, moji roditelji imaju KID22, telefon kojeg nikad ne potrose ispod 50-70 KM minimum i sta imaju od toga, ne mogu dodatni risiver kupiti na rate, ne mogu tv kupiti na rate jer nemaju racun u banci koja vama odgovara, ne mogu nikakve pogodnosti ostvariti niti na jednoj vasoj akciji a uredno vam placaju najskuplji KID paket i prave gomilu telefonskog saobracaja (cca. kad se sve sabere minimum 90 - 120 KM mjesecno ako ne i vise), a vi im u znak zahvalnosti donesete simens gigaset koji nema niti redial tipku.

Dje je sad onaj sto ih nahvali :skoljka:
Adriatic

#9307 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Stvarno je ovo sa zatamnjivanjem kanala idiotizam svoje vrste.
I još nas ubjeđuju da je to normalno i računaju to u kvotu kanala.
Sve kanale koji se zatamnjuju treba ukinuti.
Pa da vidimo koja je to konačna šema.
Evo uveli RTL i sad i njega zatamnjuju.
Pa koga zajebavate više?
Ali zato računi uredno stižu, nepromijenjeni.
zanimljiv

#9308 Re: HS kablovska

Post by zanimljiv »

kakaljin wrote:
TheWatcher wrote:Obavještavamo Vas da smo dužni zatamniti program RTS SAT za vrijeme prikazivanja serije "Montevideo, vidimo se" u nedjeljnom terminu od 20,00 do 21,00 sat, počev od 06.04.2014.godine, zbog toga što RTS nema dozvolu za prikazivanje serije na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Ako ga moraju zatamniti onda ga neka nasa tv kuca emituje, a posto vidim da niko ne emituje u BiH, nevidim razlog za zatamljivanje necega ko jos nije otkupio prava za BiH. :? :?
Vikendom u 17:20 na FTV-u ide već tri sedmice :lol:
http://www.federalna.ba/bhs/program#
van helsing

#9309 Re: HS kablovska

Post by van helsing »

Koji je to "Q2F integrirani paket" ?
The Realist

#9310 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote: Ako ga moraju zatamniti onda ga neka nasa tv kuca emituje, a posto vidim da niko ne emituje u BiH, nevidim razlog za zatamljivanje necega ko jos nije otkupio prava za BiH. :? :?
Može se autor žaliti, jer želi da zaradi i ovdje. Ustvari, to i jeste problem kada se o ovakvim stvarima radima.

Ovdje se jedino može uraditi da se kablovci dogovore sa TV kućama i da im oni umanje pretplatu (ako ju plaćaju uopće) radi ovih dešavanja, pa da oni umanje nama, inače ništa drugo, osim da ukinu te kanale.

Na sportu se to najbolje, inače ne bi streamove ganjali toliko :D.
TheWatcher

#9311 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

zanimljiv wrote:
kakaljin wrote:

Vikendom u 17:20 na FTV-u ide već tri sedmice :lol:
http://www.federalna.ba/bhs/program#
Na Putu za Montevideo
Montevideo, vidimo se!

uocavas li ti razliku u naslovu :lol: :lol: e jesi zanimljiv do moga :oops:
MH i HS kablovska

#9312 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

van helsing wrote:Koji je to "Q2F integrirani paket" ?
Paket Q2 F je novi paket fiksne telefonije koji je u ponudi od 01.03.2014.
Mjesečna pretplata za Q2 F je 12,00 KM, imate besplatne razgovore prema svim fiksnim mrežama u BiH, na fer osnovi.

Fer osnova za pozive podrazumijeva 1.000 besplatnih minuta, uz naplatu uspostave svakog poziva prema fiksnim mrežama unutar BiH, osim za pozive unutar mreže M&H Company, po cijeni od 0,03 KM.
MH i HS kablovska

#9313 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

chakany wrote:Poštovani,
imam par pitanja :D :

1. Kada možemo očekivati da vaši inžinjeri uključe teletext na OBN-u i RTRS (digitalna TV)?

2. Kada možemo očekivati stabilnu sliku na Cinema TV i Eurochannel (digitalna TV)?

3. Da li će biti proljetnih iznenađenja u vezi novih kanala na HS-u :D ?

Unaprijed hvala na odgovoru.
Poštovani,

1. TXT na kanalima OBN i RTRS su već uključeni, ukoliko ih nemate na svom TV prijemniku potrebno je da preskenirate frekvencije navedenih kanala;
2. Kao što smo već ranije objašnjavali korisnicima, za oba kanala problem je u izvornom streamu video sadržaja, tako da nemamo mogućnost dodatnih modifikacija;
3. Za sve izmjene u ponudi kanala, bićete blagovremeno obavješteni putem naše web i FB stranice.
kakaljin

#9314 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:

1. Kada možemo očekivati da vaši inžinjeri uključe teletext na OBN-u i RTRS (digitalna TV)?

2. Kada možemo očekivati stabilnu sliku na Cinema TV i Eurochannel (digitalna TV)?

Poštovani,

1. TXT na kanalima OBN i RTRS su već uključeni, ukoliko ih nemate na svom TV prijemniku potrebno je da preskenirate frekvencije navedenih kanala;
2. Kao što smo već ranije objašnjavali korisnicima, za oba kanala problem je u izvornom streamu video sadržaja, tako da nemamo mogućnost dodatnih modifikacija;
3. Za sve izmjene u ponudi kanala, bićete blagovremeno obavješteni putem naše web i FB stranice.
Molim Vas da umjesto ove recenice koju svi korisnici mrze koristite nesto ovako slicno:

Pregovaramo sa tim i tim tv kucama, nadamo se se da ce u roku mjesec-dva taj kanal biti u nasoj ponudi, i
ili
Na zahtjev vecine korinika kontaktirali smo tu i tu tv kucu i ocekujemo odgovor za ubacivanje tog kanala u ponudu u narednih tri mjeseca.

Za ponovno skeniranje kanala na tv prijemniku koji ima ci modul je problematicno jer sa svakim skeniranjem je potrebno ponovo sortiranje kanala po gledanosti, a kanala je sada preko 140. Zato je bolje ako postoji drugaciji nacin da se to uradi da na digitali kanali imaju punu funkciju koju trebaju da imaju.
Hvala i pozdrav
van helsing

#9315 Re: HS kablovska

Post by van helsing »

Prije nekog vremena zvao na fixni broj koji sam nasao na hs web portalu. Ili je zauzeto ili nema odgovora.
Vidim email adresu i posaljem pitanje,nema odgovora.
Odem na FB stranicu,posaljem PP,opet nema odgovora.
Nevjerovatno.
Mislim,ne zurim se nikuda,ali mi malo cudan odnos podrske postojecim/potencijalnim korisnicima.
The Realist

#9316 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote: Za ponovno skeniranje kanala na tv prijemniku koji ima ci modul je problematicno jer sa svakim skeniranjem je potrebno ponovo sortiranje kanala po gledanosti, a kanala je sada preko 140. Zato je bolje ako postoji drugaciji nacin da se to uradi da na digitali kanali imaju punu funkciju koju trebaju da imaju.
Hvala i pozdrav
Preskeniraj samo tu frekfenciju, tako će se MOŽDA samo ti kanali pomjeriti. Meni se desi da ostanu na svom mjestu, a dodaju se novi na kraju liste, koje izbrišem. Nekada nestanu oni kanali, pa ove pomjerim gdje treba.
kakaljin

#9317 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

hot tequilla brown wrote:
kakaljin wrote:
MH i HS kablovska wrote:[

Poštovani,

Molim Vas da umjesto ove recenice koju svi korisnici mrze koristite nesto ovako slicno:

Pregovaramo sa tim i tim tv kucama, nadamo se se da ce u roku mjesec-dva taj kanal biti u nasoj ponudi, i
ili
Na zahtjev vecine korinika kontaktirali smo tu i tu tv kucu i ocekujemo odgovor za ubacivanje tog kanala u ponudu u narednih tri mjeseca.

Za ponovno skeniranje kanala na tv prijemniku koji ima ci modul je problematicno jer sa svakim skeniranjem je potrebno ponovo sortiranje kanala po gledanosti, a kanala je sada preko 140. Zato je bolje ako postoji drugaciji nacin da se to uradi da na digitali kanali imaju punu funkciju koju trebaju da imaju.
Hvala i pozdrav
ima li tvoj tv mogucnost da sam doda nove programe?
imas 140 kanala i kad ovi dodaju kanal ovaj se pojavi na kanalu 141 i onda ga ti samo premjestis na mjesto koje zelis
Sony tv je kod mene i novi kanali se sami dodaju na kraju liste, ali ako hocu da skeniram onda kada izaberem frekfenciju samo na listi budu ti kanali, ili da automatski sve frekfencije skenira, ali onda poremeti listu kanala koju ja moram rucno praviti kasnije.
The Realist

#9318 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote: Sony tv je kod mene i novi kanali se sami dodaju na kraju liste, ali ako hocu da skeniram onda kada izaberem frekfenciju samo na listi budu ti kanali, ili da automatski sve frekfencije skenira, ali onda poremeti listu kanala koju ja moram rucno praviti kasnije.
Ma mora biti negdje u opcijama da se samo perskeniraju neki kanali, a da ostali ostanu. Kad ima kod mene na Hema televizoru, mora i kod tebe biti.

Inače si stvarno u belaju.
kakaljin

#9319 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

The Realist wrote:
kakaljin wrote: Sony tv je kod mene i novi kanali se sami dodaju na kraju liste, ali ako hocu da skeniram onda kada izaberem frekfenciju samo na listi budu ti kanali, ili da automatski sve frekfencije skenira, ali onda poremeti listu kanala koju ja moram rucno praviti kasnije.
Ma mora biti negdje u opcijama da se samo perskeniraju neki kanali, a da ostali ostanu. Kad ima kod mene na Hema televizoru, mora i kod tebe biti.

Sve sam pregledao bezbroj puta od kada sam uzeo tv i nigdje nisam nasao opciju da mi ostanu prijasnji kanali, a da dodam samo novu frekfenciju ili update stare frekfencije.
kemox

#9320 Re: HS kablovska

Post by kemox »

kakaljin wrote:
The Realist wrote:

Sve sam pregledao bezbroj puta od kada sam uzeo tv i nigdje nisam nasao opciju da mi ostanu prijasnji kanali, a da dodam samo novu frekfenciju ili update stare frekfencije.
ručno pretraživanje digitalnog kanala preskeniraj postojeće frekvencije
The Realist

#9321 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kemox wrote:
ručno pretraživanje digitalnog kanala preskeniraj postojeće frekvencije
Ovako je i kod mene.
TheWatcher

#9322 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

MH i HS kablovska wrote:
van helsing wrote:Koji je to "Q2F integrirani paket" ?
Paket Q2 F je novi paket fiksne telefonije koji je u ponudi od 01.03.2014.
Mjesečna pretplata za Q2 F je 12,00 KM, imate besplatne razgovore prema svim fiksnim mrežama u BiH, na fer osnovi.

Fer osnova za pozive podrazumijeva 1.000 besplatnih minuta, uz naplatu uspostave svakog poziva prema fiksnim mrežama unutar BiH, osim za pozive unutar mreže M&H Company, po cijeni od 0,03 KM.

ooo vidi inzinjera javio se :lol: :lol: jes to bio na godisnjem :D
chakany

#9323 Re: HS kablovska

Post by chakany »

MH i HS kablovska wrote:

Poštovani,

Preskenirao sam navedene frekvencije i ručno i automatski, ali TXT još uvijek nema na navedenim kanalima.
Pozdrav.
The Realist

#9324 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:
Preskenirao sam navedene frekvencije i ručno i automatski, ali TXT još uvijek nema na navedenim kanalima.
Pozdrav.
Evo maloprije baš provjerio teletext i radi na oba kanala (doduše, ja sam na tri provjeravao, jer sam zaboravio na kojima si tražio, ali se potrefilo da su dva prava :D).
samir_smts

#9325 Re: HS kablovska

Post by samir_smts »

da li imate obicaj da zovete ljude u osam sati sabahile i govorite da cete im iskljuciti internet jer imaju neki jeben virus ili da oni sami nekako to rijese (obaranjem sistema) ?
Locked