ne volim nesigurnost na cesti. treba da poginem zbog debila na motoru?
ni kriv, ni dužan.
kurty wrote: ↑07/06/2025 19:29 A jeste lijepo ugledati i desnom dijelu retrovizora motor, pa ga cekati da pređe u lijevi dio retrovizora...
Onda mu das desni zmigavac, pa se malo pomjeris udesno.
Pa on pretekne, ili svirne ili ispruzi lijevu ruku...
Kad vidis da on ima dvije trake, unutar jedne moje, a covjek uziva u voznji... Bas kao i ja...
i najbitnije vozi ispod ograničenja. nikad! taj film nećeš gledati.noviclan wrote: ↑07/06/2025 19:35kurty wrote: ↑07/06/2025 19:29 A jeste lijepo ugledati i desnom dijelu retrovizora motor, pa ga cekati da pređe u lijevi dio retrovizora...
Onda mu das desni zmigavac, pa se malo pomjeris udesno.
Pa on pretekne, ili svirne ili ispruzi lijevu ruku...
Kad vidis da on ima dvije trake, unutar jedne moje, a covjek uziva u voznji... Bas kao i ja...![]()
E upravo o tome pricam. "Motoristi" su kod nas takvog mentaliteta "haj mi to reci u lice, hos da prodjem KROZATE i slicno", zato ih ljudi i ne mogu ocima a budali u lice ne smijes reci jer nikad ne znas kad ce ga prenijeti. Pametan covjek ne zeli da rizikuje da strada od ogranicenog lika kojeg je prenijelo. Opet kazem, svi mi imamo oci i vidimo kakvi su motoristi po Sarajevu - sve Spahovici i wannabe Spahovici.DaysleepeR wrote: ↑07/06/2025 16:25prvi put kad vidim da neko dodje i u lice kaze nekom motoristi stvari kakve se ovdje pisu, skidam kapu i predajem titulu mudonje, do tada, shhhHelaS wrote: ↑07/06/2025 16:01O mudonja, teško te prepoznati takvogDaysleepeR wrote: ↑07/06/2025 15:58 to je upravo taj mindset nedojebanih malamuta sto se nasladjuju tudjim nesrecama a skupe se ko cuna u hladnoj vodi kad vide motor da prodje pa sebi u njedra mrmljaju kako ih mrze jer ne smiju u lice
e moj luzeru
Samo trebas doc na moto skup, il druzenje 2 kluba da vidis kakve raje legendarne ima i kakva disciplina tu vlada. Ali, ljudi najvise primjecuju cirkusante u potkosuljama na R motorima i onda prema njima oforme sliku o svima ,a to je pogresno.Sid the sloth wrote: ↑07/06/2025 20:09E upravo o tome pricam. "Motoristi" su kod nas takvog mentaliteta "haj mi to reci u lice, hos da prodjem KROZATE i slicno", zato ih ljudi i ne mogu ocima a budali u lice ne smijes reci jer nikad ne znas kad ce ga prenijeti. Pametan covjek ne zeli da rizikuje da strada od ogranicenog lika kojeg je prenijelo. Opet kazem, svi mi imamo oci i vidimo kakvi su motoristi po Sarajevu - sve Spahovici i wannabe Spahovici.DaysleepeR wrote: ↑07/06/2025 16:25prvi put kad vidim da neko dodje i u lice kaze nekom motoristi stvari kakve se ovdje pisu, skidam kapu i predajem titulu mudonje, do tada, shhh
Pa naravno, normalni ljudi su neprimjetni, milion motora me preteklo na otvorenoj cesti a ni 'vidio' ih nisam.Rothmans wrote: ↑07/06/2025 20:17Samo trebas doc na moto skup, il druzenje 2 kluba da vidis kakve raje legendarne ima i kakva disciplina tu vlada. Ali, ljudi najvise primjecuju cirkusante u potkosuljama na R motorima i onda prema njima oforme sliku o svima ,a to je pogresno.Sid the sloth wrote: ↑07/06/2025 20:09E upravo o tome pricam. "Motoristi" su kod nas takvog mentaliteta "haj mi to reci u lice, hos da prodjem KROZATE i slicno", zato ih ljudi i ne mogu ocima a budali u lice ne smijes reci jer nikad ne znas kad ce ga prenijeti. Pametan covjek ne zeli da rizikuje da strada od ogranicenog lika kojeg je prenijelo. Opet kazem, svi mi imamo oci i vidimo kakvi su motoristi po Sarajevu - sve Spahovici i wannabe Spahovici.DaysleepeR wrote: ↑07/06/2025 16:25
prvi put kad vidim da neko dodje i u lice kaze nekom motoristi stvari kakve se ovdje pisu, skidam kapu i predajem titulu mudonje, do tada, shhh
To je ljudska priroda. Budi cvjecka, humanitarac, svi te cijene dok si takav. Napravi jednu losu stvar i sve to dobro pada u vodu i svi te pamte po toj losoj stvari…Rothmans wrote: ↑07/06/2025 20:17Samo trebas doc na moto skup, il druzenje 2 kluba da vidis kakve raje legendarne ima i kakva disciplina tu vlada. Ali, ljudi najvise primjecuju cirkusante u potkosuljama na R motorima i onda prema njima oforme sliku o svima ,a to je pogresno.Sid the sloth wrote: ↑07/06/2025 20:09E upravo o tome pricam. "Motoristi" su kod nas takvog mentaliteta "haj mi to reci u lice, hos da prodjem KROZATE i slicno", zato ih ljudi i ne mogu ocima a budali u lice ne smijes reci jer nikad ne znas kad ce ga prenijeti. Pametan covjek ne zeli da rizikuje da strada od ogranicenog lika kojeg je prenijelo. Opet kazem, svi mi imamo oci i vidimo kakvi su motoristi po Sarajevu - sve Spahovici i wannabe Spahovici.DaysleepeR wrote: ↑07/06/2025 16:25
prvi put kad vidim da neko dodje i u lice kaze nekom motoristi stvari kakve se ovdje pisu, skidam kapu i predajem titulu mudonje, do tada, shhh
ah oduzeo mu prvenstvo, to je druga stvar, nije njegova krivica
Dobro je da si skontao. Jer i ovoj djevojci koja je danas stradala na Pofalicima je ocito oduzeto prvenstvo, a svi ste odmah drvlje i kamenje istresli. Jer, jebi ga, motor, pa automatski je divljak(usa)…liyf wrote: ↑07/06/2025 20:43ah oduzeo mu prvenstvo, to je druga stvar, nije njegova krivica
ne znam za djevojku koja je stradala na Pofalicimaesso_sa wrote: ↑07/06/2025 20:48Dobro je da si skontao. Jer i ovoj djevojci koja je danas stradala na Pofalicima je ocito oduzeto prvenstvo, a svi ste odmah drvlje i kamenje istresli. Jer, jebi ga, motor, pa automatski je divljak(usa)…
Eso druze, izgori ti u branjenju "sestre" iako jos ne znamo sto bi...esso_sa wrote: ↑07/06/2025 20:48Dobro je da si skontao. Jer i ovoj djevojci koja je danas stradala na Pofalicima je ocito oduzeto prvenstvo, a svi ste odmah drvlje i kamenje istresli. Jer, jebi ga, motor, pa automatski je divljak(usa)…
Ma ne izgori nego mi jednostavno ide na qrc generalizacija kada su u pitanju motoristi. Posebno sto i sam vozim motor. Ko je kriv, utvrdit ce uvidjaj, ali ne treba suditi ljude unaprijed jer su, eto, motoristi.drndalo wrote: ↑07/06/2025 21:17Eso druze, izgori ti u branjenju "sestre" iako jos ne znamo sto bi...
Znajuci sve u gradu, kao i ja, jel mislis da je sljedeci scenario nerealan? R-motor dolazi od kasarne, ide ravno, ali desnom trakom zaobilazi sve koji cekaju zeleno za ravno, pali se zuto prije zelenog, a R-kako vec tada ide 60 km/h, dodaje gas i ubacuje se lijevo ispred prvog auta sa semafora, i tek tada vidi hitnu kako mu ulazi u vidokrug...? Koliko dnevno puta vidjamo moto obilazenja kolone ISKLJUCNIM TRAKAMA NA SEMAFORIMA???
Mjestima odakle niko normalan ne bi trebao ocekivati motoristu da "se rodi" u 2 sek. gdje ga bilo nije...? Ne mozemo svake 2 sek. kontrolisati sva 3 retrovizora po gradu, i opet bi tu ostali mrtvi uglovi i da stignemo to sve...
Romantika, ocekivao sam neki zapletdrndalo wrote: ↑07/06/2025 21:28
Juce na autoputu iza Splita, 2 kom. KTM i BMW (Italijani), voze 120, i lagano putuju na destinaciju, ja svakako ne zurim ali sam brzi od njih... Dok sam ih obilazio i dok smo ih zena i ja gledali sa strane, gledaju i oni, pa si mahnusmo. Ja onda ispred njih malo dalje se vratim i blicnem im sva 4, oni se iza mene priblizise da im sjecem zrak... Pa se oni mijenjali ko je prvi od njih, a ko prati... Na autoputu slab saobracaj, 15 km tako si malo razbili monotoniju, pa se rastali...
e jbg to ona furka hells angelsDaysleepeR wrote: ↑07/06/2025 16:25prvi put kad vidim da neko dodje i u lice kaze nekom motoristi stvari kakve se ovdje pisu, skidam kapu i predajem titulu mudonje, do tada, shhhHelaS wrote: ↑07/06/2025 16:01O mudonja, teško te prepoznati takvogDaysleepeR wrote: ↑07/06/2025 15:58 to je upravo taj mindset nedojebanih malamuta sto se nasladjuju tudjim nesrecama a skupe se ko cuna u hladnoj vodi kad vide motor da prodje pa sebi u njedra mrmljaju kako ih mrze jer ne smiju u lice
e moj luzeru
Kod mene vazda romanika.... Sreca pa je zena bila sa mnom da se ne zanesem...izvrsni direktor wrote: ↑07/06/2025 21:53Romantika, ocekivao sam neki zapletdrndalo wrote: ↑07/06/2025 21:28
Juce na autoputu iza Splita, 2 kom. KTM i BMW (Italijani), voze 120, i lagano putuju na destinaciju, ja svakako ne zurim ali sam brzi od njih... Dok sam ih obilazio i dok smo ih zena i ja gledali sa strane, gledaju i oni, pa si mahnusmo. Ja onda ispred njih malo dalje se vratim i blicnem im sva 4, oni se iza mene priblizise da im sjecem zrak... Pa se oni mijenjali ko je prvi od njih, a ko prati... Na autoputu slab saobracaj, 15 km tako si malo razbili monotoniju, pa se rastali...![]()
Protiv sam nasilja. Uvijek.nota1969 wrote: ↑07/06/2025 21:56
e jbg to ona furka hells angels
https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=152148s
solidarnost ono ovo 4 klosara ih preslusase
Nisu bili fini? Šta to znači, šta su radili? Nisu bili fini i zbog toga grupa mladog polusvijeta odluči da nas obruka svojim junačkim podvigom nasred Čaršije... O čemu pričaš ti bolanzdruzdjo wrote: ↑07/06/2025 22:59Protiv sam nasilja. Uvijek.nota1969 wrote: ↑07/06/2025 21:56
e jbg to ona furka hells angels
https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=152148s
solidarnost ono ovo 4 klosara ih preslusase
Ali za ovo konkretno znam sta je bilo iz prve ruke. Inspektor koji se zadesio tu van duznosti mi je pricao. Nisu ti motoristi iz cacka uopste bili tako "fini" kao sto se predstavljali.
Toliko je teska situacija bila da su pomoc potrazili u kasindolu, a dva kilometra dalje je bila bolnica, malo dalje je bila hitna..... ali jebes ga bolje ici u kasindol nekih 15 kilometara dalje. pogotovo kad si tesko povrijedjen
I nije li bilo neobicno sto policija nije htjela podnjeti izvjestaj????
Ali dobro su prosli. Ja sam cuo da je skaka vec bio poceo "masatiti" britvu da nastavi porodicni posao.