drugi profil wrote: Jer, stari moj, šef parade sam ja i drugog nema. Da je drugacije niko nikad pred sud ne bi došao.
Nemam ništa protiv da ti misliš da neko drugi planira tvoj život, samo nemoj mene ubjeđivati u to.
Pa eto vidis iz mog primjera da nisi sef. Ja sam stao na sigurnoj udaljenost od hamse koja je kupila lose cizme pa joj se kliznulo po ledu.
Da je kojim slucajem u klizanju fisnula sljepocinicom od cosak karambolke i poginula na mjestu, mene ne bi oprao niti jedan advokat na svijetu. Bilo bi opalio je. Rano jutro, svjedoka nula, led na cesti, snijeg padao, ona pjesak,....Sve bi bilo protiv mene i moj uticaj tu na pravdanje bi bio ravan nuli.
Prije par godina vozim kroz butmir. Sporedne ulicice. Sloj leda na cesti impresivan. Vozim polako. U susret meni ide golf dvica, ali ne ide nego klize bokom direkt na mene. Ja zaustavio i cekam. Samo sam se uhvatio za volan i zvek. Ja ni kriv ni duzan. Baja na g2 4 razlicite gume ali bukvalno
Opet prije tri godine. Krecem sa semafora na kod raiffeisen banke na skenderiji. Desna traka do pruge. Crveno se pali i stajem kod pravnog fakulteta. Stajem normalno i izbacim iz brzine. Par sekundi nakon toga cujem iz pozadine "krsssss" pa mala pauza a onda "krsssss" i udar u mene. Sudar iza mene dvojica a onda se nabili na mene.
Znaci ima i drugih elemenata koji su nama sefovi u desavanjima. Moj uticaj na ova dva primjera je mogao biti jedino takav da nisam ni krenuo i da nisam bio tu jer sam npr gledao tv.