Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
detroit-mercy

#9301 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

madner wrote:Samo gas ljudi, dok nam ovi zeleni zohari nisu dohakali. :D
Bas su zeleni skinuli vlast u kantonu :mrgreen: .
sumirprimus

#9302 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

pa bjezi onda odmah, nista te ne veze
detroit-mercy

#9303 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

tuzlak1212 wrote:
mirsek wrote:
tuzlak1212 wrote:
Ja sam zavrsio i mislis da nisam bijesan? :lol:
Racunaj da ti fakultet nece dati bolju platu na pocetku ali ces imati vecu perspektivu za napredak kako budes nabijao staz. Bit ce odmah lakse. :thumbup:
Ima perspektive da se ima dje uvalit i odradit makar godinu staza :D A ne ovako nezz bil strani jezik ucio il programiranje pa mjenjo usmjerenje :D
Al ne kukam tolko ko ovi, imam jako siroka shvatanja, sve ja razumijem dje zivim a i mogu razumit kako je negdje vani :D
Povezi se sa rajom koja je zavrsila elektrotehniku pa se ispalila vani, vidi sta oni kazu. Znam da sa tim faksom nigdje gladan neces ostat.
madner

#9304 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

detroit-mercy wrote:
Dalje ovi evropski zeleni od normalne zemlje. To ba misli da je bolje da je ljudi manje, satro se brinu za ekologiju a ono mrzi covjecanstvo.
detroit-mercy

#9305 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

sumirprimus wrote:
detroit-mercy wrote: Poslije posla, ujutro dok djecu razvezem nemam vremena. Zimi trcim 3-4 puta sedmicno, gledam da odrzim nekih 20tak milja, ljeti idem na vise. Obicno istrcim jedan polumaraton godisnje.
:thumbup: svaka cast
dok razvezem sve, vec sam se istrco :lol:
Ma znas kako ti je ovdje, poso-pidzama-poso :wink:.
A nema ni paprika in cevapa :mrgreen:
detroit-mercy

#9306 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

madner wrote:
detroit-mercy wrote:
Dalje ovi evropski zeleni od normalne zemlje. To ba misli da je bolje da je ljudi manje, satro se brinu za ekologiju a ono mrzi covjecanstvo.
Ma to su oni uljupi sto suha kurca hodaju pa im svako kriv :mrgreen: .
512MB

#9307 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

detroit-mercy wrote: Poslije posla, ujutro dok djecu razvezem nemam vremena. Zimi trcim 3-4 puta sedmicno, gledam da odrzim nekih 20tak milja, ljeti idem na vise. Obicno istrcim jedan polumaraton godisnje.
Dobar si :thumbup: Srecom moje pokupi skolski autobus, sport uvjek od4adjujem ujutru, dok sam na vrhuncu snage... navece me mos jebat :)
elcaliente

#9308 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by elcaliente »

Ovaj posao na MUC aerodromu je super, ne treba ti ni biciklo niti fitnes, citav da si dinamican.
Hop jedan avion, hop drugi avion izmedju ocistis traku i onda vec dolazi sljedeci avion.
Posla ima na sve strane, ljudi mole da radis a ne kao kod nas.
detroit-mercy

#9309 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

animals wrote:
detroit-mercy wrote:
animals wrote:
Svaki posao je takav..
ja u mojoj firmi, gdje su obicne masine, svaki ndan se nesto novo uvodi..
te dobijemo novu masinu koju moras svaki dan stelovati preko kompjutora, da
bi flasa izasla normalna..ako ne znas, onda si najebao..
pa na kompjutor moras citav proces upisivati,..
znaci proizvodnja koja je prije 10 godina isla potpuno bez kompjutora, sad
je potpuno digitalizovana...
Jel ti mozes napravit flasu od litar a da u nju stanu dvije litre pive :mrgreen:. E ako to mozes napravit onda si pravi majstor ako ne onda obicni dundjer :mrgreen: .
Ne..ali pravim od 3 l, a u nju stane samo 2,7 l :D
Majku hin svapsku, lopovsku :mrgreen:
Posten svijet varaju :mrgreen: .
detroit-mercy

#9310 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

elcaliente wrote:Ovaj posao na MUC aerodromu je super, ne treba ti ni biciklo niti fitnes, citav da si dinamican.
Hop jedan avion, hop drugi avion izmedju ocistis traku i onda vec dolazi sljedeci avion.
Naravno da je dobar, kome treba posao to mu moze posluziti kao dobra odskocna daska. Klepis papire i onda gledas dalje ako ti se to ne svidja, ako ti je tu dobro onda giljaj i suti.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#9311 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Matijevic_Vlado »

A jeste zanimljivi u pm.
mirsek

#9312 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

Image
Connaisseur Karlin

#9313 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Connaisseur Karlin »

elcaliente wrote:Ovaj posao na MUC aerodromu je super, ne treba ti ni biciklo niti fitnes, citav da si dinamican.
?
konjislav

#9314 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Connaisseur Karlin wrote:
?
Tačno tako nema bajo da sjediš na guzici kada nema posla i kada čekaš. Radit se mora non stop kod švaba. Nema labavo bajo moj. :lol:
espn

#9315 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

I kod nas se mora non stop raditi.
Connaisseur Karlin

#9316 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

konjislav wrote:
?
Tačno tako nema bajo da sjediš na guzici kada nema posla i kada čekaš. Radit se mora non stop kod švaba. Nema labavo bajo moj. :lol:
sve aerodromekse povrsine se konstnatno kontorliraju i ciste, ali to nije razlog postavijlanja upitnika :)
512MB

#9317 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Izrazito prijatno iznenadjenje za sve zaposlene u Porseu, jednokratni bonus od 9700€ ito ista suma od cistacice do sefa :nija:

Image
Connaisseur Karlin

#9318 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

512MB wrote:Izrazito prijatno iznenadjenje za sve zaposlene u Porseu, jednokratni bonus od 9700€ ito ista suma od cistacice do sefa :nija:
sefovi dobijaju vise bonusta tokom godine, a ovo imm je samo oddatni bonus, a ostalim radnicima, je vjerovatno jedini gdisnji bonus , i ne razumijmen, zasto mislis da cistacica ne zasluzuje bonus kao i ostali radnici u kompaniji , svako zaradi doticni finasijski dodatak :)
mirsek

#9319 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

512MB wrote:Izrazito prijatno iznenadjenje za sve zaposlene u Porseu, jednokratni bonus od 9700€ ito ista suma od cistacice do sefa :nija:
sefovi dobijaju vise bonusta tokom godine, a ovo imm je samo oddatni bonus, a ostalim radnicima, je vjerovatno jedini gdisnji bonus , i ne razumijmen, zasto mislis da cistacica ne zasluzuje bonus kao i ostali radnici u kompaniji , svako zaradi doticni finasijski dodatak :)
Ako cistacica ne ocisti dobro kakva je posljedica kod klijenta, ako radnik na traci ne sastavi dobro dio kakva je posljedica kod klijenta, ako sef dobro ne vodi radnike kakva je posljedica kod klijenta ?
Connaisseur Karlin

#9320 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

mirsek wrote:
Ako cistacica ne ocisti dobro kakva je posljedica kod klijenta, ako radnik na traci ne sastavi dobro dio kakva je posljedica kod klijenta, ako sef dobro ne vodi radnike kakva je posljedica kod klijenta ?
ona je radnica i dio kolektiva , nema diskiminacije :)

postoje dodatni bonusi bazirani na iskljucivo radnim pozicijama, ali bonus iz clanaka ima drugaciju svrhu :)
512MB

#9321 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Zbog toga sto se VPP (Variable Pay Plan) uglavnom u procentima od godisnje plate racuna, sto znaci 5% od godisnje plate cistacice je naravno manje od 5% od godisnje plate radnika ili nekog menadzera... Cinjenica da sve i jedan radnik dobije istu sumu je jako neuobicajena...
mirsek

#9322 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

Connaisseur Karlin wrote: ona je radnica i dio kolektiva , nema diskiminacije :)

postoje dodatni bonusi bazirani na iskljucivo radnim pozicijama, ali bonus iz clanaka ima drugaciju svrhu :)
Aha, mislio sam da pitas zasto generalno cistacica ne zasluzuje isti bonus kao ostali. :thumbup:
Connaisseur Karlin

#9323 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

512MB wrote:
Zbog toga sto se VPP (Variable Pay Plan) uglavnom u procentima od godisnje plate racuna, sto znaci 5% od godisnje plate cistacice je naravno manje od 5% od godisnje plate radnika ili nekog menadzera... Cinjenica da sve i jedan radnik dobije istu sumu je jako neuobicajena...
nije neuobicajena , to sam uprao pokusala obrazloziti :)
mirsek wrote:
Connaisseur Karlin wrote: ona je radnica i dio kolektiva , nema diskiminacije :)

Aha, mislio sam da pitas zasto generalno cistacica ne zasluzuje isti bonus kao ostali. :thumbup:
:-D :thumbup:
detroit-mercy

#9324 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote:

Cistacica najverovatnije nije dobila bonus :mrgreen:, obicno so ovu sluzbe outsourced- contract companije vrse ove servise. Svi oni koji nisu Porshe-ovi radnici nemaju parvo na bonus.
Bonus iz clanka je success sharing bonus i uobicajen je kod dosta kompanija. Kompanija za koju ja radim je isto tako skoro platila jednak bonus svim radnicima bez obzira na funkciju/poziciju, Ford je davao svojim radnicima isto tako, kao i druge kompanije.
Medjutim, postoji i bonus koji dobijaju menadzeri, od menadzera dep. do menadzera kompanije, ovaj bonus je vezan za odredjene ucinke i obicno se racuna kao procenat od zarade osim u slucajevima glavnih menadzera koji imaju ugovorom definisane bonuse.
Connaisseur Karlin

#9325 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

detroit-mercy wrote:
mirsek wrote:

Cistacica najverovatnije nije dobila bonus :mrgreen:, obicno so ovu sluzbe outsourced- contract companije vrse ove servise. Svi oni koji nisu Porshe-ovi radnici nemaju parvo na bonus.
Bonus iz clanka je success sharing bonus i uobicajen je kod dosta kompanija. Kompanija za koju ja radim je isto tako skoro platila jednak bonus svim radnicima bez obzira na funkciju/poziciju, Ford je davao svojim radnicima isto tako, kao i druge kompanije.
Medjutim, postoji i bonus koji dobijaju menadzeri, od menadzera dep. do menadzera kompanije, ovaj bonus je vezan za odredjene ucinke i obicno se racuna kao procenat od zarade osim u slucajevima glavnih menadzera koji imaju ugovorom definisane bonuse.
:thumbup:
Post Reply