Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sizifinho

#9276 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Azrail wrote:Nekako mi glupo da Raven nije Branu rekao da ne smije dozvoliti da ga Night's King dotakne u vizijama. Ili je znao da se to mora desiti, pa namjerno prešutio?

Sad najvjerovatnije Bran treba da naiđe na undead Benjena.

Interesantno je kako je svima više žao Summera nego Hodora i generalno vukova nego ljudi :)
generalno Hodor i neki ljudi oko kojih se frka napravi - to su sporedni likovi. Drag je meni Hodor bio, ali direwolfi su prica za sebe. Jave se u prvoj epizodi, ostvare bond s likovima i nebrojeno puta su ih spasili. Simbol su starkova i sama pojava mrtve direwolf mame, jelena i stenadi je simbolicna aluzija na stvari koje slijede.
Jelen je umro, vuk je umro (robert i ned) i nadu sam polagao u djecu i njihovu vezu s zvijerima.A sad ispade to i ne toliko bitno, ubij svaku sezonu dva vuka -.- Ja sam smatrao da ce oni biti neophodan dio price, a ocito nisu. Ostali su ghost i nymeria, ali meni je summer u pricama bio.najdrazi, zajedno s ghostom.
Summer je spasio Branna kad je Joffrey poslao ubojicu, summer je spasio jona kad je bjezao s wildlinzima, summer je spasio branna dok su bjezali od ww...
Glupo mi je, u knjigama su opisani kao neraskidna veza izmedju starka i direwolfa, u snovima su i jon i brani arya (znaci svi likovi prisutni u prici) slucajno se wargali u svoje zivotinje i budili se osjecajuci dio njih u sebi. Stoga, kad umru, valjda bih ocekivao neku reakciju, ali ne. Sansa malo cmizdrila, Robb umro sa svojim, Rickon okrenuo glavu a Brann ce se probudit i to je to.

No postoji jos uvijek mogucnost da Summer i nije umro. Mozda ce se Brann wargati u njeg i.vidjeti da je jedva ziv ali mu se ipak vrati... nezz, potreslo me to. Isto kao sad da khaleese spasi zmaj, i odmah po slijetanju ga ubiju.
Idemedosumom

#9277 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Upravo je veza između starkove djece i njihovih direvukova detaljnije prikazana u knjigama, kao što je inače sve bolje opisano u knjigama.

Jedna "mala" razlika koju sam zapazio, jeste kako je Stannis u seriji badass vojskovođa koji maltene rame uz rame s vojnicima u prvom redu probija kroz protivničku liniju, dok je u knjigama odmjeren i pametan, sebe ne izlaže opasnostima, uvijek ostaje po zada, ne prihvata ponude za dvoboj i tako to.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9278 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

najjace u epizodi :lol: :lol: :lol: Tormund ako joj ga ne zaklanfa nije divljan...

klaonica u spilji, ocekivano, Drzi Vrata je tu kako mu je i sudjeno, znaci Bran moze uticati na proslost, cak ga je onaj WW King dotakao u viziji i u stvarnosti mu ostao oziljak koji im je omogucio da udju u spilju i pokolju sve, djeca sume su rabila jos jednu strasnu magiju ne samo kad su svotili WW nego i razorili kopneni prelaz izmedju westerosa i essosa... stvorili su cudoviste WW da se zastite od ljudi na kraju je to cudoviste ih skroz zatrlo... Sansa odjebala Maloprstica al joj je ipak na kraju ubacio zrno sumlje na Jona rekavsi samo Polubrat, dovoljno da ga sljedeci put slaze i sakrije istinu, koja je hinja onaj maloprstic, fuuujjj najodvratniji lik u serijalu podsjeca me na pola moje familije i komsiluk... deny jase zna se gdje i protiv koga a zeljezni ocekivan rasplet i naravno podrska novom kralju da izgradi hiljadu brodova i krene k deny :thumbup:
brain bubbles

#9279 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

a kome pobjegose Theon i seka, gdje ce se smjestiti sad :?

mozda i ne vidimo vise ironborne ove sezone, jedni ce da prave brodove, sto i nije zanimljivo publici, a drugi da bjeze, ko zna gdje
insaneinthebrain

#9280 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by insaneinthebrain »

mozda ce theon kod sanse da trazi utociste :zzzz:
SanskiBiser

#9281 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

karanana wrote:meni je pomalo glupa i prejednostavna prica o kreiranju walkera.
koliko njih ima? jos 2-3? ili ih ima vise?
ustvari, oni sada mogu kreirati dodatne walkere, ono su jednu bebu od onog sto je karindzo kcerke uzeli i pretvorili u njih.
kako proleaka ova epizoda? ne vidjeh nigdje neki tekst o leakanju.

Izgleda da od tih beba postaju i rastu WW Knights a ostalo su zombiji tako sam ja skontao (?) :?
brain bubbles

#9282 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

vjerovatno tako, samo sto nema nekih "teen walkera",bar nisu prikazani do sada, kao da bebe odmah uzjasu konja i narastu :run:

a zombiji se boje vatre, to smo vidjeli, a ovi su imuni, bar na onu malu vatricu

takodjer, gdje nemaju oklopa, vrlo su ranjivi, hvala Meeri za tu info
Azrail

#9283 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

insaneinthebrain wrote:mozda ce theon kod sanse da trazi utociste :zzzz:
Vjerovatno se priključuju Jonovoj armiji, napad s leđa na Winterfell...
sizifinho

#9284 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

brain bubbles wrote:vjerovatno tako, samo sto nema nekih "teen walkera",bar nisu prikazani do sada, kao da bebe odmah uzjasu konja i narastu :run:

a zombiji se boje vatre, to smo vidjeli, a ovi su imuni, bar na onu malu vatricu

samo za obisdian
brain bubbles

#9285 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

sizifinho wrote:
brain bubbles wrote:vjerovatno tako, samo sto nema nekih "teen walkera",bar nisu prikazani do sada, kao da bebe odmah uzjasu konja i narastu :run:

samo za obisdian
zar je ono koplje bilo od obsidiana?
1Dante1

#9286 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

brain bubbles wrote:a kome pobjegose Theon i seka, gdje ce se smjestiti sad :?

mozda i ne vidimo vise ironborne ove sezone, jedni ce da prave brodove, sto i nije zanimljivo publici, a drugi da bjeze, ko zna gdje
Odose trazit Daenerys.
brain bubbles

#9287 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Euron je za to da se ide po Daenerys, s brodovima. Theon i seka se ne cine kao neko kome je to cilj, ali opet, nista se ne zna, sve je moguce
asker

#9288 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Drago mi je sto je Jon reko da ide osvojiti Winterfell da bi imao dovoljno ljudi da brani zid. Ipak neko odgovoran. Mada Sansi se vidi u ocima da samo zeli osvetu, jednu za drugom (znaci da pici juzno), sto je naravno ok.
Nema smisla da nas onako upozore na opasnost setaca i dolazak zime, a da se glavni fokus prebaci na jug, razgolacene ljude, vino i grozdje.
Jos ne upratih onu scenu iz najave ove sezone, kad Davos nekome govori kao "ovo je borba izmedju zivih i mrtvih, a vjerujte, mrtvi dolaze". Znaci i on ce furati tu pricu sa buducim saveznicima. Nek se Dorne, Highgarden i Kings Landing hebu izmedju sebe, prava akcija treba da je sa setacima.

Branova uloga raste iz epizode u epizodu. Po dosad prikazanom on ce imati nemjerljivu ulogu u svemu. Ocigledno je da utice na prostor/vrijeme. Cuo ga je otac dok je bio mladic, cuo ga je Hodor dok je bio dijete. Neko je ovdje ranije pisao da je Branova moc mozda i uticala na sizofreniju ludog kralja, da je cuo glasove u vjetru pa poludio.
Kakav li ce na kraju ispast twist s njim tesko je predpostaviti. Kako god bila strasna scena sa kraljem bijelih setaca i Branom, meni izgleda da se setac ustvari njega plasi. Kao da je svjestan da ce u bliskoj buducnosti Bran njemu hebat mater.

Da nije Baelisha bio bih spokojan i siguran u skorije zaposijedanje Winterfella od strane Starkovih. Ovako nista nije sigurno. Jebo majku lik je ko kuga, ko virus, gdje se pojavi cvijece uvene i zivotinje pocrkaju. Strasno opasan lik, ljigav i odvratan, al opasan.
SanskiBiser

#9289 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

brain bubbles wrote:
sizifinho wrote:

samo za obisdian
zar je ono koplje bilo od obsidiana?

Da izgleda, a izgleda da je obsidian bodez koristen i kod pravljenja prvog WW, ono kad ga ubadaju u srce, cini mi se da je obsidian... :?
konahawaii

#9290 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by konahawaii »

epizoda avatar meets back to the future :lol:

dobro, pretpostavljam da se ono moralo desit i da je stari znao za to, jer Hodor je morao ispuniti svoju "sudbinu". I nije mi jasna koja je uloga onog starog i zasto je WW toliko bio zeljan da ga ubije...i procitao sam da u knjigama stari Branu da neku Weirwood paste (It is given to Bran Stark to eat when the Last Greenseer decides it is time for the next step - for Bran to go beyond skinchanging and learn what it means to be a greenseer. Bran’s blood makes him a greenseer but it is the the weirwood paste that will help awaken his gifts and wed him to the trees. Leaf tells Bran that the trees will teach him)...dok ovdje nista od toga nisu ni spominjali...i ne kontam cemu toliki zal za vukom...ne znam, meni kroz seriju nisu toliko priraslli srcu, mozda eventualno Ghost jer je najvise bio prisutan u seriji...mozda je u knjigama druga situacija...od toliko ljudi koji su ubijeni i umiru iz epizode u epizodu da jos i za vukovima zalim :P meni vise zao bilo starog i Hodora

i ne svida mi se sto je Tyrion zvao onu crvenu...kad je u pitanju religija i fanatici to nikad nije dobro zavrsilo
SanskiBiser

#9291 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

bodez od obsidijana:
Image

Koplje iz prethodnih epizoda isto obsidijan:

Image
dezurni_ucenik

#9292 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Osim besplatnih casova historije, koja je svrha Branovog boravka u drvetu?
Riddle

#9293 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

asker wrote:Da nije Baelisha bio bih spokojan i siguran u skorije zaposijedanje Winterfella od strane Starkovih. Ovako nista nije sigurno. Jebo majku lik je ko kuga, ko virus, gdje se pojavi cvijece uvene i zivotinje pocrkaju. Strasno opasan lik, ljigav i odvratan, al opasan.
Ja sam mislio da bi mu u ovoj epizodi mogao biti kraj. Ali izvuce se neokrznut. Sad sam zabrinut sta bi mogao uraditi. Ako postoji jedna stvar koja je konstantna u ovoj prici, to je da nikad nekome ne smijes prijetiti ili pokazati neprijateljstvo, pa pustiti ga onda da zivi. Uvijek se to lose zavrsi.
pici

#9294 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

meni vala nije zao nikoga jebat ih sviju, u pravu je Martin sto ubija ove likove, svako od njih je imao neki grijeh, ona djeca sume su da bi se spasili od ljudi stvorili WW koji su jos gori, nemrtvi...

sljedeca epizoda... ISIS Vs Kruna

pici

#9295 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Najjace osvjezenje u seriji definitivno... :mrgreen: :thumbup:

nesto kontam da Brienne kad bude se vracala od tulijevaca ne zgomba remzija, Podricka je neko zgombo, e sad vide se spaljeni i odrani na onom bojnom polju, da Tormund nebude gledao kako Brienne zivu deru i spaljuju, bolestan je onaj debeli prdonja pa nam more ovu umobolnost prirediti...

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: lud je skroz za njom :lol: :lol: :lol:
Last edited by pici on 23/05/2016 13:33, edited 1 time in total.
asker

#9296 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

pici wrote:Najjace osvjezenje u seriji definitivno... :mrgreen: :thumbup:

nesto kontam da Brienne kad bude se vracala od tulijevaca ne zgomba remzija, Rikona je neko zgombo, e sad vide se spaljeni i odrani na onom bojnom polju, da Tormund nebude gledao kako Brienne zivu deru i spaljuju, bolestan je onaj debeli prdonja pa nam more ovu umobolnost prirediti...
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Tormund je guta ocima :izet:
brain bubbles

#9297 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

neko definitivno spasava Brana, vidi se kako se Meera umiri i iznenadi :D
pici

#9298 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

editovo sam zajebah se odoh na Rikona mislio sam na Podricka

moram jos jednom...

Image

koji KRALJ !!! :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
sizifinho

#9299 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

pa da, u knjizi je ta veza sa vukovima bas odlicno opisana, toliko da u jednom trenutku pocnes zaliti sansu sto nema svoju sponu.

Serija ih prikazala ko obicnu skevrad, onog ubiju ljudi, ovog ubiju zombiji, gdje je ta krvolocnost jebem joj mater. Kad je Robb osvajao borbe, svi su se plasili njegovog vuka koji je u borbi znao 30 ljudi zaklat. Glupo mi je totalno ovo, nikakvu funkciju direwolfi nemaju, a kp zna - sad je moguce da ni zmajevi deneris ne budu znacili, ko kad nista sveto nije u seriji.
pici

#9300 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

e jebiga pa vidite da svakom liku po epizodi dodjele od 1 do 10 minuta maximalno a epizoda je 50 minuta, nema sanMse da ubace puno od knjiga jedino sto su mogli to je ko oni vikinzi da sezonu prosire sa deset na dvadeset epizoda ... ja mislim da je zbog gledanosti malo, premalo deset epizoda al producentima zao dat vise para, mozda od sljedece sezone puknu dvadest il petnest, a zadnju sezonu ako je ikad budu pravili otegnut ce je ko teravija, petnest epizoda na proljece i petnest na jesen... jebemli ga de sudija sviraj kraj
Post Reply