Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1198
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1321

Romanija

#9276 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Romanija »

The Quarry :: Ian Banks
Image
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Numero zero :: Umberto Eco
Image
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Faraday, Maxwell, and the Electromagnetic Field: How Two Men Revolutionized Physics :: Nancy Forbes, Basil Mahon
Image
Jack Be Nimble

#9277 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Jack Be Nimble »

Romanija wrote: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Image
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kada zavrsis javi kakva je. A i Umberto ufatio voz za drugi svijet zajedno sa Harper Lee. Sad bas procitao. Pocetkom ove godine prvo muzicari pa sada i pisci odose svojim putem.
Daryl Dixon

#9278 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Daryl Dixon »

Image
aux

#9279 Re: Šta trenutno čitate?

Post by aux »

Image

:izet:
sadmire

#9280 Re: Šta trenutno čitate?

Post by sadmire »

Zavrsio novu od Franzena, neobicna je prica, dobro skrojena, ali me ipak nije dotakla kao Sloboda...negdje mi je u rangu Korekcija...
Sada citam prve dvije murakamijeve, za koje ni on ne smatra da predstavljaju pocetak njegove karijere pisca, ali je ipak dozvolio da budu izdate i van Japana...tematski sa Lovom na divlju ovcu cine neki vid trilogije, samo sto se vidi da su to ipak bili poceci...
el ma

#9281 Re: Šta trenutno čitate?

Post by el ma »

doktor78

#9282 Re: Šta trenutno čitate?

Post by doktor78 »

Image
Sjajni i knjiga i film sa Ben Affleckom.
vazna

#9283 Re: Šta trenutno čitate?

Post by vazna »

Zapisi iz mrtvog doma - Dostojevski
Po treći put i svaki me put oduševi.
aux

#9284 Re: Šta trenutno čitate?

Post by aux »

Image

Nakon Dostojevskog doslo vrijeme i za Lava :izet:
Juliuscezar

#9285 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Juliuscezar »

Citam Afroditin grijeh od profesora Envera Imamovica, nije lose ali se jasno vidi da je prije svega historičar. Dok je historijski dio radnje opisan prilicno dobro i kvalitetno da se moze stvoriti jasna slika dok se cita i naravno historijaku bezprijekorno precizno u ljubavnom dijelu jasno se vide klišei, barem u ovih 70ak stranica sto sam procitao.
Jack Be Nimble

#9286 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Jack Be Nimble »

Image

Lektira iz srednje skole :thumbup:
sig_garret

#9287 Re: Šta trenutno čitate?

Post by sig_garret »

Jack Be Nimble wrote:Image

Lektira iz srednje skole :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
DeNiro

#9288 Re: Šta trenutno čitate?

Post by DeNiro »

Inferno - Dan Brown .. ali menSecini da cu odustati .. impulsivno kupio dzepno izdanje .. mala slova :D
palmica

#9289 Re: Šta trenutno čitate?

Post by palmica »

Stieg Larsson - Millennium trilogija - treći dio - Kule u zraku :thumbup:
doktor78

#9290 Re: Šta trenutno čitate?

Post by doktor78 »

Image
Nesvakidasnji pogled na Sarajevski atentat i jednu od njegovih zrtava, Franza Ferdinanda. Preporuka
aux

#9291 Re: Šta trenutno čitate?

Post by aux »

Image
Trenutno ova.
Grean

#9292 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Grean »

Jesi li to za deset dana procitao Anu Karenjinu?
sizifinho

#9293 Re: Šta trenutno čitate?

Post by sizifinho »

Od početka godine do 20og februara sam pročitao samo jednu knjigu. A onda sam nabavio Kindle, i evo za par dana pročitao jednu, i jučer počeo još nešto.

Prvo sam pročitao od Isaaca Asimova - Gods Themselves. Dobra knjiga pravo, Asimov mi je najdraži SF pisac do sad, sve što sam čitao od njeg je bilo "da valja". Još kad pogledate njegovu bibliografiju i šta je čovjek sve napisao, koliko knjiga, koliko priča... pa to je nešto stvarno nevjerovatno.

Image
Dao bih joj 8/10 zbog inovativnosti.

Zadnje što sam pročitao bilo je Childhoods End od Arhtur C. Clarke.
Image
Ovo mi je prva njegova da je čitam, malo me je i stid reći to ali eto. I jako mi se dopala. Arthur piše jednostavno a opet lijepo, nešto slično Asimovu. Planirao sam njegove odiseje pročitati, pa onda vidjet šta još ima. Ne mogu čitat jednog te istog pisca uzastopno, to me nekad umori jer se previiše naviknem na taj stil pa mi i dosadi.

Stoga, prije nego to počnem s odisejama i ostalim djelima Asimova i Clarke-a, moram završit knjigu koju sam tek počeo, a uzeo sam je na preporuku forumaša

Image
nadam se da će mi se svidjeti.

p.s lažem.
Od početka godine do 20. februara sam pročitao dvije knjige.
Asimovu ovu, i Benioffov Grad Lopova.

Dobro, za sad nije neki broj, 3 knjige, četvrta se čita a tek smo u trećem mjesecu. Može i bolje naravno, al ko kad imam fakultet pa ne mogu baš svaki dan ni čitat po 50-100 stranica.

Inače kad je raspust i ako imam vremena mogu pročitat knjigu za dan, pa tako spojim par dana i par knjiga.
aux

#9294 Re: Šta trenutno čitate?

Post by aux »

Grean wrote:Jesi li to za deset dana procitao Anu Karenjinu?
Ma kakvi,ne sviđa mi se nikako ovaj stil Tolstoja,dosao malo vise od pola al ne ide pa ne ide jednostavno se nikako ne mogu udubiti u pricu....tako da sam je odlozio na policu pa kad budem bas u elementu pokusat nastavit do kraja
Romanija

#9295 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Romanija »

Jack Be Nimble wrote:
Romanija wrote: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Image
Kada zavrsis javi kakva je. A i Umberto ufatio voz za drugi svijet zajedno sa Harper Lee. Sad bas procitao. Pocetkom ove godine prvo muzicari pa sada i pisci odose svojim putem.
Jos jedna Eko-va 'teorija urote' bazirana na istinitim dogadjajima, od smaknuca Musolinija pa sve do otmice i umorstva Aldo Moro-a I pada Andreotijeve vlade. Nije na nivou Ime ruze, Fukoovo klatno ili Prasko groblje. 190 stranica je premalo za neki dublji zaplet radnje, a i sama radnja je bazirana na prepricavanj izvjesnog dogadjaja (umorstva jednog od aktera u knjizi) bez ikakavih dodatnih dogadjanja koji bi knjizi dali viseslojevitost.
Ime ruze je kao osnovu imalo niz ubojstava, ili Prasko groblje paralelne zivote i podvojenost jednog lika. Ovdje toga nema, osim sto je nabranje niza nekih istorijskih cinjenica umotano u prilicno bljutavu pseudo-ljubavnu pricu. Nisam jos istrazivao detaljnije, ali mi se cini kao da je Eko ovu knjigu poceo da pise kad je vec saznao da ima neizljecivi rak.
Romanija

#9297 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Romanija »

The Trigger: Hunting the assassin who brought the world to war :: Tim Butcher
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Image

Team of rivals – The political genius of Abraham Lincoln :: Doris Kearns Goodwin
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Image
mondo bizarro

#9298 Re: Šta trenutno čitate?

Post by mondo bizarro »

Život je drugdje od Kundere, ima momenata, al' generalno smarač :oops:
i u međuvremenu pročitala Planinu od Šćekića, živopisna :D
ANAKIN

#9299 Re: Šta trenutno čitate?

Post by ANAKIN »

doktor78 wrote:
sizifinho wrote:David Benioff, Grad Lopova,

fenomenalna knjiga
Slazem se. Inace, Benioff je poznat kao holivudski scenarista, izmedju ostalog pisao je scenarije za "Game of Thrones"
Jeste. Usrao je sve što je mogao. Nabijem ga
ANAKIN

#9300 Re: Šta trenutno čitate?

Post by ANAKIN »

sizifinho wrote:Od početka godine do 20og februara sam pročitao samo jednu knjigu. A onda sam nabavio Kindle, i evo za par dana pročitao jednu, i jučer počeo još nešto.

Prvo sam pročitao od Isaaca Asimova - Gods Themselves. Dobra knjiga pravo, Asimov mi je najdraži SF pisac do sad, sve što sam čitao od njeg je bilo "da valja". Još kad pogledate njegovu bibliografiju i šta je čovjek sve napisao, koliko knjiga, koliko priča... pa to je nešto stvarno nevjerovatno.

Image
Dao bih joj 8/10 zbog inovativnosti.

Zadnje što sam pročitao bilo je Childhoods End od Arhtur C. Clarke.
Image
Ovo mi je prva njegova da je čitam, malo me je i stid reći to ali eto. I jako mi se dopala. Arthur piše jednostavno a opet lijepo, nešto slično Asimovu. Planirao sam njegove odiseje pročitati, pa onda vidjet šta još ima. Ne mogu čitat jednog te istog pisca uzastopno, to me nekad umori jer se previiše naviknem na taj stil pa mi i dosadi.

Stoga, prije nego to počnem s odisejama i ostalim djelima Asimova i Clarke-a, moram završit knjigu koju sam tek počeo, a uzeo sam je na preporuku forumaša

Image
nadam se da će mi se svidjeti.

p.s lažem.
Od početka godine do 20. februara sam pročitao dvije knjige.
Asimovu ovu, i Benioffov Grad Lopova.

Dobro, za sad nije neki broj, 3 knjige, četvrta se čita a tek smo u trećem mjesecu. Može i bolje naravno, al ko kad imam fakultet pa ne mogu baš svaki dan ni čitat po 50-100 stranica.

Inače kad je raspust i ako imam vremena mogu pročitat knjigu za dan, pa tako spojim par dana i par knjiga.
spjev o hiperionu se meni dopao. Sve 4 knjige. Jesi čitao Herberta? Serijal Dina?
Je li čitaš knjige u okviru goodreads challenge?
Post Reply