generalno Hodor i neki ljudi oko kojih se frka napravi - to su sporedni likovi. Drag je meni Hodor bio, ali direwolfi su prica za sebe. Jave se u prvoj epizodi, ostvare bond s likovima i nebrojeno puta su ih spasili. Simbol su starkova i sama pojava mrtve direwolf mame, jelena i stenadi je simbolicna aluzija na stvari koje slijede.Azrail wrote:Nekako mi glupo da Raven nije Branu rekao da ne smije dozvoliti da ga Night's King dotakne u vizijama. Ili je znao da se to mora desiti, pa namjerno prešutio?
Sad najvjerovatnije Bran treba da naiđe na undead Benjena.
Interesantno je kako je svima više žao Summera nego Hodora i generalno vukova nego ljudi
Jelen je umro, vuk je umro (robert i ned) i nadu sam polagao u djecu i njihovu vezu s zvijerima.A sad ispade to i ne toliko bitno, ubij svaku sezonu dva vuka -.- Ja sam smatrao da ce oni biti neophodan dio price, a ocito nisu. Ostali su ghost i nymeria, ali meni je summer u pricama bio.najdrazi, zajedno s ghostom.
Summer je spasio Branna kad je Joffrey poslao ubojicu, summer je spasio jona kad je bjezao s wildlinzima, summer je spasio branna dok su bjezali od ww...
Glupo mi je, u knjigama su opisani kao neraskidna veza izmedju starka i direwolfa, u snovima su i jon i brani arya (znaci svi likovi prisutni u prici) slucajno se wargali u svoje zivotinje i budili se osjecajuci dio njih u sebi. Stoga, kad umru, valjda bih ocekivao neku reakciju, ali ne. Sansa malo cmizdrila, Robb umro sa svojim, Rickon okrenuo glavu a Brann ce se probudit i to je to.
No postoji jos uvijek mogucnost da Summer i nije umro. Mozda ce se Brann wargati u njeg i.vidjeti da je jedva ziv ali mu se ipak vrati... nezz, potreslo me to. Isto kao sad da khaleese spasi zmaj, i odmah po slijetanju ga ubiju.