hvalaTelemach wrote:Urađen je reset pin koda.aditon » Today, 12:11 am
@telemach, možete mi resetovati pin za roditeljsku zaštitu na boxu, na 1234
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- aditon
#92751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- ElRe
- amar1994
#92753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
joj kakv vrh,sad vvrijedi gledat prenose NBA 
- crnivrag
#92754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E moj Telemaše, radi vašeg sinhronizovanja podsjetnika u okviru cijele EON platforme, sad zamalo nije pala mrtva glava u kući 
- crnivrag
#92755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U okviru programske sheme Telemach-a Slovenije od 30.10.2019. dolazi do zamjene kanala "Disney XD" sa kanalom "Disney Junior":
https://telemach.si/a60566/Pomoc/Novost ... grama.html
Nadam se da nas neće zakačiti ovakva izmjena, odnosno da ćemo u okviru Telemach ponude dobiti kanal "Disney Junior" bez izbacivanja kanala "Disney XD", jer se radi o dva programski potpuno različita kanala.
Kanal "Disney XD" prikazuje sadržaje za tinejdžere i na njemu se mogu pronaći mnogi atraktivni serijski sadržaji iz Disney produkcije, i ovaj kanal je lokaliziran na srpski jezik, dok kanal "Disney Junior" prikazuje samo animirane sadržaje za djecu do 7 godina, i kanal naravno nije lokaliziran.
Dapače, ovo ne znači da kanal "Disney Junior" nije poželjan u programskoj shemi Telemach-a, ali bi trebali da razmisle o ovakvim odlukama, i da ne idu na štetu kanala koji se u programskoj shemi nalazi već 10 godina, i koji je prilično gledan.
Odgovor Telemach-a Slovenija na ovu temu:

https://telemach.si/a60566/Pomoc/Novost ... grama.html
Nadam se da nas neće zakačiti ovakva izmjena, odnosno da ćemo u okviru Telemach ponude dobiti kanal "Disney Junior" bez izbacivanja kanala "Disney XD", jer se radi o dva programski potpuno različita kanala.
Kanal "Disney XD" prikazuje sadržaje za tinejdžere i na njemu se mogu pronaći mnogi atraktivni serijski sadržaji iz Disney produkcije, i ovaj kanal je lokaliziran na srpski jezik, dok kanal "Disney Junior" prikazuje samo animirane sadržaje za djecu do 7 godina, i kanal naravno nije lokaliziran.
Dapače, ovo ne znači da kanal "Disney Junior" nije poželjan u programskoj shemi Telemach-a, ali bi trebali da razmisle o ovakvim odlukama, i da ne idu na štetu kanala koji se u programskoj shemi nalazi već 10 godina, i koji je prilično gledan.
Odgovor Telemach-a Slovenija na ovu temu:

Last edited by crnivrag on 25/10/2019 14:28, edited 2 times in total.
- diablobih
#92756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Barem rade prijenos NBA kako treba, haman svaki mec prenose. SK moras cekati sedmicu na jedan mec.
- Telemach
#92757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag » 55 minutes ago
E moj Telemaše, radi vašeg sinhronizovanja podsjetnika u okviru cijele EON platforme, sad zamalo nije pala mrtva glava u kući
Nadamo se da ste riješili nesporazum.
- typeOnegative
#92758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aditon wrote:hvala tebi vraže...valjda mi telemach to ipak odradi...jučer se nisam mogao ni ulogovati u moj telemach acc
dakle jučer mi je priključen eon duo premium paket i već nakon prvog dana korištenja moram reći da je box sve ono što sam se nadao da me neće potrefiti, odnosno sve ono zbog čega nisam nikad ni želio preći s D3...već sada mogu žaliti za D3... Box se resetuje sam, u situacijama kad npr uđem ili izađem iz mojih aplikacija, ili video kluba...jučer se resetovao najmanje 5 puta...nekad prebacuje kanale normalnom, sličnom brzinom kao na D3, a nekad jednostavno kao tipični android uspori i sve to ide ko baba od 100 godina..Jutros hoću da upalim box, kad neće...pritisnem power dugme na daljinskom, ništa...i tako 20 puta da bi se box upalio...međutim daljinski opet ne radi, ne mogu prebaciti niti bilo šta...isključim box iz struje, ništa..sve isto...izvadim baterije i vratim u daljinski, proradi..iako su baterije nove te status baterije stoji 100%, daljinski se ponaša kao da su baterije na izdisaju..
ovo su mi prvi utisci i nisu uopšte dobri, usotalom kao i mnogima na ovoj temi koji su prijavljivali slične probleme...
Sto se paljenja tice 99% da ti box mjenja TV/STB mode i zato ne reagira , nije do baterija. Kad ti daljinski ne bude reagirao samo stisni jednom TV/STB tipku (prva lijevo ) da prebaci i ne bi trebalo bit problema . Imao tu situaciju x puta dosad .
-
aida25
#92759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach kad ćete riješit to da se svi kanali mogu vraćati unazad u eon paketima kao što se i plaća a ne samo neki?
- crnivrag
#92760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako koristiš EON Light paket i D3 resiver, nažalost to neće biti moguće, jer D3 platforma se više neće dalje razvijati, a trenutno je ograničena serverskim kapacitetima koji mogu isporučiti sadržaj unazad na samo 50 kanala iz digitalne ponude i to do 5 dana unazad.aida25 wrote:kad ćete riješit to da se svi kanali mogu vraćati unazad u eon paketima kao što se i plaća a ne samo neki?
Sve kanale iz paketa možeš vraćati putem EON web/mobilne/Windows 10 aplikacije.
- Telemach
#92761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mi Vam možemo preporučiti EON paket usluga, koji uključuje EON Smart box.aida25 » 19 minutes ago
Telemach kad ćete riješit to da se svi kanali mogu vraćati unazad u eon paketima kao što se i plaća a ne samo neki?
-
aida25
#92762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne interesuje me eon smart box nego ono što eon light paket podrazumijeva kako ste napisali na stranici Telemacha, al nema veze.
- Tesla Edison
#92763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa to su i ispoštovali. Vraćanje unazad radi na mobitelu, tabletu, laptopu i smart tv-u. Nigdje ti ne piše da vraćanje ima i na STB-u.aida25 wrote:Ne interesuje me eon smart box nego ono što eon light paket podrazumijeva kako ste napisali na stranici Telemacha, al nema veze.
-
zux1
#92764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutros mi se azurirao software na EON boxu, prvi put otkad ga imam od 01.mjeseca 2019. Do jucer je box imao puno bug-ova i cesto se resetirao, ali od danas je druga prica. Box je fluidan i bas se vidi da je software ispeglan i optimiziran. Potpuno novo iskustvo koristenja boxa.
Svaka cast Telemach
Svaka cast Telemach
- diablobih
#92765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imao si i prije update, nemoj sad opet zaboraviti da updateujes sam.zux1 wrote:Jutros mi se azurirao software na EON boxu, prvi put otkad ga imam od 01.mjeseca 2019. Do jucer je box imao puno bug-ova i cesto se resetirao, ali od danas je druga prica. Box je fluidan i bas se vidi da je software ispeglan i optimiziran. Potpuno novo iskustvo koristenja boxa.
Svaka cast Telemach
- stachu
#92766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Instalirao aplikaciju na box, sve fino altivirao preko portala, aplikacija se pokrene ides da biras kanal, i koji g9d kanal da odaberes samo crno, probao i radio kanale, pojavi se logo radija ali nema zvuka... Nezz sta se desava...
- crnivrag
#92767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Aplikacija je zvanično podržana za Android Smart TV uređaje koji rade posredstvom Android TV operativnog sistema 5.0 (Lolipop) ili većeg.stachu wrote:Instalirao aplikaciju na box, sve fino altivirao preko portala, aplikacija se pokrene ides da biras kanal, i koji g9d kanal da odaberes samo crno, probao i radio kanale, pojavi se logo radija ali nema zvuka... Nezz sta se desava...
Ovdje mi se čini da je problem do enkodiranja video signala u formatu koji nije podržan od strane tvog Android box uređaja.
- stachu
#92768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Box je noviji od 5ice, imal' mozda neko rjesenje?crnivrag wrote:Aplikacija je zvanično podržana za Android Smart TV uređaje koji rade posredstvom Android TV operativnog sistema 5.0 (Lolipop) ili većeg.stachu wrote:Instalirao aplikaciju na box, sve fino altivirao preko portala, aplikacija se pokrene ides da biras kanal, i koji g9d kanal da odaberes samo crno, probao i radio kanale, pojavi se logo radija ali nema zvuka... Nezz sta se desava...
Ovdje mi se čini da je problem do enkodiranja video signala u formatu koji nije podržan od strane tvog Android box uređaja.
- crnivrag
#92769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je do video enkodiranja, onda nažalost ne, međutim ako ti je box rootovan, možda bi mogao probati ukloniti root pristup, pa vidjeti da li će aplikacija proraditi.stachu wrote: Box je noviji od 5ice, imal' mozda neko rjesenje?
- stachu
#92770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije rootovan.crnivrag wrote:Ako je do video enkodiranja, onda nažalost ne, međutim ako ti je box rootovan, možda bi mogao probati ukloniti root pristup, pa vidjeti da li će aplikacija proraditi.stachu wrote: Box je noviji od 5ice, imal' mozda neko rjesenje?
Hvala ti...
- MTV
#92771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od danas na Supernovoj krenuli Prva TV i O2.TV u HD formatu.
- Telemach
#92772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala Vam za povratne informacijezux1 » Yesterday, 12:42 am
Jutros mi se azurirao software na EON boxu, prvi put otkad ga imam od 01.mjeseca 2019. Do jucer je box imao puno bug-ova i cesto se resetirao, ali od danas je druga prica. Box je fluidan i bas se vidi da je software ispeglan i optimiziran. Potpuno novo iskustvo koristenja boxa.
Svaka cast Telemach
-
channel10
#92773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada mislite popraviti signal na kanalu VH-1? Otkako je u vasoj ponudi nikad mu slika nije valjala. Ono nije vidjelo ni SD-a...
- semirsar
#92774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
evo jos malo povratnih info...Telemach wrote:
Hvala Vam za povratne informacije
sto prije srediti puljku za izbor audio signala na EON smart tv apk kad se vraca sadrzaj.
Svaka cast ovijem Cro komentatorima, ali ja zaspah u toku gledanja trke u MotoGP sampionatu dok mi se pivce ugrijalo na stolu, i zato sto prije vratite mogucnost koja je prije bila dostupna, a to je da svak sebi bira komentatora, jbg, dok su ovije Srb komentatori ja i nokte izgrizoh uz barem dva pivceta...
jel' vam bitno moje zadovoljstvo, jes'... e dedera sto prije dovedite to u red
- aditon
#92775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ovaj box je zaista lud 200 na sat
pored već pobrojanih problema u svom prethodnom postu, dodao bih još neke uočene stvari. Prije svega, box se obavezno restartuje i kada se koristi chromcast funkcija, uz to ako se i uspije šta prebaciti s telefona na tv ovim putem, sve šteka do bola.
Još jedna iritatnta stvar koja mi se za dva dana dva puta desila. Pokrene se u p'o frke nekakav ko screensaver, krenu se neke slike motati iako ništa niko nije pritisnuo, a ne znam ni gdje bi pritisnuo za takvo što. Prvi put nisam mogao izaći iz tog screensaverea, morao resetovati box, a drugi put sam se vratio na kanal koji sam gledao strelicom na daljinskom.
Sve u svemu, vjerujem da ću uočiti i druge nedostatke vremenom. Ovo ne može ni 44 update ispraviti. Ko god kaže da njemu box perfektno radi, ne govori istinu. Ako kojim slučajem zaista ima i takvih, onda ovi problemi koje korisnici prijavljuju se i ne mogu ispraviti nikakvim updateom već je u pitanju hardwarsko smeće prve klase te je lijek za to malj.
Jesam li zadovoljan korisnik? Naravno....da nisam!
pored već pobrojanih problema u svom prethodnom postu, dodao bih još neke uočene stvari. Prije svega, box se obavezno restartuje i kada se koristi chromcast funkcija, uz to ako se i uspije šta prebaciti s telefona na tv ovim putem, sve šteka do bola.
Još jedna iritatnta stvar koja mi se za dva dana dva puta desila. Pokrene se u p'o frke nekakav ko screensaver, krenu se neke slike motati iako ništa niko nije pritisnuo, a ne znam ni gdje bi pritisnuo za takvo što. Prvi put nisam mogao izaći iz tog screensaverea, morao resetovati box, a drugi put sam se vratio na kanal koji sam gledao strelicom na daljinskom.
Sve u svemu, vjerujem da ću uočiti i druge nedostatke vremenom. Ovo ne može ni 44 update ispraviti. Ko god kaže da njemu box perfektno radi, ne govori istinu. Ako kojim slučajem zaista ima i takvih, onda ovi problemi koje korisnici prijavljuju se i ne mogu ispraviti nikakvim updateom već je u pitanju hardwarsko smeće prve klase te je lijek za to malj.
Jesam li zadovoljan korisnik? Naravno....da nisam!