Irak

Post Reply
dragma
Vozim: Pješe

#9301 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

:lol: :thumbup:
Naslovnica

#9302 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

Hahahhaahh!!!!!
Nema dalje! :thumbup:
insomnia78

#9303 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

:lol: :lol:
Valja meni odmah sklopiti kakav pakt sa sunitskim plemenima s lijeve strane
salik79

#9304 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Sta ce Fantassin medju sijama?! :? Gdje je Asur?!! :twisted: Asure, vazda ti je bujrun kod mene! :bih:

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
salik79

#9305 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Usput, imal' nafte U mene?!
ioannes

#9306 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ioannes »

Japine,nevalja ovo nista Opetja drzi Najaf i Kerbalu izgledu.....
lincovat ce ga sije tamo
Gojeni H

#9307 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

salik79 wrote: Usput da te pitam - sjecas li se ti sta je Sadam (i njegove desne i lijeve ruke) cinio sitima, kako iranskim tako i irackim, rokom ´80-tih?!! Ili je amnezija nastupila? Nikada ni jedan siitski alim nije rekao da su im to ucinili suniti?! Nikada niti jedan nije optuzio "sunitske milicije", "suniju Sadama", ili bilo koga, ili sta, sto bi aludiralo na sunite. Znalo se ko je zlocinac, ko su zlocinci i oni nikada nisu bili povezivani s citavom vjerskom skupinom.
Sadam je pripadao baatistickoj partiji cija se ideologija temeljila na principima arapskog socijalizma.
Uopste ga nisu interesovali siiti, suniti, ni Kurdi. Imao je svoje ljude i medju jednima i drugima i trecima.
asurbanipal

#9308 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

insomnia78 wrote:Orci preuzeli odgovornost za danasnji bombaski napad u Afganistanu

Zar nije Bashar al-Assad ?
asurbanipal

#9309 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

salik79 wrote:Sta ce Fantassin medju sijama?! :? Gdje je Asur?!! :twisted: Asure, vazda ti je bujrun kod mene! :bih:

Ovo je Irak. Ja sam u Siriji, kod Bashara na kahvi i rahat-lokumu... :lol: :lol: :lol:
salik79

#9310 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Gojeni H wrote:
salik79 wrote: Usput da te pitam - sjecas li se ti sta je Sadam (i njegove desne i lijeve ruke) cinio sitima, kako iranskim tako i irackim, rokom ´80-tih?!! Ili je amnezija nastupila? Nikada ni jedan siitski alim nije rekao da su im to ucinili suniti?! Nikada niti jedan nije optuzio "sunitske milicije", "suniju Sadama", ili bilo koga, ili sta, sto bi aludiralo na sunite. Znalo se ko je zlocinac, ko su zlocinci i oni nikada nisu bili povezivani s citavom vjerskom skupinom.
Sadam je pripadao baatistickoj partiji cija se ideologija temeljila na principima arapskog socijalizma.
Uopste ga nisu interesovali siiti, suniti, ni Kurdi. Imao je svoje ljude i medju jednima i drugima i trecima.

Al' je zato Assad sija, jelde? Otkud onda ovaj sto bi "desna ruka" medju sufijama-naksibendijama i to u najmanju ruku vekil?!!
salik79

#9311 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

asurbanipal wrote:
salik79 wrote:Sta ce Fantassin medju sijama?! :? Gdje je Asur?!! :twisted: Asure, vazda ti je bujrun kod mene! :bih:

Ovo je Irak. Ja sam u Siriji, kod Bashara na kahvi i rahat-lokumu... :lol: :lol: :lol:
Imal' bujruma?! :D
Fantassin

#9312 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

japin_mutapi wrote:Image
Vidi ovo :lol: pa ja dobi samo jednu opstinu cccc... nadam se da makar ima nafte tamo dje su moji :D
ioannes

#9313 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ioannes »

Salice,upravu je Gojeni.... i Assad pripada Baatistickoj struji
to sto se situacija sad u novije vrijeme odvila tako kao jest...je druga stvar
salik79

#9314 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

ioannes wrote:Salice,upravu je Gojeni.... i Assad pripada Baatistickoj struji
to sto se situacija sad u novije vrijeme odvila tako kao jest...je druga stvar

Ne kazem ja da nije u pravu. Zbog toga sam i istakao kako siti nikada nisu stavljali znak jednakosti izmedju Sadama i njegovih zlocinaca s jedne i sunizma s druge strane, dok je Assad od prvog dana oznacen kao sijsko-alevitski mesar, koljac, ubica, zlocinac,..., nastavi niz.
Kikibombona

#9315 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:
To je tacno. I Aasad je iz iste price. Oba su zlocinci.
Gojeni H

#9316 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

salik79 wrote:
Gojeni H wrote:

Al' je zato Assad sija, jelde? Otkud onda ovaj sto bi "desna ruka" medju sufijama-naksibendijama i to u najmanju ruku vekil?!!
Asad je diktatorsko govno, koji bi uzivao u blagodatima pripadnosti klana Asad negdje daleko od Sirije, da mu onaj buraz nije malo skrenuo.
To sto je iz alawitske porodice mu ne znaci nista, ali je to vjesto iskoristio za sebe.

Sto se Sadamovog oficira tice, nemam pojma, ali mogu da pretpostavim da se radi o klanovskoj pripadnosti.
Inace, citav rukovodni kadar ISIS-a je veoma vjesto iskoristio znanja stecena u Sadamovim vojnim snagama, a jos bolje svoje plemenske i klanovske veze.
Sukobi siiti-suniti su za ovce. Vlast i kontrola su za one na nesto visem nivou hranidbenog lanca.
salik79

#9317 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

De to sada ispricaj i SAFF-ovcima, te ostalim vehabitskim pamfletima i glasilima, njihovim finansijerima, "ulemi", konzumentima...
gospodja profiterka

#9318 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by gospodja profiterka »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vrh! :thumbup:
walter kurtz

#9319 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Jbt granicim sa saxxxom japine svaka ti dala
Opetja033

#9320 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

walter kurtz wrote:Jbt granicim sa saxxxom japine svaka ti dala
Ti si najeb'o ko zuti. Okruzenje ti je bas prijateljsko :mrgreen:

Ja dobro pros'o, Baghdad, Kerbela, Najaf. Dogovoricu se nekako sa nasom siitskom bracom i svetistima pod mojom kontrolom, ne smije im dlaka sa glave faliti. Keep the money flowing :mrgreen:
walter kurtz

#9321 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Opetja033 wrote:

Ja dobro pros'o, Baghdad, Kerbela, Najaf. Dogovoricu se nekako sa nasom siitskom bracom i svetistima pod mojom kontrolom, ne smije im dlaka sa glave faliti. Keep the money flowing :mrgreen:
Mene meni se cini ramadi zapao :-)
lokalni_razdjevicar

#9322 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by lokalni_razdjevicar »

dobro veče braćo vehbosi. ima li šta umočiti
insomnia78

#9323 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

walter kurtz wrote:
Opetja033 wrote:

Mene meni se cini ramadi zapao :-)
Nije problem, zdogovoricemo se
Ljudi smo, nismo sije :lol:
dragma
Vozim: Pješe

#9324 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Opetja033 wrote:

:lol:
Challenger__

#9325 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

aaaaaaaaaaaaaaaaaa, Japina mangupa, hahahahahah!
Post Reply