Problem i jeste što niko ništa nije pritisnuo, i to određeno vrijeme, zbog toga se i pojavio screensaver. Isključi to u opcijama i neće ti se pojavljivati.aditon wrote:
Još jedna iritatnta stvar koja mi se za dva dana dva puta desila. Pokrene se u p'o frke nekakav ko screensaver, krenu se neke slike motati iako ništa niko nije pritisnuo, a ne znam ni gdje bi pritisnuo za takvo što.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- reboot
#92776 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- chakany
#92777 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve više i više TV kanala prelazi na HD emitovanje, a ovi naši ništa ne mijenjaju. Pa sigurno ima preko 30 kanala koji su prešli na HD emitovanje, a mi ih još imamo u SD formatuMTV wrote:Od danas na Supernovoj krenuli Prva TV i O2.TV u HD formatu.
Crnivrag bolje zna tu statistiku nego ja
- crnivrag
#92778 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo se izgleda nikad neće srediti, jer BiH i CG korisnici nisu bitni, a evo sad elaborata i zašto.semirsar wrote: sto prije srediti puljku za izbor audio signala na EON smart tv apk kad se vraca sadrzaj.
Srbija ima svoje streamove na srpskom, Slovenija na slovenskom, a Crna Gora pati kao i mi.
Eh sad da bi udovoljili nama i crnogorcima, morali bi napraviti dva streama sa dva audio jezika ili jezika titla, a to im se izgleda ne isplati, jer je samo bitno da se podmire potrebe srpskih i slovenskih korisnika.
I zbog toga naravno mi i crnogorci patimo, jer smo odavno zaključili da im ove dvije zemlje služe samo za pumpanje love, pa možemo reći da bi trebali biti zahvalni svaki put kad i nas neka novost zakači
Last edited by crnivrag on 27/10/2019 17:35, edited 1 time in total.
- crnivrag
#92779 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo je automatski podešeno svima i potrebno je da stopiraš ova dva procesa skroz u podešavanjima Android aplikacija u Android meniju.Berba22 wrote:Problem i jeste što niko ništa nije pritisnuo, i to određeno vrijeme, zbog toga se i pojavio screensaver. Isključi to u opcijama i neće ti se pojavljivati.aditon wrote:
Još jedna iritatnta stvar koja mi se za dva dana dva puta desila. Pokrene se u p'o frke nekakav ko screensaver, krenu se neke slike motati iako ništa niko nije pritisnuo, a ne znam ni gdje bi pritisnuo za takvo što.
Dakle kad pronađeš ova dva procesa, idi na force close: Backdrop i Basic Daydreams.
- Radar71
#92780 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aditon wrote: Ko god kaže da njemu box perfektno radi, ne govori istinu.
- crnivrag
#92781 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A statistika kanala koji su dostupni u HD rezoluciji, a čije HD verzije Telemach nema u ponudi sada glasi ovako:chakany wrote: Crnivrag bolje zna tu statistiku nego ja
BN TV, RTV HB, HRT1, HRT2, HRT3, HRT4, Nova TV HR, Prva TV SR, O2 TV, TV Vogošća, Kanal 6, City TV, NTV IC Kakanj, MTV Igman, Televizija 5, Laudato TV, TV Slovenija 1, Z1, Hayat Plus, Izvorna TV, Hayatovci, Cartoon Network, Boomerang, Super RTL, Discovery Channel, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature, Discovery ID, Fine Living, Outdoor Channel, Fight Channel, CMC TV, BN Music (ide u HD-u samo putem EON online platformi), Hayat Folk, Hayat Music, Balkanika, RTL DE, RTL 2 DE, VOX, Rai Uno, BBC World News, CNN, Euronews, Deutsche Welle, Russia Today, ntv DE.
Last edited by crnivrag on 27/10/2019 21:20, edited 4 times in total.
- MTV
#92782 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
+ Laudato TV, Z1, Cartoon Network i Boomerang
- crnivrag
#92783 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ide na listu, ne mogu više ni popratiti šta nam sve fali u HD rezolucijiMTV wrote:+ Cartoon Network i Boomerang
- MTV
#92784 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja sam se naknadno sjetio Laudata i Z1.crnivrag wrote:Ide na listu, ne mogu više ni popratiti šta nam sve fali u HD rezolucijiMTV wrote:+ Cartoon Network i Boomerang
- crnivrag
#92785 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sjeti se na vrijeme, da ne moram 7 puta editovati postMTV wrote: I ja sam se naknadno sjetio Laudata i Z1.
- MTV
#92786 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
VOX DE HD i ntv HDcrnivrag wrote:Sjeti se na vrijeme, da ne moram 7 puta editovati postMTV wrote: I ja sam se naknadno sjetio Laudata i Z1.
- crnivrag
#92787 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fakat hoćeš da te gricnem za uhoMTV wrote: VOX DE HD i ntv HD
- MTV
#92788 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jos 4 puta mozes editovat postcrnivrag wrote:Fakat hoćeš da te gricnem za uhoMTV wrote: VOX DE HD i ntv HD
- semirsar
#92789 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jbg sadcrnivrag wrote:Ovo se izgleda nikad neće srediti, jer BiH i CG korisnici nisu bitni, a evo sad elaborata i zašto.semirsar wrote: sto prije srediti puljku za izbor audio signala na EON smart tv apk kad se vraca sadrzaj.
Srbija ima svoje streamove na srpskom, Slovenija na slovenskom, a Crna Gora pati kao i mi.
Eh sad da bi udovoljili nama i crnogorcima, morali bi napraviti dva streama sa dva audio jezika ili jezika titla, a to im se izgleda ne isplati, jer je samo bitno da se podmire potrebe srpskih i slovenskih korisnika.
I zbog toga naravno mi i crnogorci patimo, jer smo odavno zaključili da im ove dvije zemlje služe samo za pumpanje love, pa možemo reći da bi trebali biti zahvalni svaki put kad i nas neka novost zakači
tebe nekad treba macolom... aj se sad vrati na moj kompletan post i pazljivo procitaj. Tesko skontat', cini ti se, aj otponove, jopet i jopet, skontaces, siguran sam.
Ne trazim nemoguce, imas srb streamove, imas... pusti hi ondak, majkamu stara, po koj logici je anamotamo neko skonto da moraju bit samo Cro streamovi kad vracas sadrzaj unazad?!!
Ne trazim Bos streamove, niti Slo, a ponajmanje Montenegro ili stogod li oni vec anamodoli govore ili slusaju, kuzis?
Ako u direktnom prijenosu idu Srb komentatori, ne naturaj mi, kad vracam sadrzaj, Cro komentatore, kuzis!
Nijesam toliki Mazoh da se u sitne sate budim i gledam direktne prijenose, ako vec placam 44.50KM da mogu vracat sve sto 'ocu i gledat kad 'ocu, kuzis?!ž
Ne kontam idiote koji prckaju i sjebu ono sto dobro radi... tako i sad s ovim napravise sranje.
- crnivrag
#92790 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Shvatio sam odmah na šta se žališ, samo eto rekoh da ti pojasnim kakva je situacija.semirsar wrote: jbg sad![]()
tebe nekad treba macolom... aj se sad vrati na moj kompletan post i pazljivo procitaj. Tesko skontat', cini ti se, aj otponove, jopet i jopet, skontaces, siguran sam.
Ne trazim nemoguce, imas srb streamove, imas... pusti hi ondak, majkamu stara, po koj logici je anamotamo neko skonto da moraju bit samo Cro streamovi kad vracas sadrzaj unazad?!!
Ne trazim Bos streamove, niti Slo, a ponajmanje Montenegro ili stogod li oni vec anamodoli govore ili slusaju, kuzis?
Ako u direktnom prijenosu idu Srb komentatori, ne naturaj mi, kad vracam sadrzaj, Cro komentatore, kuzis!
Nijesam toliki Mazoh da se u sitne sate budim i gledam direktne prijenose, ako vec placam 44.50KM da mogu vracat sve sto 'ocu i gledat kad 'ocu, kuzis?!ž
Ne kontam idiote koji prckaju i sjebu ono sto dobro radi... tako i sad s ovim napravise sranje.
Mislim da je odluka pala da na svim kanalima koji imaju dvojni audio jezik/jezik titlova putem EON online streamova ide hrvatski jezik, jer je najsličniji bosanskom, a i jedan je od tri zvanična jezika u BiH.
Što se streamova tiče, iz pouzdanog izvora znam da se streamovi emituju kao "digital TV channel" i kao takvi imaju mogućnost da prenose više audio kanala i subtitlova na jednom streamu, a da se isti mijenjaju kroz postavke, međutim to ne žele uraditi, jer kao što rekoh BiH i CG korisnici nisu uopšte bitni za napredak grupacije.
- aditon
#92791 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam šta je smiješno? Daleko više ljudi se žali nego je onih koji kažu da sve radi kako treba. Inače, primjetio sam da kao sve perfektno radi onim ljudima koji se kunu, da ne kažem neki drugi termin, u telemach. Nema ih puno, ali ih ima.Radar71 wrote:aditon wrote: Ko god kaže da njemu box perfektno radi, ne govori istinu.![]()
![]()
Kao što rekoh, ako nekome zaista i radi box, onda to znači da se ove stvari koje prijavljujem nikad neće updateom otklonuti, jer nije softwarske prirode, očito, već hardwarske. Znao sam da su ovi boxovi smeće teško, ali da su ovoliko smeće, morao sam se uvjeriti, nažalost, svojim očima.
- aditon
#92792 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Ovo je automatski podešeno svima i potrebno je da stopiraš ova dva procesa skroz u podešavanjima Android aplikacija u Android meniju.Berba22 wrote:Problem i jeste što niko ništa nije pritisnuo, i to određeno vrijeme, zbog toga se i pojavio screensaver. Isključi to u opcijama i neće ti se pojavljivati.aditon wrote:
Dakle kad pronađeš ova dva procesa, idi na force close: Backdrop i Basic Daydreams.
hvala vrag
- typeOnegative
#92793 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jbt jel to toliko nemoguce za povjerovat da nekom radi ? evo meni radi, a daleko od toga da se kunem u telemach . Ako nesto radi, onda radi , a kad ne radi prvi cu ih kritikovat , nije mi tatino. Da je savrsen nije , al za ono D3 govance je amerika .aditon wrote:Ne znam šta je smiješno? Daleko više ljudi se žali nego je onih koji kažu da sve radi kako treba. Inače, primjetio sam da kao sve perfektno radi onim ljudima koji se kunu, da ne kažem neki drugi termin, u telemach. Nema ih puno, ali ih ima.Radar71 wrote:aditon wrote: Ko god kaže da njemu box perfektno radi, ne govori istinu.![]()
![]()
Kao što rekoh, ako nekome zaista i radi box, onda to znači da se ove stvari koje prijavljujem nikad neće updateom otklonuti, jer nije softwarske prirode, očito, već hardwarske. Znao sam da su ovi boxovi smeće teško, ali da su ovoliko smeće, morao sam se uvjeriti, nažalost, svojim očima.
- shalla
#92794 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach koji je klinac sa HD Arenama, javlja mi da nisam pretplaćen na njih? Onako, iz čista mira, nakon što imam taj Arena HD paket mjesecima?
- crnivrag
#92795 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Plaćaš ga mjesečno 6 KM?shalla wrote:@Telemach koji je klinac sa HD Arenama, javlja mi da nisam pretplaćen na njih? Onako, iz čista mira, nakon što imam taj Arena HD paket mjesecima?
Ako ne, onda si taj paket imao u okviru nekog dogovernog benefita, koji je sad istekao, jer Arena Sport HD paket nije dio nijednog paketa iz ponude, i moguće ga je dobiti uz dokup paketa za 6 KM mjesečno.
Last edited by crnivrag on 27/10/2019 20:45, edited 1 time in total.
-
velikonja
#92796 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Zasto nemam eon na laptopu (d3go app ), javlja mi slijedeću poruku
An error receiving the signal has occured (#4000)
Zasto nemam eon na laptopu (d3go app ), javlja mi slijedeću poruku
An error receiving the signal has occured (#4000)
- chakany
#92797 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
46 kanala ide u HD-u, a mi ih sve imamo u SD
+ Balkanika
. Ona isto ide u HD 
+ Balkanika
- typeOnegative
#92798 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jedna od najvecih nebuloza , stvarno mi ne ide u glavu . Za sta nadlezni za to placu primaju nije mi jasno . Konju je jasno da bi time znacajno rasteretili mrezu , a da nije tim "strucnjacima"

- avaks
#92799 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa kako bi vam naplaćivali te HD kanale onda?! 
Imaju oni veoma dobre stručnjake a pogotovo za finansije i marketing, tu su mnooogo jaki
Imaju oni veoma dobre stručnjake a pogotovo za finansije i marketing, tu su mnooogo jaki
-
tap3ah75
#92800 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taman da poskupe SAMO PAR MARKICA.chakany wrote:46 kanala ide u HD-u, a mi ih sve imamo u SD![]()
+ Balkanika. Ona isto ide u HD
Ajde šta vam je to je jedna ili dvije kavice.