Od početka godine do 20og februara sam pročitao samo jednu knjigu. A onda sam nabavio Kindle, i evo za par dana pročitao jednu, i jučer počeo još nešto.
Prvo sam pročitao od Isaaca Asimova - Gods Themselves. Dobra knjiga pravo, Asimov mi je najdraži SF pisac do sad, sve što sam čitao od njeg je bilo "da valja". Još kad pogledate njegovu bibliografiju i šta je čovjek sve napisao, koliko knjiga, koliko priča... pa to je nešto stvarno nevjerovatno.

Dao bih joj 8/10 zbog inovativnosti.
Zadnje što sam pročitao bilo je Childhoods End od Arhtur C. Clarke.

Ovo mi je prva njegova da je čitam, malo me je i stid reći to ali eto. I jako mi se dopala. Arthur piše jednostavno a opet lijepo, nešto slično Asimovu. Planirao sam njegove odiseje pročitati, pa onda vidjet šta još ima. Ne mogu čitat jednog te istog pisca uzastopno, to me nekad umori jer se previiše naviknem na taj stil pa mi i dosadi.
Stoga, prije nego to počnem s odisejama i ostalim djelima Asimova i Clarke-a, moram završit knjigu koju sam tek počeo, a uzeo sam je na preporuku forumaša

nadam se da će mi se svidjeti.
p.s lažem.
Od početka godine do 20. februara sam pročitao dvije knjige.
Asimovu ovu, i Benioffov Grad Lopova.
Dobro, za sad nije neki broj, 3 knjige, četvrta se čita a tek smo u trećem mjesecu. Može i bolje naravno, al ko kad imam fakultet pa ne mogu baš svaki dan ni čitat po 50-100 stranica.
Inače kad je raspust i ako imam vremena mogu pročitat knjigu za dan, pa tako spojim par dana i par knjiga.