Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#92876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

bmw740i wrote:E pa moj @ telemach da se pozdravimo.
Odoh ja na HT Eronet pa kad se vratim nekad bit ću opet novi korisnik. Valjda će te tada imati neke pogodnosti za redovnog platišu.
Zdravo bmw740i,
Nadamo se da raskid nije Vaša konačna odluka.
Ukoliko pak jeste, pozvaćemo Vas da se pozdravimo ;)
Telemach

#92877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Reglan wrote:Mene samo zanima kakav je to kvar da se ne moze da rijesi za citav dan, znaci ni neta ni fixna telefonija ne radi.
Zdravo Reglan,
Upoznati smo sa poteškoćama u radu servisa na području Vašeg stanovanja. Tehničke ekipe su na terenu i nastoje riješiti problem u što kraćem roku. Ljubazno Vas molimo za strpljenje.
Telemach

#92878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Magarece_godine wrote:Citav dan u Vogosci nema kablovske....
Zdravo Magarece_godine,
Tehničke ekipe su na terenu i nastoje riješiti problem u što kraćem roku. Ljubazno Vas molimo za još malo strpljenje.
typeOnegative

#92879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Reglan wrote:Sjebase i digitalnu, barem je ona radila sad ne radi ni digitalna hahahah
dok je vazdan kuršlus ko da gledam da je neki rudonja presjek`o kabl bagerom :-)
Magarece_godine

#92880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Telemach wrote:
Magarece_godine wrote:Citav dan u Vogosci nema kablovske....
Zdravo Magarece_godine,
Tehničke ekipe su na terenu i nastoje riješiti problem u što kraćem roku. Ljubazno Vas molimo za još malo strpljenje.
Sta cu se strpiti, odo spavati, sutra na posao zaradjivati pare da vam platim racune....
sencobih

#92881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

typeOnegative wrote:
Reglan wrote:Sjebase i digitalnu, barem je ona radila sad ne radi ni digitalna hahahah
dok je vazdan kuršlus ko da gledam da je neki rudonja presjek`o kabl bagerom :-)
Ne treba bager da bi se prekinuo kabl 10cm ispod zemlje :mrgreen:
Telemach

#92882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Prekid prouzrokovan presijecanjem optike na području Vogošće je saniran.
Svi servisi ponovo uredno funkcionišu.
Zahvaljujemo Vam na strpljenju i razumijevanju.
Telemach

#92883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tnt-tunja wrote:@Telemach i dalje cekam na odgovor!
Zdravo tnt-tunja,
Ljubazno Vas molimo da nam se javite u inbox.
tap3ah75

#92884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Kal El wrote:Od kada smo prešli na novi paket (Eon Light) zeza nas internet, konekcija se ponekad gubi na mobilnim telefonima a na računaru koji je priključen preko LAN kabela konstanto imam packet loss.

Promijenio kablove, resetovao ruter, ništa nije pomoglo.
Ček malo.
Prešao si na EON LIGHT?
To je paket kadti ne diraju opremu, ostane ti D3?

Je li te prije zezalo ili samo otkada si prešao na EON LIGHT?
ranger

#92885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ranger »

imaju li svi paketi trio nesto pristup eonu na telefonu?
i kako pristupiti trazi mi korisnicko ime -e-mail i sifru, gdje mi je to?
l33t

#92886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Imam tehnicki pitanje vezano za wireless. Stavio sam 5Ghz mrezu jer mi sad telefoni u kuci podrzavaju pa hajde da se iskoristi puna brzina net konekcije. Ali uvijek postoji overlapping moje mreze i unifija koje broadcasta moj modem/ruter. I channel uvijek bude losije ocijenjen.
Takodjer postoji problem detektovanja mreze zbog auto connect opcije na unifi mrezu. Ima li workaround za to smetanje Unifi signala. :thumbup:
crnivrag

#92887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ranger wrote:imaju li svi paketi trio nesto pristup eonu na telefonu?
Moraš se registrovati na "Moj Telemach" portal, i onda nakon registracije koristiti taj e-mail i lozinku koje si to unio.
holowey

#92888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

slicno pitanje vezano za total tv: u extra paketu pise eon na smart uredjajima, video klub preko eon-a, tv unazad preko eon-a, unifi na pet uredjaja - kako doci do korisnickog imena i sifre?
crnivrag

#92889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

l33t wrote:Imam tehnicki pitanje vezano za wireless. Stavio sam 5Ghz mrezu jer mi sad telefoni u kuci podrzavaju pa hajde da se iskoristi puna brzina net konekcije. Ali uvijek postoji overlapping moje mreze i unifija koje broadcasta moj modem/ruter. I channel uvijek bude losije ocijenjen.
Takodjer postoji problem detektovanja mreze zbog auto connect opcije na unifi mrezu. Ima li workaround za to smetanje Unifi signala. :thumbup:
Mislim da je kod sviju tako, s tim da kod mene uređaji ne posežu odmah za UniFi mrežom, već se spajaju na jednu od dvije korisničke WiFi mreže, koje home gateway uređaj emituje.

Možeš isključiti UniFi mrežu putem "Moj Telemach" portala, ali time gubiš pravo povezivanja na UniFi na bilo kojoj drugoj lokaciji.
crnivrag

#92890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

holowey wrote: slicno pitanje vezano za total tv: u extra paketu pise eon na smart uredjajima, video klub preko eon-a, tv unazad preko eon-a, unifi na pet uredjaja - kako doci do korisnickog imena i sifre?
Na isti način kao i korisnik prije tebe.

Potrebno se registrovati na "Moj Telemach" portalu.
Boban0726

#92891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

holowey wrote:
slicno pitanje vezano za total tv: u extra paketu pise eon na smart uredjajima, video klub preko eon-a, tv unazad preko eon-a, unifi na pet uredjaja - kako doci do korisnickog imena i sifre?
Korisničko ime i lozinku kreira sam pretplatnik prilikom registracije na Moj Telemach nalogu.
Ako si već registrovan,koristiš iste podatke za prijavu na EON.
l33t

#92892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Ma da crni, necu da gasim. Koristim unifi negdje kad zatreba vani. Uglavnom, radim kad nece da se konektuje. moram rucno uci promijeniti channel da proradi konekcija. Trenutno su ovi settings: http://prntscr.com/pq1sat

jel kod tebe crni ovako?
holowey

#92893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

Boban0726 wrote:
holowey wrote:
Korisničko ime i lozinku kreira sam pretplatnik prilikom registracije na Moj Telemach nalogu.
Ako si već registrovan,koristiš iste podatke za prijavu na EON.
ok :thumbup:
crnivrag

#92894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

l33t wrote:Ma da crni, necu da gasim. Koristim unifi negdje kad zatreba vani. Uglavnom, radim kad nece da se konektuje. moram rucno uci promijeniti channel da proradi konekcija. Trenutno su ovi settings: http://prntscr.com/pq1sat

jel kod tebe crni ovako?
Kod mene je Ubee home gateway uređaj i podešeno mi je da se uređaji na 5Ghz mreži spajaju isključivo putem standarda 802.11ac, a vidim da su kod tebe odabrani standardi b/g/n.

Ne znam da li Cisco uređaj uopšte ima opciju za prebacivanje 5Ghz mreže na ac standard.
l33t

#92895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

crnivrag wrote:
l33t wrote:Ma da crni, necu da gasim. Koristim unifi negdje kad zatreba vani. Uglavnom, radim kad nece da se konektuje. moram rucno uci promijeniti channel da proradi konekcija. Trenutno su ovi settings: http://prntscr.com/pq1sat

jel kod tebe crni ovako?
Kod mene je Ubee home gateway uređaj i podešeno mi je da se uređaji na 5Ghz mreži spajaju isključivo putem standarda 802.11ac, a vidim da su kod tebe odabrani standardi b/g/n.

Ne znam da li Cisco uređaj uopšte ima opciju za prebacivanje 5Ghz mreže na ac standard.
Za sada cu ostaviti ovako, tu mi ide brzina max. valjda nece puno smetati unifi prilikom konekcije.
chakany

#92896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Je li iko primjeti kako je slika na Prvoj TV i O2.TV mutnija nego što je prije bila.Sigurno zbog toga što HD signal tih kanala prebacuju u SD format.Baš se primjeti, pogotovo na velikim televizorima.
DON_eARL

#92897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

crnivrag wrote:

jel kod tebe crni ovako?

Ima jedna serija EPC3928, ali se bira isključivo između 2.4 i 5GHz. Nisam siguran da li se može mijenjati standard i da li radi na ac standardu.
kakaljin

#92898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

chakany wrote:Je li iko primjeti kako je slika na Prvoj TV i O2.TV mutnija nego što je prije bila.Sigurno zbog toga što HD signal tih kanala prebacuju u SD format.Baš se primjeti, pogotovo na velikim televizorima.
I ja sam primjetio to. Nevjerovatno sta rade od slike.
bocaboca

#92899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bocaboca »

Jel ima neko iz Visokog na forumu sa EON Premium paketom, ja nema nikako brziju 300/12, upload imam al downloads nikako 200-260 maksimalno, da znam je li moguće imati tu brzinu ili moraju mjenjati novi CMTS uredaj.
typeOnegative

#92900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

DON_eARL wrote:
crnivrag wrote:

jel kod tebe crni ovako?

Ima jedna serija EPC3928, ali se bira isključivo između 2.4 i 5GHz. Nisam siguran da li se može mijenjati standard i da li radi na ac standardu.
Moguce, imam 3928S ali 5G mreze nema dostupne uopce za odabrat, al valjala bi mi :-D
Locked