Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
iceman ze

#9276 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by iceman ze »

Kad ce neko pokrenuti peticiju zbog haraca DHL-a....i zbog tzv. spediterskih usluga od cca 60 KM.

Jednom mi prodavac preko njih poslao bez da je naglasena vrsta slanja tako da sam smatrao da ce stici redovno postom.

Iz DHL-a trazise da im dostavim izjavu o koristenju za licne potrebe, kopiju lk i cini mi se izvod sa paypala.

Sa poste preko kojih sam 95% posiljki dobio nikad nisu nista dodatno trazili, a imao sam i dosta skupljih stvari od jedne obicne trenerke.

I DHL trazi dakle izjavu za jednu trenerku i da ce oni posredovati sa carinom. Po meni je interes i carine i dhl da se sve i carini jer jedino tako im se i isplati raditi, a mi kupci trebamo da to sve i platimo.
AS_sa

#9277 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AS_sa »

Pozdrav, istekao mi je rok od 60 dana da se zalim sto mi odredjeni predmet nije dosao i posaljem poruku seleru koji mi odgovori "Please leave your PAYPAL" . I pokusao sam da mu posaljem e mail na kojem sam prijavljen medjutim e bay ne dozvoiljava slanje e maila preko poruka. Ima li neko ideju kako i sta da mu posaljem ?
holowey

#9278 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

AS_sa wrote:Pozdrav, istekao mi je rok od 60 dana da se zalim sto mi odredjeni predmet nije dosao i posaljem poruku seleru koji mi odgovori "Please leave your PAYPAL" . I pokusao sam da mu posaljem e mail na kojem sam prijavljen medjutim e bay ne dozvoiljava slanje e maila preko poruka. Ima li neko ideju kako i sta da mu posaljem ?
pokusaj umjesto @ upisati (AT)
makaranka

#9279 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by makaranka »

Revolucionar ★ wrote:Moze li neka dobra dusi da mi ocijeni koju velicinu pantola da uzmem, jer ne kontam ove azijske mjere. Ovdje kupujem obicno pantole 33-32 , pa koja bi to velicina bila od ovih ponudjenih? :D

Image
ne mogu se ni ja snac u ovoj tablici tako. :lol: najbolje ti je da izmjeris sebe ili pantole, po ovome sta pise waist/hip/ length i onda se lakse pronadjes u tablici. ako si na nekoj granici bolje uzet veci broj.
makaranka

#9280 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by makaranka »

The BEN10 wrote:
_Reds_ wrote:nego jel ovo opet jako slabo stizu posiljke, jer imam nekih posljiki sa gearbesta, ia ljudi naranvo uslikali da su poslali, prolso vise od 2 mjeseca i nema ih.
Meni opet na gearbest-u nisu ni uslikali da su poslali. Status - processing. Prijavio ticket, prošlo je i 10 dana kako nema odgovora (iako piše da odgovaraju unutar 24h). Naručio (i uplatio) 27.11. :roll:
Btw, sa ebay-a dobio par itema ekspresno brzo: doduše, naručeno sa područja EU.
a sta je pisalo kolki je processing time? a pisi im ponovo, dok god ti ne odgovore, meni su nekad znali odg. u roku 24sata, a nekad i po 7 dana.
prijatelj narucio kod njih dva artikla u augustu, jedan stiga ima dva tjedna, drugi jos ceka... :-)

sve sta san narucila do 14 novembra mi stiglo u roku 7-10 dana, sritna ko dite, narucim jos par stvari a od njih ni traga...
The BEN10

#9281 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

makaranka wrote:
The BEN10 wrote:Meni opet na gearbest-u nisu ni uslikali da su poslali. Status - processing. Prijavio ticket, prošlo je i 10 dana kako nema odgovora (iako piše da odgovaraju unutar 24h). Naručio (i uplatio) 27.11. :roll:
Btw, sa ebay-a dobio par itema ekspresno brzo: doduše, naručeno sa područja EU.
a sta je pisalo kolki je processing time? a pisi im ponovo, dok god ti ne odgovore, meni su nekad znali odg. u roku 24sata, a nekad i po 7 dana.
prijatelj narucio kod njih dva artikla u augustu, jedan stiga ima dva tjedna, drugi jos ceka... :-)

sve sta san narucila do 14 novembra mi stiglo u roku 7-10 dana, sritna ko dite, narucim jos par stvari a od njih ni traga...
Super za tebe.
Pisao sam ponovo danas i opet stoji da će odgovoriti unutar 24h, kao i prošli put.
Thanks for your question, your question has been received.
This is your Incident ID:*****, our customer support staff will reply you in 24 hours.
makaranka

#9282 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by makaranka »

a nista, mozes samo cekat. al ako oces da ti vrate pare pokreni case na paypal, sve obrazlozi, napisi brojeve ticketa na koje nisi dobio odgovor i trazi pare nazad.
imala san slicnu situaciju, druga stranica je bila, zavlacili vise od mjesec dana za slanje, al ako necu cekat vratit ce mi pare samo na wallet pa kao mogu u njih potrosit, nisan tila,vratila pare preko paypala.
AS_sa

#9283 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AS_sa »

holowey wrote:
AS_sa wrote:Pozdrav, istekao mi je rok od 60 dana da se zalim sto mi odredjeni predmet nije dosao i posaljem poruku seleru koji mi odgovori "Please leave your PAYPAL" . I pokusao sam da mu posaljem e mail na kojem sam prijavljen medjutim e bay ne dozvoiljava slanje e maila preko poruka. Ima li neko ideju kako i sta da mu posaljem ?
pokusaj umjesto @ upisati (AT)
Probao sam i nista, opet ne da e bay :?
ja1986

#9284 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ja1986 »

Pozdrav, moze pomoc :) Dakle, kupio sam nesto prije skoro dva mjeseca. Prije 15-ak dana je istekao kao krajnji rok za dostavu, i sad malo gledam po ebay-u kad pise mi da ovaj moj prodavac vise nije registrovani korisnik. Sta mi je sada ciniti? Ne mogu ga kontaktirat. Jel bi trebao pricekati jos malo, posto ne bih da odmah pokrecem taj slucaj da mi se vrati novac ili bi ipak trebao? Imam i onaj broj za pracenje posiljke ali nikako ne mogu upratiti posiljku, nikakvih informacija. Hvala :-D
4m3l

#9285 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by 4m3l »

Gdje se nalazi carina za posiljke, je li u Halilovicima ili u posti na zeljeznickoj stanici?
mijonja

#9286 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mijonja »

4m3l wrote:Gdje se nalazi carina za posiljke, je li u Halilovicima ili u posti na zeljeznickoj stanici?
Mislim da je u posti na zeljeznickoj stanici za sve posiljke koje dolaze preko BHP.
ja1986 wrote:Pozdrav, moze pomoc :) Dakle, kupio sam nesto prije skoro dva mjeseca. Prije 15-ak dana je istekao kao krajnji rok za dostavu, i sad malo gledam po ebay-u kad pise mi da ovaj moj prodavac vise nije registrovani korisnik. Sta mi je sada ciniti? Ne mogu ga kontaktirat. Jel bi trebao pricekati jos malo, posto ne bih da odmah pokrecem taj slucaj da mi se vrati novac ili bi ipak trebao? Imam i onaj broj za pracenje posiljke ali nikako ne mogu upratiti posiljku, nikakvih informacija. Hvala :-D
Ja bih na tvom mjestu sacekao jos koji dan pa pokrenuo slucaj. Sumljivo je sto nije vise registriran, pitanje je da li ti je zaista i poslao item.
ja1986

#9287 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ja1986 »

Ja bih na tvom mjestu sacekao jos koji dan pa pokrenuo slucaj. Sumljivo je sto nije vise registriran, pitanje je da li ti je zaista i poslao item.
Ma i meni je to sumnjivo, ali nisam bas upucen u razne prevare. Nista, sacekat jedno 5-10 dana do isteka roka za pokretanje slucaja i zalit se.
hali gali halid

#9288 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hali gali halid »

28. 08. naručio preko Gearbesta neki džepni oštrač za noževe, nije stigao, te im ja pisao, pa me oni pitali hoću li refund ili da mi pošalju ponovo, ma rekoh šalji ponovo, da bi oni navodno ponovo poslali 17.11., i tu su mi nešto imam osjećaj muljali. Uglavnom ništa mi nije stiglo... :-x
hali gali halid

#9289 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Eeee, je li iko možda naručivao preko ebaya RDX sportsku opremu?
mijonja

#9290 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mijonja »

I meni preko gearbesta sporo ide, samo za otpremu im treba po 7 dana i više...Na ebay-u mi otpreme artikal u dan ili dva, slično i na Banggood-u
igorr

#9291 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

Danas mi je došao paket sa carine za kojeg su mi prije par dana tražili da im dostavim dokaze o plaćanju, što sam i učinio.
Roba koju sam naručio platio sam 33 dolara i shipping je 26 dolara.
Carina mi je dostavila račun da platim 165 km carine,
a vrijednost robe mi procijenila na 542 km što je totalna nebuloza.

Zvao sam telefonom da mi objasne o čemu se radi,
ali nikakav odgovor nisam mogao da dobijem, jer su me
jednostavno prebacivali od službenika do šefa i nazad,
od šefa do službenika koji je to procesuirao.

Na kraju moj paket je vraćen jer nisam pristao da platim 165 km carine i pdv-a , za koji ću nažalost morati da tražim refund.
holowey

#9292 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

igorr wrote:Danas mi je došao paket sa carine za kojeg su mi prije par dana tražili da im dostavim dokaze o plaćanju, što sam i učinio.
Roba koju sam naručio platio sam 33 dolara i shipping je 26 dolara.
Carina mi je dostavila račun da platim 165 km carine,
a vrijednost robe mi procijenila na 542 km što je totalna nebuloza.

Zvao sam telefonom da mi objasne o čemu se radi,
ali nikakav odgovor nisam mogao da dobijem, jer su me
jednostavno prebacivali od službenika do šefa i nazad,
od šefa do službenika koji je to procesuirao.

Na kraju moj paket je vraćen jer nisam pristao da platim 165 km carine i pdv-a , za koji ću nažalost morati da tražim refund.
jesi li se pismeno zalio na izracun sa dokazima o placanju (paypal, izvod iz banke, racun)? nemaju oni sta procijeniti na taj iznos ako imas sve dokaze da si platio manje... drugi par cipela je ako nemas dokaza o placanju...
igorr

#9293 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

Nisam se pismeno žalio, a imam sve dokaze crno na bijelo o plaćanju. (Izvod sa banke,PayPal izvod)
Reci mi da li ima neki formular za žalbe ili žalbu jednostavno napišem na papiru i pošaljem na adresu carine.
holowey

#9294 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

igorr wrote:Nisam se pismeno žalio, a imam sve dokaze crno na bijelo o plaćanju. (Izvod sa banke,PayPal izvod)
Reci mi da li ima neki formular za žalbe ili žalbu jednostavno napišem na papiru i pošaljem na adresu carine.
kad ti je od carine dosao papir sa iznosom carine, na to si se trebao ekspresno zaliti, priloziti dokaze o placanju i sve to predati na protokol carine... s obzirom da si propustio da se zalis, "sam pao sam se ubio" :(
igorr

#9295 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

Taj papir mi je donio poštar sa svim uplatnicama ali ja nisam mogao ništa da preuzmem dok prvo ne platim 170 km, pošto sam kategoricki odbio da platim poštar je vratio paket nazad.
holowey

#9296 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

igorr wrote:Taj papir mi je donio poštar sa svim uplatnicama ali ja nisam mogao ništa da preuzmem dok prvo ne platim 170 km, pošto sam kategoricki odbio da platim poštar je vratio paket nazad.
sad imas iskustvo, kad ti se takvo nesto ponovi, isti dan do poste carinjenja sa papirima kojima dokazujes koliko si to stvarno platio i trazis reviziju carinskih papira...
Mehemed
Vozim: automobil

#9297 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Mehemed wrote:Stiže i deseti artikal, naručen 28.10., još samo onaj od 2.10. fali, i to je to što se tiče narudžbi u Oktobru i Novembru, 10/11 artikala stiglo
Danas stiže i ovaj artikal koji je naručen 2.10. 11/11 artikala stiglo što se tiče narudžbi u Oktobru i Novembru, jest dosta kasnio, ali je stigao
igorr

#9298 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

holowey wrote:
igorr wrote:Taj papir mi je donio poštar sa svim uplatnicama ali ja nisam mogao ništa da preuzmem dok prvo ne platim 170 km, pošto sam kategoricki odbio da platim poštar je vratio paket nazad.
sad imas iskustvo, kad ti se takvo nesto ponovi, isti dan do poste carinjenja sa papirima kojima dokazujes koliko si to stvarno platio i trazis reviziju carinskih papira...
Iz carine neće da čuju za moje dokaze o plaćanju,
samo govore da je njihova procijena relevantna i ako neću
da platim oni će da vrate paket nazad u inostranstvo,
A ja imam sve moguće dokaze o plaćanju i orginalni izvod iz banke sa pečatom i PayPal račun.

Inače se radi o pošti carinjenja Banja Luka, i zanima me da li se mogu žaliti carini u Sarajevu i podnijeti prijavu za neprofesionalno i nepropisno vršenje službene dužnosti službenika.
Koliko ja znam carina je na nivou Bosne i Hercegovine sa sedištem u Sarajevu.
hali gali halid

#9299 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Tracking number: RR296595159HU,shipping method: HURAMHQ,
tracking site: http://www.posta.hu/tracking shipping date: 2015-12-03 10:41:18,estimated time: 10-25 business days,
sku*quantity:OU0116501 * 1,

Da li je ispravan ovaj tracking number, meni ništa ne izbacuje :?
seoBIH

#9300 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

igorr wrote:
holowey wrote:
Iz carine neće da čuju za moje dokaze o plaćanju,
samo govore da je njihova procijena relevantna i ako neću
da platim oni će da vrate paket nazad u inostranstvo,
A ja imam sve moguće dokaze o plaćanju i orginalni izvod iz banke sa pečatom i PayPal račun.

Inače se radi o pošti carinjenja Banja Luka, i zanima me da li se mogu žaliti carini u Sarajevu i podnijeti prijavu za neprofesionalno i nepropisno vršenje službene dužnosti službenika.
Koliko ja znam carina je na nivou Bosne i Hercegovine sa sedištem u Sarajevu.
O kojem se artiklu radi ako nije tajna? Npr, ako je Xbox koji košta 500KM, a ti ga platio 80KM, apsolutno bez ijednog problema mogu cariniti na 500KM jer mu je to i jeste vrijednost. To što si ti platio toliko, ne znači da možeš izbjeći dažbine.

PS: seller ti neće nadoknaditi troškove poštarine, te će ti možda tražiti da platiš poštarinu do njega.
Last edited by seoBIH on 14/12/2015 18:21, edited 1 time in total.
Post Reply