Što bi to radili, dok je još ispravnih televizora proizvedenih u periodu 1990-2010, loših kablova, dok je kuća i hotela gdje prosto T spojevima razvučeš kablove na razne televizore bez veće distorzije signala i dok još uvijek postoji zemaljski analogni program? Uostalom, koaksijalni kablovi broje svoje zadnje godine. Dok prestane potreba za analognom televizijom u BiH, već će doći vrijeme za prelazak na optičke kablove. Kombinovano sa IPTV, tada će se moći gledati svi kanali od Kamčatke do Ognjene Zemlje (o cijeni takvog provajdeera bolje da ne razmišljam).kakaljin wrote: Ima prostora da oni to zele, da ukinu analogiju i ubace sve ove kanale koje si ti naveo da imaju ostali oprerateri united grupe( iako se ni meni neki od tih kanala ne svidjaju, ali neka ih ubace neka svaki korisnik gleda sta zeli), jer i kupuju kanale na nivou gruacije i nikakav problem ih ubaciti u ponudu. Samo sto nazalost telemach ne zeli to uvesti ovdje u BiH jer ovdje ima vecinu korisnika koji se ne zale i ne bune se.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
megaribi1
#92951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
kakaljin
#92952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakve veze imaju stari televizori kada se i na vecini moze gledati digitala, preko resivera. Tako da oni trebaju sto prije da ukinu analogiju da oslobode prostor da prvo vrate klvalitet slike na kanalima koji su vec u ponudi i da mogu dodavati nove kanale u ponudu u punom kapacitetu slignala bez smanjivanja kvaliteta istogmegaribi1 wrote:Što bi to radili, dok je još ispravnih televizora proizvedenih u periodu 1990-2010, loših kablova, dok je kuća i hotela gdje prosto T spojevima razvučeš kablove na razne televizore bez veće distorzije signala i dok još uvijek postoji zemaljski analogni program? Uostalom, koaksijalni kablovi broje svoje zadnje godine. Dok prestane potreba za analognom televizijom u BiH, već će doći vrijeme za prelazak na optičke kablove. Kombinovano sa IPTV, tada će se moći gledati svi kanali od Kamčatke do Ognjene Zemlje (o cijeni takvog provajdeera bolje da ne razmišljam).kakaljin wrote: Ima prostora da oni to zele, da ukinu analogiju i ubace sve ove kanale koje si ti naveo da imaju ostali oprerateri united grupe( iako se ni meni neki od tih kanala ne svidjaju, ali neka ih ubace neka svaki korisnik gleda sta zeli), jer i kupuju kanale na nivou gruacije i nikakav problem ih ubaciti u ponudu. Samo sto nazalost telemach ne zeli to uvesti ovdje u BiH jer ovdje ima vecinu korisnika koji se ne zale i ne bune se.
-
tap3ah75
#92953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne diraj nam analognu.
Vidiš da ima frekvencija kad im treba za zadruge.
-
megaribi1
#92954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Osim toga, frekvencija 434 MHz je još uvijek prazna.tap3ah75 wrote:Ne diraj nam analognu.
- Tesla Edison
#92955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
megaribi1 wrote:Uostalom, koaksijalni kablovi broje svoje zadnje godine.
Haj mi molim te ovu nebulozu pojasni?
Ako coax odbrojao svoje dane zašto se na zapadu itekako širi coax mreža i razvija DOCSIS 3.1 i DOCSIS 4.0 tehnologija?
Last edited by Tesla Edison on 01/11/2019 10:20, edited 1 time in total.
- Tesla Edison
#92956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma sve si u pravu.kakaljin wrote:Kakve veze imaju stari televizori kada se i na vecini moze gledati digitala, preko resivera. Tako da oni trebaju sto prije da ukinu analogiju da oslobode prostor da prvo vrate klvalitet slike na kanalima koji su vec u ponudi i da mogu dodavati nove kanale u ponudu u punom kapacitetu slignala bez smanjivanja kvaliteta istogmegaribi1 wrote:Što bi to radili, dok je još ispravnih televizora proizvedenih u periodu 1990-2010, loših kablova, dok je kuća i hotela gdje prosto T spojevima razvučeš kablove na razne televizore bez veće distorzije signala i dok još uvijek postoji zemaljski analogni program? Uostalom, koaksijalni kablovi broje svoje zadnje godine. Dok prestane potreba za analognom televizijom u BiH, već će doći vrijeme za prelazak na optičke kablove. Kombinovano sa IPTV, tada će se moći gledati svi kanali od Kamčatke do Ognjene Zemlje (o cijeni takvog provajdeera bolje da ne razmišljam).kakaljin wrote: Ima prostora da oni to zele, da ukinu analogiju i ubace sve ove kanale koje si ti naveo da imaju ostali oprerateri united grupe( iako se ni meni neki od tih kanala ne svidjaju, ali neka ih ubace neka svaki korisnik gleda sta zeli), jer i kupuju kanale na nivou gruacije i nikakav problem ih ubaciti u ponudu. Samo sto nazalost telemach ne zeli to uvesti ovdje u BiH jer ovdje ima vecinu korisnika koji se ne zale i ne bune se.
Analogiju brane samo ilegalno priključeni i neupućeni.
Danas ima peko 60 FTA kanala koji su otključani i dostupni za skoro svaki tv prijemnik. Isto se može T spojevima proširiti na veliki broj prijemnika i slika da bude neporedivo bolja a dodatno ulaganje 0 KM.
Samo bih ja zbog ilegalnih priključaka ugasio analogiju i sve FTA kodirao. Ko je leglni korisnik fino mu dao karticu, tehnički sve ostaje nepromjenjeno.
Ama baš nikakvog opravdanja nema za daljnje zadržavanje analogije.
-
tap3ah75
#92957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@TESLA_EDISON
Hoćeš da se kladimo da bi se to kod nas 100% naplaćivalo i da nebi bilo besplatno?
Nisam ilegalac ...
Hoćeš da se kladimo da bi se to kod nas 100% naplaćivalo i da nebi bilo besplatno?
Nisam ilegalac ...
- Tesla Edison
#92958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne vidim naplatu u Srbiji i Sloveniji tako da ne mislim da će se i ovdje naplaćivati. Naprotiv, ukidanjem analogije otvara se prostor za pojeftinjenje (nema osnove naplaćivati analogiju uz mjesečno održavanje KKS).tap3ah75 wrote:@TESLA_EDISON
Nisam ilegalac ...
- zateznistub
#92959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A kao sad se placa analogija???TESLA_EDISON wrote:Ne vidim naplatu u Srbiji i Sloveniji tako da ne mislim da će se i ovdje naplaćivati. Naprotiv, ukidanjem analogije otvara se prostor za pojeftinjenje (nema osnove naplaćivati analogiju uz mjesečno održavanje KKS).tap3ah75 wrote:@TESLA_EDISON
Nisam ilegalac ...
-
tap3ah75
#92960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U pravu si ono je harač na održavanjezateznistub wrote:A kao sad se placa analogija???TESLA_EDISON wrote:Ne vidim naplatu u Srbiji i Sloveniji tako da ne mislim da će se i ovdje naplaćivati. Naprotiv, ukidanjem analogije otvara se prostor za pojeftinjenje (nema osnove naplaćivati analogiju uz mjesečno održavanje KKS).tap3ah75 wrote:@TESLA_EDISON
Nisam ilegalac ...
Nego jesi vidjeo što je administracija počistila malo ... nema posta gdje crnivrag računa i hvali LOL.
A nema ni naših kad smo mu to quotali.
- crnivrag
#92961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a53871/podrska/vije ... znika.htmlRadno vrijeme poslovnica tokom praznika
Obavještavamo vas o izmjeni radnog vremena naših poslovnica povodom praznika.
Petak, 1.11. je neradni dan za poslovnice u Kiseljaku, Vitezu i Mostaru (Zagrebačka).
Svoje redovne aktivnosti poslovnice u Kiseljaku i Vitezu nastavljaju u ponedjeljak 4.11., a poslovnica u Mostaru u subotu 2.11. u terminu od 8:00 do 13:00.
- zateznistub
#92962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Budu li mu stope u filđanu, TM-u se crno piše...tap3ah75 wrote:
U pravu si ono je harač na održavanje![]()
Nego jesi vidjeo što je administracija počistila malo ... nema posta gdje crnivrag računa i hvali LOL.
A nema ni naših kad smo mu to quotali.
- crnivrag
#92963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a53872/podrska/vije ... onudi.htmlDisney Junior - novi dječiji kanal u ponudi
Od 1. novembra kanal Disney XD se mijenja sa novim dječijim kanalom Disney Junior koji je namijenjen djeci predškolskog uzrasta. Pozicija kanala ostaje neizmijenjena, 136 unutar Start paketa na EON i D3 platformi, dok na MMDS platformi kanal možete gledati na poziciji 52.
Total TV korisnicima kanal je dostupan preko EON aplikacije u Total TV Start paketu na poziciji 209.
Najmlađim gledaocima Disney Junior donosi razdragani i obojeni svijet. Namijenjen je prvenstveno djeci predškolskog uzrasta. Kroz animirane priče Disney likova, igru, muziku i maštu inspirisat će ih da uče, da pjevaju, kao i da se dobro zabave.
Vratite se i vi roditelji zajedno sa njima svojim dječijim junacima, sjetite se tog posebnog osjećaja igre i sreće. Mickey, Minnie, Pluto, Šilja, Paja, animirani Muppetovci, mali Marvelovci, ali i mnogi drugi nestrpljivo čekaju nova druženja na kanalu Disney Junior.
Last edited by crnivrag on 01/11/2019 11:45, edited 1 time in total.
- REDDEVILS
#92964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta je sa ovom Moj Telemach aplikacijom nema mi nigdje PREGLED MOJIH UPLATA koje sam izvrsio a ni podataka o korisniku Telemach usluge 
- Tesla Edison
- crnivrag
#92966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/senke-nad-balkanom-2NE ČEKAJ KRAJ - POGLEDAJ SVE ODMAH
Prvi put od 8. novembra cijela Bosna i Hercegovina će moći da gleda sve epizode nove sezone “Senke nad Balkanom 2” odjednom, bez čekanja i pauze, bez reklama!
Svih 10 epizoda bit će ti dostupno za 14,90 KM u EON ili D3 Video klub katalogu “Senke nad Balkanom 2”, i to 30 dana od trenutka kupovine. Bilo gdje u Bosni i Hercegovini preko interneta cijeli serijal Senki nad Balkanom 2 moći ćeš da gledaš odjednom, preko EON aplikacije. Registruj EON na jednom Smart TV uređaju i na do 3 mobilna uređaja - telefonu, tabletu ili računaru i kao Telemach korisnik možeš odmah da gledaš cijelu sezonu i preko EON Smart Box-a i D3.
Druga sezona popularne serije, u originalnoj produkciji United Media, od autora Dragana Bjelogrlića, emitovat će se ekskluzivno na kanalu Nova S. Šest godina nakon događaja u prvoj sezoni, popularni junaci Tane i Stanko kreću u avanturu koja će baciti novo svjetlo na skrivenu historiju. U uzavreloj atmosferi društvenih i ideoloških previranja, tajna društva i ilegalne organizacije usmjeravaju državnu politiku. Pored političke pozadine serije, koja se vrti oko atentata na kralja Aleksandra Karađorđevića, radnja će imati i paralelne priče koje imaju zajednički rasplet. Epski zamah, uzbudljiva akcija, živopisni novi i stari likovi i vrhunska gluma, učinit će da druga sezona „Senki nad Balkanom“ ode korak dalje u postavljanju novog standarda regionalnog igranog programa.
AKTIVACIJA JE BRZA I LAKA I POČINJE OD 8. NOVEMBRA
Korisnici EON, D3 ili Total TV platforme, aktivacijom na mojtelemach portalu moći će u par koraka da kupe paket “Senke 2” ili pozivom na 1360.
- crnivrag
#92967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo ste trebali u obavijesti za "Disney Junior" kanal napisati pravu istinu, odnosno da ste vi namjerno zamijenili kanal "Disney XD" sa ovim kanalom, jer ovako ispada kao da se kanal ugasio za naše tržište, a nije.Telemach wrote:
Verzija kanala "Disney XD" koju ste vi reemitirali u svojoj ponudi je "Middle East" verzija koja je još uvijek živa.
Naravno treba napomenuti i to da je kanal "Disney XD" bio jedan od najgledanijih dječijih kanala, da je i isti bio titlovan na srpski jezik, i da ciljana publika ovog kanala i kanala "Disney Junior" nije ista, a ovaj kanal naravno nije ni titlovan, a ni sinhroniziran.
Naime, kanal "Disney XD" je orijentisan ka muškim tinejdžerima, dok se kanal "Disney Junior" orijentisao na sadržaje primjerene djeci do 5 godina.
A ne treba ni napomenuti da vam je ovo krajnje glupa odluka, odnosno da ste kanal "Disney XD" mogli ostaviti u životu barem putem EON platforme, jer svakako je imao svoj stream i nije smetao drugim kanalima, pa makar da EON korisnici ne ostaju bez njega, kad su D3 korisnici morali biti zakinuti zbog nedostatka frekventnog prostora za ubacivanje novih kanala putem DVB-C mreže.
R.I.P. Disney XD, nikad nećeš biti prežaljen.

Last edited by crnivrag on 01/11/2019 12:25, edited 1 time in total.
- crnivrag
#92968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od danas možete zakupiti "Zadruga paket" putem "Moj Telemach" portala u sekciji: https://mojtelemach.ba/televizija/pregled

- aditon
#92969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
postoji li ikakva šansa da se u VoD uvrsti i katalog Stingray iConcert?
Sinoć mi je festival kući bio, prvo Slipknot, pa Rob Zombie, a šlag na to Rammsten...ma hajte molim vas

Sinoć mi je festival kući bio, prvo Slipknot, pa Rob Zombie, a šlag na to Rammsten...ma hajte molim vas
- Tesla Edison
#92970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Očekujem da bude besplatno za premium korisnike. Svakako su svi kanali svako malo otključani i mi plaćamo da bi drugi besplatno gledali.crnivrag wrote:https://telemach.ba/senke-nad-balkanom-2NE ČEKAJ KRAJ - POGLEDAJ SVE ODMAH
Prvi put od 8. novembra cijela Bosna i Hercegovina će moći da gleda sve epizode nove sezone “Senke nad Balkanom 2” odjednom, bez čekanja i pauze, bez reklama!
Svih 10 epizoda bit će ti dostupno za 14,90 KM u EON ili D3 Video klub katalogu “Senke nad Balkanom 2”, i to 30 dana od trenutka kupovine. Bilo gdje u Bosni i Hercegovini preko interneta cijeli serijal Senki nad Balkanom 2 moći ćeš da gledaš odjednom, preko EON aplikacije. Registruj EON na jednom Smart TV uređaju i na do 3 mobilna uređaja - telefonu, tabletu ili računaru i kao Telemach korisnik možeš odmah da gledaš cijelu sezonu i preko EON Smart Box-a i D3.
Druga sezona popularne serije, u originalnoj produkciji United Media, od autora Dragana Bjelogrlića, emitovat će se ekskluzivno na kanalu Nova S. Šest godina nakon događaja u prvoj sezoni, popularni junaci Tane i Stanko kreću u avanturu koja će baciti novo svjetlo na skrivenu historiju. U uzavreloj atmosferi društvenih i ideoloških previranja, tajna društva i ilegalne organizacije usmjeravaju državnu politiku. Pored političke pozadine serije, koja se vrti oko atentata na kralja Aleksandra Karađorđevića, radnja će imati i paralelne priče koje imaju zajednički rasplet. Epski zamah, uzbudljiva akcija, živopisni novi i stari likovi i vrhunska gluma, učinit će da druga sezona „Senki nad Balkanom“ ode korak dalje u postavljanju novog standarda regionalnog igranog programa.
AKTIVACIJA JE BRZA I LAKA I POČINJE OD 8. NOVEMBRA
Korisnici EON, D3 ili Total TV platforme, aktivacijom na mojtelemach portalu moći će u par koraka da kupe paket “Senke 2” ili pozivom na 1360.
- crnivrag
#92971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neće, jer ni u Srbiji nije besplatno ni za koga.TESLA_EDISON wrote: Očekujem da bude besplatno za premium korisnike. Svakako su svi kanali svako malo otključani i mi plaćamo da bi drugi besplatno gledali.
Što se tiče korisnika koji neće naručiti ovaj paket, seriju će moći gledati dan ranije u Video Klub katalogu "Nova S" kao i dosad.
- Benq
#92972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
++TESLA_EDISON wrote: Očekujem da bude besplatno za premium korisnike. Svakako su svi kanali svako malo otključani i mi plaćamo da bi drugi besplatno gledali.
- REDDEVILS
#92973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach trebali bi ubaciti i sedmu sezomu serije Zatvor Wentworth na Novoj PLAY

PS
Sta je sa ovom Moj Telemach aplikacijom nema mi nigdje PREGLED MOJIH UPLATA koje sam izvrsio a ni podataka o korisniku Telemach usluge

PS
- crnivrag
#92974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mora da su nešto čačkali po portalu i to zeznuli za korisnike van mreže, jer evo kod mene upravo pokazuje sve te podatke.REDDEVILS wrote: Sta je sa ovom Moj Telemach aplikacijom nema mi nigdje PREGLED MOJIH UPLATA koje sam izvrsio a ni podataka o korisniku Telemach usluge
- erotica
#92975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
Može li informacija koliko traje promo period za eon smart tv aplikaciju na eon duo light paketu, jer su nam pregovori oko novog ugovora zapeli na tome pošto mi kolegica nije znala reći da li je taj promo period 1 mjesec ili godina i 7 mjeseci, te da tako mogu da deaktiviraju pristup aplikaciji bilo kada.
Može li informacija koliko traje promo period za eon smart tv aplikaciju na eon duo light paketu, jer su nam pregovori oko novog ugovora zapeli na tome pošto mi kolegica nije znala reći da li je taj promo period 1 mjesec ili godina i 7 mjeseci, te da tako mogu da deaktiviraju pristup aplikaciji bilo kada.