Ovih 12 sto sam spomenuo (ako je tacan ovaj broj), mislio sam na 12 igraca iz ove reprezentacije. Jasno ti je sta znaci prodati 12 igraca u velike evropske klubove. To je kostur reprezentacije za velike dometeMuhamed Đakmić wrote:Pa nije osuđen što je prodao te igrače
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
il dottore
#92851 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
- GandalfSivi
#92852 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vama bas dosadno, ha?
- Grean
#92853 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Slazem se da ova trojica dobijaju dovoljno prostora ali bi ih trebalo biti vise.Dr. Kuca wrote:Mladi dobijaju sasvim dovoljno prostora, ne treba ni prenagliti. Prosle godine su mladi dobili prostora ko nikad poslijeratnoj historiji. Duga sezona, polako ne treba ni da pregore.
Mamic nije lopov, samo je naplatio svoje znanje. Pa vidi reprezentacije, kod nas su lopovi.
Svaki cetvrti igrac u ukupnom broju je ispod 21 godine i to je po meni premalo. Nije bitno jesu li iz akademije samo bi morali imati vise mladih igraca.
Edit: u stvari sedmorica su, Lelic nije prebacio 21. Od njih sedmorice 5 je defanzivaca sa golmanom, dva krila i ni jedan ofanzivni vezni ili spic.
-
mirza_15
#92854 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nista to. Treba barem 20 igraca iz akademije, 10 prvotimaca.
-
Ferid Avdic
#92855 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Navijačka grupa Horde zla obavještava sve navijače da se bojkot prekida te ovom prilikom poziva sve navijače da podrže Fudbalski Klub Sarajevo u predstojećim evropskim i ligaškim utakmicama.
SVI NA SJEVER!
F.K. SARAJEVO-Banants, 19.07.2018. u 20:15h
SVI NA SJEVER!
F.K. SARAJEVO-Banants, 19.07.2018. u 20:15h
- Logovan
-
north
#92857 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Neki golman hrvat trenira sa nama...vidim ima odlične predispozizije za golmana, 2,04 visok i ako ne foliraju jako dobar na istrčavanjima i hvatanju visokih lopti...potucao se jedno vrijeme po Italji, pa zadnju sezoni bio u Istri....reklo bi se nešto ala Delač po karakteristikama, sad kako brani u globalu nemam pojma...mi nismo svjesni šta znači za ekipu kad imaš sigurnog golmana i koji kad visoke lopte padaju u peterac ne moraš sve nokte izgristi...Za Pavlovića sam pisao da treba bolji golman, pa @leško krenu sa replikama, ali nažalost pokazuje se i dalje o kakvom prosjeku pričamo koji ipak malo češće zna praviti budalaštine sa primanjem golova
..ipak u dvije godine u Evropi u prvim utakmicama prima gol sa centra, i sada sa 40 metara, koji se bez problema brani ako se već zoveš golmanom 
-
sencobih
#92858 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Procitah negdje na fejsu za Pavlovića, kako je napredovao, prosle sezone u uefa ligi primio go s centra, ove sa samo 40 metara, uz malo truda , treninga vidis kako je moguće napredovatinorth wrote:Neki golman hrvat trenira sa nama...vidim ima odlične predispozizije za golmana, 2,04 visok i ako ne foliraju jako dobar na istrčavanjima i hvatanju visokih lopti...potucao se jedno vrijeme po Italji, pa zadnju sezoni bio u Istri....reklo bi se nešto ala Delač po karakteristikama, sad kako brani u globalu nemam pojma...mi nismo svjesni šta znači za ekipu kad imaš sigurnog golmana i koji kad visoke lopte padaju u peterac ne moraš sve nokte izgristi...Za Pavlovića sam pisao da treba bolji golman, pa @leško krenu sa replikama, ali nažalost pokazuje se i dalje o kakvom prosjeku pričamo koji ipak malo češće zna praviti budalaštine sa primanjem golova..ipak u dvije godine u Evropi u prvim utakmicama prima gol sa centra, i sada sa 40 metara, koji se bez problema brani ako se već zoveš golmanom
- Maharadza
#92859 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Hebeš to što prima s centra, bitno je da ima statistiku, naš najbolji golman...u kukuruz ligi...
- Dr. Kuca
#92860 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovaj golman bio u parmi, olimpiakosu, ocigledno da ima potencijala ali i da ima neke probleme, vjerovatno sa glavom.
@grean prosle sezone u utakmici sa celikom je igralo 7 igraca ispod 21 a 5 iz akademije mescini.
Ja vjerujem da ako dobro udjemo u sezonu i budemo prvi do rep pauze da cemo biti prvaci.
@grean prosle sezone u utakmici sa celikom je igralo 7 igraca ispod 21 a 5 iz akademije mescini.
Ja vjerujem da ako dobro udjemo u sezonu i budemo prvi do rep pauze da cemo biti prvaci.
- Cossack
- tovarish
#92862 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kad kazes Parma,da nije to mozda Marijan Coric?Dr. Kuca wrote:Ovaj golman bio u parmi, olimpiakosu, ocigledno da ima potencijala ali i da ima neke probleme, vjerovatno sa glavom.
EDIT Sad vidjeh na sport1 da jeste on.Ok je on sa glavom,nije problematican.
Jedino izgleda nema kvalitet za Italiju.Bio je u Parmi i prije bankrota,a i poslije se vratio nakratko.
Rodjen je u Capljini,tako da nece uzeti mjesto stranca,a odrasto je u Puli.Nije los momak,po mojim informacijama.
Last edited by tovarish on 17/07/2018 12:33, edited 1 time in total.
- tovarish
#92863 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
UPDATE
Prosle sezone je poceo kao rezerva u Puli,al je pred kraj poceo redovno braniti i u playoff-u je navodno bio heroj,te je Istra izborila opstanak.
Prosle sezone je poceo kao rezerva u Puli,al je pred kraj poceo redovno braniti i u playoff-u je navodno bio heroj,te je Istra izborila opstanak.
- Dr. Kuca
#92864 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Po mojim infoima svi kazu da je jako kvalitetan golman. Pa predpostavljam da je glava u pitanju, ima kvalitet sve.tovarish wrote:Kad kazes Parma,da nije to mozda Marijan Coric?Dr. Kuca wrote:Ovaj golman bio u parmi, olimpiakosu, ocigledno da ima potencijala ali i da ima neke probleme, vjerovatno sa glavom.
Jedino izgleda nema kvalitet za Italiju.Bio je u Parmi i prije bankrota,a i poslije se vratio nakratko.
Rodjen je u Capljini,tako da nece uzeti mjesto stranca,a odrasto je u Puli.Nije los momak,po mojim informacijama.
- tovarish
#92865 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislim da je on u dosadasnjem dijelu karijeru pokusavao uspjeti vani,ali nije imao kapacitet za to i sad pokusava iz pocetka.Dr. Kuca wrote:Po mojim infoima svi kazu da je jako kvalitetan golman. Pa predpostavljam da je glava u pitanju, ima kvalitet sve.tovarish wrote:Kad kazes Parma,da nije to mozda Marijan Coric?Dr. Kuca wrote:Ovaj golman bio u parmi, olimpiakosu, ocigledno da ima potencijala ali i da ima neke probleme, vjerovatno sa glavom.
S obzirom da je lani bio dobar u Istri,vjerujem i ja da cemo sa njim dobiti dobrog golmana.
-
rossobianchi
#92866 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mladi ne dobijaju ni izbliza onoliko šansi koliko bi trebalo! Najveća je floskula da mladi i rezultat ne mogu zajedno. Eto toliko spominjani primjer Dinama, na stranu transferi koje prave. Dinamo u zadnjih 10 godina, od kojih je osvojio 9 prvenstava, daje u prosjeku 7.800 minuta mladima po sezoni. Da ne govorim kroz druge kanale: Lokomotiva, Dinamo b, posudbe... Sve to vrijeme rezultat ne trpi.
Mi imamo nosioce svih reprezentativnih omladinskih selekcija, strašan potencijal u Akademiji i najvažniju stvar fulamo, a to je protok kroz prvi tim. Zato i gubimo Hadžića, Sadikua, Veladzica, Rondica, Kapica, Čatakovica, Nikolića... jer djeca ne vjeruju da će dobiti šansu za igru u prvom timu. Zadnji prelazni rok pokazuje da ništa se nije promijenilo. Imaš Resića kao najboljeg igrača Akademije, a ti dovodiš Tatara i Šišića od kojih nemaš nikakve finansijski potencijalne dobiti, samoa trošak na budžetu. Upitna je i igračka dobit. Proizvoditi mlade igrače nije samo interes od prvih transfera direktno iz kluba, nego i kasnijih transfera u karijeri igrača. Zbog toga i sistema solidarnosti, Dinamo oprihoduje naš godišnji budzet
Mi imamo nosioce svih reprezentativnih omladinskih selekcija, strašan potencijal u Akademiji i najvažniju stvar fulamo, a to je protok kroz prvi tim. Zato i gubimo Hadžića, Sadikua, Veladzica, Rondica, Kapica, Čatakovica, Nikolića... jer djeca ne vjeruju da će dobiti šansu za igru u prvom timu. Zadnji prelazni rok pokazuje da ništa se nije promijenilo. Imaš Resića kao najboljeg igrača Akademije, a ti dovodiš Tatara i Šišića od kojih nemaš nikakve finansijski potencijalne dobiti, samoa trošak na budžetu. Upitna je i igračka dobit. Proizvoditi mlade igrače nije samo interes od prvih transfera direktno iz kluba, nego i kasnijih transfera u karijeri igrača. Zbog toga i sistema solidarnosti, Dinamo oprihoduje naš godišnji budzet
-
mirza_15
#92867 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
7.800 minuta po sezoni je manje od 3 igraca po 90 minuta. (30 utakmica x 90 minuta x 3 igraca = 8.100 a hrvatsko prvenstvo ima, cini mi se 36 utakmica, plus kup, plus euro kupovi... Kada bi se sve uzelo u obzir mislim da bi se doslo do oko 180 minuta po utakmici) vjerujem da ni mi nismo imali manje minuta za mlade igrace (do 21 godine). A nasih na posudbama ko u prici.
-
mirza_15
#92868 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ostadosmo bez video skauta
Sta sad

Sta sad
-
gold'n'brown
#92869 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
on je velikom broju ljudi bio najveci problem, sad ce nam ruze cvjetati.mirza_15 wrote:Ostadosmo bez video skauta![]()
Sta sad![]()
-
Nadzorna_ploca
#92870 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nece ali vrijeme je bilo. 
- Grean
#92871 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Koliko je los bio da ga je Sablic odveo u Seriff.gold'n'brown wrote:on je velikom broju ljudi bio najveci problem, sad ce nam ruze cvjetati.mirza_15 wrote:Ostadosmo bez video skauta![]()
Sta sad![]()
Hajde fino da imamo i takve struke za izvoz.
- Logovan
-
Company85
#92873 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nista od ovog golmana...kazu nije zadovoljio Husrefa
- Baltazar_khan
#92874 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
auuu koga ćemo sad pljuvat kad krenu opet kola nizbrdo
ni manje ni više nego 7 godina u klubu. u njegovu čast, preporučujem da pogledate film "7 godina na tibetu" sa sjajnim brad pittom u glavnoj ulozi.
kome bude mrsko pogledati film, onda bar poslušajte ovu pjesmu našeg kantautora, samo za našeg video skauta
- Maharadza
#92875 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne želim povjerovati da su istinite priče kako će tu poziciju "naslijediti" njegova djevojka?! Mada, ovo je FK BHtelecom, tako da...ništa me više ne bi ni iznenadilo!