PROTESTI!!! - aktuelnosti
- O'zone
- Globalni moderator
#9301 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
HAj ako je neko blizu TV-a neka pogled jel Face TV prenosi ovo čudo?
- cyprus
#9302 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
To si tako inteligentno i pronicljivo kazao, da mi je čisto mrsko smišljat adekvatan odgovorObjektivni navijac wrote:Pa ako nisi zadovoljan sa platom trazi drugi posao ili crkni. Plate trebaju biti u skladu sa trzistem rada. Svakoga na budzetu treba platiti minimalno koliko se god moze. Doktore,zdravstvo,policiju,vatrogasce. Sviju. Kome ,nije plata ,dovoljno velika,neka daju otkaz i traze bolje. Kapitalizam za svakoga !!cyprus wrote:Bravo građaniGrađani traže da se svima koji se finansiraju iz budžeta do izbora u oktobru bude plaća od 600 KM. Da se socijalnim slučajevima omogući pomoć u iznosu od 400 KM mjesečno.Znači plata i socijala tu negdje? Da odmah dam otkaz...
- guber90
#9303 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne prenosi.O'zone wrote:HAj ako je neko blizu TV-a neka pogled jel Face TV prenosi ovo čudo?
-
vade_mecum
#9304 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nisam pravnik ali vjerujem da je to oblast koju svaki kanton definise kako zeli. npr u KS ima ovaj zakon, tj clan 8 zakona. s druge strane, dok ne bude u sluzbenim novinama svi mogu svirati onoj stvariomar little wrote:ja sam pitala vec, ali obzirom da na ovoj temi, osim stranackih govnara registriranih prije tjedan dana, nema vise nikog sa elementarnom forumskom kulturom i zeljom za razmjenom informacija - dobila sam sipak.O'zone wrote:
Tuzlaci kano mogu Zeničani kano ne mogu. Neko nekoga ovde da prostite jebe a ko da gledam narod ga opet prima
omar little wrote:ima li pravnika ovdje? bila bih zahvalna da mi se razjasni nesto
znaci, po clanu 11. zakona o placama i naknadama u organizma vlasti federacije bih postoji pravo na naknadu.
Član 11.
Naknada plaće nakon prestanka javne funkcije
Izabrani dužnosnici i nosioci izvršnih funkcija nakon prestanka obavljanja javne funkcije, a do zasnivanja novog radnog ili ugovornog odnosa ili do ispunjavanja uvjeta za penziju, prema općim propisima, imaju pravo na naknadu plaće koju su ostvarivali dok su obavljali javnu funkciju u trajanju od 12 mjeseci.
Prava iz stava 1. ovog člana imaju i savjetnici u trajanju od 6 mjeseci, ukoliko su dužnost savjetnika obavljali dulje od dvije godine.
Izabrani dužnosnici, nosioci izvršnih funkcija i savjetnici koji se, u skladu sa zakonom, vrate na isto ili slično radno mjesto sa kojeg su izabrani, odnosno imenovani na javnu funkciju, nemaju pravo na naknadu plaće iz stava 1. ovog člana.Član 62.
Naknade i dodaci na plaću
Prava na naknade i dodatke na plaću zaposlenih u organima vlasti Federacije odnose se i na zaposlene u kantonu, općini i gradu u skladu sa članom 43. ovog zakona.
Visinu i način ostvarivanja prava na naknade i dodatke na plaću za kantone utvrdit će vlada kantona, a za općinu i grad općinsko, odnosno gradsko vijeće.moje pitanje je kako kanton moze ukinuti PRAVO na ovu naknadu ako je ona regulirana FEDERALNIM zakonom? visinu i nacin ostvarivanja regulira kanton. nije mi jasno sad sta su ukinuli u tuzli a sta su odbili ukinuti u zenici. jel ja tumacim pogresno? nisam pravnik zato pitam. hvala unaprijed.(Član 43.
Propis o uvjetima i postupku ostvarivanja naknada
Postupak ostvarivanja prava na naknade i visinu tih naknada, u skladu sa tim zakonskim odredbama, utvrđuje Vlada Federacije na usaglašen prijedlog Federalnog ministarstva pravde i konsultacija sa sindikatom.)
imali negdje na netu sta je tacno skupstina u tz usvojila?
- cyprus
#9305 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Joj, što ne prodaju TV prava sa plenuma? Mislim da bi dobro zaradili 
Last edited by cyprus on 14/02/2014 19:00, edited 1 time in total.
- Država
#9306 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Moj prijedlog za himnu koja će se izvoditi na početku svakog plenuma:

- Alfons Kauders
#9307 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
regulise ali zakon mora biti u skladu s federalnim - inace ljudi ce fino da tuze i dobiju lovu godinu kasnije, s kamatamavade_mecum wrote: nisam pravnik ali vjerujem da je to oblast koju svaki kanton definise kako zeli. npr u KS ima ovaj zakon, tj clan 8 zakona. s druge strane, dok ne bude u sluzbenim novinama svi mogu svirati onoj stvari
- O'zone
- Globalni moderator
#9308 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ko da gledam iskaču reklame poznatih novina dok traje prenos Plenumacyprus wrote:Joj, što ne prodaju TV prava sa plenuma? Mislim da bi dobro zaradili
-
nedim73m
#9309 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
omar little wrote:ja sam pitala vec, ali obzirom da na ovoj temi, osim stranackih govnara registriranih prije tjedan dana, nema vise nikog sa elementarnom forumskom kulturom i zeljom za razmjenom informacija - dobila sam sipak.O'zone wrote:
Tuzlaci kano mogu Zeničani kano ne mogu. Neko nekoga ovde da prostite jebe a ko da gledam narod ga opet prima
omar little wrote:ima li pravnika ovdje? bila bih zahvalna da mi se razjasni nesto
znaci, po clanu 11. zakona o placama i naknadama u organizma vlasti federacije bih postoji pravo na naknadu.
Član 11.
Naknada plaće nakon prestanka javne funkcije
Izabrani dužnosnici i nosioci izvršnih funkcija nakon prestanka obavljanja javne funkcije, a do zasnivanja novog radnog ili ugovornog odnosa ili do ispunjavanja uvjeta za penziju, prema općim propisima, imaju pravo na naknadu plaće koju su ostvarivali dok su obavljali javnu funkciju u trajanju od 12 mjeseci.
Prava iz stava 1. ovog člana imaju i savjetnici u trajanju od 6 mjeseci, ukoliko su dužnost savjetnika obavljali dulje od dvije godine.
Izabrani dužnosnici, nosioci izvršnih funkcija i savjetnici koji se, u skladu sa zakonom, vrate na isto ili slično radno mjesto sa kojeg su izabrani, odnosno imenovani na javnu funkciju, nemaju pravo na naknadu plaće iz stava 1. ovog člana.Član 62.
Naknade i dodaci na plaću
Prava na naknade i dodatke na plaću zaposlenih u organima vlasti Federacije odnose se i na zaposlene u kantonu, općini i gradu u skladu sa članom 43. ovog zakona.
Visinu i način ostvarivanja prava na naknade i dodatke na plaću za kantone utvrdit će vlada kantona, a za općinu i grad općinsko, odnosno gradsko vijeće.moje pitanje je kako kanton moze ukinuti PRAVO na ovu naknadu ako je ona regulirana FEDERALNIM zakonom? visinu i nacin ostvarivanja regulira kanton. nije mi jasno sad sta su ukinuli u tuzli a sta su odbili ukinuti u zenici. jel ja tumacim pogresno? nisam pravnik zato pitam. hvala unaprijed.(Član 43.
Propis o uvjetima i postupku ostvarivanja naknada
Postupak ostvarivanja prava na naknade i visinu tih naknada, u skladu sa tim zakonskim odredbama, utvrđuje Vlada Federacije na usaglašen prijedlog Federalnog ministarstva pravde i konsultacija sa sindikatom.)
imali negdje na netu sta je tacno skupstina u tz usvojila?
Prelistaj malo unazad raspravljao sam jutros tačno o toj temi. Moje mišljenje je da je Odluka TK nezakonita i da nisu nikome ništa ukinuli već da je zamazivanje očiju javnosti
- Man of steel
#9310 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Treba krenuti od takvih kao ti, koji sjede u zgradi parlamenta, primaju preke milje, ne rade ništa i po čitav dan od dosade piskaraju po netu.JoseMujica wrote:+
i ti očekuješ da će te sutra taj doktor iz milosti operisati, ili učitelj obrazovati tvoje dijete ili policajac štititi tebe i tvoju imovinu ili vatrogasac trčati da gasi zapaljeno
Za ostale ćemo lahko...
- O'zone
- Globalni moderator
#9311 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
za promjenu federalne vlade trebaju svi kantoni da se usaglase #plenum #sarajevo #plenumsa #bih #protesti
- red evil
#9312 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
http://netraja.net/O'zone wrote:HAj ako je neko blizu TV-a neka pogled jel Face TV prenosi ovo čudo?
Tv kanali------>BiH kanali--------> Nađeš Face i gledas k'o čo'ek
P.S. Za neke češ kanale morati imati VLC player
-
rex1990
#9313 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Last edited by rex1990 on 14/02/2014 19:13, edited 1 time in total.
- red evil
#9314 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Za smjenu Federalne vlade, kazali su, trebaju se svi kantoni ujediniti.
-
vade_mecum
#9315 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
argument ti je prva ligaMan of steel wrote:Treba krenuti od takvih kao ti, koji sjede u zgradi parlamenta, primaju preke milje, ne rade ništa i po čitav dan od dosade piskaraju po netu.JoseMujica wrote:+
i ti očekuješ da će te sutra taj doktor iz milosti operisati, ili učitelj obrazovati tvoje dijete ili policajac štititi tebe i tvoju imovinu ili vatrogasac trčati da gasi zapaljeno
Za ostale ćemo lahko...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#9316 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
šta sjedim?!...upravljam a ti se Muzafere kupaj i plaćaj doktora 600KM....moraćeš mu najmanje još toliko u džep tuhnut da ti zub sutra izvadiMan of steel wrote:Treba krenuti od takvih kao ti, koji sjede u zgradi parlamenta, primaju preke milje, ne rade ništa i po čitav dan od dosade piskaraju po netu.JoseMujica wrote:+
Za ostale ćemo lahko...
- Alfons Kauders
#9318 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
smije smijePlenum građana i građanki Sarajeva
Prije 5 min.
Nipošto, nipošto ne smije biti suđenja za terorizam!
i bice bice
dzaba vam spinovanje i bacanje parola

-
omar little
#9319 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
kanton regulira visinu i nacin, ali otkud kantonu ovlast da UKIDA potpuno tu stavku, pravo na naknadu clan. 11 federalnog zakona? to mene buni. nesto ja ovdje ne tumacim dobro, ili ovo sto se radi nema veze sa zakonom.Alfons Kauders wrote:regulise ali zakon mora biti u skladu s federalnim - inace ljudi ce fino da tuze i dobiju lovu godinu kasnije, s kamatamavade_mecum wrote: nisam pravnik ali vjerujem da je to oblast koju svaki kanton definise kako zeli. npr u KS ima ovaj zakon, tj clan 8 zakona. s druge strane, dok ne bude u sluzbenim novinama svi mogu svirati onoj stvari
-
Objektivni navijac
#9320 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
i ti očekuješ da će te sutra taj doktor iz milosti operisati, ili učitelj obrazovati tvoje dijete ili policajac štititi tebe i tvoju imovinu ili vatrogasac trčati da gasi zapaljenoJoseMujica wrote:Pa ako nisi zadovoljan sa platom trazi drugi posao ili crkni. Plate trebaju biti u skladu sa trzistem rada. Svakoga na budzetu treba platiti minimalno koliko se god moze. Doktore,zdravstvo,policiju,vatrogasce. Sviju. Kome ,nije plata ,dovoljno velika,neka daju otkaz i traze bolje. Kapitalizam za svakoga !!Objektivni navijac wrote:Bravo građaniGrađani traže da se svima koji se finansiraju iz budžeta do izbora u oktobru bude plaća od 600 KM. Da se socijalnim slučajevima omogući pomoć u iznosu od 400 KM mjesečno.Znači plata i socijala tu negdje? Da odmah dam otkaz...
a the best of
Mirza...Omere što ne pištete da Neonkov zet u Telekomu na ovaj način pokušava da minira napore napaćenog naroda za promjenama? Što nas držite u informacijskoj blokadi?![/quote]Ters Bosanka @CcaricaA · 2m ago
Imam osjecaj da BHTelecom ovih dana prati i filtrira nas politicko nepodobne i blokira nam net s vremena na vrijeme #protesti #sarajevo #BiH
Ne ocekujem ja nista ,ni od koga,niti bilo ko daje sta. Doktori u drzavnom zdravstvu,bez mita guranja te ni ne pogledaju,cak ni sestrice koje imaju plate puno vece od realnih. Tako da bez privatnoga ljekara,nigdje ne stignes ionako. A ti doktori sto rade po drzavnim bolnicama, da sta valjaju,ne bi tu radili,nego bi nasli posla privatno ili vani.
Za policajce smo vidjeli koje su guzve na konkursima,st znaci da bi se lako naslo koliko hoces ljudi sa istimkvalifikacijama,koji bi radili policijski posao za mnogo manje pare. O vatrogascima KS ne vrijedi trositi rijeci,imaju ogromne plate a samo treci stepen ili osnovnu skolu.
Nema tu patetike ,ni mudrovanja,ljudi izabrani od naroda,politicari ,su duzni,zakonski duzni da rukovode drzavom kao sto privatnik rukovodi firmu. Za svako radno mjesto su duzni naci sto jeftinijega radnika,tu nema nikakvih kvota ,ni cifri. Plate treba da zavise od ponude i potraznje na trzistu rada. A na nasem trzistu rada ima 45 % nezaposlenih. Sto znaci da je cijena rada,jako,jako niska. U US u drzavnim bolnicama,rade ponajvise Indijci ,jer US drzave su siromasne za razliku od Bosne i ne mogu davati place koje bi bile privlacne americkim ljekarima. To se inace zove kapitalizam.
A ovo za socijalne pomoci se slazem da je glupost. Treba ukinuti i ove socijalne pomoci koje sada imamo. Ukinuti penzije svima ,prije 65-e godine zivota. A posebno treba ukinuti sve boracke penzije,privilegija i primanja.
Last edited by Objektivni navijac on 14/02/2014 19:17, edited 1 time in total.
-
omar little
- Lakat Jebić
#9324 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
joj besima spahica na fejsu, 400 rijeci u minuti covjek izgovori
- O'zone
- Globalni moderator
#9325 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Last edited by O'zone on 14/02/2014 19:20, edited 1 time in total.