Suti i trpi wrote:A sta ti kazes na to sto se mnogi Bosnjaci cude sto Srbi u RS ne vole BiH? Meni nije cudno sto ti ne volis Srbiju, naprotiv. Naravno, zakoni se moraju postovat, kao i sto drzava mora postovat svakog svog drzavljana.Niko ne treba da voli ni jednu drzavu ali mora da postuje njene zakone i da gradi zemlju u kojoj zivi na najbolji moguci nacin. Ja dolazim iz Sandzaka i ne volim Srbiju ali postujem njene zakone. Zauzvrat ocekujem da mi ona (drzava Srbija) garantuje moja prava.
Cudjenje je emocija kao sto je i ljubav. To je problem tih Bosnjaka. Medjutim, Srbi ne postuju zakone Bosne i Hercegovine. Nisu postovali ni 90-ih a ni sad. Samo onda kada se poklapa sa njihovim interesima pozivaju se na zakone BiH, a i onda selektivno. Zato nemoj suplje oko ljubavi i ostalih s***nja. Kako postuju zakone u Sloveniji tako moraju i BiH. Tim vise sto u BiH imaju i konstutivnost. Ali Yebiga, oni kontaju Bosnjaci glupi, mozemo ih ye*at kako hocemo. A tako kopaju i sebi jamu.U PC gladuju Srbi a tu im Bosnjaci nisu krivi.Naveo ih je njihov separatizam, kao sto je naveo Srbe i Hrvate u BiH, Baske u Spaniji, Irce u Britaniji, Kurde u Turskoj. U Jugoslaviji su tretirani kao i svi drugi narodi, ali su oni htjeli nesto drugo, vecu moc, pa na kraju i nezavisnost. Licimjerno je zmirit na njihove separatisticke teznje koje su prvenstveno uzorokavane njihovom velikom zeljom za samostalnoscu, pa tek onda srpskim negativnim uticajem... Srbi su samo ubrzali ostvarenje njihovog cilja, do kojeg bi oni dosli sve da su ih Srbi cvjecem obasipali. Slican scenario ce zadesit i Makedoniju, a vjerujem i Crnu Goru. U Makedoniji su vec insistirali na autonomiji, a nesto slicno se nagovjestava i u Crnoj Gori. Nebi me iznenadilo da i nama sutra pokucaju na vrataA kako je drzava Srbija stitila prava tih Albanaca u tih 50 godina? Sta je navelo te ljude da daju svoje zivote za nezavisnost? Odgovori na ova pitanja i sve ce ti biti puno jasnije..
De ne pricaj gluposti. Knjigu u ruke, ali malo citaj i stranih autora a ne samo srpske
Dešavanja u Srbiji
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#9301 Re: Desavanja u Srbiji
-
zavrzlama
#9302 Re: Desavanja u Srbiji
pazi...srbi u BIH prije 92-e nisu imali nikakvih problema niti su osjecali ugrozenost od bilo koga i cega...srbi su satanizovani i prevareni od srbije i natutrena im je treza osd neke ugrozenosti sve sa ciljem da oni budu topovsko meso srbiji da se preko istih bioloski istrijebe nesrbi sa zamisljenih teritorija koje su trebale biti sastavni dio velike srpske drzave...posto su BIH srbi imali vise aduta u kosrist ideje da mogu ostvariti svoje ciljeve(ciljeve srbije) nenaoruzane bosnjake,kontrolu obavjestrajnih sluzbi,vec 1989 prebaceno svo naoruzanje TO BIH u podrucja sa srpskiom vecinom,podijeljenim oruzjem od strane JNA SDS-ovim clanovima...tad srbi traze zastitu od neke ugrozenosti osnivanjem SAO(srpskih autonomnim oblasti) obrati paznju ovo srpski,vec tad 1990-e se radi na uspostvaljanju srpskog prefiksa i pocinje glavni velikosrpski cilj a to je razdvajanje naroda i ubijanje suzivota....i sad dolazimo do toga sto pobija sve tvoje teze i relativizaciju velikosrpskih ciljeva..Ma pricaj ti sta hoces, ali je cinjenica da oni Srbiju ne osjecaju kao svoju domovinu. Vjerovatno Srbija nije uradila dovoljno da je osjecaju kao svoju drzavu, kao sto nije uradila ni BiH da je osjecaju Srbi i Hrvati, Rusija da je osjecaju Ceceni, Kina da je osjeca Tibet, Spanija da je osjecaju Baskijci, Britanija da je osjecaju Irci, Turska da je osjecaju Kurdi itd itd. Nepostovanje svoje domovine i teznje za visoki stepen autonomije su 'fenomen' u cijelom svijetu, a ne samo u BiH. Sta Srbija moze uradit da je Bosnjaci u Sandzaku dozivljavaju kao svoju domovinu? Sta Hrvatska moze uradit da je Srbi u Slavoniji osjecaju kao svoju domovinu? Sta BiH moze uradit da je Srbi i Hrvati osjecaju svojom domovinom?
SVE najvece zlocine protiv bosnjaka i hrvata u BIH su uradjene od strane srba u mjestima gdje ni metak nije opaljen,sve su dzamije i katolicke crkve porusene tamo gdje rata nijhe uopste ni bilo,99% zatocenika u stotinama konc logora u rs-u su bili civili nesrbi pokupljeni na kucnim pragovima...
zakljucak: srbi u BIH su ugrozeni zato sto im nisu drugi dozvolili da preko njihovih avlija i zavicaja i mrtvih tijela stvore veliku srbiju,pa danas iz frustracije sto nikad nece moci izaci sa dijelom BIH u srbiju ,iz malog ausvica se svete BIH sto na svakom koraku pljuju po BIH a u stvari pljuju po sebi i pokazuju svoj moralni,vojni i ideoloski poraz...eto to ti je sva istina...
kad sebi razjasnis sto su srbi porusili sve dzamije i pobili najvise civila nesrba tamo gdje ni metak nije opaljen ,shvatices poentu svega oko BIH i srpskog odnosa prema istoj..mada ti to sve znas,ali pokusavas da nadjes nacin da izbjegnes opdgovor na ovo pitanje....ti si taj koji bjezi od sustine ...ako ne bjezis evo ti prilike pa odgovori ono iskreno i ljudski na ovo pitanje..
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9303 Re: Desavanja u Srbiji
Halal vjera! @zavrzlama, imaš piće od mene!zavrzlama wrote:pazi...srbi u BIH prije 92-e nisu imali nikakvih problema niti su osjecali ugrozenost od bilo koga i cega...srbi su satanizovani i prevareni od srbije i natutrena im je treza osd neke ugrozenosti sve sa ciljem da oni budu topovsko meso srbiji da se preko istih bioloski istrijebe nesrbi sa zamisljenih teritorija koje su trebale biti sastavni dio velike srpske drzave...posto su BIH srbi imali vise aduta u kosrist ideje da mogu ostvariti svoje ciljeve(ciljeve srbije) nenaoruzane bosnjake,kontrolu obavjestrajnih sluzbi,vec 1989 prebaceno svo naoruzanje TO BIH u podrucja sa srpskiom vecinom,podijeljenim oruzjem od strane JNA SDS-ovim clanovima...tad srbi traze zastitu od neke ugrozenosti osnivanjem SAO(srpskih autonomnim oblasti) obrati paznju ovo srpski,vec tad 1990-e se radi na uspostvaljanju srpskog prefiksa i pocinje glavni velikosrpski cilj a to je razdvajanje naroda i ubijanje suzivota....i sad dolazimo do toga sto pobija sve tvoje teze i relativizaciju velikosrpskih ciljeva..Ma pricaj ti sta hoces, ali je cinjenica da oni Srbiju ne osjecaju kao svoju domovinu. Vjerovatno Srbija nije uradila dovoljno da je osjecaju kao svoju drzavu, kao sto nije uradila ni BiH da je osjecaju Srbi i Hrvati, Rusija da je osjecaju Ceceni, Kina da je osjeca Tibet, Spanija da je osjecaju Baskijci, Britanija da je osjecaju Irci, Turska da je osjecaju Kurdi itd itd. Nepostovanje svoje domovine i teznje za visoki stepen autonomije su 'fenomen' u cijelom svijetu, a ne samo u BiH. Sta Srbija moze uradit da je Bosnjaci u Sandzaku dozivljavaju kao svoju domovinu? Sta Hrvatska moze uradit da je Srbi u Slavoniji osjecaju kao svoju domovinu? Sta BiH moze uradit da je Srbi i Hrvati osjecaju svojom domovinom?
SVE najvece zlocine protiv bosnjaka i hrvata u BIH su uradjene od strane srba u mjestima gdje ni metak nije opaljen,sve su dzamije i katolicke crkve porusene tamo gdje rata nijhe uopste ni bilo,99% zatocenika u stotinama konc logora u rs-u su bili civili nesrbi pokupljeni na kucnim pragovima...
zakljucak: srbi u BIH su ugrozeni zato sto im nisu drugi dozvolili da preko njihovih avlija i zavicaja i mrtvih tijela stvore veliku srbiju,pa danas iz frustracije sto nikad nece moci izaci sa dijelom BIH u srbiju ,iz malog ausvica se svete BIH sto na svakom koraku pljuju po BIH a u stvari pljuju po sebi i pokazuju svoj moralni,vojni i ideoloski poraz...eto to ti je sva istina...
kad sebi razjasnis sto su srbi porusili sve dzamije i pobili najvise civila nesrba tamo gdje ni metak nije opaljen ,shvatices poentu svega oko BIH i srpskog odnosa prema istoj..mada ti to sve znas,ali pokusavas da nadjes nacin da izbjegnes opdgovor na ovo pitanje....ti si taj koji bjezi od sustine ...ako ne bjezis evo ti prilike pa odgovori ono iskreno i ljudski na ovo pitanje..
Reci mi, molim te, ti nisi Bošnjak je li tako?
(Ako je po tvom mišljenju pitanje neumjesno, ne moraš odgovoriti)
- kiky
#9304 Re: Desavanja u Srbiji
zašto je bitno jel bošnjak ...
btno je da je nije laš što je napisao nego čista brutalna istina ...
druga je stvar što je prikazama uvijek krivo ogledalo ...

- kiky
#9305 Re: Desavanja u Srbiji
Jesi ovo uvecano onako ispalio ili imas neke argumente?
Subotica je primjer multikulturalnosti i sloge medju narodima, za razliku od bilo kojeg grada u BiH. Madjarski jezik je sluzbeni kao i srpski... U Subotici ima nekoliko katolcki, protestantski crkvi, velika sinagoga, a sada se pravi i dzamija. U tom gradu sam upozno Turke, Madjare, Kurde, Bunjevce, Hrvate, Rumune, Bugare, Sandzaklije, Albance, Rome... Niko nema nikakvih problema zbog svoje nacije i vjere. U Pancevu i Beogradu sa takodje upozno masu raznih nacionalnosti i niko nema problema radi nacije i vjere. Naravno, postoje budale koje tu sigurnost ponekad ugroze, ali ti slucajevi su zaista rjetkost. Ja ne mogu da shvatim ovih nekoliko pljuvaca koji bjesomucno sotonizuju Srbiju i sve sto dolazi iz te drzave. To bi bilo kao da ja pricam kako Krscani u Kazablanci nemaju nikakva prava, kako su ugrozene, zlostavljani... Hocu reci, pricate nesto o cemu nemate pojma i sto niste dozivili.
I Zavrzlama, kakva to prava imaju manjine u Austriji, a nemaju u Srbiji. Konkretno?[/quote]
subotica je grad koji srbijanski velikodržavni nacionaldiletantizam namjerno nije ni pokušavao da psrbljuje kako bi ga uvijek izbacivao kao primjer i time prikrivao etničko čiščenje mađara i posrbljavanje i pljačkanje vojvodine ( osma ofanziva je samo jedna od epizoda ) a i ako dođe do buđenja mađara lakše je amputirat jedan grad i reč: "eto vam ... !!! " nego opet vračat što je lopovski ukradeno 1918g.
Subotica je primjer multikulturalnosti i sloge medju narodima, za razliku od bilo kojeg grada u BiH. Madjarski jezik je sluzbeni kao i srpski... U Subotici ima nekoliko katolcki, protestantski crkvi, velika sinagoga, a sada se pravi i dzamija. U tom gradu sam upozno Turke, Madjare, Kurde, Bunjevce, Hrvate, Rumune, Bugare, Sandzaklije, Albance, Rome... Niko nema nikakvih problema zbog svoje nacije i vjere. U Pancevu i Beogradu sa takodje upozno masu raznih nacionalnosti i niko nema problema radi nacije i vjere. Naravno, postoje budale koje tu sigurnost ponekad ugroze, ali ti slucajevi su zaista rjetkost. Ja ne mogu da shvatim ovih nekoliko pljuvaca koji bjesomucno sotonizuju Srbiju i sve sto dolazi iz te drzave. To bi bilo kao da ja pricam kako Krscani u Kazablanci nemaju nikakva prava, kako su ugrozene, zlostavljani... Hocu reci, pricate nesto o cemu nemate pojma i sto niste dozivili.
I Zavrzlama, kakva to prava imaju manjine u Austriji, a nemaju u Srbiji. Konkretno?[/quote]
subotica je grad koji srbijanski velikodržavni nacionaldiletantizam namjerno nije ni pokušavao da psrbljuje kako bi ga uvijek izbacivao kao primjer i time prikrivao etničko čiščenje mađara i posrbljavanje i pljačkanje vojvodine ( osma ofanziva je samo jedna od epizoda ) a i ako dođe do buđenja mađara lakše je amputirat jedan grad i reč: "eto vam ... !!! " nego opet vračat što je lopovski ukradeno 1918g.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9306 Re: Desavanja u Srbiji
kiky wrote:zašto je bitno jel bošnjak ...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#9307 Re: Desavanja u Srbiji
Ublehas, opet zavrces....Suti i trpi wrote:A sta ti kazes na to sto se mnogi Bosnjaci cude sto Srbi u RS ne vole BiH? Meni nije cudno sto ti ne volis Srbiju, naprotiv. Naravno, zakoni se moraju postovat, kao i sto drzava mora postovat svakog svog drzavljana.Niko ne treba da voli ni jednu drzavu ali mora da postuje njene zakone i da gradi zemlju u kojoj zivi na najbolji moguci nacin. Ja dolazim iz Sandzaka i ne volim Srbiju ali postujem njene zakone. Zauzvrat ocekujem da mi ona (drzava Srbija) garantuje moja prava.
Naveo ih je njihov separatizam, kao sto je naveo Srbe i Hrvate u BiH, Baske u Spaniji, Irce u Britaniji, Kurde u Turskoj. U Jugoslaviji su tretirani kao i svi drugi narodi, ali su oni htjeli nesto drugo, vecu moc, pa na kraju i nezavisnost. Licimjerno je zmirit na njihove separatisticke teznje koje su prvenstveno uzorokavane njihovom velikom zeljom za samostalnoscu, pa tek onda srpskim negativnim uticajem... Srbi su samo ubrzali ostvarenje njihovog cilja, do kojeg bi oni dosli sve da su ih Srbi cvjecem obasipali. Slican scenario ce zadesit i Makedoniju, a vjerujem i Crnu Goru. U Makedoniji su vec insistirali na autonomiji, a nesto slicno se nagovjestava i u Crnoj Gori. Nebi me iznenadilo da i nama sutra pokucaju na vrataA kako je drzava Srbija stitila prava tih Albanaca u tih 50 godina? Sta je navelo te ljude da daju svoje zivote za nezavisnost? Odgovori na ova pitanja i sve ce ti biti puno jasnije..
Zaboravio si reci kako je Smrdija dobila Kosovo i Sandzak, pa si onda zaboravio spomenuti" Nacrtanije", pa onda zvanicni memorandum Vase Cubrilovica "Iseljavanje Arnauta", pa onda prvog Titinog zandara A. Rankovica koji je vise zla nanio Albancima nego sto su Albanci ikada ucinili Srbima, devet genocida nad Bosnjacima ukljucujuci i sandzacke Bosnjake,itd, itd.
Dakle da sumiram, naveo ih je srpski zlocinacki odnos prema njima, isto kao sto je naveo i navodi i sve ostale nesrbe u okruzenju.
- vivaldi
#9308 Re: Desavanja u Srbiji
Zakljucak ti je vrlo maliciozan jer si generalizovao cijeli narod, a pritom si ga jos boldovao i uvecao sto je naravno jos naislo na odobravanje i cestitanje od ponekih.zavrzlama wrote:zakljucak: srbi u BIH su ugrozeni zato sto im nisu drugi dozvolili da preko njihovih avlija i zavicaja i mrtvih tijela stvore veliku srbiju,pa danas iz frustracije sto nikad nece moci izaci sa dijelom BIH u srbiju ,iz malog ausvica se svete BIH sto na svakom koraku pljuju po BIH a u stvari pljuju po sebi i pokazuju svoj moralni,vojni i ideoloski poraz...eto to ti je sva istina...
Ne znam samo kako tretiras ovih 100-njak hiljada srba u federaciji. Ko bosnjake ili ko petu kolonu na visedecenijskom tajnom zadatku?
Jel mi trebamo biti predmet SISTEMSKE diskriminacije zbog genocida u srebrenici, srusenih dzamija i ostalnih ogavnih zlocina kojih se uzasavam i zbog kojih me jeste stid jer su to uradili pripadnici mog naroda?
Znas li da je veliki broj srba otisao godinama nakon rata iz federacije zbog raznih pritisaka koje ti ne vidis, ne cujes i ne osjecas jer se o tome ne prica?
Cetnicki pokret je prirodan logicni slijed velikosrbizma, ali da li je vehabizam put ka multi-kulti bosni?
Ja sam nevjerovatno razuman i mogu na neki nacin da shvatim da kip papi u centru bi mozda bo u oci odredjeni dio populacije, ali ne mogu da razumijem da se ni nakon 15 godina nije htjelo postaviti spomen obiljezje na kazanima bogu iza nogu? Zna se koje gore stradao i zna se da to nisu bili cetnici.
Sta mislis kakva se poruka salje time sto Arziju postavis na celo JAVNE ustanove? Ja mogu da razumijem da je stranka mora uhljebiti, ali ne mogu da razumijem da se za nju nije moglo naci mjesta u nekoj drzvanoj firmi za dobru platu. Ja razumijem da tebi bode oci npr. sveti sava i da je cak i njega najlakse okvalificirati cetnikom, fashistom..ali je licemjerno ne pogledati u svoje dvoriste. Nije to jedini primjer te vrste. Ja sam imao bule i u srednjoj i na faxu. Ja mislim da je to totalni politicki promasaj bosnjaka, bas kao i pretjerana gradnja dzamija u sarajevu cim je rat stao. Ti mozda o tome ne razmisljas, ali ja znam puno bolje od tebe da su i te stvari uticale na ljude koji su razmisljali mozda o povratku.
Ja ne mogu da shvatim, ali najiskrenije ne mogu, da je novi gradonacelnik (iz koje je ono proveropske stranke?) zbog recesije ukinuo pomoc udruzenju srba za povratak u sarajevo (cisto sumnjam da ti uospte znas za to jer se svako cese tamo gdje ga svrbi), a pritom ima para za televiziju 99?
Ja ne mogu da shvatim da grant pomoci opstine novo sarajevo koja je maltene bila egal po broju srba i bosnjaka, dijeli pomoc vjerskim zajednicama na sljedeci nacin: islamskoj zajednici 102 hiljade KM, a pravoslavnoj 7 hiljada?
Ja ne mogu da shvatim koja je poruka sdp u novom gradu koji se usra multikulti pricom a pritom ima strukturu zapoislenih 220 bosnjaka i 7 srba?
Ja ne mogu da shvatim da zeni srpkinji sud naredi na ilidzi rusenje male shtale jer je u vodozatsitnoj zoni, a pritom proces pokrenuo bosnjak koji je 2 metra odatle vec skoro zavrsio objekat od par stotina kvadrata? Ja ne mogu da shvatim da toj istoj zeni 3 bozicna jutra zaredom elektropivreda provjerava da nema ilegalan prikljucak na struju? ja ne mogu da shvatim da je o tome prilog napravila srna, a odvade niko nije reagovo, a kamoli prilog napravio??
Ima toga jos, ali sad nemam vremena. Ali kao sto vidis nabrajao sam samo SISTEMSKE diskriminicaije - ovo nisu pojedinacni slucajevi to je tek posebna tema. Ovo se ne moze nazvati incidnetima zavrzlama vec necim smislenijim.
- Suti i trpi
#9309 Re: Desavanja u Srbiji
Ovo je kljuc bosnjackog nacionalizma i pokusaja asimilacije srpskog i hrvatskog stanovistva u BiH. Srbi i Hrvati koji podilaze bosnjackom stavu su pravi, posteni i vrjedni Srbi i Hrvati (koje oni ne priznaju kao takve, nego im govore da su Bosanci katolicke i pravoslavne vjeroispovjesti), a oni koji ne podrzavaju bosnjacki nacionalizam su cetnici, velkosrbi i salonci (sta god to znacilo).PipiDugaDevetka wrote:Halal vjera! @zavrzlama, imaš piće od mene!
Ja sam na ovom forumu u vise navrata prizno i osudio genocid u Srebrenici, prizno i osudio etnicko ciscenje, prizno i osudio zlocinacku politiku Karadzica & co, prizno i osudio ideju 'Velike Srbije', irazio zelju da se svaki srpski zlocinac osudi na dozivotnu robiju itd itd Ali, problem je nasto kada sam ja piso o negativnom bosnjackom djelovanju, tada sam etiketiran kao cetnik i velikosrbin. To je klasicni sovinizam. 'Ko nije sa nama, on je protiv nas'. Za razliku od mene koji sam popljuvo svako negativno djelovanje nekih majmuna koji dolaze iz srpskog naroda, Zavrzalama ili Bosnolog NITI JEDNOM RJECJU NISU ISTAKLI BILO KAKVU NEGATIVNOST KOJA DOLAZI IZ BOSNJACKOG NARODA. Pametnom dosta.
Ima Bosne_Bice Bosne
Kako je Srbija izgubila Kosovo i tadasnju Rasku? Nacrtanije osudjujem, kao i politiku Ilije Garasanina? Zaboravljas napomenut da je Turska politika bila jedno milijardu puta destruktivnija od Garasaninove!? Memorandum Vase Cubrilovica najostrije osudjujem, jer je to klasicno fasisticko stivo. Njegov memorandum je odbacen od tadasnje Jugoslavije. Rankovic je posebna prica... Njega niti jedan Srbin u Srbiji ne priznaje kao Srbin, pljuju ga iz svih raspolozivi sredstava. On je za njih komunjara koja je neprocjenjivo ojadila srpski narod. Ne trebam govorit koliko ga tek preziru cetnici. On je naredio da se njihovom cici slomi kicma i da ga se baci u izmet koji su nagomilali njegovi borci u zatvoru na Adi Ciganliji.Ublehas, opet zavrces....
Zaboravio si reci kako je Smrdija dobila Kosovo i Sandzak, pa si onda zaboravio spomenuti" Nacrtanije", pa onda zvanicni memorandum Vase Cubrilovica "Iseljavanje Arnauta", pa onda prvog Titinog zandara A. Rankovica koji je vise zla nanio Albancima nego sto su Albanci ikada ucinili Srbima, devet genocida nad Bosnjacima ukljucujuci i sandzacke Bosnjake,itd, itd.
Dakle da sumiram, naveo ih je srpski zlocinacki odnos prema njima, isto kao sto je naveo i navodi i sve ostale nesrbe u okruzenju.
Negativno srpsko djelovanje spram Albanaca je samo ubrzalo njihov put ka nezavisnosti. Sta im to rade Makedonci i Crnogorci pa hoce autonomiju? Za neko vrijeme ce trazit i nezvisnost, budi siguran u to.
Zavrzlama
Odgovorio sam vise puta, sve je tacno napisano osim one prve recenice. Na privatnoj poruci cu ti reci zasto se oko toga ne slazemo, jer je ovo tema o Srbiji, a ne o BiH.pazi...srbi u BIH prije 92-e nisu imali nikakvih problema niti su osjecali ugrozenost od bilo koga i cega...srbi su satanizovani i prevareni od srbije i natutrena im je treza osd neke ugrozenosti sve sa ciljem da oni budu topovsko meso srbiji da se preko istih bioloski istrijebe nesrbi sa zamisljenih teritorija koje su trebale biti sastavni dio velike srpske drzave...posto su BIH srbi imali vise aduta u kosrist ideje da mogu ostvariti svoje ciljeve(ciljeve srbije) nenaoruzane bosnjake,kontrolu obavjestrajnih sluzbi,vec 1989 prebaceno svo naoruzanje TO BIH u podrucja sa srpskiom vecinom,podijeljenim oruzjem od strane JNA SDS-ovim clanovima...tad srbi traze zastitu od neke ugrozenosti osnivanjem SAO(srpskih autonomnim oblasti) obrati paznju ovo srpski,vec tad 1990-e se radi na uspostvaljanju srpskog prefiksa i pocinje glavni velikosrpski cilj a to je razdvajanje naroda i ubijanje suzivota....i sad dolazimo do toga sto pobija sve tvoje teze i relativizaciju velikosrpskih ciljeva..
- kiky
#9310 Re: Desavanja u Srbiji
jest bilo je sve, sve se osuđuje, a onda opet stara pjesma i to sve u desetercu ...
onako ofrlje i po defaultu se generišu neke negativnosti bošnjačkog naroda jer, jebiga, đe če srbi bit jedini krivci ...
i razvodni se problem i odosmo od suštine ...
več vam je izlapila ta muljevina, al ako ti je lakše na duši, trubi svoje ...
onako ofrlje i po defaultu se generišu neke negativnosti bošnjačkog naroda jer, jebiga, đe če srbi bit jedini krivci ...
i razvodni se problem i odosmo od suštine ...
več vam je izlapila ta muljevina, al ako ti je lakše na duši, trubi svoje ...
- PipiDugaDevetka
#9311 Re: Desavanja u Srbiji
Na Forumu Portala Krstarica pojavio se i ovaj niz fotografija povodom dogadjanja u Mitrovici, a vezi sa hitnom sjednicom Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije:

Nije mi drago da neko razmišlja o ubistvu sadašnjeg predsjednika Srbije, ali eto, to je činjenica i na javnom forumu kakav je Krstarica to je objavljeno. Prijavio sam moderatorima tog foruma namjere postavljača niza fotografija, medjutim, nisu obrisali ovu prijetnju njihovom presjedniku.

Nije mi drago da neko razmišlja o ubistvu sadašnjeg predsjednika Srbije, ali eto, to je činjenica i na javnom forumu kakav je Krstarica to je objavljeno. Prijavio sam moderatorima tog foruma namjere postavljača niza fotografija, medjutim, nisu obrisali ovu prijetnju njihovom presjedniku.
- Bosnolog
#9312 Re: Desavanja u Srbiji
Ti vidim svakodnevno lijecis svoje salonske frustracije u nedostatku argumenata lazno se ogradujuci od Karadzica i velikosrpskih zlocinacko genocidnih ideologa.Ovo se jako lahko zakljuci na prvi pogleda ali su ti jako dragi rezultati te iste ideologije Srbizma olicene u genocidnom ausvicu dijela BiH i svega onog sto predstavlja.Pusti mi te sminkerske demagogije osude dok se opljackano i oteto brani za rad viseg velikosrpskog interesa.Ti si samo ovdje na forumu da odrzis Karadzicevo vaskoliko velikosrpsko naslijede a na svako iznosenje argumenata forumasa u nedostatku argumenata nastavljas da generalizujes i izjednacavas krvicu,to jest guslas istim krvavim velikosrpskim gudalom,ciji zvuk ti plaho prija i ne bi mijenjao za sva blaga svijeta.Suti i trpi wrote:Ovo je kljuc bosnjackog nacionalizma i pokusaja asimilacije srpskog i hrvatskog stanovistva u BiH. Srbi i Hrvati koji podilaze bosnjackom stavu su pravi, posteni i vrjedni Srbi i Hrvati (koje oni ne priznaju kao takve, nego im govore da su Bosanci katolicke i pravoslavne vjeroispovjesti), a oni koji ne podrzavaju bosnjacki nacionalizam su cetnici, velkosrbi i salonci (sta god to znacilo).PipiDugaDevetka wrote:Halal vjera! @zavrzlama, imaš piće od mene!
Ja sam na ovom forumu u vise navrata prizno i osudio genocid u Srebrenici, prizno i osudio etnicko ciscenje, prizno i osudio zlocinacku politiku Karadzica & co, prizno i osudio ideju 'Velike Srbije', irazio zelju da se svaki srpski zlocinac osudi na dozivotnu robiju itd itd Ali, problem je nasto kada sam ja piso o negativnom bosnjackom djelovanju, tada sam etiketiran kao cetnik i velikosrbin. To je klasicni sovinizam. 'Ko nije sa nama, on je protiv nas'. Za razliku od mene koji sam popljuvo svako negativno djelovanje nekih majmuna koji dolaze iz srpskog naroda, Zavrzalama ili Bosnolog NITI JEDNOM RJECJU NISU ISTAKLI BILO KAKVU NEGATIVNOST KOJA DOLAZI IZ BOSNJACKOG NARODA. Pametnom dosta.
Zavrzlama
Odgovorio sam vise puta, sve je tacno napisano osim one prve recenice. Na privatnoj poruci cu ti reci zasto se oko toga ne slazemo, jer je ovo tema o Srbiji, a ne o BiH.pazi...srbi u BIH prije 92-e nisu imali nikakvih problema niti su osjecali ugrozenost od bilo koga i cega...srbi su satanizovani i prevareni od srbije i natutrena im je treza osd neke ugrozenosti sve sa ciljem da oni budu topovsko meso srbiji da se preko istih bioloski istrijebe nesrbi sa zamisljenih teritorija koje su trebale biti sastavni dio velike srpske drzave...posto su BIH srbi imali vise aduta u kosrist ideje da mogu ostvariti svoje ciljeve(ciljeve srbije) nenaoruzane bosnjake,kontrolu obavjestrajnih sluzbi,vec 1989 prebaceno svo naoruzanje TO BIH u podrucja sa srpskiom vecinom,podijeljenim oruzjem od strane JNA SDS-ovim clanovima...tad srbi traze zastitu od neke ugrozenosti osnivanjem SAO(srpskih autonomnim oblasti) obrati paznju ovo srpski,vec tad 1990-e se radi na uspostvaljanju srpskog prefiksa i pocinje glavni velikosrpski cilj a to je razdvajanje naroda i ubijanje suzivota....i sad dolazimo do toga sto pobija sve tvoje teze i relativizaciju velikosrpskih ciljeva..
Kada se suocis sa cinjenicama koje kurtoazno i isprazno priznajes izlizanim supljiranjem kvazi osude ali namah stanes u odbranu rezultata velikosrpsek ideologije to jest Karadzica osudujes ali ne i genocidni ausvic.
Velikosrbizam je ideoloski pokret nastao na ideologiji progona komsija ,kame,krvi i otimacine teritorija koju pravdas optuzujuci one koji razotkrivaju tvoje velikosrpsko tercovanje zastite i odbrane tog istog zla.Ti i takvi su sada u novonasminkanim velikosrpskim strankama koje javno podrzavate poput Bajiceve NS koja upravo ima za cilj da legalizuje velikosrpske rezultate,dok velikosrpsko salonski izjednacavas Dodikov velikosrpski fasizam sa probosanskim patriotizmom.
Nisi ti sirovi i neotesani Romanijski cetnik i dilkos da se samodiskreditujes otvorenim cetnistvo,ti si mnogo perfidniji nasminkani novopakirani velikosrpski protagonista i zastitnik velikosrpske ostavstine i sanjar istih snova.Olako sebi dajes za pravo da lijepis etikete drugima zato sto su prepreka legalizacije velikosrpskog zla i Karadzicoteta,a svojim dimnim bezargumentovanim izjavama opravdavas ono sto je pisopija stvorio na genocidom strorenom dijelu BiH,.....
Srbija je za tebe i takve kao sto si ti ono o cemu sanjas i za koga radis a BiH ti je samo privremena i prolazna stanica koja je odbranjena i opstala a po svim velikosrpskim planovima i zeljma trebala je nestati jos davne 92,....Takvi kao ti su mnogo opasniji od onih otvorenih,zadrtih i primitivnih kamasa i koljaca koji otvoreno klicu Mladicu i Karadzicu,ti si ipak mudriji i pokrivenij,sto pokazujes i dokazujes svojim stavovima i izjavama na ovom forumu,......
Velikosrbizam je hronicna generacijska bolest jos od vremena Nacartanija,a klica istog se probudi u gotovo svakoj generaciji shodno geopolotickoj situaciji odnosima snaga i procjena njenih ideologa,stratega i protogonista kada je najpovoljnije istu aktivirati epidemijsko pandemijskih razmjera.Sada je faza karantiniranja i cekanja jer se nije uspjelo pa se nastoji zamrznuti do daljnjeg oo u cemu se uspjelo na dijeliu BiH zato si zaduzen ti i takvi poput tebe.
Iz zlocinacko genocidne i nama vijecno neprijateljske Srbije mozemo ocekivati novo zlo od ove ili buducih generacija.Ti si nista drugo nego neumorni perac Srbije i velikosrpskog obraza slugarsko poslusnickog mentaliteta prekodrisnkih BH Srba,koji su bili i ostali samo topovsko meso velikosrpske ideologije obecane zemlje na otetim i nozem pociscenim golorukim komsijama,na cijim masovnim grobnicama stoje danasnji temelji zlocinacko genocidne tvorevine cije rezultate cuvas i jos drsko i bezobrazno prozivas sve one koji vam ukazu na istinu koju bi da guslanjem i mitologijom po uzoru i instrukcijama oca lazi i zamjene teza Cosica odbranite optuzujuci druge,upravo one koji su prezivjeli planirano i sprovodeno biolosko istrebljenje takvih razmjera kave civilizovani svijet nije vidio od vremena Nacizma.
- felipe kajetano
#9313 Re: Desavanja u Srbiji
Nemoj bolan da se plaho sikiras, ne ljavaPipiDugaDevetka wrote:Na Forumu Portala Krstarica pojavio se i ovaj niz fotografija povodom dogadjanja u Mitrovici, a vezi sa hitnom sjednicom Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije:
- PipiDugaDevetka
#9314 Re: Desavanja u Srbiji
Ne sekiram se, kupio sam COCKTU, piće naše mladosti bez ortofosforne kiseline, pa pijuckam.felipe kajetano wrote: Nemoj bolan da se plaho sikiras, ne ljava
COCKTA eng. = bos.KURTA = bezobrazno nešto (cenzura).
- Suti i trpi
#9315 Re: Desavanja u Srbiji
Jao Bosnolog, koji si ti trovac, pa to je strasno. Ne mogu vjerovat da takve konstrukcije pravis o osobi koju uopste ne poznajes. Kako si me detaljno opiso bice da me znas bolje od mene samog. Mozda ja i jesam velikosrbin, cetnik i salonac, samo sto toga jos nisam svjestan. Procito sam pola komentara i nisam mogo dalje... Cudno se osjecam kada citam takve komentare o sebi
.
Pun si predrasuda, mrznje i negativnog naboja. Vjeruj da sam se sazalio na tvoju zatrovanu dusu. Mogu mislit koliko ti tesko pada svaki politicki, muzicki ili sportski uspjeh Srbije, te koliko te raduje neuspjeh. Stvarno zalosno.
Ali, mora biti i takvih, kazu da je narod koji nema nacionaliste osudjen na propast
. Ja znam da ima puno Bosnjaka koji o meni ne misle kao ti ako ne zauzimam stavove kao Desnica Radivojevic i njemu slicni. Takvi kao ti su prepreka za suzivot u ovoj drzavi, NEPREMOSTIVA PREPREKA.
Pun si predrasuda, mrznje i negativnog naboja. Vjeruj da sam se sazalio na tvoju zatrovanu dusu. Mogu mislit koliko ti tesko pada svaki politicki, muzicki ili sportski uspjeh Srbije, te koliko te raduje neuspjeh. Stvarno zalosno.
Ali, mora biti i takvih, kazu da je narod koji nema nacionaliste osudjen na propast
- Bosnolog
#9316 Re: Desavanja u Srbiji
Nisu ovo nikakve konstrukcije,ti sam o sebi stvaras sliku svojim stavovima i izjavama na ovom forumu.Sto se tice Srbije i mog stava prema njoj kao i vecine onih koji su svijesni njene velikosrpske i neprijateljski nastrojene politike prema BiH je samo posljedicai refleksija realanog i objektivno ocekivanog stava koji mozes imati pema Srbiji nakon svega,prema vjecitom dokazanom i nepromijenjenom neprijatelju koji iz generacije u generaciju sprovodi zlocinacku velikosrpsku ideologiju.Suti i trpi wrote:Jao Bosnolog, koji si ti trovac, pa to je strasno. Ne mogu vjerovat da takve konstrukcije pravis o osobi koju uopste ne poznajes. Kako si me detaljno opiso bice da me znas bolje od mene samog. Mozda ja i jesam velikosrbin, cetnik i salonac, samo sto toga jos nisam svjestan. Procito sam pola komentara i nisam mogo dalje... Cudno se osjecam kada citam takve komentare o sebi.
Ali, mora biti i takvih, kazu da je narod koji nema nacionaliste osudjen na propast. Ja znam da ima puno Bosnjaka koji o meni ne misle kao ti ako ne zauzimam stavove kao Desnica Radivojevic i njemu slicni. Takvi kao ti su prepreka za suzivot u ovoj drzavi, NEPREMOSTIVA PREPREKA.
Srbija je opravdano zasluzila da bude generacijski prezirana a njeni nacionalni interesi napadani i slabljeni na svim poljima ukljucujuci i medunarodno lobiranje protiv iste gdje imamo uticaj a posebno petrodolarsko-arapskog Svijeta sa kojom Srbija ima ogromnu privrednu saradnju,jer jaka Srbija je veca opasnost po opstanak BiH.Sada kada nije prosla Srboslavija i svog zla ucinjeno od te iste Srbije nece kod mene ne prolaze zalopojke i sazaljevanje prema Srbiji i njenim protagonistima......cuj jos da navijamo za zlocinacko genocidnu Srbiju a nakon svega sto je uradila i danas radi protiv BiH,
Kada bih se pitao prema Srbiji bih ostavio do daljnjeg samo jednu cupriju,onu Mehmed Pasinu u Visegradu sve dok ista Srbija ne ozdravi od velikosrpskog zla i ne promijeni svoje neprijateljstvo prema BiH i dok se u BiH ne poniste rezultati velikosrpske ostavstine koja tebi ocito ne smeta i koju transparentno cuvas,....Misli o meni sto got hoces,to je tvoja stvar i to mi je najmanji problem,.....Meni neces moci prodati tu svoju salonsku pricu,kako si se samo nasao prozvan i uvrijeden,a sto se tice BH Srba oni sami zbog sebe i svoje buducnosti kao i opstanaka u BiH moratce kad tad se obracunju sa onima koji su u ime nji osramotili i satanizovali taj isti narod te radi nase zajednicke buducnsoti koje nece biti dok se ne poniste rezultati velikosrpsekog fasizma u BiH a samim time ni svoje buducnosti.
Od mene srpski narod je imao i ima uvijek spremnu ispruzenu ruku pomirenja i pomoci,kada budu spremni okrenuti leda velikosrpskim ideolozima i izraze istnsku zelju da zajednicki gradimo BiH,jednaku za sve njene gradane i narode na svakoj stopi BiH,bez diskriminacije i etno ekskluziviteta koje imamo danas na genocidom stvorenom dijelu BiH.....
Genocidna Karadziceva tvorevina je stvorena uprvo na negaciji i unisatavanju BiH,i stoga nemoj se zgrozavati sto iznosim istinu i svoje stavove koji se tebi ne svidaju,jer zaboga ti si pogoden sto nakon svega ne navijam za Srbiju,dok se po genocidnom brlogu zatire sve sto ima veze sa BiH a premijer Ausvica radi svakom danom protiv BiH i ima za to vecinsku podrsku srpskog naroda u BiH sto je samo indikator potvrde istine o kojoj pisem,.......Protiv BiH Srbija i dalje vodi rat sve ove godine,to jest preko svojih isturenih sluga i agenture uspostavljene velikosrpskom zlocinacko genocidnom ideologijom,......
-
libero95
#9317 Re: Desavanja u Srbiji
Haha, @Bosnolog, da te nema pod hitno bi te trebalo napraviti.
@Suti i trpi, pusti ga ba, neka pise, sevap je... nemoras se osvrtat' za svakim i za svacim.
@Suti i trpi, pusti ga ba, neka pise, sevap je... nemoras se osvrtat' za svakim i za svacim.
-
zavrzlama
#9318 Re: Desavanja u Srbiji
opet bjezanje od sustine problema...ti osudjujes ALI vecina srba se nije odrekla svega toga sto ti osudjujes i tu je problem...vrijeme je da se ono sto se dokazalo kao lose,fasisticko,rezultat etnickog ciscenja i rata napokon pocne eliminisati..mi na sceni imamo da su srbi kao narod u zadnjih 15 godina poslije rata(ogromna vecina) horski podrzali sve rezultate rata koji su doveli do medjunacionalnih podjela,negacije drzave BIH i nastavka rata politickim sredstvima opet protiv BIH....BIH ne treba licemnjerna osuda rezultata zlocina,etnickog ciscenja i genocida,nego eliminisanje tih rezultata...za pocetak ukinuti ime,obiljezje i krsne slave iz institucija manjeg entiteta,proglasiti Srebrenicu Distriktom BIH,proglasiti Banja Luku Distriktom,Sarajevo i Mostar...ponudi ovo pa ces vidjeti ko ce odbiti...Suti i trpi wrote:Ovo je kljuc bosnjackog nacionalizma i pokusaja asimilacije srpskog i hrvatskog stanovistva u BiH. Srbi i Hrvati koji podilaze bosnjackom stavu su pravi, posteni i vrjedni Srbi i Hrvati (koje oni ne priznaju kao takve, nego im govore da su Bosanci katolicke i pravoslavne vjeroispovjesti), a oni koji ne podrzavaju bosnjacki nacionalizam su cetnici, velkosrbi i salonci (sta god to znacilo).PipiDugaDevetka wrote:Halal vjera! @zavrzlama, imaš piće od mene!
Ko nije za BIH,ravnopravnost na svakom pedlju BIH,ukidanje diskriminacije je protiv BIH i mene licno,a ti sad skontaj ko je protiv ovih stvari..
mali je milion negativnosti koje dolaze sa bosnjacke strane,ali ni jedna negativnost nema za cilj podjelu BIH niti vecina bosnjaka bi pristala na podjelu BIH,dok srpske negativnosti kao prioritet imaju podjelu BIH i vecina srba bi sutra pristala na podjelu BIH i to je ono sto ti neces sam sebi da priznas..
- Suti i trpi
#9319 Re: Desavanja u Srbiji
Neka se meni i mojim najdrazim vrati 10 puta vece zlo ako ja nema saosjecanje za zlo koje je zadesilo Bosnjake. Neka ja i moji najdrazi postanemo beskucnici ako ja zelim da BiH budeo dio velike Srbije.zavrzlama wrote:size=150]BIH ne treba licemnjerna osuda rezultata zlocina,etnickog ciscenja i genocida,nego eliminisanje tih rezultata..[/size]
Ja nemam nacina da tebi dokazem svoju iskrenost, jer ti jedino vrjednujes potcinjenost tvojim 'argumentima', a ko ih ne podrzavam za tebe je cetnik, velikosrbin, salonac, ublehas, fasista, licemjer... Potpuno si iskljuciv bez imalo fleksibilnosti, bas kao tvoj miljenik Haris Silajdzic.
Znaci, dotle smo dosli? 'Obezvlastite se pa cemo vjerovat da niste licemjerni. Za pocetak ukinuti ovo, pa ovo, pa ce te poslije ovo i ovo...'. Srbi su prije ijedne zrvte u BiH zeljeli nezavisnost ili u najgorem slucaju visoki stepen autonomije... Dobili su po njih najgori slucaj, tako da sada u BiH niko nije zadovoljan, sto je na neki blesav nacin dobro za sve. (Kroz historiju se pokazalo da zadovoljstvo jednog naroda automatski znaci nezadovoljstvo drugog ili druga dva). Reci ti meni, KOJI SE TO ENTITET ILI DRZAVA DOBROVOLJNO ODREKLA VLASTI, JER SE DO CILJA DOSLO NA ZLOCINACKI NACIN? Daj mi samo jedan primjer.za pocetak ukinuti ime,obiljezje i krsne slave iz institucija manjeg entiteta,proglasiti Srebrenicu Distriktom BIH,proglasiti Banja Luku Distriktom,Sarajevo i Mostar...ponudi ovo pa ces vidjeti ko ce odbiti...
Slazem se da se mnoge stvke u dejtonskom sporazumu moraju redeukovat. Ali, do toga neces doci dok RS nazivas 'malim ausvicom', dok srpski narod etiketiras kao zlocinacki, dok koristis svaku priliku da napakostis Srbima i RS. Takvim tonom ne mozes doci do bilo kakvog rjesenja. Sa takvim arogantim stavom neces nikada naic na plodno tolo na drugoj strani, sto itekako pokazuje djelovanje Harisa Silajdzica. Jednostavno, koliko god politicari u RS bili nemoralni, oni nece prihvatit bilo sta dok ih se vrjedja i napada. To treba svima biti jasno.
Srbi nece doci do faze kada ce priznati krivicu sve dok ih ti i tebi slicni oznacavate kao apsolutne i jedine krivce za svo zlo koje se desilo na ovim prostorima, a pri tome krivicu politicara i vojnika iz vaseg naroda uvijek izbjegavate i sto je jos gore, etiketirate svakog ko progovori o losem bosnjackom djelovanju. Takvim stavom se pomirenje naroda prolongira za neko bolje vrijeme. Citajuci tvoje komentare, uopste ne sticem utisak da zelis pomirenje sa srpskim narodom. Mozda i zelis, ali iskljucivo da se Srbi asimiluju, odreknu srpstva i pricaju protiv srpske proslosti bez prava da kazu bilo sta protiv porsle i sadasnje Bosnjacke politike. Ja ne tvrdim do tvoj mozak ovako razmislja, ali meni tako izgleda. To je za mene Bosnjacki nacionalizam. Slicno mi djeluje Haris Silajdzic, tako da se Srbi opravdano boje zivota pod takvom vlascu. Uvijek ce biti mali broj poltrona, ali masovno pomirenje se ne moze desit agresivnim nametanjem svoga misljenja i upornim diskreditovanjem suprotne strane Takav stav je kontraproduktivan i samo dovodi do jos veceg udaljavanja medju narodima sto u konacnici stvara lose predznake za buducnost. Sve tri strane su apsolutno netolereantne i niti jedna strana ne uvazava zelje i bojazni one druge, nego samo bikovski obara rogove i ide u svom pravcu. Moja je zelja da ovdje narodi zive u miru i obostanom postovanju, pa da sutra moje dijete ne mora prozivljavat sto i ja. Moja je zelja da Srbi shvate da su Karadzic & co. najgori otpad srpske historije i da se njihova imena postave na stub srama, da to bude poruka za buduce srpske politicare. Ali, isto tako ne zelim da mi dijete u buducnosti zivi pod vlascu likova kao sto je Haris Silajdzic, kao sto se ni meni nije svidjalo da zivim pod vlascu Alije Izetbegovica. Ne zelim da moje dijete zivi pod vlascu likova kao sto su Karadzic, Izetbegovic, Silajdzic, Mladic, Boban, Covic, Dodik, Paravac, Cengic, Bosic itd itd. To ne zelim i apsolutnu vlast takvih ljudi nikad necu prihvatit. Ako kojim slucajem dodju na vlast, ovaj put bjezim u Evropu, iako mi bjezanje nije u karakteru.
I da, i ja se zalazem da RS promjeni ime, zalazem se da se ukinu srpske slave, zalazem se da se Srebrenica proglasi distriktom, zalazem se da se onemoguci opstrukcija korz entitetsko glasanje ako NEZAVISAN I NEPRISTRASNI SUD (koji nam treba kao zednom voda) dokaze da nema ugrozavanja nacionalni interesa,...
- felipe kajetano
#9320 Re: Desavanja u Srbiji
Prijedlog se odbija, idemo daljezavrzlama wrote: za pocetak ukinuti ime,obiljezje i krsne slave iz institucija manjeg entiteta,proglasiti Srebrenicu Distriktom BIH,proglasiti Banja Luku Distriktom,Sarajevo i Mostar...ponudi ovo pa ces vidjeti ko ce odbiti...
manje iluzija, vise realnosti ne bi skodilo.
-
zavrzlama
#9321 Re: Desavanja u Srbiji
nisu iluzije ,nego posten prijedlog,koji se ne uklapa u koncepciju zadrzavanja etnickog ciscenja i genocida..felipe kajetano wrote:Prijedlog se odbija, idemo daljezavrzlama wrote: za pocetak ukinuti ime,obiljezje i krsne slave iz institucija manjeg entiteta,proglasiti Srebrenicu Distriktom BIH,proglasiti Banja Luku Distriktom,Sarajevo i Mostar...ponudi ovo pa ces vidjeti ko ce odbiti...
manje iluzija, vise realnosti ne bi skodilo.
posto prijedlog odbijas,nastavljamo rahat patnju
-
zavrzlama
#9322 Re: Desavanja u Srbiji
Suti i trpi wrote:Neka se meni i mojim najdrazim vrati 10 puta vece zlo ako ja nema saosjecanje za zlo koje je zadesilo Bosnjake. Neka ja i moji najdrazi postanemo beskucnici ako ja zelim da BiH budeo dio velike Srbije.zavrzlama wrote:size=150]BIH ne treba licemnjerna osuda rezultata zlocina,etnickog ciscenja i genocida,nego eliminisanje tih rezultata..[/size]
Ja nemam nacina da tebi dokazem svoju iskrenost, jer ti jedino vrjednujes potcinjenost tvojim 'argumentima', a ko ih ne podrzavam za tebe je cetnik, velikosrbin, salonac, ublehas, fasista, licemjer... Potpuno si iskljuciv bez imalo fleksibilnosti, bas kao tvoj miljenik Haris Silajdzic.
Znaci, dotle smo dosli? 'Obezvlastite se pa cemo vjerovat da niste licemjerni. Za pocetak ukinuti ovo, pa ovo, pa ce te poslije ovo i ovo...'. Srbi su prije ijedne zrvte u BiH zeljeli nezavisnost ili u najgorem slucaju visoki stepen autonomije... Dobili su po njih najgori slucaj, tako da sada u BiH niko nije zadovoljan, sto je na neki blesav nacin dobro za sve. (Kroz historiju se pokazalo da zadovoljstvo jednog naroda automatski znaci nezadovoljstvo drugog ili druga dva). Reci ti meni, KOJI SE TO ENTITET ILI DRZAVA DOBROVOLJNO ODREKLA VLASTI, JER SE DO CILJA DOSLO NA ZLOCINACKI NACIN? Daj mi samo jedan primjer.za pocetak ukinuti ime,obiljezje i krsne slave iz institucija manjeg entiteta,proglasiti Srebrenicu Distriktom BIH,proglasiti Banja Luku Distriktom,Sarajevo i Mostar...ponudi ovo pa ces vidjeti ko ce odbiti...
Slazem se da se mnoge stvke u dejtonskom sporazumu moraju redeukovat. Ali, do toga neces doci dok RS nazivas 'malim ausvicom', dok srpski narod etiketiras kao zlocinacki, dok koristis svaku priliku da napakostis Srbima i RS. Takvim tonom ne mozes doci do bilo kakvog rjesenja. Sa takvim arogantim stavom neces nikada naic na plodno tolo na drugoj strani, sto itekako pokazuje djelovanje Harisa Silajdzica. Jednostavno, koliko god politicari u RS bili nemoralni, oni nece prihvatit bilo sta dok ih se vrjedja i napada. To treba svima biti jasno.
Srbi nece doci do faze kada ce priznati krivicu sve dok ih ti i tebi slicni oznacavate kao apsolutne i jedine krivce za svo zlo koje se desilo na ovim prostorima, a pri tome krivicu politicara i vojnika iz vaseg naroda uvijek izbjegavate i sto je jos gore, etiketirate svakog ko progovori o losem bosnjackom djelovanju. Takvim stavom se pomirenje naroda prolongira za neko bolje vrijeme. Citajuci tvoje komentare, uopste ne sticem utisak da zelis pomirenje sa srpskim narodom. Mozda i zelis, ali iskljucivo da se Srbi asimiluju, odreknu srpstva i pricaju protiv srpske proslosti bez prava da kazu bilo sta protiv porsle i sadasnje Bosnjacke politike. Ja ne tvrdim do tvoj mozak ovako razmislja, ali meni tako izgleda. To je za mene Bosnjacki nacionalizam. Slicno mi djeluje Haris Silajdzic, tako da se Srbi opravdano boje zivota pod takvom vlascu. Uvijek ce biti mali broj poltrona, ali masovno pomirenje se ne moze desit agresivnim nametanjem svoga misljenja i upornim diskreditovanjem suprotne strane Takav stav je kontraproduktivan i samo dovodi do jos veceg udaljavanja medju narodima sto u konacnici stvara lose predznake za buducnost. Sve tri strane su apsolutno netolereantne i niti jedna strana ne uvazava zelje i bojazni one druge, nego samo bikovski obara rogove i ide u svom pravcu. Moja je zelja da ovdje narodi zive u miru i obostanom postovanju, pa da sutra moje dijete ne mora prozivljavat sto i ja. Moja je zelja da Srbi shvate da su Karadzic & co. najgori otpad srpske historije i da se njihova imena postave na stub srama, da to bude poruka za buduce srpske politicare. Ali, isto tako ne zelim da mi dijete u buducnosti zivi pod vlascu likova kao sto je Haris Silajdzic, kao sto se ni meni nije svidjalo da zivim pod vlascu Alije Izetbegovica. Ne zelim da moje dijete zivi pod vlascu likova kao sto su Karadzic, Izetbegovic, Silajdzic, Mladic, Boban, Covic, Dodik, Paravac, Cengic, Bosic itd itd. To ne zelim i apsolutnu vlast takvih ljudi nikad necu prihvatit. Ako kojim slucajem dodju na vlast, ovaj put bjezim u Evropu, iako mi bjezanje nije u karakteru.
I da, i ja se zalazem da RS promjeni ime, zalazem se da se ukinu srpske slave, zalazem se da se Srebrenica proglasi distriktom, zalazem se da se onemoguci opstrukcija korz entitetsko glasanje ako NEZAVISAN I NEPRISTRASNI SUD (koji nam treba kao zednom voda) dokaze da nema ugrozavanja nacionalni interesa,...
ti uporno izbjegavas sustinu nase rasparve....pitam te ponovo ...da li su moji prijedlozi ispravni...ja kako vidim tebi moji prijedlozi su ispravni,ali je to ponizenje za srpski narod da im govori neki bosnjak sta je moralno,posteni,demokratski i ispravno,nego srbi kao narod trebaju sami da dodju na taj stepen(NS Kojovic recept) da isprave ono sto su ucinili lose drzavi BIH i svojim komsijama...srbima su u BIH svezane ruke za tako sto,sve sto je BIH dobila dobro je plod zavrtanja ruku srbiji,jer dok srbija ne odobri BIH srbi ne smiju nista potpisat i ni na sta pristat sto BIH cini normalnom drzavom
ti ne vidis da se BIH srbi ne pitaju nista sto cini BIH normalnom drzavom,BIH srbima vlada srbija preko dodika i slicnih i njima nije interes normalna BIH...imli smo mi u BIH dosad milion ponuda srbima da se izgradi normalna BIH(jedinstvena policija,prijedlog izmjene imena enitetu,obiljezja,krsnih slava,distrikt Srebrenica itd itd) sve su to odbvili srpski politicari..
srbi u BIH(njih velika vecina) su ratovali da nestane BIH i etnicki ociste odredjen prostor i naprave od toga dio velike srbije..to je propalo ali se ni danas nisu pomirili sa tim moralnimn,ideoloskim i vojnim porazom,i tu je sav problem BIH.....sad ti nastavi zakukuljavanja..
-
libero95
#9323 Re: Desavanja u Srbiji
Isto se moze reci za sve tri strane... naravno, ne u smislu stvaranja velike Srbije, vec recimo islamske drzave (sto nije proslo, i otuda, vjerujem i mnogo frustracija i nedovoljno zelje za nekakvim kompromisom kod pojedinaca na obe strane), ali kada pucas na nekoga, valjda je cilj jasan... a sad, ako cemo pricat kako se jedna strana samo branila... cemu onda diskusija?zavrzlama wrote: srbi u BIH(njih velika vecina) su ratovali da nestane BIH i etnicki ociste odredjen prostor i naprave od toga dio velike srbije..
- and
#9324 Re: Desavanja u Srbiji
nešto se ne sjećam da se negdje u sudskim procesima ili u nekim dokumentima spominje recimo ta islamska država.kada pričamo o islamskoj državi,pričamo o nečemu imaginarnom,nečemu što postoji u glavama nekih koji bi da svoje zločinačke projekte nečim opravdaju.ti zločinački projekti su dokumentovani.libero95 wrote:Isto se moze reci za sve tri strane... naravno, ne u smislu stvaranja velike Srbije, vec recimo islamske drzave (sto nije proslo, i otuda, vjerujem i mnogo frustracija i nedovoljno zelje za nekakvim kompromisom kod pojedinaca na obe strane), ali kada pucas na nekoga, valjda je cilj jasan... a sad, ako cemo pricat kako se jedna strana samo branila... cemu onda diskusija?zavrzlama wrote: srbi u BIH(njih velika vecina) su ratovali da nestane BIH i etnicki ociste odredjen prostor i naprave od toga dio velike srbije..
nakon priznanja republike bih,bošnjaci nisu imali nikakav razlog da stvari u bih rješavaju oružjem.
-
libero95
#9325 Re: Desavanja u Srbiji
Jin i Jang.and wrote:nešto se ne sjećam da se negdje u sudskim procesima ili u nekim dokumentima spominje recimo ta islamska država.kada pričamo o islamskoj državi,pričamo o nečemu imaginarnom,nečemu što postoji u glavama nekih koji bi da svoje zločinačke projekte nečim opravdaju.ti zločinački projekti su dokumentovani.libero95 wrote:Isto se moze reci za sve tri strane... naravno, ne u smislu stvaranja velike Srbije, vec recimo islamske drzave (sto nije proslo, i otuda, vjerujem i mnogo frustracija i nedovoljno zelje za nekakvim kompromisom kod pojedinaca na obe strane), ali kada pucas na nekoga, valjda je cilj jasan... a sad, ako cemo pricat kako se jedna strana samo branila... cemu onda diskusija?zavrzlama wrote: srbi u BIH(njih velika vecina) su ratovali da nestane BIH i etnicki ociste odredjen prostor i naprave od toga dio velike srbije..
nakon priznanja republike bih,bošnjaci nisu imali nikakav razlog da stvari u bih rješavaju oružjem.
Naravno da su imali razlog da rjesavaju stvari oruzjem. Imali su i hrvate i srbe koji i dan danas ne priznaju apsolutnu bosnjacku vlast. Ne kazem da je sukob bio neminovan, ali posto se desio, za njega su sve strane krive.