tempuser wrote:zdruzdjo wrote:Ne daj boze nikome. Ali dajte ba. Djevojcurak od 12 godina pustiti da hoda samo magistralnim putem i prelazi isti je fakat malo neodgovorno.
Da se razumijememo: djete ne krivim uopste. Roditelje prvo pa onda vozaca.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Poenta je da je smisao ogranicenja u naseljenom mjestu upravo mogucnost da naletis na djevojcicu od 12 god koja prelazi magistrali van pjesackog prelaza.
Ako me pamcenje sluzi, ti si se nedavno pohvalio kako si popusio kaznu za isti prekrsaj, voznju iznad ogranicenja u naseljenom mjestu!
Fizika je neumoljiva, vozis brze, duze vrijeme reakcije, duze vrijeme kocenja, duzi trag kocenja, veca brzina udara itd. Kad se desi ovako nesto, tesko je biti pametan. Ne predbacujem nikome nista, ali toliko se divlja cestama, da greske i pogresne procjene pjesaka imaju teske posljedice. Meni je neku vecer nekakav hairlija izletio s G5tdi tik na ukljucenju u kruzni u Bacicima, i jedva na jedvite jade sam zakocio i trznuo ulijevo da ga ne opalim. Kloc je prethodno pogledao u retrovizor, vidio me, vidio ja njega, i izletio je ispred mene i ukopao se jer mu je naislo vozilo u kruznom. Vozili smo s autoceste, on desnom, ja otisao u lijevu, jer sam imao namjeru ici dalje na B. Potok. Trebam li reci da mi je digao pritisak i da sam ga poslije upitao za zdravlje na petlji na Stupu? Takav ce nekoga ubiti, divlja hajvan, konjina, mozga nema, ne zna ocijeniti odstojanje, da je bio neki vikend vozac garantujem da bi ga opalio otpozada ili sa strane. Sve je u qrcu, djeca se ne uce nicemu, vozaci dobijaju vozacke, pojma nemaju sta rade u saobracaju.