Bas su zeleni skinuli vlast u kantonumadner wrote:Samo gas ljudi, dok nam ovi zeleni zohari nisu dohakali.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
detroit-mercy
#9301 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
sumirprimus
#9302 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pa bjezi onda odmah, nista te ne veze
-
detroit-mercy
#9303 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Povezi se sa rajom koja je zavrsila elektrotehniku pa se ispalila vani, vidi sta oni kazu. Znam da sa tim faksom nigdje gladan neces ostat.tuzlak1212 wrote:Ima perspektive da se ima dje uvalit i odradit makar godinu stazamirsek wrote:Racunaj da ti fakultet nece dati bolju platu na pocetku ali ces imati vecu perspektivu za napredak kako budes nabijao staz. Bit ce odmah lakse.tuzlak1212 wrote:
Ja sam zavrsio i mislis da nisam bijesan?A ne ovako nezz bil strani jezik ucio il programiranje pa mjenjo usmjerenje
Al ne kukam tolko ko ovi, imam jako siroka shvatanja, sve ja razumijem dje zivim a i mogu razumit kako je negdje vani
- madner
#9304 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dalje ovi evropski zeleni od normalne zemlje. To ba misli da je bolje da je ljudi manje, satro se brinu za ekologiju a ono mrzi covjecanstvo.detroit-mercy wrote:Bas su zeleni skinuli vlast u kantonumadner wrote:Samo gas ljudi, dok nam ovi zeleni zohari nisu dohakali..
-
detroit-mercy
#9305 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma znas kako ti je ovdje, poso-pidzama-pososumirprimus wrote:detroit-mercy wrote: Poslije posla, ujutro dok djecu razvezem nemam vremena. Zimi trcim 3-4 puta sedmicno, gledam da odrzim nekih 20tak milja, ljeti idem na vise. Obicno istrcim jedan polumaraton godisnje.svaka cast
dok razvezem sve, vec sam se istrco
A nema ni paprika in cevapa
-
detroit-mercy
#9306 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma to su oni uljupi sto suha kurca hodaju pa im svako krivmadner wrote:Dalje ovi evropski zeleni od normalne zemlje. To ba misli da je bolje da je ljudi manje, satro se brinu za ekologiju a ono mrzi covjecanstvo.detroit-mercy wrote:Bas su zeleni skinuli vlast u kantonumadner wrote:Samo gas ljudi, dok nam ovi zeleni zohari nisu dohakali..
- 512MB
#9307 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobar sidetroit-mercy wrote: Poslije posla, ujutro dok djecu razvezem nemam vremena. Zimi trcim 3-4 puta sedmicno, gledam da odrzim nekih 20tak milja, ljeti idem na vise. Obicno istrcim jedan polumaraton godisnje.
-
elcaliente
#9308 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovaj posao na MUC aerodromu je super, ne treba ti ni biciklo niti fitnes, citav da si dinamican.
Hop jedan avion, hop drugi avion izmedju ocistis traku i onda vec dolazi sljedeci avion.
Posla ima na sve strane, ljudi mole da radis a ne kao kod nas.
Hop jedan avion, hop drugi avion izmedju ocistis traku i onda vec dolazi sljedeci avion.
-
detroit-mercy
#9309 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Majku hin svapsku, lopovskuanimals wrote:Ne..ali pravim od 3 l, a u nju stane samo 2,7 ldetroit-mercy wrote:Jel ti mozes napravit flasu od litar a da u nju stanu dvije litre piveanimals wrote:
Svaki posao je takav..
ja u mojoj firmi, gdje su obicne masine, svaki ndan se nesto novo uvodi..
te dobijemo novu masinu koju moras svaki dan stelovati preko kompjutora, da
bi flasa izasla normalna..ako ne znas, onda si najebao..
pa na kompjutor moras citav proces upisivati,..
znaci proizvodnja koja je prije 10 godina isla potpuno bez kompjutora, sad
je potpuno digitalizovana.... E ako to mozes napravit onda si pravi majstor ako ne onda obicni dundjer
.
Posten svijet varaju
-
detroit-mercy
#9310 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno da je dobar, kome treba posao to mu moze posluziti kao dobra odskocna daska. Klepis papire i onda gledas dalje ako ti se to ne svidja, ako ti je tu dobro onda giljaj i suti.elcaliente wrote:Ovaj posao na MUC aerodromu je super, ne treba ti ni biciklo niti fitnes, citav da si dinamican.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#9311 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A jeste zanimljivi u pm.
- mirsek
- Connaisseur Karlin
#9313 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
?elcaliente wrote:Ovaj posao na MUC aerodromu je super, ne treba ti ni biciklo niti fitnes, citav da si dinamican.
- konjislav
#9314 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tačno tako nema bajo da sjediš na guzici kada nema posla i kada čekaš. Radit se mora non stop kod švaba. Nema labavo bajo moj.Connaisseur Karlin wrote:?elcaliente wrote:Ovaj posao na MUC aerodromu je super, ne treba ti ni biciklo niti fitnes, citav da si dinamican.
-
espn
#9315 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I kod nas se mora non stop raditi.
- Connaisseur Karlin
#9316 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sve aerodromekse povrsine se konstnatno kontorliraju i ciste, ali to nije razlog postavijlanja upitnikakonjislav wrote:Tačno tako nema bajo da sjediš na guzici kada nema posla i kada čekaš. Radit se mora non stop kod švaba. Nema labavo bajo moj.Connaisseur Karlin wrote:?elcaliente wrote:Ovaj posao na MUC aerodromu je super, ne treba ti ni biciklo niti fitnes, citav da si dinamican.
- 512MB
#9317 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Izrazito prijatno iznenadjenje za sve zaposlene u Porseu, jednokratni bonus od 9700€ ito ista suma od cistacice do sefa

- Connaisseur Karlin
#9318 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sefovi dobijaju vise bonusta tokom godine, a ovo imm je samo oddatni bonus, a ostalim radnicima, je vjerovatno jedini gdisnji bonus , i ne razumijmen, zasto mislis da cistacica ne zasluzuje bonus kao i ostali radnici u kompaniji , svako zaradi doticni finasijski dodatak512MB wrote:Izrazito prijatno iznenadjenje za sve zaposlene u Porseu, jednokratni bonus od 9700€ ito ista suma od cistacice do sefa![]()
- mirsek
#9319 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako cistacica ne ocisti dobro kakva je posljedica kod klijenta, ako radnik na traci ne sastavi dobro dio kakva je posljedica kod klijenta, ako sef dobro ne vodi radnike kakva je posljedica kod klijenta ?Connaisseur Karlin wrote:sefovi dobijaju vise bonusta tokom godine, a ovo imm je samo oddatni bonus, a ostalim radnicima, je vjerovatno jedini gdisnji bonus , i ne razumijmen, zasto mislis da cistacica ne zasluzuje bonus kao i ostali radnici u kompaniji , svako zaradi doticni finasijski dodatak512MB wrote:Izrazito prijatno iznenadjenje za sve zaposlene u Porseu, jednokratni bonus od 9700€ ito ista suma od cistacice do sefa![]()
- Connaisseur Karlin
#9320 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ona je radnica i dio kolektiva , nema diskiminacijemirsek wrote:Ako cistacica ne ocisti dobro kakva je posljedica kod klijenta, ako radnik na traci ne sastavi dobro dio kakva je posljedica kod klijenta, ako sef dobro ne vodi radnike kakva je posljedica kod klijenta ?Connaisseur Karlin wrote:sefovi dobijaju vise bonusta tokom godine, a ovo imm je samo oddatni bonus, a ostalim radnicima, je vjerovatno jedini gdisnji bonus , i ne razumijmen, zasto mislis da cistacica ne zasluzuje bonus kao i ostali radnici u kompaniji , svako zaradi doticni finasijski dodatak512MB wrote:Izrazito prijatno iznenadjenje za sve zaposlene u Porseu, jednokratni bonus od 9700€ ito ista suma od cistacice do sefa![]()
postoje dodatni bonusi bazirani na iskljucivo radnim pozicijama, ali bonus iz clanaka ima drugaciju svrhu
- 512MB
#9321 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zbog toga sto se VPP (Variable Pay Plan) uglavnom u procentima od godisnje plate racuna, sto znaci 5% od godisnje plate cistacice je naravno manje od 5% od godisnje plate radnika ili nekog menadzera... Cinjenica da sve i jedan radnik dobije istu sumu je jako neuobicajena...Connaisseur Karlin wrote:sefovi dobijaju vise bonusta tokom godine, a ovo imm je samo oddatni bonus, a ostalim radnicima, je vjerovatno jedini gdisnji bonus , i ne razumijmen, zasto mislis da cistacica ne zasluzuje bonus kao i ostali radnici u kompaniji , svako zaradi doticni finasijski dodatak512MB wrote:Izrazito prijatno iznenadjenje za sve zaposlene u Porseu, jednokratni bonus od 9700€ ito ista suma od cistacice do sefa![]()
- mirsek
#9322 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Aha, mislio sam da pitas zasto generalno cistacica ne zasluzuje isti bonus kao ostali.Connaisseur Karlin wrote: ona je radnica i dio kolektiva , nema diskiminacije![]()
postoje dodatni bonusi bazirani na iskljucivo radnim pozicijama, ali bonus iz clanaka ima drugaciju svrhu
- Connaisseur Karlin
#9323 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nije neuobicajena , to sam uprao pokusala obrazloziti512MB wrote:Zbog toga sto se VPP (Variable Pay Plan) uglavnom u procentima od godisnje plate racuna, sto znaci 5% od godisnje plate cistacice je naravno manje od 5% od godisnje plate radnika ili nekog menadzera... Cinjenica da sve i jedan radnik dobije istu sumu je jako neuobicajena...Connaisseur Karlin wrote:sefovi dobijaju vise bonusta tokom godine, a ovo imm je samo oddatni bonus, a ostalim radnicima, je vjerovatno jedini gdisnji bonus , i ne razumijmen, zasto mislis da cistacica ne zasluzuje bonus kao i ostali radnici u kompaniji , svako zaradi doticni finasijski dodatak512MB wrote:Izrazito prijatno iznenadjenje za sve zaposlene u Porseu, jednokratni bonus od 9700€ ito ista suma od cistacice do sefa![]()
mirsek wrote:Aha, mislio sam da pitas zasto generalno cistacica ne zasluzuje isti bonus kao ostali.Connaisseur Karlin wrote: ona je radnica i dio kolektiva , nema diskiminacije![]()
-
detroit-mercy
#9324 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Cistacica najverovatnije nije dobila bonusmirsek wrote:Aha, mislio sam da pitas zasto generalno cistacica ne zasluzuje isti bonus kao ostali.Connaisseur Karlin wrote: ona je radnica i dio kolektiva , nema diskiminacije![]()
Bonus iz clanka je success sharing bonus i uobicajen je kod dosta kompanija. Kompanija za koju ja radim je isto tako skoro platila jednak bonus svim radnicima bez obzira na funkciju/poziciju, Ford je davao svojim radnicima isto tako, kao i druge kompanije.
Medjutim, postoji i bonus koji dobijaju menadzeri, od menadzera dep. do menadzera kompanije, ovaj bonus je vezan za odredjene ucinke i obicno se racuna kao procenat od zarade osim u slucajevima glavnih menadzera koji imaju ugovorom definisane bonuse.
- Connaisseur Karlin
#9325 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
detroit-mercy wrote:Cistacica najverovatnije nije dobila bonusmirsek wrote:Aha, mislio sam da pitas zasto generalno cistacica ne zasluzuje isti bonus kao ostali.Connaisseur Karlin wrote: ona je radnica i dio kolektiva , nema diskiminacije![]()
postoje dodatni bonusi bazirani na iskljucivo radnim pozicijama, ali bonus iz clanaka ima drugaciju svrhu, obicno so ovu sluzbe outsourced- contract companije vrse ove servise. Svi oni koji nisu Porshe-ovi radnici nemaju parvo na bonus.
Bonus iz clanka je success sharing bonus i uobicajen je kod dosta kompanija. Kompanija za koju ja radim je isto tako skoro platila jednak bonus svim radnicima bez obzira na funkciju/poziciju, Ford je davao svojim radnicima isto tako, kao i druge kompanije.
Medjutim, postoji i bonus koji dobijaju menadzeri, od menadzera dep. do menadzera kompanije, ovaj bonus je vezan za odredjene ucinke i obicno se racuna kao procenat od zarade osim u slucajevima glavnih menadzera koji imaju ugovorom definisane bonuse.