Sirija vol. 2
-
The 51st State
#92901 Re: Sirija vol. 2
mozes ti gledati kako hoces ali ti si sa cetnicima na istoj strani u ovom sukobu.
- Kaligrafija
#92902 Re: Sirija vol. 2
Hahahahahaha padoh sa stolice od smijeha...jao_situacije wrote:jesil džunup ?sarajevoxxxx wrote:SOHR: Nakon velike zasjede Isil povratio kontrolu nad cijelim gradom Albu Kemalom i nanio velike gubitke iračkom Hašdu, Hezbollahu, i sirijskom režimu. Možemo kazati da je cijeli grad Albu Kemal ponovo pod kontrolom Isila
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6766683114
- rajv0sa
#92903 Re: Sirija vol. 2
A ti si sa ustašama, šta ćemo sadThe 51st State wrote:mozes ti gledati kako hoces ali ti si sa cetnicima na istoj strani u ovom sukobu.
- habanero68
#92904 Re: Sirija vol. 2
Povrsina slobodne teritorije se povecava svakodnevno.

- Challenger__
#92905 Re: Sirija vol. 2
- Antilibanskoj retorici oponira Egipat:
_______
Sve, E. Maginer
- mnoštvo konfrontacija diskvalifikuje KSA za vođstvo na BI:The only Arab country standing against #SaudiArabia insisting request to gather against #Lebanon is #Egypt.
- hapšenje Haririja, sopstvene marionete i proksi-figure pokazuje koliki je stepen nepovjerenja i izdaje na dvoru Sauda:The war in #Syria, in #Iraq, in #Yemen and #SaudiArabia anti-#Hezbollah policy confirm that the Kingdom is incapable of leading the ME.
- regionalni porazi (Irak, Sirija), neuspjesi (Jemen) i poraz u najavi (Liban) mogu biti okončani samo direktnim obračunom sa Iranom.By kindnaping their main ally, proxy leader and Prime Minister of #Lebanon, #SaudiArabia showed it is untrustworthy & can betray their most faithful allies.
_______
Sve, E. Maginer
-
karakters
#92906 Re: Sirija vol. 2
Cetnici su srpske vehabije, vehabije su muslimanski cetnici.sarajevoxxxx wrote:
O znam, ti i Salik i ostala "fina" raja, kako ono ide "ubijat vas više puta zajedno sa četnicima" "ganjat sa govnjivom motkom".I šta kažeš @karakters vrijeđa religiju. Misliš što nije poput tebe i Salika tako hrabar da odmah ubija ko mu se ne sviđa, on "jadnik" samo vrijeđa
Sta tacno tebe vrijedja, sto je Muhamed propisao kamilju pisu kao lijek ili sto je to neko spomenuo?
-
Akibh
#92907 Re: Sirija vol. 2
Moderacijo, ima li te?mirsek wrote:Takve kao ti, pokvarene lazove, najnemoralnije manipulatore, propagandiste, teror simpatizere i relativizatore, bez pardona, i vise puta ako zatreba.sarajevoxxxx wrote:
Aha, evo nam i lika koji bi postrojavao forumaše zajedno sa četnicima i streljao ih, molim lijepo, govori o uvredama i vrijeđanju
Ono bi nekog streljalo, ono koje podržava najveći teror i sljam iz Irana, Iraka, avganistana, teroriste iz Libana, ono kome je hasd oslobodioc, koje likuje na 20000 barel bombi, ono koje podržava ubistvo djece, žena, civila, ono kome je Rusija spasioc, .. fuj bando licemjerna fasisticka.
- Krokodajl
#92908 Re: Sirija vol. 2
U napadu na palatu pravde u Darat Izi mučki ubijen sudija međunardnog suda Al Nusre, odgovornost za napad preuzeo pokret al Zinki.
-
The 51st State
#92909 Re: Sirija vol. 2
moji su popusili foru na pocetku, sad sam protiv manke vise svih aktera. mada ti nisam skonto folrajv0sa wrote:A ti si sa ustašama, šta ćemo sadThe 51st State wrote:mozes ti gledati kako hoces ali ti si sa cetnicima na istoj strani u ovom sukobu.
- Challenger__
#92910 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:U napadu na palatu pravde u Darat Izi mučki ubijen sudija međunardnog suda Al Nusre, odgovornost za napad preuzeo pokret al Zinki.
Što bi rekao scenarista, ko je njih poznavao "ni pakao mu neće teško pasti".
- rajv0sa
#92911 Re: Sirija vol. 2
rajv0sa wrote:Arbaeen juče![]()
![]()
- Challenger__
#92912 Re: Sirija vol. 2
- Tel Aviv/Jerusalim:
Napasti ne napasti, pitanje je sad
Israel's leadership talks up another war with Hezbollah in Lebanon
Napasti ne napasti, pitanje je sad
- Krokodajl
#92913 Re: Sirija vol. 2
Muhajsini se ponudio da bude u ulozi medijatora u ovom sukobu, nadamo se zbog Kirgiške omladine u Darat Izi da će se situacija smiriti i da će revolucija nastaviti svojim tokom, do konačne pobjede i mezarova punih alevija.Challenger__ wrote:Krokodajl wrote:U napadu na palatu pravde u Darat Izi mučki ubijen sudija međunardnog suda Al Nusre, odgovornost za napad preuzeo pokret al Zinki.![]()
Što bi rekao scenarista, ko je njih poznavao "ni pakao mu neće teško pasti".
Inače, paša sa mog avatara se u posljednje vrijeme sve slabije javlja, ali sve više ureda Sirijske opozicije se otvara po Europi, zli jezici bi rekli da nije bilo rata Hidžabova guzica ne bi provirila van Sirije.
- sunceKOtepsija
#92914 Re: Sirija vol. 2
Akibh wrote:Moderacijo, ima li te?mirsek wrote:Takve kao ti, pokvarene lazove, najnemoralnije manipulatore, propagandiste, teror simpatizere i relativizatore, bez pardona, i vise puta ako zatreba.sarajevoxxxx wrote:
Aha, evo nam i lika koji bi postrojavao forumaše zajedno sa četnicima i streljao ih, molim lijepo, govori o uvredama i vrijeđanju
Ono bi nekog streljalo, ono koje podržava najveći teror i sljam iz Irana, Iraka, avganistana, teroriste iz Libana, ono kome je hasd oslobodioc, koje likuje na 20000 barel bombi, ono koje podržava ubistvo djece, žena, civila, ono kome je Rusija spasioc, .. fuj bando licemjerna fasisticka.
No ce podrzavati vase vehabitske majmune, one koje su vrbovali nasu omladinu da ide klati, silovati, zariti i paliti po Siriji! Kao sto Mahmut efendija Karalic, ratni emir 7. muslimanske brigade ARBIH rece:
Bando jedna vehabitska, manipulatorska, prevrtljiva, licemjerna, pohlepna, zlocinacka! Licemjeri nad svim licemjerima, gori ste od cetnika!Napisao sam jedan članak prije nekoliko godina o ratu u Siriji.Tad sam rekao da muslimanu nije dozvoljeno da ide u borbu protiv muslimana i da nema tu džihada da se bori protiv drugog muslimana. Tad sam spomenuo dr. Yusufa al-Qaradawija koji je dolazio ovdje i učestvovao u pozivanju naše omladine da ide u borbu u Siriju. Rekao sam: šta hoće taj senilni starac po Bosni. Do tada sam tog učenjaka uvažavao. Radi se o jednom od najvećih islamskih učenjaka. Ali je čovjek posenilio, ima 91 godinu i ne zna šta govori. Rekao je poslije ubistva sunijskog učenjaka i njegovih studenata na nastavi od strane isilovaca, neka su ga ubili, da treba pobiti svakoga ko je na Asadovoj strani, svejedno, bio civil ili vojno lice. Ako je Poslanik, s.a.v.s, strogo zabranio u vrijeme rata ubijanje civila, žena, djece, zarobljenika, uništavanje bogomolja, uništavanje usjeva, ko si pa ti da fetvom pozivaš na ubijanje civila, ubijanje uleme? Reagovao sam na to. Iz pristojnosti sam rekao da se radi o senilnom starcu. Tada su neki pisali peticiju reisu-l-ulemi tražeći od njega da uzme u zaštitu Qaradavija od mene.
Sad kad je zvanična Arabija, sva njena ulema i njena država, nazvala Qaradawija teroristom, šute svi ti naši koji su tada reagovali i tražili da ga zaštite od mene. Više ga ne brane. Svi su se uvukli u mišije rupe. Zašto? Zato što od tih imaju koristi. A od mene nemaju. I ulema saudijska i Qaradawi su pronijeli priču da u Siriji vladaju šije, a da su oni nevjernici koje treba ubijati. To je njihova teza. To je, naravno, suprotno islamu i Kur’anu. A godinu ili dvije prije rata isti taj Qaradawi je posjetio Asada i hvalio ga na sva usta, zahvaljivao vladi Sirije i predsjedniku Asadu.
- Maystor
#92915 Re: Sirija vol. 2
Ne bih ništa ni dodao ni oduzeo. Poruka koju su im poslao je odmjerena, proporcionalna i utemeljena na činjenicama.sunceKOtepsija wrote:Akibh wrote:mirsek wrote: Moderacijo, ima li te?
No ce podrzavati vase vehabitske majmune, one koje su vrbovali nasu omladinu da ide klati, silovati, zariti i paliti po Siriji! Kao sto Mahmut efendija Karalic, ratni emir 7. muslimanske brigade ARBIH rece:
Bando jedna vehabitska, manipulatorska, prevrtljiva, licemjerna, pohlepna, zlocinacka! Licemjeri nad svim licemjerima, gori ste od cetnika!Napisao sam jedan članak prije nekoliko godina o ratu u Siriji.Tad sam rekao da muslimanu nije dozvoljeno da ide u borbu protiv muslimana i da nema tu džihada da se bori protiv drugog muslimana. Tad sam spomenuo dr. Yusufa al-Qaradawija koji je dolazio ovdje i učestvovao u pozivanju naše omladine da ide u borbu u Siriju. Rekao sam: šta hoće taj senilni starac po Bosni. Do tada sam tog učenjaka uvažavao. Radi se o jednom od najvećih islamskih učenjaka. Ali je čovjek posenilio, ima 91 godinu i ne zna šta govori. Rekao je poslije ubistva sunijskog učenjaka i njegovih studenata na nastavi od strane isilovaca, neka su ga ubili, da treba pobiti svakoga ko je na Asadovoj strani, svejedno, bio civil ili vojno lice. Ako je Poslanik, s.a.v.s, strogo zabranio u vrijeme rata ubijanje civila, žena, djece, zarobljenika, uništavanje bogomolja, uništavanje usjeva, ko si pa ti da fetvom pozivaš na ubijanje civila, ubijanje uleme? Reagovao sam na to. Iz pristojnosti sam rekao da se radi o senilnom starcu. Tada su neki pisali peticiju reisu-l-ulemi tražeći od njega da uzme u zaštitu Qaradavija od mene.
Sad kad je zvanična Arabija, sva njena ulema i njena država, nazvala Qaradawija teroristom, šute svi ti naši koji su tada reagovali i tražili da ga zaštite od mene. Više ga ne brane. Svi su se uvukli u mišije rupe. Zašto? Zato što od tih imaju koristi. A od mene nemaju. I ulema saudijska i Qaradawi su pronijeli priču da u Siriji vladaju šije, a da su oni nevjernici koje treba ubijati. To je njihova teza. To je, naravno, suprotno islamu i Kur’anu. A godinu ili dvije prije rata isti taj Qaradawi je posjetio Asada i hvalio ga na sva usta, zahvaljivao vladi Sirije i predsjedniku Asadu.
+1
- insomnia78
#92916 Re: Sirija vol. 2
Hoce to kad ti misljenje kroje kojekakvi “ucenjaci”
-
karakters
#92917 Re: Sirija vol. 2
Nije Karadavi licemjer, on je kod Asada iso da izvidi i prikupi obavjestajne podatke. A ni ti iz Islamske zajednice sto su prvo napali Karalica pa se usutili kad je doso haber od Sauda da je Karadavi terorista nisu licemjeri. Nego vecera skupa.
Kaze ona kapitalisticka izreka da ne postoji nesto sto se zove besplatan rucak. Isto valjda vazi i za veceru.
P.S. Oj sto su vehabije opleli po sijama. Kazu otisli na Kerbelu prece im to nego na hadz da odu. I iskopali nakav snimak tog Karalica dje zagovara nikab.
Kaze ona kapitalisticka izreka da ne postoji nesto sto se zove besplatan rucak. Isto valjda vazi i za veceru.
P.S. Oj sto su vehabije opleli po sijama. Kazu otisli na Kerbelu prece im to nego na hadz da odu. I iskopali nakav snimak tog Karalica dje zagovara nikab.
-
ultrajvosa 1987
#92918 Re: Sirija vol. 2
Fakat dokle ide ta vasa Asadovska mrznja da su za vas bivsi borci VRS (po)cetnici.Krokodajl wrote:Ne diraj ti borce VRS-a oni su konstruktivni u razgovorima, nisu fašisti i ne mrze ko pojedini ovde na forumu.ultrajvosa 1987 wrote:Dokle su borci VRS ....pardon ISILa ?
Ti fašisti nek se sami pronađu u ovom upisu.
- sunceKOtepsija
#92919 Re: Sirija vol. 2
Karalic o nikabu:
Burka, odnosno pokrivanje lica nije islamski propis. Nema to u islamu. Evo, Dawud bilježi hadis u kojem stoji da je Poslanik, s.a.v.s, rekao Esmi, sestri svoje žene, da kada žena postane punoljetna, da nije dopušteno išta da joj se vidi od tijela, osim lica, ruku do šaka i nogu do članaka. Time je Poslanik odredio granicu islamskog pokrivanja. U islamu nema pokrivanja lica. Niti u islamskim zemljama, osim zemalja Golfa. U Egiptu koji ima 80 miliona stanovnika teško ćete naći ženu koja nosi burku. Zna se u kakvom je položaju žena u zemljama Golfa. Evo, odnedavno, mogu polagati vozački ispit žene u Saudijskoj Arabiji. Oni su njih zatvorili, nabili im burke na glavu i rade šta hoće. To nije islam. Ja sam lično protiv toga.
Najveći muhadis svijeta u posljednja dva stoljeća Muhammad Nasiruddin al-Albani koji je bio po uvjerenju selefija, na što se ovi i pozivaju da su selefi, napisao je knjigu “Pokrivanje žene muslimanke” u kojoj je dokazao ovo što vam govorim. Pobio je sve njihove teze i dokazao da pokrivanje lica ne spada u islamsko pokrivanje. Nisu se Karadžić i Mladić morali sakrivati po Srbiji i po Republici Srpskoj. Mogli su komotno doći u Sarajevo, raditi u kući, živjeti normalno i kad hoće u čaršiju, samo staviti burku. Mogli su tako čak i ući u džamiju i klanjati među ženama. Znači, pod tu burku može se ubaciti ko god hoće, može i tamo neki bombaš... Iz tog razloga islam i nije propisao pokrivanje lica. Mora se znati identitet osobe.
-
karakters
#92920 Re: Sirija vol. 2
Pa da. To je sad. Ali iskopali snimak iz '91.sunceKOtepsija wrote:Karalic o nikabu:
Burka, odnosno pokrivanje lica nije islamski propis. Nema to u islamu. Evo, Dawud bilježi hadis u kojem stoji da je Poslanik, s.a.v.s, rekao Esmi, sestri svoje žene, da kada žena postane punoljetna, da nije dopušteno išta da joj se vidi od tijela, osim lica, ruku do šaka i nogu do članaka. Time je Poslanik odredio granicu islamskog pokrivanja. U islamu nema pokrivanja lica. Niti u islamskim zemljama, osim zemalja Golfa. U Egiptu koji ima 80 miliona stanovnika teško ćete naći ženu koja nosi burku. Zna se u kakvom je položaju žena u zemljama Golfa. Evo, odnedavno, mogu polagati vozački ispit žene u Saudijskoj Arabiji. Oni su njih zatvorili, nabili im burke na glavu i rade šta hoće. To nije islam. Ja sam lično protiv toga.
Najveći muhadis svijeta u posljednja dva stoljeća Muhammad Nasiruddin al-Albani koji je bio po uvjerenju selefija, na što se ovi i pozivaju da su selefi, napisao je knjigu “Pokrivanje žene muslimanke” u kojoj je dokazao ovo što vam govorim. Pobio je sve njihove teze i dokazao da pokrivanje lica ne spada u islamsko pokrivanje. Nisu se Karadžić i Mladić morali sakrivati po Srbiji i po Republici Srpskoj. Mogli su komotno doći u Sarajevo, raditi u kući, živjeti normalno i kad hoće u čaršiju, samo staviti burku. Mogli su tako čak i ući u džamiju i klanjati među ženama. Znači, pod tu burku može se ubaciti ko god hoće, može i tamo neki bombaš... Iz tog razloga islam i nije propisao pokrivanje lica. Mora se znati identitet osobe.
- insomnia78
#92921 Re: Sirija vol. 2
Pa on ke skoro genije.
Ima l sta o jedenju zutog snijega
Ima l sta o jedenju zutog snijega
-
karakters
#92922 Re: Sirija vol. 2
Nema snijega kod Arapa, nema o tom nista. Ali ima kamila.
- Young Erotica
#92923 Re: Sirija vol. 2
Nour din al zinki i Jabhat al Nusra se pomirili vec?
I zna li neko kako su završili najveci ludaci kod pobunjenika Jund al Aqsa??
I zna li neko kako su završili najveci ludaci kod pobunjenika Jund al Aqsa??
- Krokodajl
#92924 Re: Sirija vol. 2
Do Kerbele i Zejnebina mezara.ultrajvosa 1987 wrote:Fakat dokle ide ta vasa Asadovska mrznja da su za vas bivsi borci VRS (po)cetnici.Krokodajl wrote:Ne diraj ti borce VRS-a oni su konstruktivni u razgovorima, nisu fašisti i ne mrze ko pojedini ovde na forumu.ultrajvosa 1987 wrote:Dokle su borci VRS ....pardon ISILa ?
Ti fašisti nek se sami pronađu u ovom upisu.
- basar
#92925 Re: Sirija vol. 2
Ono što pravi jasnu razliku između dvije suprotstavljene strane je to što jedna ima blistavo jasan cilj, vrijednosti, taktiku, uređen sistem vlasti, vojno ustrojstvo i filozofski najrazrađeniji pogled na svijet. Drugu stranu karakteriše potpuna destrukcija, besciljno i bezidejno divljanje uz najnazadniji nivo pogleda na svijet, uz totalno zatiranje svih dostignuća. Jedi kreiraju izgled i odnose unutar regije a drugi služe okupatorskim silama.